Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Milenkov buraz

#10751 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Petrus+ wrote: 09/06/2021 12:22
SaraFina wrote: 09/06/2021 12:14
Petrus+ wrote: 09/06/2021 12:13
Pročitaj Dejtonski mirovni ugovor.

Koju tačku? Da je HR garant mira? Onu čuvenu mantru koju ponavljate kao laz. I mislite da će postati istina. Pročitaj ga ti. I ne sanjaj. 😅
E moj boze čime se ono tješi. Cuj djelovali bi. Kako ni djelovao? Pješadijom? Avionima? Kako bi udarao „Gazu“? Ha?
Kao što sam rekao, postoje ugovori, sporazumi, dogovori i planovi. Svi relevantni faktori su uključeni ili bar obaviješteni formalno ili neformalno.
R. Hrvatska ni slučano neće samostalno djelovati.
Da ti ne prizivaš "ukrajinizaciju" BiH? Poznat scenarij po toj matrici razmišljanja i nemoj misliti da će neko sjediti skrštenih ruku ako to "djelovanje" bude izvan okvira međunarodnog prava.
seln

#10752 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Milenkov buraz wrote: 09/06/2021 11:18
Petrus+ wrote: 09/06/2021 11:15 To ne da bi izgledno nego 100% izazvalo raspad države Bosne i Hercegovine kakva je sada.
Raspad ovog sistema će se sigurno desiti, pogotovo nakon zadnjih presuda. Jednostavno nešto što je natalo na takvim zločinima treba prestati da postoji. Naravno, vodit će se računa o narodima u BiH, samoupravama ali i o građanskom modelu. Neka simbioza mora postojati. Mnogima se neće svidjeti i smiraj će naći u kako vole reći u matičnim državama.
Men'se cini da je ovo jos jedan klon od onog vrgore.
snake81

#10753 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by snake81 »

Rvacka se vojska diže :D
Deep_Enigma

#10754 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Deep_Enigma »

SaraFina wrote: 09/06/2021 12:08
Petrus+ wrote: 09/06/2021 12:04
Problem je slojevit.
R. Hrvatskoj strateški ne odgovara raspad BiH. To bi neminovno dovelo granicu Srbije u blizinu Zagreba. Također su procjene da bi u B. elementu prevladale extremne struje što bi bilo nepovoljno za turizam i gospodarstvo općenito.
Ali ako do raspada dođe R. Hrvatska će biti prisiljena djelovati u suradnji sa drugim zemljama prvenstveno zbog vlastite javnosti gdje se senzibilizirao osjećaj prema sunarodnjacima.
Ne znam zašto to nekoga začuđuje. Prije 6 godina premijer RH je to u kamere izjavio.

Djelovati kako? Poslati pješadiju da zauzme USK i osigura meki trbuh kifle?😂 Poslati avione i bombardirati trokut? 😂
Navedi mi kako bi vi to djelovali? Pa nismo mi Palestinci u Gazi a vi Izrael. LOL Nego je HR zadnja zemlja u prehrambenom lancu EU. Tkz nedonošče. LOL a on meni palestinskim scenarijem prijeti LOL

Čuj ti molim te mantre. Oni bi djelovali. Pa da vidimo kako. Opisi!

Uzgred čiji si klon? 🙃
covjece ti ne znas jos uvijek da je to sporazum. ugovor je nesto drugo ali nije bitno . to sú ionako pravne finese a to je spansko selo za tebe .
kako god okrenes ti DMS nikad nisi ni vidio, niti slova procitao. jedino sto si u zivotu procitao je vecernji list, poskok.com kamenjar . com i nesto si cuo u birtiji a nesto na pijaci u Grudama gdje si prodavo paprike. Tvoja razbacivanja oko silnaca i ustrojstva , gospodarstva i redarstva su infantilne mastarije jednog tuznog lika sa perfieriije. mani se corava posla. prije ce se raspasti kina i rusija nego li Bosna. Bosna je za tebe misterija . Znas li koliko je stara Bosna a koliko Hrvatska ? za pocetak
seln

#10755 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

SaraFina wrote: 09/06/2021 11:54
Petrus+ wrote: 09/06/2021 11:52
SaraFina wrote: 09/06/2021 11:46

Ma ne samo pilule. Terapiju proći. Cjelokupnu.
Otvorenih pitanja između R. Hrvatske i R. Srbije ima vrlo malo.
I ta koja postoje su lako rješiva ali se dogovorno drže u tom stanju.

Obje države i entiteti imaju otvorenih pitanja sa B. komponentom.
Nemoj zezati? I? Da neće podijeliti BiH? A rematilački bošnjački faktor udruzeno preseliti humanim putem u Anadoliju? Je li toooooo? Ha?
Kakva Anadolija?
Neretva!
SaraFina

#10756 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

seln wrote: 09/06/2021 12:31
SaraFina wrote: 09/06/2021 11:54
Petrus+ wrote: 09/06/2021 11:52
Otvorenih pitanja između R. Hrvatske i R. Srbije ima vrlo malo.
I ta koja postoje su lako rješiva ali se dogovorno drže u tom stanju.

Obje države i entiteti imaju otvorenih pitanja sa B. komponentom.
Nemoj zezati? I? Da neće podijeliti BiH? A rematilački bošnjački faktor udruzeno preseliti humanim putem u Anadoliju? Je li toooooo? Ha?
Kakva Anadolija?
Neretva!
Nema Neretve! Anadolija nam ne gine 🥺
SaraFina

#10757 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Milenkov buraz wrote: 09/06/2021 12:25
SaraFina wrote: 09/06/2021 12:14

Koju tačku? Da je HR garant mira? Onu čuvenu mantru koju ponavljate kao laz. I mislite da će postati istina. Pročitaj ga ti. I ne sanjaj. 😅
E moj boze čime se ono tješi. Cuj djelovali bi. Kako ni djelovao? Pješadijom? Avionima? Kako bi udarao „Gazu“? Ha?
Kao što sam rekao, postoje ugovori, sporazumi, dogovori i planovi. Svi relevantni faktori su uključeni ili bar obaviješteni formalno ili neformalno.
Da ti ne prizivaš "ukrajinizaciju" BiH? Poznat scenarij po toj matrici razmišljanja i nemoj misliti da će neko sjediti skrštenih ruku ako to "djelovanje" bude izvan okvira međunarodnog prava.
„ukrajinizacija“ je blag pojam. „Palestinizacija“ je prava definicija!
seln

#10758 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

BrziGonzales wrote: 09/06/2021 12:12
Milenkov buraz wrote: 09/06/2021 12:04
BrziGonzales wrote: 09/06/2021 11:58

Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju.

Nemam ti ja ništa protiv Muje Mujića ali itekako imam protiv islamske deklaracije, Alije koji je osnovao stranku da politički djeluje u tom pravcu, danas je njegov sin na čelu iste politike. Nudiš mi Izetbegovića i njegovu kliku da mi vlada. Nije to nikakav Mujić nego ustrojena zločinasta organizacija koja krade od svog naroda a rado bi proširila biznis. Nemaš ti sada ništa, nikakav ulog da mi ponudiš pa da razmislim i pristanem na tzv graDŽansku.
Složio bih se oko SDA i krađe ali de molim te daj mi presudu kojom je to SDA proglašena "zločinačkom organizacijom"? Zašto misliš da je HDZ bolji koji za svog predsjednika pomjera korito rijeke za hacijendu u stilu latinskoameričkih narko bosova. De bola malo odvadi.
Hajde mi nađi u zadnjih nekoliko godina 3 dana u komadu da se nije sudilo članovima te organizacije? Ali, sudstvo je pod njima pa ćemo odapeti čekajući. Budite mi takvu sudbenu vlast u graDŽanskoj? Hvala, ne treba.
Zaliti se na SDA (koja ima opoziciju) i birati HDZ (koja je apsolutni gospodar hrvatsko puka u BiH), to je stvaaaaarno paranoja.
Milenkov buraz

#10759 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

SaraFina wrote: 09/06/2021 12:34
Ta politika ne može da se pomiri sa činjenicom da Bošnjaci nisu pod izbjegličkim šatorima, zato su i kivini. Donekle mogu da razumijem tu frustraciju, ono računo si da ćeš se sa Srbima dogovoriti pritom potpuno politički ignorišući Bošnjake i onda kada si to uvidio od 1999 ili 2000 onda kuku lele.
SaraFina

#10760 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Milenkov buraz wrote: 09/06/2021 12:41

Ta politika ne može da se pomiri sa činjenicom da Bošnjaci nisu pod izbjegličkim šatorima, zato su i kivini. Donekle mogu da razumijem tu frustraciju, ono računo si da ćeš se sa Srbima dogovoriti pritom potpuno politički ignorišući Bošnjake i onda kada si to uvidio od 1999 ili 2000 onda kuku lele.
Sta kaze djelovaće s drugim članicama u zaštitu hr zivlja. Jer smo radikalizirani. Očekuj ti avione NATO pakta jarane. Neće nas krš hrvatskog zrokoplovstva bombardirati. NATO! LOL
Pa reci da nije šizofrenija?
SaraFina

#10762 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Deep_Enigma wrote: 09/06/2021 12:48 BrziGonzales CITAT
,, Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju ,,
glupost . mujo da je mogao on bi te 41 uspostavio NDB . razmisli . zasto bi Misel pravio Njemacku ? zasto bi Hans pravio Rusiju ?
Zasto bi Krasnici pravio Srbiju ? te 41 muju niko nista nmije pitao. cvijece. moneta za potkusurivanje. topovsko meso. predmet zajebancije .
sve sam to gledao vlastitim ocima 91 . repriza . meni ne trebas pricati sta je bilo ni 41 ni 91 . gledajuci 91 svojim ocima vidio sam i 41 . kao na dlanu . bog mi dao malo mozga da razmislim, mucnem svojom glavom a ne da citam vecernjak HMS dnevno.ba ili komenatre iz sirkog imostkog , drnisa ....na forumu .
NDB Nezavisna Drzava Bosna? I Mujo imao viziju da je uspostavi jos u drugom svjetskom ratu. Sve sam vidjela Pa i mantre da je vise muslimana bilo u ustašama, nego Hrvata. Ali cestitam na ovome za Nezavisnu drzavu Bosnu i Muju aka Pavelića! Bravo!

@BrziGonzales cestitke!
seln

#10763 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

SaraFina wrote: 09/06/2021 12:44

Sta kaze djelovaće s drugim članicama u zaštitu hr zivlja. Jer smo radikalizirani. Očekuj ti avione NATO pakta jarane. Neće nas krš hrvatskog zrokoplovstva bombardirati. NATO! LOL
:shock: :shock: :shock:
Pa sta cu sad?
Da uzmem Urlaub ili da ne uzmem?
Bas sam se pozelio malo prosipati seljakluk u BiH i kvariti tu gospodsku, decentnu atmosferu...
ali ako budu bombardovali?
Ionako licim na mudzahedina sa mojom bradom i moje cetiri zene.
Milenkov buraz

#10764 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

SaraFina wrote: 09/06/2021 12:51
,, Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju ,,
glupost . mujo da je mogao on bi te 41 uspostavio NDB . razmisli . zasto bi Misel pravio Njemacku ? zasto bi Hans pravio Rusiju ?
Zasto bi Krasnici pravio Srbiju ? te 41 muju niko nista nmije pitao. cvijece. moneta za potkusurivanje. topovsko meso. predmet zajebancije .
sve sam to gledao vlastitim ocima 91 . repriza . meni ne trebas pricati sta je bilo ni 41 ni 91 . gledajuci 91 svojim ocima vidio sam i 41 . kao na dlanu . bog mi dao malo mozga da razmislim, mucnem svojom glavom a ne da citam vecernjak HMS dnevno.ba ili komenatre iz sirkog imostkog , drnisa ....na forumu .
NDB Nezavisna Drzava Bosna? I Mujo imao viziju da je uspostavi jos u drugom svjetskom ratu. Sve sam vidjela Pa i mantre da je vise muslimana bilo u ustašama, nego Hrvata. Ali cestitam na ovome za Nezavisnu drzavu Bosnu i Muju aka Pavelića! Bravo!

@BrziGonzales cestitke!
Pridružujem se čestitkama

Image
Milenkov buraz

#10765 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

"Schmidt se povlači iz Bundestaga, želi se fokusirati samo na BiH"

Rekoh ja da ne želi Njemačka ovdje biti samo ikebana.
Deep_Enigma

#10766 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Deep_Enigma »

Deep_Enigma wrote: 09/06/2021 11:32
BrziGonzales wrote: 09/06/2021 10:10

Bošnjo kao izmislio građansku, demokratsku državu. Ma haj'te, molim vas. Mo'š misliti kakva bi bila ta građanska.
I ne znam šta više tupite sa toj građanskoj kada ne možete skupiti 25% stanovnika koji su za nju. Srbi nisu od početka za nju, Hrvate ste okrenuli od građanske pa nisu ni oni za nju. To je već pola državljana protiv. Kod Bošnje ću naći bar pola njih koji su ili za islamsku državu , ili za šerijatsku državu ili podaničku pokrajinu pripojenu Turskoj na daljinu. Kod muslimana u svijetu i nema nešto država koje su uređene na demokratskim principima, tako da nema uzora kome bi Bošnjo težio. I Erdogan želi da bude sultan, zatvara novinare, zatvara političke protivnike. Možda Bošnjo želi takvu demokraciju?
Kada odbijemo tu polovicu, ostaje oko 25% stanovnika za građansku, a to je manjina. Piši propalo.
1)jes vala Mujo je 10. 04. 1941 napravio NDH i tako okrenuo Antu koji je htio Nezavisnu Drazvu Bosnu sa tendecijom da preraste u Jugosalviju .
2) jes vala Suljo je18.11. 1991 naparvo HZ HB i tako okrenuo Matu koji je htio Nezavisnu Drzavu Bosnu sa tendecijom da to cedo preraste u Yu .
dobro si ti . ko vicoteka. daj jos bisera . inace cijeli tekst ( ti toga nisi ni svjestan ) vrvi od fasizma gdje se kristalno jasno da iscitati da ti ne zelis nikakvu drzavu u kojoj su muslimani vecina jer onda , ti moras, reci negdje da ti se predsjednik drzave zove Mujo Mujic . to je za tebe uvreda. da nisu muslimani bili vecina 1992 u BiH ne bi bio ispaljen nijedan metak . Ti bi prihvatio BiH kao sto prihvatas Njemacku . Sam sebi odgovori na pitanje .
Da su Bosnjaci pripadnici anglikanske crkve , protestanti , evangelisti i slicno , da li bi pucao na njih 1992 ? narvno da ne b!!! cistio bi im cipele jer dijele istu religiju sa englezima i amerikancima . to je tako jednostavno shvatiti. iz svakog tvog slova to ijednostavno izbija . to je tako .fasizam . sovinizam . nacizam . sve drugo je izgovor . kada covjek udje preko reda u ambulantu on kaze ,, zuri mi se ,, a on laze . on je u sustini nepristojan i nekulturan, arogantan , primitivan , ohol , drzak , bezobrazan. tako i ti . ista stvar . ti ne zelis gradjansku jer muslimane smatras nizim bicima . u austriji ti ne smeta gradjanska drzava . svoja prava crpis kao gradjanin a ne kao srbin ili hrvat ili albanac . takodje ti ne smeta grdjanska drzava u Srbiji . i tamo ima Binjavaca , Hrvata , Madjara Njemaca , Bosnjaka ali Srbija je gradjansko drustvo. jedan covjek jedan glas . zasto ?
Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju.

