Postoje načini sprječavanja zaraze HPV virusom.hadzinicasa wrote: ↑23/06/2021 12:35da ponovim pitanje, buduci da se izgubilo u editu:spinel_ wrote: ↑23/06/2021 12:33Mozda provjerene koje se koriste vec 40-50 godina i koje su pravljenje isto duzi vremenski period? Sad ces ti napisati danas medicina uznapredovala i sl. Ok, ali tvoje dijete ili necije koje danas primi to je medju prvima primilo nesto novo sto dosadasnja djeca i generacije nisu primale. I apsolutno ne znamo reakciju za par godina.hadzinicasa wrote: ↑23/06/2021 12:28
pa relativno je svjeza.
ja ne znam sta podrazumijevas pod provjerenim i dokazanim iskusnim vakcinama? sve su provjerene. ne bi dobile odobrenje da nisu.
a "rade" djeci isto sto i odraslima, stvaraju imunitet i stite od tezih oblika COVID-a, tako da ne znam o kakvom eksperimentiranju pricas.
I + sto opet govorimo da je rijec o apsolutno bezazlenom virusu na djeciji organizam za koji nije potrebna ta vakcina.
HPV ne pogadja gotovo uopce muskarce nego zene u vidu raka grlica materice. a muskarci su prenosnici. dakle rizik za njih je minimalan (analogija sa tvojim tvrdnjama za COVID i mlade ljude). dakle tvom djetetu nista od HPV nece biti, a tudje ce mozda umrijeti od raka grlica maternice jer ce mu tvoje dijete prenijeti HPV. da li bi ipak vakcinisao njome svoje musko dijete? zato sam te pitala upravo za ovu vakcinu. i dalje pitam - da li bi?
evo malo sam pogledala - prva vakcina protiv HPV-a je bila 2006, a oonda 2017 nova vele za 20% ucinkovitija od prve.
Nije rješenje da ti nečije musko dijete uškopiš da bi spasila svoje žensko dijete.
Naravno da nijedan normalan roditelj neće na svom djetetu (bez obzira na spol) provoditi medicinske eksperimente.