Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JavierBosnia wrote: ↑16/06/2021 09:47
Niste razmisljali da nije do vas?
Pa sta ce biti do mene, sipao na neskovicu odmah se ugasi i nikad ne upali. Ponovo ep sutra gori lampica dok ne ispraznim rezervoar
Nesto mi nemoguce da sipa na 5 pumpi i da niti na jednoj ne valja. Ja sipam obicno EP/Petrol, nekoliko puta sam zbog lokacije i sl sipao na Neskovicu i nekim jos pumpama i nikada problema ni lampica, ni losije vuče..
Na kojim onda to onaj sipa kad mu ne valjaju te.
Pa sta ce biti do mene, sipao na neskovicu odmah se ugasi i nikad ne upali. Ponovo ep sutra gori lampica dok ne ispraznim rezervoar
Nesto mi nemoguce da sipa na 5 pumpi i da niti na jednoj ne valja. Ja sipam obicno EP/Petrol, nekoliko puta sam zbog lokacije i sl sipao na Neskovicu i nekim jos pumpama i nikada problema ni lampica, ni losije vuče..
Nije da na svim pumpama ne valja u isto vrijeme nego kako sam reko i rasponu od godinu dana mozda.....npr.naspem rezervoar na ep i gorivo ok, sipam treci rezerovar na istoj pumpi pali se lampica odem na gazprom isto tako, pa na inu itd itd
ma ne,nikad nije do auta
ja osjetim ponekad samo da malo losije ubrzava,al opet je moguce radi vlaznosti zraka i nekih drugih stvari,puno je varijabli
Ja sipao godinama na ep, to je bio period kad su ubacili ko onaj skuplji benzin i jeftiniji 5pf bila razlika. Sipao kod vjecnice na ep jer mi je bila najbliza. Krenem na put check engine se upali. Ja se sjebo. Odmah u glavi ode motor
Majstor na diagnostiku kaze ma gorivo.
Ja tad pocnem kod neskovica sipati, tad bilo i do 30pf jeftinije u rs. Ugasi se lampica. Par sipanja kod njih nikad se ne pali. Opet na ep vjecnica naspem, sutra check engine se pali. Tri puta probao i odustao od ep.
Na vitari se ni jednom nije upalilo gdje god nasuo, japanski kvalitet. Skoda bila izbirljiva
Evolution_IV wrote: ↑11/06/2021 11:16
naravano da je hica,malo pomalo ti udje i goriva u karter/ulje
Očistio jutros brake cleanerom, vozao se malo duže nakon toga, i oko jedne dizne se pojavilo opet. Je li potrebno mijenjati sve podloške ili samo na toj koja je propišala
samo na toj,ja sam preventivno zamjenio na sve 4 kad je propisala jedna
Iako je jedna počela intenzivno da "slini" da je ostavljalo tačkice ispod auta, danas sve 4 zamijenjene i rahat
i ja sam na putu da isto odradim, pustilo malo na dvije koliko sam vidio, ja zavrnem malo crijeva, očistim al opet isto.. tako da ću uradit to uskoro..
black_adrian wrote: ↑17/06/2021 18:25
i ja sam na putu da isto odradim, pustilo malo na dvije koliko sam vidio, ja zavrnem malo crijeva, očistim al opet isto.. tako da ću uradit to uskoro..
Ja sam možda mjesec dana tako vozio, kontao ulje mi negdje curi, a svako jutro ko budala za šipku, ulje uvijek na max, pređem 1000km, ulje na max. I onda se ispostavilo da su te podloške
nepass1 wrote: ↑17/06/2021 13:14
Ja sipao godinama na ep, to je bio period kad su ubacili ko onaj skuplji benzin i jeftiniji 5pf bila razlika. Sipao kod vjecnice na ep jer mi je bila najbliza. Krenem na put check engine se upali. Ja se sjebo. Odmah u glavi ode motor
Majstor na diagnostiku kaze ma gorivo.
Ja tad pocnem kod neskovica sipati, tad bilo i do 30pf jeftinije u rs. Ugasi se lampica. Par sipanja kod njih nikad se ne pali. Opet na ep vjecnica naspem, sutra check engine se pali. Tri puta probao i odustao od ep.
Na vitari se ni jednom nije upalilo gdje god nasuo, japanski kvalitet. Skoda bila izbirljiva
[/quote]
vijecnica najgora pumpa, pola voda pola gorivo. sipaj kod suda, druga prica
black_adrian wrote: ↑17/06/2021 18:25
Ja sam možda mjesec dana tako vozio, kontao ulje mi negdje curi, a svako jutro ko budala za šipku, ulje uvijek na max, pređem 1000km, ulje na max. I onda se ispostavilo da su te podloške
Isto sam i ja pomislio, baš sam dosta vozanja imao u zadnje vrijeme i prešao 4.000km kako mi se pojavilo to prvi put, s uljem sve OK. Odem kod par majstora, jedan kaže uradi, drugi ne mora još, treći kaže ja ne bih nikako to dirao, nek ide dok ide. Uradit ću to što prije.
mirsek wrote: ↑18/06/2021 09:11
Mozda ima razlika u materijalu podloski dizni, znam da kod mercedesa kad mijenjaju preporucuju bakarne a fabricki su od nekog jeftinijeg materijala.
Možda....a možda značka mercedesa diže cijenu...
Kako to ide kod cijena u VW grupaciji kod originalnog motornog ulja,
Audi 35 KM/l
VW 30 KM/l
Škoda 23 KM/l
mirsek wrote: ↑18/06/2021 09:11
Mozda ima razlika u materijalu podloski dizni, znam da kod mercedesa kad mijenjaju preporucuju bakarne a fabricki su od nekog jeftinijeg materijala.
Možda....a možda značka mercedesa diže cijenu...
Kako to ide kod cijena u VW grupaciji kod originalnog motornog ulja,
Audi 35 KM/l
VW 30 KM/l
Škoda 23 KM/l
Isto ulje G 052 195...
Porez na budale, zbog takve politike i nisam odrzavao Kiu u ovlastenom. Par ljudi mi kaze placaju mali servis 300KM za 1,7crdi u Ceed-u, a meni za Sportagea trazili 500KM
EasyMan wrote: ↑18/06/2021 10:01
I koja je sad razlika izmejdu tih dizni, ove obicne marka, a bakarne marku i po? A cijene zamjene variraju duplo gore dole
Ma sad je to jeftino porilicno za 1.6 hdi, set bakarnih podloški u prodavnicama dijelova je oko 12 KM....
Hebiga, cijena zamjene zavisi od majstora, ima ili nema fiskalnog...