Nemam ti ja ništa protiv Muje Mujića ali itekako imam protiv islamske deklaracije, Alije koji je osnovao stranku da politički djeluje u tom pravcu, danas je njegov sin na čelu iste politike. Nudiš mi Izetbegovića i njegovu kliku da mi vlada. Nije to nikakav Mujić nego ustrojena zločinasta organizacija koja krade od svog naroda a rado bi proširila biznis. Nemaš ti sada ništa, nikakav ulog da mi ponudiš pa da razmislim i pristanem na tzv graDŽansku.
glupost . tu drzavu je napravio hitler i musolini i jos neki veliki . kakav bolan mujo . nemoj nasmijavati svijet . mujo da je mogao on bi te 41 uspostavio NDB . razmisli . zasto bi Misel pravio Njemacku ? zasto bi Hans pravio Rusiju ?
Zasto bi Krasnici pravio Srbiju; A dusan hrvatsku ? zasto ? te 41 muju niko nista nije pitao. cvijece. moneta za potkusurivanje. topovsko meso. predmet zajebancije .
sve sam to gledao vlastitim ocima 91 . repriza . meni ne trebas pricati sta je bilo ni 41 ni 91 . gledajuci 91 svojim ocima vidio sam i 41 . kao na dlanu . imam malo mozga da razmislim, mucnem svojom glavom a ne da citam vecernjak HMS dnevno.ba ili komenatre iz sirokog, imostkog , drnisa ....na forumu. sve sto je bilo u 2 svjetskom ratu bilo je i ovome . sve je isto u dlaku . sve . razlika je bila samo 40 godina . djeca onih bila akteri sada .
sve je bilo isto. ante - draza - slobo- frano- radovan - mate . a u sredini mujo . u sendvicu . u neretvi . u drini . pliva . pluta . u crvenoj rijeci . de ba
SaraFina

#10767 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

seln wrote: 09/06/2021 12:54
SaraFina wrote: 09/06/2021 12:44

:shock: :shock: :shock:
Pa sta cu sad?
Da uzmem Urlaub ili da ne uzmem?
Bas sam se pozelio malo prosipati seljakluk u BiH i kvariti tu gospodsku, decentnu atmosferu...
ali ako budu bombardovali?
Ionako licim na mudzahedina sa mojom bradom i moje cetiri zene.
Kakav Urlaub? Jesi poluDjeo? Sjedi i aminaj! Palestinizacija je u tijeku!
Petrus+

#10768 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Petrus+ »

Deep_Enigma wrote: 09/06/2021 12:30
SaraFina wrote: 09/06/2021 12:08

Djelovati kako? Poslati pješadiju da zauzme USK i osigura meki trbuh kifle?😂 Poslati avione i bombardirati trokut? 😂
Navedi mi kako bi vi to djelovali? Pa nismo mi Palestinci u Gazi a vi Izrael. LOL Nego je HR zadnja zemlja u prehrambenom lancu EU. Tkz nedonošče. LOL a on meni palestinskim scenarijem prijeti LOL

Čuj ti molim te mantre. Oni bi djelovali. Pa da vidimo kako. Opisi!

Uzgred čiji si klon? 🙃
covjece ti ne znas jos uvijek da je to sporazum. ugovor je nesto drugo ali nije bitno . to sú ionako pravne finese a to je spansko selo za tebe .
kako god okrenes ti DMS nikad nisi ni vidio, niti slova procitao. jedino sto si u zivotu procitao je vecernji list, poskok.com kamenjar . com i nesto si cuo u birtiji a nesto na pijaci u Grudama gdje si prodavo paprike. Tvoja razbacivanja oko silnaca i ustrojstva , gospodarstva i redarstva su infantilne mastarije jednog tuznog lika sa perfieriije. mani se corava posla. prije ce se raspasti kina i rusija nego li Bosna. Bosna je za tebe misterija . Znas li koliko je stara Bosna a koliko Hrvatska ? za pocetak
Dejtonski mirovni sporazum je međunarodni mirovni ugovor.
Milenkov buraz

#10769 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

@Deep_Enigma

:thumbup:
SaraFina

#10770 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Deep_Enigma wrote: 09/06/2021 12:57
Deep_Enigma wrote: 09/06/2021 11:32
1)jes vala Mujo je 10. 04. 1941 napravio NDH i tako okrenuo Antu koji je htio Nezavisnu Drazvu Bosnu sa tendecijom da preraste u Jugosalviju .
2) jes vala Suljo je18.11. 1991 naparvo HZ HB i tako okrenuo Matu koji je htio Nezavisnu Drzavu Bosnu sa tendecijom da to cedo preraste u Yu .
dobro si ti . ko vicoteka. daj jos bisera . inace cijeli tekst ( ti toga nisi ni svjestan ) vrvi od fasizma gdje se kristalno jasno da iscitati da ti ne zelis nikakvu drzavu u kojoj su muslimani vecina jer onda , ti moras, reci negdje da ti se predsjednik drzave zove Mujo Mujic . to je za tebe uvreda. da nisu muslimani bili vecina 1992 u BiH ne bi bio ispaljen nijedan metak . Ti bi prihvatio BiH kao sto prihvatas Njemacku . Sam sebi odgovori na pitanje .
Da su Bosnjaci pripadnici anglikanske crkve , protestanti , evangelisti i slicno , da li bi pucao na njih 1992 ? narvno da ne b!!! cistio bi im cipele jer dijele istu religiju sa englezima i amerikancima . to je tako jednostavno shvatiti. iz svakog tvog slova to ijednostavno izbija . to je tako .fasizam . sovinizam . nacizam . sve drugo je izgovor . kada covjek udje preko reda u ambulantu on kaze ,, zuri mi se ,, a on laze . on je u sustini nepristojan i nekulturan, arogantan , primitivan , ohol , drzak , bezobrazan. tako i ti . ista stvar . ti ne zelis gradjansku jer muslimane smatras nizim bicima . u austriji ti ne smeta gradjanska drzava . svoja prava crpis kao gradjanin a ne kao srbin ili hrvat ili albanac . takodje ti ne smeta grdjanska drzava u Srbiji . i tamo ima Binjavaca , Hrvata , Madjara Njemaca , Bosnjaka ali Srbija je gradjansko drustvo. jedan covjek jedan glas . zasto ?

glupost . tu drzavu je napravio hitler i musolini i jos neki veliki . kakav bolan mujo . nemoj nasmijavati svijet . mujo da je mogao on bi te 41 uspostavio NDB . razmisli . zasto bi Misel pravio Njemacku ? zasto bi Hans pravio Rusiju ?
Zasto bi Krasnici pravio Srbiju; A dusan hrvatsku ? zasto ? te 41 muju niko nista nije pitao. cvijece. moneta za potkusurivanje. topovsko meso. predmet zajebancije .
sve sam to gledao vlastitim ocima 91 . repriza . meni ne trebas pricati sta je bilo ni 41 ni 91 . gledajuci 91 svojim ocima vidio sam i 41 . kao na dlanu . imam malo mozga da razmislim, mucnem svojom glavom a ne da citam vecernjak HMS dnevno.ba ili komenatre iz sirokog, imostkog , drnisa ....na forumu. sve sto je bilo u 2 svjetskom ratu bilo je i ovome . sve je isto u dlaku . sve . razlika je bila samo 40 godina . djeca onih bila akteri sada .
sve je bilo isto. ante - draza - slobo- frano- radovan - mate . a u sredini mujo . u sendvicu . u neretvi . u drini . pliva . pluta . u crvenoj rijeci . de ba
Ne odgovaraj mu uopće ozbiljno. Pa ovo je vrhunac trolinga. Mujo i NDB :) LOL smijem se ko luda!
Deep_Enigma

