LBVIEW wrote: ↑22/06/2021 20:21
seoBIH wrote: ↑22/06/2021 17:20
LBVIEW wrote: ↑22/06/2021 16:50
I ti sto su izabrali malog cetnika, zvanog "cica-mica", su simpatizeri cetnika.
I sta je rjesenje? Da ih iselimo, damo pola drzave, ili šta?
Rjesenje je totalni zaokret u odnosu prema istima, preuzimanje initcijative, a ne iscekivanje sta ce isti uraditi, poput non-papera, ili ovih Dodikovih instrukcija ambasadorima, da bi se reagiralo. Trebalo bi otvoreno lobirati protiv istih, u svjetlu presuda protiv tvoraca sumske, te njihovog otvorenog negiranja iste.
Valjda je jasno da dosadasnja politika popustanja(i SDA i SDP-a) nije efektivna - oni su danas 10 puta gori nego prije desetak godina, jer isto tumace kao slabost.
Ako se ne okrenemo ekonomiji, Srbija ce nas kupiti. Pogledaj samo ovo
Srbija privukla 3,4 milijarde dolara stranih investicija, a BiH samo 371 milion
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /210621141
Srbija vec sad pomaze siromasna opstine u RS i FBiH. Najavljuju velike projekte. Sto budu bogatiji to ce vise raditi. Nedavno ministar za demografiju iz Srbije kaze kako razmisljaju da subvencioniraju pro-natalitetnu politiku u RS i vecinski srpskim opstinama u FBiH.
Vucic prije toga kaze da ce davati ekstra subvencije za strana ulaganja u Podrinje, na srpskoj strani, te ce veliki broj Srba iz RS moci raditi u tim fabrikama i tako podstaci razvoj Visegrada, Foce itd. Tome u prilog treba izgraditi mostove i sl., tako ljudi za kratko vrijeme iz svoje kuce u BiH mogu doci na posao u Srbiju.
Ti sad saberi dva i dva. Bez ekonomije si nula. A i ta lobiranja vise niko ne jebe mi 2%. Dosle su nove generacije politicara u EU koje nije briga za rat koji je bio prije 30 godina. To je najbolje rekao Milan Kucan. Kaze napravio dokument o BiH, dao ga Van Rompeju, pa za mjesec otkrio da ga nije ni procitao.
Mi smo u totalnom rasulu. Ekonomija ne postoji, ljudi iseljavaju, mladi ovdje ne vide nikakvu buducnost. Narod se topi i nestaje iz dana u dan, mladi iseljavaju a djeca se ne radjaju. Kod mene ispred zgrade ne mozes vidjeti dva djeteta, a nekad nas je bilo 50. Ljudi masovno iseljavaju.