Super-Vojnika

MorningStar wrote: ↑06/06/2021 12:01Dje si zivio u dubaiju a gdje u istanbulu (pitam za jarana)@mba wrote: ↑06/06/2021 11:59geralt wrote: ↑04/06/2021 01:21
Ne znam, nisam nikakav turkofil, ali bih 100x radije zivio u Istanbulu ili Izmiru nego u Dubaiju. Jebes grad u kojem svaki drugi bogatas u svojoj vili drzi bukvalne robove (ustvari cesce robinje) iz Filipina ili Afrike nad kojima se nekaznjeno izivljava. Nema tu srece.
o dubaiu pricaju oni koji nikada nisu bili tamo i nemaju pojma kako se tamo zivi, samo budala moze biriati dubai prije istanbula!![]()
Zato toliki bogatasi biraju Dubai pored istanbula jest.. Kakvi glupani , objasni him.![]()
Opusti se prosetaj kite beachom@mba wrote: ↑06/06/2021 22:27MorningStar wrote: ↑06/06/2021 12:01Dje si zivio u dubaiju a gdje u istanbulu (pitam za jarana)
Zato toliki bogatasi biraju Dubai pored istanbula jest.. Kakvi glupani , objasni him.![]()
nisam zivio u dubaiu ali sam bio u dubaiu i vidio sam kako zive i kako je zivjeti u pustinji gdje se sav zivot svodi na to da se proseta pa ogromnim shopping malls kad sunce zadje i to bi bilo to, a imas i klubova gdje se po cijelu noc opijaju, a kakav je istanbul sa svojom hisorijskom tezinom o tome je pespotrebno da se raspravlja.
Treba otići i na azijsku stranu IstanbulaMorningStar wrote: ↑06/06/2021 22:32Opusti se prosetaj kite beachom@mba wrote: ↑06/06/2021 22:27MorningStar wrote: ↑06/06/2021 12:01
Dje si zivio u dubaiju a gdje u istanbulu (pitam za jarana)
nisam zivio u dubaiu ali sam bio u dubaiu i vidio sam kako zive i kako je zivjeti u pustinji gdje se sav zivot svodi na to da se proseta pa ogromnim shopping malls kad sunce zadje i to bi bilo to, a imas i klubova gdje se po cijelu noc opijaju, a kakav je istanbul sa svojom hisorijskom tezinom o tome je pespotrebno da se raspravlja.![]()
Jes istanbul historijska tezina (kako ti to poboljasava kvalitet zivota ?) Vise kriminala, mnogo manje uredjen, manje luksuza ako to ganjas, manje sanse za zaposljavanjem.
Imas i u istanbulu jednako klubova kakvih hoces,narkomanije,prostitucije i tako.
Ipak, zanimljivo je da „historijska veza“ ne daje rezultate kada je u pitanju Turska, koje nema ni među 10 najvećih investitora u BiH.
- To je u početku bilo čudno i ja sam se nadao da je to prijateljska zemlja iz koje možemo očekivati najveća ulaganja. Međutim, mi vidimo da ona daleko više ulaže u susjednu Srbiju, a prema nama primjenjuje čisto ekonomske kriterije. Navodno bliske veze između bh. vlasti i Turske se svode na neke druge, a ne na ekonomsku sferu - pojasnio je Gavran.
To ti je za ovu temu irelevantno. Turskofilskim forumašima na ovoj temi "neke druge bliske veze" su važnije od ekonomskih.MorningStar wrote: ↑07/06/2021 16:41 Sultan salje puno selama Bosnjacima i da pripreme zetru opet za pred izbore.![]()
https://avaz.ba/vijesti/bih/657297/koje ... tora-u-bih
Ipak, zanimljivo je da „historijska veza“ ne daje rezultate kada je u pitanju Turska, koje nema ni među 10 najvećih investitora u BiH.
- To je u početku bilo čudno i ja sam se nadao da je to prijateljska zemlja iz koje možemo očekivati najveća ulaganja. Međutim, mi vidimo da ona daleko više ulaže u susjednu Srbiju, a prema nama primjenjuje čisto ekonomske kriterije. Navodno bliske veze između bh. vlasti i Turske se svode na neke druge, a ne na ekonomsku sferu - pojasnio je Gavran.![]()
Ne znam, da nije fasovao ban?

List Hurriyet u vijesti pod naslovom ¨Ministar vanjskih poslova Čavušoglu: Cilj nam je da odnose sa Francuskom unaprijedimo na temelju uzajamnog poštovanja¨ prenosi da je ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu nakon jučerašnjeg susreta sa francuskim kolegom Jean Yves Le Drianom u Parizu na Twitter profilu napisao:
¨Sa Le Drianom sam razgovarao o bilateralnim odnosima, regionalnim i globalnim pitanjima. Cilj nam je da odnose sa Francuskom unaprijedimo na temelju uzajamnog poštovanja.¨
List Star u vijesti pod naslovom ¨Došao u Tursku i analizirao SIHA-e¨ prenosi da je dopremijer Letonije i ministar odbrane ove zemlje Artis Pabriks jučer posjetio kompleks Baykar Milli S/İHA i da je putem Twitter profila napisao:
¨Turska istraživanja i razvoj posjeduju najveće standarde u svijetu. Pridajemo veliku pažnju ovome kao NATO saveznik.¨
Ukrajina je zainteresovana za kupovinu turskog PZO sistema Korkut, koji bi trebao biti predstavljen na vojnom sajmu “Oružje i sigurnost 2021” koji će se održati u Kijevu sljedeće sedmice, navode objavljeni izvještaji u ukrajinskim medijima.
Grčka je u četvrtak izrazila nezadovoljstvo Ujedinjenim narodima zbog odluke Berlina da Atinu ovog mjeseca ne pozove na konferenciju o Libiji

Dobro si. Što se nervirati kada: