Vrelo je. I u Turskoj, ali je podnošljivo, ali u Egiptu je strašno. Ja sam bio u septembru u Egiptu, nije bilo niže od oko 35, a penjalo se i iznad 45 stepeni. Sreća je da je suho, pa barem vlaga ne ubija, ali je vrelo. Turska, iako može biti vruće, barem je 10 - 15 stepeni hladnija od Egipta. Hladnija je i od Grčke.LongDong wrote: ↑18/06/2021 09:07 nisam nikad bio u turskoj ni u egiptu ali ove godine je došlo red i na to...zanima me pošto bi se trebalo ići u avgustu, jel ono baš neizdrživo i pakleno vruće dole u tom periodu.
nije mi frka zbog mene ali imam curicu od 5 godina pa ne znam kako će ona to podnijet, uz napomenu da nemam namjeru ići u one obilaske, ekskurzije i sl...
i ima li kakve razlike kad je u pitanju vrelina turska ili egipat
Ako nećete u obilaske imaćete hlad u hotelskim bazenima, barovima, ali, izvinjavam se na pitanju, čemu ići negdje, pogotovo na mjesta fascinantnih kultura i istorija i ne obići ih?
Ja kada sam išao, bilo je ljudi sa djecom tih godina u hotelu, ali nisam ih viđao na izletima. Bilo je stvarno vruće.
Hatšepsut, Dolina kraljeva, skoro 50 stepeni, pa Karnak. Taj dan sam popio višr od 7 litara vode. U Gizi je bilo mslo podnošljivije. Ali, da nisam otišao na te izlete mogao sam ostati kući u kafani i ići na bazen.
Egipat je u avgustu strašno vruć. Ja ne bih išao tada, i ako smijem reći, sigurno ne bih vodio malo dijete. Prije bih u tom izboru odlučio se za Tursku. Taj konstantan osjećaj suhoće u ustima, ta neprekidna vrućina, čak i noću, pa ni noću ne može organizam da se radhladi, klima u sobi stalno, noću, može nervirati i pokvariti boravak u Egiptu onome ko ne može to stoički da izdrži. Navikne sr nakon dan-dva, ali ko ne može, propašće mu odmor.
Sa druge strane, meni je i u Egiptu i u Turskoj bilo izvrsno