A što bi Turci pravili tranzit preko BiH pored postojeće rute? Ja nikako ne kontam tu našu ubijeđenost da bi tako bilo

Prvo, za bilo kakvu pretpostavku o tome treba ne samo put Vardište-Sarajevo, nego i nastavak prema Krajini. Drugo, od Niša do Čačka fali autoput. Treće, evo i da postoji nekakav autoput Niš-Čačak-Sarajevo-negdje dalje, ja fakat ne znam što bi neko skretao sa standardne rute preko Beograda u tranzitu. Em je manje državnih granica (što za kamione nikako nije beznačajno), em ustaljeni put, nema nikakvih zavrzlama. Jednostavno, NIKAD tu neće biti prometa koji će zadovoljiti koncesionara. I, često to ljudi spominju kao "jednostavno rješenje", ali zapravo je najskuplje.
I najvažnija stvar u svemu - nama je najmanji problem za pare. Para ima, dobijamo ih vrlo povoljno (puno povoljnije nego da se radi o koncesijama). Problemi ovdje su druge prirode, a ne u načinu finansiranja, tj. dobavljanja sredstava.
Kod nas se MORA početi sa gradnjom brzih cesta. Lašva-Travnik, pa spoj Travnik-Jajce, pa onda od Tuzle na tri strane svijeta

To nažalost miruje i neće biti građeno za naših života, očito.