Nakon svih presuda i dešavanja očito da Dejton polako gubi smisao ali i Vašington i toga mnogi postaju svjesni. Nešto se temeljno mora mijenjati u cilju ispravljanja nepravde(i).
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Milenkov buraz
#10726 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10727 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ako nije ovo od 1945 ispravljeno baš će ovo iz 1995 biti ispravljeno... nisu ove stvari nastale u ovom ratuMilenkov buraz wrote: ↑09/06/2021 11:47Nakon svih presuda i dešavanja očito da Dejton polako gubi smisao ali i Vašington i toga mnogi postaju svjesni. Nešto se temeljno mora mijenjati u cilju ispravljanja nepravde(i).
-
Petrus+
#10728 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Otvorenih pitanja između R. Hrvatske i R. Srbije ima vrlo malo.SaraFina wrote: ↑09/06/2021 11:46Ma ne samo pilule. Terapiju proći. Cjelokupnu.Milenkov buraz wrote: ↑09/06/2021 11:45Mnogi će morati progutati gorke pilule.SaraFina wrote: ↑09/06/2021 11:43
Pita delegat HDZ-BiH na temi o Hagu nekog lika iz HR, da li on kao Perec (to su im Hrvati iz RH koji su realni) priznaje presude suda u Hagu. I covjek kaze, da priznaje u slučaju Mladića. Pozivajuci se na to da je lik prvo u HR pravio zlocine. Pa u BiH. Kaze ne mozes priznavati, onda priznajes i UZP prepisan Slobodanu i šestorki. Ne mozeš selektivno priznavati presude.
Po toj bolesnoj logici i Gotovina i Markač su krivi i politički oslobodjeni. Oluja je u cilju protjerivanja Srba i zločini.. itd itd.
I ta koja postoje su lako rješiva ali se dogovorno drže u tom stanju.
Obje države i entiteti imaju otvorenih pitanja sa B. komponentom.
- SaraFina
#10729 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nemoj zezati? I? Da neće podijeliti BiH? A rematilački bošnjački faktor udruzeno preseliti humanim putem u Anadoliju? Je li toooooo? Ha?Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 11:52Otvorenih pitanja između R. Hrvatske i R. Srbije ima vrlo malo.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10730 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
neki su već pobjegli u EU 
-
Hektorijan
#10731 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Morate shvatiti da su hrvati Bosne davno halalili Posavinu, Banja Luku, Kotor Varoš, Prijedor, Doboj i ostale sredine gdje ih je bilo u znatnom broju. Fokus je širenje na sjeveroistok Federacije, urušavanje države iznutra i vladanje nad Bošnjacima.
Zašto bi mi Bošnjaci trebali se brinuti o tome? Pa vidite koliko se ljute hrvati na spomen tog njihovog sramnog halalenja.
Oni su tu u procjepu između matice (u kojoj desni element nije halalio gore spomenute sredine, jer su eto pereci koji ne razumiju "realnost i prilike" u Bosni) i bosanskih srba kojima stalno podilaze jer Bošnjacima sami ne mogu ništa.
Zašto bi mi Bošnjaci trebali se brinuti o tome? Pa vidite koliko se ljute hrvati na spomen tog njihovog sramnog halalenja.
Oni su tu u procjepu između matice (u kojoj desni element nije halalio gore spomenute sredine, jer su eto pereci koji ne razumiju "realnost i prilike" u Bosni) i bosanskih srba kojima stalno podilaze jer Bošnjacima sami ne mogu ništa.
- SaraFina
-
Emiremir33
#10733 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sjeti se saradnje Boban-Karadžić.Sjeti se zajedničkih napada i saradnje 1993 i napada na Žepče,Novi Šeher,ista saradnja za Stupni Dol.Pa 1995 Kiseljak i Ilidža su sarađivali (obavještano i dojave) kad je počela Oluja i još dosta toga povezanogSaraFina wrote: ↑09/06/2021 11:31Pa njih nije briga za protjerivanje 170.000 Hrvata sa teritorije tkz RS. Masovne egzikucije Hrvata, silovanja i etničko čišćenje. Hrvati su statistička pogreška u RS. I to je Čović aminovao odavno i cijeli vrh HDZ-a. Sjeti se obljetnica RS na kojoj sjede u prvom redovima.Škobo Habu wrote: ↑09/06/2021 11:28 Niko ne spominje šutnju HNS-a, odnosno HDZ o doživotnoj kazni za Ratka Mladića.
Dok svi političari u Hrvatskoj, zajedno sa tamošnjom javnosti, komentarišu presudu i daju svoje mišljenje, Čović i kompanija mudro šute.
Čak i na Dodikovo prozivanje Gotovine!?
Ti očekuješ da se neko brine za Gotovinu, Škabrnju, Vukovar? I prozivke? De ba.
-
Blitz1
#10734 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nije ih bilo ni 91. Vidjeli smo ishod dogovora.Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 11:52Otvorenih pitanja između R. Hrvatske i R. Srbije ima vrlo malo.
- BrziGonzales
#10735 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju.Deep_Enigma wrote: ↑09/06/2021 11:321)jes vala Mujo je 10. 04. 1941 napravio NDH i tako okrenuo Antu koji je htio Nezavisnu Drazvu Bosnu sa tendecijom da preraste u Jugosalviju .BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 10:10Bošnjo kao izmislio građansku, demokratsku državu. Ma haj'te, molim vas. Mo'š misliti kakva bi bila ta građanska.invincible1921 wrote: ↑08/06/2021 15:41 @Humljanin
Jedan covjek jedan glas na cijeloj drzavi. Pa nek pobjedi ko ima najvise glasova i to je to...jel posteno? Gradjanski, demokratski..
Naravno da vama nije jer vi necete jednakost ..vi hocete ekskluzivitet prava ..lijepo vam je Nobilo reko "HZHB je primjer da je prvi put nakon 2sv rata negdje u evropi uveden rasni zakon"
I ne znam šta više tupite sa toj građanskoj kada ne možete skupiti 25% stanovnika koji su za nju. Srbi nisu od početka za nju, Hrvate ste okrenuli od građanske pa nisu ni oni za nju. To je već pola državljana protiv. Kod Bošnje ću naći bar pola njih koji su ili za islamsku državu , ili za šerijatsku državu ili podaničku pokrajinu pripojenu Turskoj na daljinu. Kod muslimana u svijetu i nema nešto država koje su uređene na demokratskim principima, tako da nema uzora kome bi Bošnjo težio. I Erdogan želi da bude sultan, zatvara novinare, zatvara političke protivnike. Možda Bošnjo želi takvu demokraciju?
Kada odbijemo tu polovicu, ostaje oko 25% stanovnika za građansku, a to je manjina. Piši propalo.
2) jes vala Suljo je18.11. 1991 naparvo HZ HB i tako okrenuo Matu koji je htio Nezavisnu Drzavu Bosnu sa tendecijom da to cedo preraste u Yu .
dobro si ti . ko vicoteka. daj jos bisera . inace cijeli tekst ( ti toga nisi ni svjestan ) vrvi od fasizma gdje se kristalno jasno da iscitati da ti ne zelis nikakvu drzavu u kojoj su muslimani vecina jer onda , ti moras, reci negdje da ti se predsjednik drzave zove Mujo Mujic . to je za tebe uvreda. da nisu muslimani bili vecina 1992 u BiH ne bi bio ispaljen nijedan metak . Ti bi prihvatio BiH kao sto prihvatas Njemacku . Sam sebi odgovori na pitanje .
Da su Bosnjaci pripadnici anglikanske crkve , protestanti , evangelisti i slicno , da li bi pucao na njih 1992 ? narvno da ne b!!! cistio bi im cipele jer dijele istu religiju sa englezima i amerikancima . to je tako jednostavno shvatiti. iz svakog tvog slova to ijednostavno izbija . to je tako .fasizam . sovinizam . nacizam . sve drugo je izgovor . kada covjek udje preko reda u ambulantu on kaze ,, zuri mi se ,, a on laze . on je u sustini nepristojan i nekulturan, arogantan , primitivan , ohol , drzak , bezobrazan. tako i ti . ista stvar . ti ne zelis gradjansku jer muslimane smatras nizim bicima . u austriji ti ne smeta gradjanska drzava . svoja prava crpis kao gradjanin a ne kao srbin ili hrvat ili albanac . takodje ti ne smeta grdjanska drzava u Srbiji . i tamo ima Binjavaca , Hrvata , Madjara Njemaca , Bosnjaka ali Srbija je gradjansko drustvo. jedan covjek jedan glas . zasto ?
Nemam ti ja ništa protiv Muje Mujića ali itekako imam protiv islamske deklaracije, Alije koji je osnovao stranku da politički djeluje u tom pravcu, danas je njegov sin na čelu iste politike. Nudiš mi Izetbegovića i njegovu kliku da mi vlada. Nije to nikakav Mujić nego ustrojena zločinasta organizacija koja krade od svog naroda a rado bi proširila biznis. Nemaš ti sada ništa, nikakav ulog da mi ponudiš pa da razmislim i pristanem na tzv graDŽansku.
-
Milenkov buraz
#10736 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Naravno da strana koja je presuđena za UZP i genocid to tako gleda. Odnosi HR i Srbije nas ne interesuju dok god se zasnivaju na međunarodnom pravu i ne zadiru u pitanje BiH. Neka rješavaju, neka unaprijeđiju, apsolutno nas ne intresuje. F.BiH u kojoj su Bošnjaci apsolutna većina nema nikakvih otvorenih pitanja sa svojim građanima koji čine apsolutnu većinu. Entitet RS pod režimom Dodika može misliti šta želi ali dok je trenutni ustav na snazi moraju se držati njega a sva eventualna "otvorena" pitanja rješavati u skladi s istim.Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 11:52Otvorenih pitanja između R. Hrvatske i R. Srbije ima vrlo malo.
- SaraFina
#10737 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Neka su halalili. Samo ukazujemo na licemjerje te šizofrene politike. Ako kreću od predpostavki da su Hrvati u BiH i Hrvati u HR jedan narod, kako onda Mladić dokazani ratni zločinac i u HR i kao komandant VRS (koji je demonizirao HR zivalj na teritoriji RS) moze biti amnestiran? To nije normalno poimanje. Jednostavno nije.Hektorijan wrote: ↑09/06/2021 11:55 Morate shvatiti da su hrvati Bosne davno halalili Posavinu, Banja Luku, Kotor Varoš, Prijedor, Doboj i ostale sredine gdje ih je bilo u znatnom broju. Fokus je širenje na sjeveroistok Federacije, urušavanje države iznutra i vladanje nad Bošnjacima.
- SaraFina
#10738 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
[yt][/yt]
Sjećam se ja svega. Odlično poznajem materiju. Ali u slučaju Mladića sva šizofrena pojašnjenja padaju u vodu. Mladić je ubijao Hrvate i u HR i u RS-u. I kraj. Ne moze tu biti alibija.Emiremir33 wrote: ↑09/06/2021 11:57Sjeti se saradnje Boban-Karadžić.Sjeti se zajedničkih napada i saradnje 1993 i napada na Žepče,Novi Šeher,ista saradnja za Stupni Dol.Pa 1995 Kiseljak i Ilidža su sarađivali (obavještano i dojave) kad je počela Oluja i još dosta toga povezanogSaraFina wrote: ↑09/06/2021 11:31Pa njih nije briga za protjerivanje 170.000 Hrvata sa teritorije tkz RS. Masovne egzikucije Hrvata, silovanja i etničko čišćenje. Hrvati su statistička pogreška u RS. I to je Čović aminovao odavno i cijeli vrh HDZ-a. Sjeti se obljetnica RS na kojoj sjede u prvom redovima.Škobo Habu wrote: ↑09/06/2021 11:28 Niko ne spominje šutnju HNS-a, odnosno HDZ o doživotnoj kazni za Ratka Mladića.
Dok svi političari u Hrvatskoj, zajedno sa tamošnjom javnosti, komentarišu presudu i daju svoje mišljenje, Čović i kompanija mudro šute.
Čak i na Dodikovo prozivanje Gotovine!?
Ti očekuješ da se neko brine za Gotovinu, Škabrnju, Vukovar? I prozivke? De ba.
-
Milenkov buraz
#10739 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Složio bih se oko SDA i krađe ali de molim te daj mi presudu kojom je to SDA proglašena "zločinačkom organizacijom"? Zašto misliš da je HDZ bolji koji za svog predsjednika pomjera korito rijeke za hacijendu u stilu latinskoameričkih narko bosova. De bola malo odvadi.BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 11:58Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju.Deep_Enigma wrote: ↑09/06/2021 11:321)jes vala Mujo je 10. 04. 1941 napravio NDH i tako okrenuo Antu koji je htio Nezavisnu Drazvu Bosnu sa tendecijom da preraste u Jugosalviju .BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 10:10
Bošnjo kao izmislio građansku, demokratsku državu. Ma haj'te, molim vas. Mo'š misliti kakva bi bila ta građanska.
I ne znam šta više tupite sa toj građanskoj kada ne možete skupiti 25% stanovnika koji su za nju. Srbi nisu od početka za nju, Hrvate ste okrenuli od građanske pa nisu ni oni za nju. To je već pola državljana protiv. Kod Bošnje ću naći bar pola njih koji su ili za islamsku državu , ili za šerijatsku državu ili podaničku pokrajinu pripojenu Turskoj na daljinu. Kod muslimana u svijetu i nema nešto država koje su uređene na demokratskim principima, tako da nema uzora kome bi Bošnjo težio. I Erdogan želi da bude sultan, zatvara novinare, zatvara političke protivnike. Možda Bošnjo želi takvu demokraciju?
Kada odbijemo tu polovicu, ostaje oko 25% stanovnika za građansku, a to je manjina. Piši propalo.
2) jes vala Suljo je18.11. 1991 naparvo HZ HB i tako okrenuo Matu koji je htio Nezavisnu Drzavu Bosnu sa tendecijom da to cedo preraste u Yu .
dobro si ti . ko vicoteka. daj jos bisera . inace cijeli tekst ( ti toga nisi ni svjestan ) vrvi od fasizma gdje se kristalno jasno da iscitati da ti ne zelis nikakvu drzavu u kojoj su muslimani vecina jer onda , ti moras, reci negdje da ti se predsjednik drzave zove Mujo Mujic . to je za tebe uvreda. da nisu muslimani bili vecina 1992 u BiH ne bi bio ispaljen nijedan metak . Ti bi prihvatio BiH kao sto prihvatas Njemacku . Sam sebi odgovori na pitanje .
Da su Bosnjaci pripadnici anglikanske crkve , protestanti , evangelisti i slicno , da li bi pucao na njih 1992 ? narvno da ne b!!! cistio bi im cipele jer dijele istu religiju sa englezima i amerikancima . to je tako jednostavno shvatiti. iz svakog tvog slova to ijednostavno izbija . to je tako .fasizam . sovinizam . nacizam . sve drugo je izgovor . kada covjek udje preko reda u ambulantu on kaze ,, zuri mi se ,, a on laze . on je u sustini nepristojan i nekulturan, arogantan , primitivan , ohol , drzak , bezobrazan. tako i ti . ista stvar . ti ne zelis gradjansku jer muslimane smatras nizim bicima . u austriji ti ne smeta gradjanska drzava . svoja prava crpis kao gradjanin a ne kao srbin ili hrvat ili albanac . takodje ti ne smeta grdjanska drzava u Srbiji . i tamo ima Binjavaca , Hrvata , Madjara Njemaca , Bosnjaka ali Srbija je gradjansko drustvo. jedan covjek jedan glas . zasto ?
Nemam ti ja ništa protiv Muje Mujića ali itekako imam protiv islamske deklaracije, Alije koji je osnovao stranku da politički djeluje u tom pravcu, danas je njegov sin na čelu iste politike. Nudiš mi Izetbegovića i njegovu kliku da mi vlada. Nije to nikakav Mujić nego ustrojena zločinasta organizacija koja krade od svog naroda a rado bi proširila biznis. Nemaš ti sada ništa, nikakav ulog da mi ponudiš pa da razmislim i pristanem na tzv graDŽansku.
-
Petrus+
#10740 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Problem je slojevit.SaraFina wrote: ↑09/06/2021 11:54Nemoj zezati? I? Da neće podijeliti BiH? A rematilački bošnjački faktor udruzeno preseliti humanim putem u Anadoliju? Je li toooooo? Ha?
R. Hrvatskoj strateški ne odgovara raspad BiH. To bi neminovno dovelo granicu Srbije u blizinu Zagreba. Također su procjene da bi u B. elementu prevladale extremne struje što bi bilo nepovoljno za turizam i gospodarstvo općenito.
Ali ako do raspada dođe R. Hrvatska će biti prisiljena djelovati u suradnji sa drugim zemljama prvenstveno zbog vlastite javnosti gdje se senzibilizirao osjećaj prema sunarodnjacima.
Ne znam zašto to nekoga začuđuje. Prije 6 godina premijer RH je to u kamere izjavio.
-
putokaz1
#10741 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bošnjačka politika prema Hrvatima je kao Kraljevska Politika prema Hrvatima
Mi hoćemo da nametnemo SEBE oni ko fol nedaju
Mi hoćemo da nametnemo SEBE oni ko fol nedaju
- SaraFina
#10742 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 12:04Problem je slojevit.
R. Hrvatskoj strateški ne odgovara raspad BiH. To bi neminovno dovelo granicu Srbije u blizinu Zagreba. Također su procjene da bi u B. elementu prevladale extremne struje što bi bilo nepovoljno za turizam i gospodarstvo općenito.
Ali ako do raspada dođe R. Hrvatska će biti prisiljena djelovati u suradnji sa drugim zemljama prvenstveno zbog vlastite javnosti gdje se senzibilizirao osjećaj prema sunarodnjacima.
Ne znam zašto to nekoga začuđuje. Prije 6 godina premijer RH je to u kamere izjavio.
Djelovati kako? Poslati pješadiju da zauzme USK i osigura meki trbuh kifle?
Navedi mi kako bi vi to djelovali? Pa nismo mi Palestinci u Gazi a vi Izrael. LOL Nego je HR zadnja zemlja u prehrambenom lancu EU. Tkz nedonošče. LOL a on meni palestinskim scenarijem prijeti LOL
Čuj ti molim te mantre. Oni bi djelovali. Pa da vidimo kako. Opisi!
Uzgred čiji si klon?
- BrziGonzales
#10743 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hajde mi nađi u zadnjih nekoliko godina 3 dana u komadu da se nije sudilo članovima te organizacije? Ali, sudstvo je pod njima pa ćemo odapeti čekajući. Budite mi takvu sudbenu vlast u graDŽanskoj? Hvala, ne treba.Milenkov buraz wrote: ↑09/06/2021 12:04Složio bih se oko SDA i krađe ali de molim te daj mi presudu kojom je to SDA proglašena "zločinačkom organizacijom"? Zašto misliš da je HDZ bolji koji za svog predsjednika pomjera korito rijeke za hacijendu u stilu latinskoameričkih narko bosova. De bola malo odvadi.BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 11:58Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju.Deep_Enigma wrote: ↑09/06/2021 11:32
1)jes vala Mujo je 10. 04. 1941 napravio NDH i tako okrenuo Antu koji je htio Nezavisnu Drazvu Bosnu sa tendecijom da preraste u Jugosalviju .
-
Petrus+
#10744 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pročitaj Dejtonski mirovni ugovor.SaraFina wrote: ↑09/06/2021 12:08Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 12:04Problem je slojevit.
Djelovati kako? Poslati pješadiju da zauzme USK i osigura meki trbuh kifle?Poslati avione i bombardirati trokut?
Navedi mi kako bi vi to djelovali? Pa nismo mi Palestinci u Gazi a vi Izrael. LOL Nego je HR zadnja zemlja u prehrambenom lancu EU. Tkz nedonošče. LOL a on meni palestinskim scenarijem prijeti LOL
Uzgred čiji si klon?![]()
- SaraFina
#10745 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 12:13Pročitaj Dejtonski mirovni ugovor.SaraFina wrote: ↑09/06/2021 12:08Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 12:04
Problem je slojevit.
Djelovati kako? Poslati pješadiju da zauzme USK i osigura meki trbuh kifle?Poslati avione i bombardirati trokut?
Koju tačku? Da je HR garant mira? Onu čuvenu mantru koju ponavljate kao laz. I mislite da će postati istina. Pročitaj ga ti. I ne sanjaj.
E moj boze čime se ono tješi. Cuj djelovali bi. Kako ni djelovao? Pješadijom? Avionima? Kako bi udarao „Gazu“? Ha?
Rafaele F16 Gripeni nad Zenicom? LOL
Last edited by SaraFina on 09/06/2021 12:19, edited 1 time in total.
-
Deep_Enigma
#10746 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ja sigurno mrzim aliju i bakira i SDA vise nego ti. nije ni srbija nestala sa lica zemlje zato sto je njom vladao milosevic , kostunica , nikolic ...nije ni njemacka nestala zato sto je njom vladao hitler . zasto bi Bosna prestala da postoji ? zato sto je u njenoj hiljadugodisnjoj istoriji od kulina bana alija bio jedan kamncic u mozaiku. velika je i nepremostiva razlika izmedju tebe i mene . obojica mrzimo aliju ali ja volim Bosnu . Bosne ce biti . tebe i alije i mene nece biti . alija je otisao , otice i drugi. Bosna ostaje vjecno . ti ne razimjes Bosnu jer je ne volis . zao mi je . previse sebi umisljas . tebe niko nece piatiti vise sta ti hoces . nemoj me pogrseno shvatiti . ne branim ja nikome nista niti zelim niti mogu . svi smo isti i svi imamo ista prava . ali ako ti ne zelis jedinstvenu , cjelovitu , sekularnu , pluralnu , parlamentarnu, pravnu , unitranu , gradjansku , jedan covjek jedan glas , jedan predsjkednik , jedna vlada , jedan premijer , jedan parlament , centarlizovanu drzavu ti si sam sebe izbacio iz toga . zamisli da Francuskoj osporovas njeno drzavno, drustevno politicko uredjenje . bio bi izveden pred sud i protjeran i bila bi ti oduzeta gradjanska prava . zasto bi Francuska bila drukcija od Bosne ? zasto ? da nisu bolji ? ljepsi ? pametniji? visi ? sarmantniji ? joj ! isto je to ! Francuska = Bosna .BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 11:58Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju.Deep_Enigma wrote: ↑09/06/2021 11:321)jes vala Mujo je 10. 04. 1941 napravio NDH i tako okrenuo Antu koji je htio Nezavisnu Drazvu Bosnu sa tendecijom da preraste u Jugosalviju .BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 10:10
Bošnjo kao izmislio građansku, demokratsku državu. Ma haj'te, molim vas. Mo'š misliti kakva bi bila ta građanska.
- seln
#10747 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jesu li Srbi u Hrvatskoj '91 bili retardirana djeca?Humljanin wrote: ↑08/06/2021 15:38mO k3 wrote: ↑08/06/2021 15:33Kada sada nisi shvatio, nećeš i da ti pokušam ponovo objasniti .... kako god sve najboljeHumljanin wrote: ↑08/06/2021 15:12
Aha. Lijepo bogami.
Hrvati su retardirana djeca kojima Bosnjacj trebaju birati predstavnike jer oni nisu sposobni sami sebi. Jel tako?
A Bošnjacima nitko ne treba nametati predstavnike jer oni sebi fantastično izaberu bošnjacki Dream Team: Džaferović, Komšić, Izetbegović, Turković, Genjac, Cikotić...
Iz aviona se vidi koliko je na primjer Šefik Džaferović ili Željko Komšić (kao drugi bošnjacki član) napredniji od jednog Dragana Čovića. Naprosto domoljublje, dignitet, ponos, elokvencija, neverbalna komunikacija, pristupačnost... isijavaju iz pojave Šefika Džaferovića.
Kad bi samo Hrvati imali znanje i talent izabrati sebi nekog sličnog Šefiku Džaferoviću.
A ne tamo neke pišljive Ive Mire Joviće, Borjane Krišto, Dragane Čoviće i ostale bezveznjake.
TAKOE BAKIRE BAKIRE BAKIRE BAKIRE![]()
![]()
![]()
![]()
Sve si rekao, ne treba više. Hvala
Također.
-
Petrus+
#10748 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kao što sam rekao, postoje ugovori, sporazumi, dogovori i planovi. Svi relevantni faktori su uključeni ili bar obaviješteni formalno ili neformalno.SaraFina wrote: ↑09/06/2021 12:14Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 12:13Pročitaj Dejtonski mirovni ugovor.SaraFina wrote: ↑09/06/2021 12:08
Koju tačku? Da je HR garant mira? Onu čuvenu mantru koju ponavljate kao laz. I mislite da će postati istina. Pročitaj ga ti. I ne sanjaj.
E moj boze čime se ono tješi. Cuj djelovali bi. Kako ni djelovao? Pješadijom? Avionima? Kako bi udarao „Gazu“? Ha?
R. Hrvatska ni slučano neće samostalno djelovati.
-
Milenkov buraz
#10749 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ti ne znaš razliku između zločinačka i kriminalna ali ok, to je tvoje neznanje. Sudilo se i Čoviću pa su svi dokumenti naprasno nestali, sudilo se i Jelaviću pa je pobjegao u HR, sudilo se i ostalima ali rezultati tih suđenja su sličnio kao za SDA. E pa oprosti ali ne želim ni ja takvu "eUropsku" BiH.BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 12:12Hajde mi nađi u zadnjih nekoliko godina 3 dana u komadu da se nije sudilo članovima te organizacije? Ali, sudstvo je pod njima pa ćemo odapeti čekajući. Budite mi takvu sudbenu vlast u graDŽanskoj? Hvala, ne treba.Milenkov buraz wrote: ↑09/06/2021 12:04Složio bih se oko SDA i krađe ali de molim te daj mi presudu kojom je to SDA proglašena "zločinačkom organizacijom"? Zašto misliš da je HDZ bolji koji za svog predsjednika pomjera korito rijeke za hacijendu u stilu latinskoameričkih narko bosova. De bola malo odvadi.BrziGonzales wrote: ↑09/06/2021 11:58
Jeste, Mujo je '41 u Sarajevu javio Anti da je NDH uspostavljena na ovim prostorima i da pravi handžar diviziju.
- SaraFina
#10750 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nego kao članica NATO-a? Hoće „ Gazu“ NATO sravniti i mundjose? Daj mi konretan plan djelovanja? Izjasni se.Petrus+ wrote: ↑09/06/2021 12:22Kao što sam rekao, postoje ugovori, sporazumi, dogovori i planovi. Svi relevantni faktori su uključeni ili bar obaviješteni formalno ili neformalno.
R. Hrvatska ni slučano neće samostalno djelovati.