#10771 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Deep_Enigma »

Milenkov buraz wrote: 09/06/2021 12:56 "Schmidt se povlači iz Bundestaga, želi se fokusirati samo na BiH"

njemackoj je BiH jaka bitna . ko drukcije kaze taj laze . to bi nasa bosanska strana mogla da iskorsiti kao adut . da budem jasniji .
njemacka samo glumi da joj nije stalo do BiH . to je jedna od najvaznijih stvari, tacaka , zemalja , pozicija u vanjskoj politici njemacke . mi bi trebali prema njemackoj zauzeti takav stav da njemacka na sve moguce nacine i politicki i ekonomski podrazi gradjansku i snaznu BiH . sta god budemo trazili mi cemo dobiti od njemacke . zvijezdu sa neba . sve . to je stvar geo politike . izmedju ostalog ., cijela lepeza . mi mozemo razgovarati sa njemackom sa visine jedne engleske i farncuske . toliko smo im bitni . 100 % . ko ima samo gram mozga to moze zakljuciti .
SaraFina

#10772 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Ako bude 4 R. Mujo će opet da pravi Nezavisnu drzavu BiH 😇
BrziGonzales

#10773 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BrziGonzales »

SaraFina wrote: 09/06/2021 12:51

@BrziGonzales cestitke!
O čeme ti? Stavljaš mi riječi u usta kao cijeli moj citat.

A sjećaš li se kad smo ono '45 završili. Nije bilo ni jedne brigade muslimana kod Tite na kraju. A tamo cijela divizija.
Danas kod Bošnje puna usta antifašizma kao da ga je on sam izumio. Držati ćemo ulice Busaldžića u kotlini a udarat ćemo se u prsa "antifašizma". Ccccccc
Deep_Enigma

#10774 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Deep_Enigma »

SaraFina wrote: 09/06/2021 12:59
Deep_Enigma wrote: 09/06/2021 12:57

Ne odgovaraj mu uopće ozbiljno. Pa ovo je vrhunac trolinga. Mujo i NDB :) LOL smijem se ko luda!
-----------------
zar nisam u pravu ? zar nije tako ? cuj mujo napravio NDH . hej .....aman zaman xa xa . mujo pravi djecu ali drzavu ????? ....to tek ucimo . od najboljih : )
Last edited by Deep_Enigma on 09/06/2021 13:07, edited 1 time in total.
Novak20

#10775 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Deep_Enigma wrote: 09/06/2021 13:03
Milenkov buraz wrote: 09/06/2021 12:56 "Schmidt se povlači iz Bundestaga, želi se fokusirati samo na BiH"

njemackoj je BiH jaka bitna . ko drukcije kaze taj laze . to bi nasa bosanska strana mogla da iskorsiti kao adut . da budem jasniji .
njemacka samo glumi da joj nije stalo do BiH . to je jedna od najvaznijih stvari, tacaka , zemalja , pozicija u vanjskoj politici njemacke . mi bi trebali prema njemackoj zauzeti takav stav da njemacka na sve moguce nacine i politicki i ekonomski podrazi gradjansku i snaznu BiH . sta god budemo trazili mi cemo dobiti od njemacke . zvijezdu sa neba . sve . to je stvar geo politike . izmedju ostalog ., cijela lepeza . mi mozemo razgovarati sa njemackom sa visine jedne engleske i farncuske . toliko smo im bitni . 100 % . ko ima samo gram mozga to moze zakljuciti .
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply