Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zeleni most wrote: ↑24/06/2021 00:46
Hrvatska ovaj put nije imala srecu sa stranom ...
Ovo je realan domet HR reprezentacije; 1/8 finala, nije sramota biti među 16 najboljih u Europi
sinuhe wrote: ↑24/06/2021 07:17
Jesu li samo Turska i Makedonija ispale prije zadnjeg kola.
Dobro je ispala i ova zavrsna sema da se neko slucajno ne plasira u polufinale (Austrija, Svedska, Ukrajina, Vels).
Turci su imali teoretsku šansu trebala im pobjeda od 5 golova razlike nad Švicarskom. Tad bi imali 3 boda i gol razliku 0 i bili bi treći. Švicarska bi ostala na jednom bodu osvojenom protiv Velsa. Najslabija od četiri trećeplasirane koje su prošle dalje je Ukrajina sa tri boda i gol razlikom -1 (4-5). U gore opisanom teoretskom scenariju, Turska bi ih maknula sa pozicije 4 u poretku najboljih trećeplasiranih.
Meni su Španci i Portugalci jako opasni. Nisu se pokazali u grupi, pogotovo ne Španci, ali igraju taj fudbal da spuste loptu i nametnu svoju igru.
Mislim da će Italija pući, jer su se udaljili od svoje tradicionalne igre. Dominirali su u grupi gdje su sve ostale reprezentacije loše, dobro, valja i to znati, ali nemam vjeru u njih.
Za Englesku i Njemačku nemam nikakva očekivanja, iako se Nijemci nikada ne otpisuju.
Francuze namjerno nisam htio spominjati, jer ne bih volio da oni osvoje.
Parovi polufinala:
Italija - Francuska (Italija u finalu)
Engleska - Danska (Danska u finalu)
Italija osvaja
Ostavljam kao rezervnu mogućnost da ovaj put Italije do naslova, bude eventualno put Belgije
Danska je po meni najjača na desnoj strani kostura. Holandija nije imala ozbiljnog protivnika u grupi, doduše nije ni Italija
markopd wrote: ↑24/06/2021 10:43
Pobjednik meča Engleska-Njemačka je sigurno finalist.Sa druge strane je baš je gusto,tu su Italija,Belgija,Portugal,Francuska...
Rakitic strasno dugo igra na visokom nivou, 15ak godina u reprezentaciji i u ligama petice, ogroman je to broj utakmica… mozda nema vise snage ili motiva.
avetinja wrote: ↑24/06/2021 10:52
Meni su Španci i Portugalci jako opasni. Nisu se pokazali u grupi, pogotovo ne Španci, ali igraju taj fudbal da spuste loptu i nametnu svoju igru.
Mislim da će Italija pući, jer su se udaljili od svoje tradicionalne igre. Dominirali su u grupi gdje su sve ostale reprezentacije loše, dobro, valja i to znati, ali nemam vjeru u njih.
Za Englesku i Njemačku nemam nikakva očekivanja, iako se Nijemci nikada ne otpisuju.
Francuze namjerno nisam htio spominjati, jer ne bih volio da oni osvoje.
Mogu talijani odigrat i svoju igru po potrebi. Raznovrsniji su u mogućim taktikama. Sumnjam da će baš onako protiv jačih. Ali opet ko zna, ovo je sasvim novi teren za njih, taj stil igre
Šta tek reci za Španiju, ciji napad predvode Morata i Moreno ne mogu zabiti ni iz penala, ne zna se koji je gori golgeter.
Talijani bar imaju Imobilea, koji ce zabiti ono što se mora zabiti, španci nemaju ni to.
sinuhe wrote: ↑24/06/2021 07:17
Jesu li samo Turska i Makedonija ispale prije zadnjeg kola.
Dobro je ispala i ova zavrsna sema da se neko slucajno ne plasira u polufinale (Austrija, Svedska, Ukrajina, Vels).
Turci su imali teoretsku šansu trebala im pobjeda od 5 golova razlike nad Švicarskom. Tad bi imali 3 boda i gol razliku 0 i bili bi treći. Švicarska bi ostala na jednom bodu osvojenom protiv Velsa. Najslabija od četiri trećeplasirane koje su prošle dalje je Ukrajina sa tri boda i gol razlikom -1 (4-5). U gore opisanom teoretskom scenariju, Turska bi ih maknula sa pozicije 4 u poretku najboljih trećeplasiranih.