SDA-All about

drug_profi

#63051 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

N.N. wrote: 09/06/2021 00:41
drug_profi wrote: 09/06/2021 00:32
N.N. wrote: 09/06/2021 00:30 Joj Milunka :mrgreen:
Idi zovi Registar pitaj ima li ko da ti iskesira dionice...

Ili prouci malo trziste kapitala.... nije sve pijaca jebogati.
Rijesio sam sve sa Registrom, zadovoljan sam :mrgreen:

Dobar si momak, ne vrijedjaj se ako si pelcovan gore u BG.
8)
Ne vrijeđam se iako ti pokusavas da uvrijedis.
Samo tesko sine.
I hvala za to momak.
N.N.

#63052 Re: SDA-All about

Post by N.N. »

Bas mi zanimacija da uhodim i vrijedjam likove po forumu :mrgreen:
Zajebi to ba.
Grean

#63053 Re: SDA-All about

Post by Grean »

made_in_sarajevo wrote: 08/06/2021 22:16 Ma sve su ovo mitovi. Srdjan, bosko i admira, zelimir vidovic keli, ali zato asim je istina radi koje se rat pocinje. Bakir i heroina pogotovo.

Neka fino je to sto je ipak za diplomu istina. Cim se potezu ovakve price, a za diplomu suti znaci da jest petljala. Da nije ne bi morali ovake glupe teorije praviti, truditi se da vjeruju u njih i sto bi internet gorio od zahiragica vepra
Sramota je svrstati jednog Zelimira Vidovica koji je polozio zivot u odbrani grada u drustvo onog ko je preko Grbavice zavrsavao da ga napusti.

Ali eto, sve moze da se progura nekakav licni stav, spojiti nespojivo, na zalost.
Billy The Pljuc

#63054 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Ma ljudi ovdje žive neko ludilo, ne znam više kako to drugačije da objasnim.

Trznuo debil iz SDA priču o Srđanu Aleksiću da se ne priča više o nekim drugim stvarima, naravno neko se i uhvati na isto. Što Pici napisa, o svemu daj da se priča i piše al' samo nemojmo o jebenoj SDA i ovome do čega su nas doveli.

Idu ljudi u Srbiju da se vakcinišu, idu pa šta, da nam je SDA obezbijedila vakcine bezbeli da se ne bi išlo. Evo ja prvi neću da idem u Srbiju da se vakcinišem iz svog nekog principa makar crko sutra od korone ali mi ne pada na pamet da sudim i pljujem po onima koji hoće. Prošlu noć baš oko ovih doba javi mi se jaran porukom da se vratio iz Srbije sa vakcinisanja, antivakser ali istinski, patriota i to onaj najzagriženiji, sarajlija, sjeo s porodicom i sve rastabirili, za i protiv i donijeli odluku skupa.

Dokle bolan više, davno napisah da sve i jedan račun za sve što ne valja u ovoj državi treba ispostaviti isključivo SDA na naplatu, smeta nam genocidna, smeta nam srbovanje, smeta nam što nema vakcina i što u Srbiju moramo po iste, smeta nam što nema posla i što se sve teže živi, smeta nam još pun kurac stvari ali nikom ne pada na pamet da ispostavlja račune, ni narodu ni takozvanoj opoziciji.
Billy The Pljuc

#63055 Re: SDA-All about

kiligonzales wrote: 09/06/2021 00:26
Billy The Pljuc wrote: 07/06/2021 20:25 @Bossona hajde pusti se živ bio malo politike, Dodika i oca pokojnog Srđana Aleksića, švercanja robe, genocidnog brloga i uopšteno te priče.

Ostavi po strani i eventualni motiv pokojnog Srđana Aleksića, uzmi samo da razmatraš posljedice nastale iz svega, momak je ustao i branio tuđi život, da li je to zbog robe, da li je zbog samog Glavovića ili je nešto treće u pitanju, je apsolutno nebitno na kraju jer je isti platio glavom. Ono što se njemu motalo po glavi u svemu tome mi nikada nećemo saznati, "idealizirano" ili ne, on je ustao i usprotivio se.

I vidi sad perfidnog uvlačenja u priču jednog velikog Izeta Nanića i neodavanje pijeteta istom u mjeri u kojoj je on zaista i bio velik. Eto krivi su anam oni što se jedan Srđan Aleksić kao veliča a rahmetli Izet Nanić ne.

Pa kakvi su to mentalni sklopovi?

Evo umijem i ja nisko, februar 2008-e, Sarajevo, pun tramvaj, u gradu kojem živim niko da se pomakne i učini nešto, da jeste možda bi danas Denis Mrnjavac bio živ.
I Aleksic i Nanic imaju svoju ulicu u KS. Ko je kriv onima sto nisu informisani. Aleksiceva je ulica ulica do Grasa. Naniceva je u Hrasnici kod Binga.

Ima masu sarajevskih momaka sehida heroja rata koji su zasluzili i ljiljan i ulicu i oni koji nisu Sarajlije ali su svoj doprinos dali u odbrani grada. Pogotovo red onih maloljetnih koji su poginuli kao vojnici, zajedno sa jednim od brace ili roditelja, ali koga briga za to.
Slažem se, ima mnogo naših ličnih junaka za koje niko neće saznati na svim krajevima BiH, o istima još uvijek svjedoče pokoja spomen ploča i ništa više, žive u sjećanjima najbližih i onih koji su ih znali ali polako vrijeme odnosi iste.
Last edited by Billy The Pljuc on 09/06/2021 11:30, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#63056 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Grean wrote: 09/06/2021 00:55
made_in_sarajevo wrote: 08/06/2021 22:16 Ma sve su ovo mitovi. Srdjan, bosko i admira, zelimir vidovic keli, ali zato asim je istina radi koje se rat pocinje. Bakir i heroina pogotovo.

Neka fino je to sto je ipak za diplomu istina. Cim se potezu ovakve price, a za diplomu suti znaci da jest petljala. Da nije ne bi morali ovake glupe teorije praviti, truditi se da vjeruju u njih i sto bi internet gorio od zahiragica vepra
Sramota je svrstati jednog Zelimira Vidovica koji je polozio zivot u odbrani grada u drustvo onog ko je preko Grbavice zavrsavao da ga napusti.

Ali eto, sve moze da se progura nekakav licni stav, spojiti nespojivo, na zalost.
Ne govori meni, obrati se sda za to. Sad su srdjan, bosko i admira na tapeti. Sutra je keli, prekosutra divjak, pa vikic... Sve ce to biti cetnici i ustase samo dok vepar dodje na vlast.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#63057 Re: SDA-All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 01:07 Ma ljudi ovdje žive neko ludilo, ne znam više kako to drugačije da objasnim.

Trznuo debil iz SDA priču o Srđanu Aleksiću da se ne priča više o nekim drugim stvarima, naravno neko se i uhvati na isto. Što Pici napisa, o svemu daj da se priča i piše al' samo nemojmo o jebenoj SDA i ovome do čega su nas doveli.

Idu ljudi u Srbiju da se vakcinišu, idu pa šta, da nam je SDA obezbijedila vakcine bezbeli da se ne bi išlo. Evo ja prvi neću da idem u Srbiju da se vakcinišem iz svog nekog principa makar crko sutra od korone ali mi ne pada na pamet da sudim i pljujem po onima koji hoće. Prošlu noć baš oko ovih doba javi mi se jaran porukom da se vratio iz Srbije sa vakcinisanja, antivakser ali istinski, patriota i to onaj najzagriženiji, sarajlija, sjeo s porodicom i sve rastabirili, za i protiv i donijeli odluku skupa.

Dokle bolan više, davno napisah da sve i jedan račun za sve što ne valja u ovoj državi treba ispostaviti isključivo SDA na naplatu, smeta nam genocidna, smeta nam srbovanje, smeta nam što nema vakcina i što u Srbiju moramo po iste, smeta nam što nema posla i što se sve teže živi, smeta nam još pun kurac stvari ali nikom ne pada na pamet da ispostavlja račune, ni narodu ni takozvanoj opoziciji.
Obezbjedila nego sta, samo nisi dobro zagrizao u hurmu. :oops: :D
Bossona

#63058 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

kiligonzales wrote: 09/06/2021 00:05 Aliju i svu ratnu svitu smatram daleko vrednijim osobama po historiju ove zemlje od svih onih nakon rata na vlasti.

Alija je SANU podvala kao i njegova SDA, kojeg su ga pripremali da odradi za one koji su ga doveli na vlast puštajući ga prijevremeno iz zatvora, peticijama i dali mu predsjedničku poziciju preko Karadžićevih ljudi Plavšićke i Koljevića, što je i sam priznao.
https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... og-naroda/

Daytonski “ugovor” je jedinstven primjer u svijetu po tome što je jedna legalna država, Republika BiH, poklonila teritoriju i blokade i ovlasti nelegalnim pobunjenicima a da zauzvrat nije dobila gotovo ništa, osim šarenih laža da bi BiH političari imali nešto na osnovu čega će svoju izdaju prodati narodu i prikazati kao da su i oni dobili tobože nešto u Daytonu.

Podsjetimo ukratko na nekoliko najkrupnijih stvari koje su u Daytonu date neleganoj strani, Karadžićevim četnicima.
– Spašeni su od poraza u ratu kojeg su gubili, poklonjena im je pobjeda.

- Protivustavno bez znanja i saglasnosti Predsjedništva i Parlamenta RBIH ukinuo Ustav RBIH i podjelio RBIH priznao diskriminirajuće ime entiteta samo po jednom narodu na dijelu RBIH sa kog su protjerali druga dva naroda.
-Uveo entitetska državljnastva
– Legalizirani su i od nelegalnih počinitelja genocida postali su vlast na pola BiH, i to u njihovoj državi RS wq pravom, blokada, opstrukcija, veta i diskriminacija svih oblika nad pobespravljenim žrtvama.

- Ukinuo jedinu legalnu oružanu vojnu formaciju ARBIH i MUP RBIH i legalizovao pobunjenićko zločinačko secesionističke vojne formacije i policiju koja je masovne i sistematske zločine činila.

– Srbiji su skinute i ekonomske sankcije i politička blokada (članstvo u UN).

Zauzvrat je država BiH dobila Aneks 7, tj. šarenu lažu koja lijepo zvuči na riječima, ali koja nema zuba, budući da implementacija Aneksa 7 je ostavljena na volju vlastima Republike srpske.

Zato su sudionici i potpisnici Daytona, u prviom redu Alija Izetbegović, Haris Silajdžić i Zlatko Lagumdžija, veleizdajnici naroda koji im je vjerovao i to danas postaje jasno svakome na ovome svijetu, uključujući i same prevarene ljude Bošnjake, koji baš kao i svaki drugi rogonja zadnji shvaćaju da su prevareni.

Sve ovo što imamo danas je posljedica isključivo njegove samovoljne antiustavne velizdaje, podjele i ukidanja RBIH čijim stopama nastavlja njegov sin čuvajući Alijinu daytonsku luđačku košulju o kojem je u par minuta sve rekao čovjek koji ga je upozorio na posljedice njegove velizdaje RBIH.

Sefera ne mrzim, ali njegovi rezultati su vojni vidljivi, 92-93 u Sa se desilo najvise sranja i nediscipline u redovima Armije BiH, malo citaj, procitaj Ne pucaj od Jove Divjaka ili od Pospanka Dnevnik bosanskog vojnika, pa ces vidjeti o cemu pricam. Procitaj malo o akciji Trebevic 1 i 2, pa ces vidjeti da ni njegovo maslo nije za ramazana. Nisi objektivan. Samo u Sarajevu dovoljno mu je sranja napravila 10 brdska brigada vodjena Cacom. Juka mu je stab zarobio na Igmanu. Delalic civile bojeci se da ga ne likvidiraju zbog onoga sto je Caco priredio MUP kad su ga pokusali privesti, ko ga je te prilike nazvao? Sefera. Sandzak connection. Istu brigadu kada su rasformirali, pojedinci iz nje u Konjicu su napravili sranje. Ko je komandovao Armijom kada su se desila Trusina, Doljani, Susanj,Uzdol, Grabovica i masu nekih drugih zlocina nad civilnim zrtvama hrvatske nacionalnosti. Sefer Halilovic je kao i masu nekih drugih likova bio dijelom muslimanskog vijeca za odbranu iz Mehurica.

Tebi je Alija kriv sto se rodio, ocigledno je kriv i za danasnju presudu Sratku Mladicu, jedan genocid i dva UZP. Ti bi je garant posto vidim da si strasan vojni strateg i poznavalac odbranio, a koliko umijes i znas vidim da bi ti BiH bila od Istre do Vrsca, cim ti je Sefer najbolji vojni strateg Armije BiH.

Posto si se s njime druzio prepricaj mi Jukinu epizodu sa Igmana i igrarije sa stabom Armije BiH
Predratni kriminalac Juka Prazina je upravo Alijin General koji je doveden iz Zelenih Beretki, nikada nije bio u PLRBIH, koji je protjeran prvo iz Sarajeva pa onda i sa Igmana, nakon što je sa Alijinim kerovođom Prevljakom šurovao i pravio Haos po Igmanu.

Haški presuđenik za ratne zločine Rasim Delić zbog Alijine Mudžahedinizacije ARBIH je osramotio čistu i časnu borbu ARBIH a Sefer kojeg je Alija smijenio n a zahtjev agresora Tuđmna je SDA poslala u Hag nakon iznešene istine o velizdajniku Aliji u svojoj knjizi, se vratio čista obraza za razliku Delića, Envera Hadžihasanovića i ostalih koji su mjeseci skupa sa agresorskom armadom i četnicima napadali, ubijali i razarali RBIH. Onda im je rečeno što im je rečeno ostajete kod Mladića, neki poput Ajnadžića su zavržili na Palama na prevaspitavanju i u zatvoru, a nije se htio priključiti PLRBIH ni nakon nekoliko poziva poslije sarajevskih barikada. Kada su odslužili i odbačeni razmjenjeni su za četnike uz posredovanje Muslimovića. Nakon što su došli nastavili su ljubit skute i ponizno podržavali Aliju u SDA izaciji ARBIH i podjeli RBIH.

Bešlagić nije slušao retardiranog Aliju i njegovu minder SDA halku a ni Tuzla pa su uzeli stvari u svoje ruke i sprijećili da im ćetnička JNA izađe na okolna brda za razliku Alije koji je polovinom Juna uz pratnju izveo sve četnicke zlikovce iz kasarni koje su bile u okruženju a iz kojih su do tad ubijane Sarajlije.Tako je na cijelom prostoru RBIH, tamo gdje je Alija i SDA vladala Bošnjaci su poklani kao kurbani nakon one Alijine mirno spavajte rata neće biti.

Evo ti knjiga pa čitaj, nikada nije kasno da progledaš, mada uzalud je otvarati oči Alijanerima kojima je propali pravnik politčki mislilac i vizionar, neko ko je prevario građane i izigrao rezultate referenduma na kojem su se građani izjasnili 1 marta 1992 kakvu državu žele.
https://kupdf.net/download/balkan-bluz_ ... 9b603a_pdf

Alijinim rukoljibima su petokolonaši svi koji argumentovano iznose činjenice čije odluke i posljedice istih zbog kršenja Ustavu RBIH smatra izdajnikom. Ista mantrai danas SDA botova koji svakog ko ode iz SDA nazivaju četnicima. Alija je bio bez empatija prema stradanju svog naroda kako su ga i Amerikanci opisali u Daytonu, on je svojim odlukama išao na ruku združenih agresora koji su ga navukli i ordenje mu dijelili nakon svega što su uradili državi i narodu kojeg je izdao, prevario i prodao, uključujući generale i borce ARBIH a da ne govorimo o pljački i privatizaciji državnih firmi i društvenog dobra kao i tajkunizacije ratnih i poslijeratnih profitera.
Last edited by Bossona on 09/06/2021 09:11, edited 1 time in total.
Bossona

#63059 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 00:31 @Bossona, jbga druže, ti baš znaš odlutati ponekad, niko ne spori ništa, ni genocidnu ni da je Trebinje četničko ni da je Alen Aca bio vojnik VRS-a i još mnogo toga što ti pišeš, sve to stoji ali ova priča o pokojnom Srđanu Aleksiću koju forsiraš mi baš i nema logike.

Hajmo krenuti s ovim:

Image

Osmrtnica kao osmrtnica, uzmimo u obzir da je ratna 93-a, genocidna tvorevina ili tamni vilajet kako ga još zovemo, riječi "Obavještavamo poštene građane" i "Ispunjavajući ljudsku dužnost" mi onako baš kurčevito djeluju za sredinu i jednoumlje gdje jesi ili nisi, znaš već na šta mislim.

Hajmo pogledati ko pokreće priču o heroju Srđanu Aleksiću i kada a ko se protivi istoj i pokreće priču kontra tome i gdje se sve tu uklapa Alen Aca Glavović. Jbga čija je sad ovo podvala, nisi mi jasan nikako, ovih što su za genocidnu ili ovih protiv nje i kako da je Aca sad za genocidnu pa odjednom nije, ratni vojni invalid i prima invalidninu, ko zna, možda je bio i odlikovan. Evo na osnovu nekih izvora iz različitih vremenskih perioda Aca nijednom nije promijenio svoju priču i koji će mu kurac publicitet bilo koje vrste ako bježi od eventualne odgovornosti i nastoji da sakrije sebe i svoju sramnu ratnu prošlost.

Po tom nekom kriterijumu svi oni bošnjaci koji su mobilisani od strane VRS-a su bili izdajnici a znamo da to nije bilo baš tako, ja sam ih upoznao tokom rata brojkom i slovom 36, trideset i šest bošnjaka Semberije i Posavine se predalo u određenom momentu mojoj jedinici tokom rata. Nikom dlaka s glave nije zafalila i sve i jedan je otišao nazad u organizovanim razmjenama i sve i jedan je bio tretiran bolje od tretmana koju nosi naziv ratni zarobljenik po bilo kojoj konvenciji o istima. Naravno da na vojnika VRS-a Aliju iz Janje ne mogu gledati isto kao na svog pokojnog druga i saborca Zorana R. koji je dao svoj život za grad i državu u kojoj je živio samo zato jer je Alija bošnjak ili musliman kao i ja ali ga isto tako ne smatram izdajnikom koji se vratio na svoje ognjište i vjerovatno bio ponovno angažovan negdje.

Da ne dužim više, otišlo je ovo svakako već predaleko, nema logike u tome što ti tvrdiš osim u jednom, bošnjacima iz SDA naravno smeta Srđan Aleksić i obojica znamo zašto je to tako. Ako je priča o heroju Srđanu Aleksiću mit red bi bio pronaći valjane dokaze koji tvrde suprotno, formirati naprečac mišljenje o istom nakon što je SDA odjednom povukla priču o tome je po meni pogrešno. Ja to ne smatram srpskom podvalom jer i sami srbi tvrde jedno ili drugo, evo vidimo ima i bošnjaka iz Švedske navodno koji govore kontra dok učesnik svega kaže da su to laži, novinar kojeg sam citirao vjeruje istom a iznosi podatak da ima još bošnjaka iz Trebinja koje tvrde isto što i Glavović.
Šta mu je drugo mogao otac napisati na smrtovnici,??? Istinu da su mu sina ubili njegovi saborci zato što je branio svog ratnog i poslovnog partnera Alena Acu,..

Sam čin pristanka njegovog oca da bude odlikovan od tvorevine i ideologije koja je na stotine Alena protjerala i pobila i mnoge u konc logore strpala je sramotna, jer se radilo očito o većem interesu, to jest humanizaciji zločinačke vojske i ideologije koja je ubila i njegovog sina. Takođe ta odlikovanja su dijelili i osuđenim ratnim zločincima kao i dokazanim neprijateljima BiH i njihovim saveznicima, od Krajišnika pa nadalje, pa ih sada moraju oduzimati.

Image

Da je Aleksić napadnut i ubijen braneći svoje komšije civile 1992 godine od progona Karadžićevaca, to bi bilo nešto drugo. Ovako se daju ulice i pravi mitomanija i glorifikuje vojska u kojoj su bili skupa, a Alen Glavović je izdajnik kao i svi oni koji su pristali uzeti pušku sa Karadžićevcima protiv svoje države i komšija. Imao je Alen izbora da ode,ostane i bude u radnoj jedinici ili u zatvoru a koliko znam da je iz Trebinja većina izašla i protjerana 1992 godine.

Glavović je očito rado služio Karadžiću i herojski ranjen na ratištu dok ga nisu pijani četnici vidjeli na pijaci da trguje svoju i Srđanovu robu ili sjedi u kafani dok oni ratuju.
Billy The Pljuc

#63060 Re: SDA-All about

Odustajem druže, svako dobro ti želim.

:thumbup:
uglavnomja

#63061 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

ovo je bio uspjesan sda spin - navesti pricu na momka koji je vec 25 godina mrtav, kojem sve ove godine kosti razvlace i jedni i drugi ... da bi se skrenula prica sa danasnjice
vec 5+ strana samo o tome :roll:

malo visi level botovanja
konami666

#63062 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Nego, gdje su diplome gospođe Čaušesku?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#63063 Re: SDA-All about

Post by pici »

upravo tako, drz vodu dok majstori odu... samo mjesaj teme o nekim anamo a vamo pljackaj i trpaj u dzepove... svi iz uzeg kruga sdO su davno pelcovani i boli ih qurac za ostalima... moze se samo zamislit koje su to gnjide, gle onog seljobera pokvarenog salkica, nani Fati cestita na borbi a non stop je moljako da proda zemlju spc-u i podjele pare... heeejjjj prodas svoje i jos ti išĆe pola... koje su to gnjide sdO lopovi... vOkcine nece da kupe direktnom nabavkom ne zbog afere respiratori neg sto nemogu da se ugrade u iste, pa bolje neg ide fHukara u srbiju neg se pelca a vamo cemo preko tendera izvuc pare i zaraditi... ellhamdullillah
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#63064 Re: SDA-All about

Post by pici »

konami666 wrote: 09/06/2021 09:33 Nego, gdje su diplome gospođe Čaušesku?
u piČki materinoj...
uglavnomja

#63065 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

pici wrote: 09/06/2021 09:41
u piČki materinoj...
a dje je elenija?

:D
spinel_

#63066 Re: SDA-All about

Post by spinel_ »

Jos jedan dokaz da se revizija mogla dobiti.
SDA je sve izdala i prodala.
Billy The Pljuc

#63067 Re: SDA-All about

uglavnomja wrote: 09/06/2021 09:26 ovo je bio uspjesan sda spin - navesti pricu na momka koji je vec 25 godina mrtav, kojem sve ove godine kosti razvlace i jedni i drugi ... da bi se skrenula prica sa danasnjice
vec 5+ strana samo o tome :roll:

malo visi level botovanja
A gori sam ja što sam se uopšte osvrtao na litanije iz SDA i pokrenuo priču ovdje na temi.

Što se BiserKinih hurmi tiče @Ima Bosne_Bice Bosne, ništa ja od njih vidio nisam, nesta 50 tona hurmi isto k'o da se radi o tepsiji bureka podijeljenoj na baušteli ujutro da se izdrži do ručka. Ono što potroših istih uz Ramazan jesam kupovao ali ruku na srce ne mogu tvrditi da su to bile baš te hurme.
Better Man

#63068 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

......
.
Better Man

#63069 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Bossona wrote: 09/06/2021 07:41
kiligonzales wrote: 09/06/2021 00:05 Aliju i svu ratnu svitu smatram daleko vrednijim osobama po historiju ove zemlje od svih onih nakon rata na vlasti.

Alija je SANU podvala kao i njegova SDA, kojeg su ga pripremali da odradi za one koji su ga doveli na vlast puštajući ga prijevremeno iz zatvora, peticijama i dali mu predsjedničku poziciju preko Karadžićevih ljudi Plavšićke i Koljevića, što je i sam priznao.
https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... og-naroda/

Daytonski “ugovor” je jedinstven primjer u svijetu po tome što je jedna legalna država, Republika BiH, poklonila teritoriju i blokade i ovlasti nelegalnim pobunjenicima a da zauzvrat nije dobila gotovo ništa, osim šarenih laža da bi BiH političari imali nešto na osnovu čega će svoju izdaju prodati narodu i prikazati kao da su i oni dobili tobože nešto u Daytonu.

Podsjetimo ukratko na nekoliko najkrupnijih stvari koje su u Daytonu date neleganoj strani, Karadžićevim četnicima.
– Spašeni su od poraza u ratu kojeg su gubili, poklonjena im je pobjeda.

- Protivustavno bez znanja i saglasnosti Predsjedništva i Parlamenta RBIH ukinuo Ustav RBIH i podjelio RBIH priznao diskriminirajuće ime entiteta samo po jednom narodu na dijelu RBIH sa kog su protjerali druga dva naroda.
-Uveo entitetska državljnastva
– Legalizirani su i od nelegalnih počinitelja genocida postali su vlast na pola BiH, i to u njihovoj državi RS wq pravom, blokada, opstrukcija, veta i diskriminacija svih oblika nad pobespravljenim žrtvama.

- Ukinuo jedinu legalnu oružanu vojnu formaciju ARBIH i MUP RBIH i legalizovao pobunjenićko zločinačko secesionističke vojne formacije i policiju koja je masovne i sistematske zločine činila.

– Srbiji su skinute i ekonomske sankcije i politička blokada (članstvo u UN).

Zauzvrat je država BiH dobila Aneks 7, tj. šarenu lažu koja lijepo zvuči na riječima, ali koja nema zuba, budući da implementacija Aneksa 7 je ostavljena na volju vlastima Republike srpske.

Zato su sudionici i potpisnici Daytona, u prviom redu Alija Izetbegović, Haris Silajdžić i Zlatko Lagumdžija, veleizdajnici naroda koji im je vjerovao i to danas postaje jasno svakome na ovome svijetu, uključujući i same prevarene ljude Bošnjake, koji baš kao i svaki drugi rogonja zadnji shvaćaju da su prevareni.

Sve ovo što imamo danas je posljedica isključivo njegove samovoljne antiustavne velizdaje, podjele i ukidanja RBIH čijim stopama nastavlja njegov sin čuvajući Alijinu daytonsku luđačku košulju o kojem je u par minuta sve rekao čovjek koji ga je upozorio na posljedice njegove velizdaje RBIH.

Sefera ne mrzim, ali njegovi rezultati su vojni vidljivi, 92-93 u Sa se desilo najvise sranja i nediscipline u redovima Armije BiH, malo citaj, procitaj Ne pucaj od Jove Divjaka ili od Pospanka Dnevnik bosanskog vojnika, pa ces vidjeti o cemu pricam. Procitaj malo o akciji Trebevic 1 i 2, pa ces vidjeti da ni njegovo maslo nije za ramazana. Nisi objektivan. Samo u Sarajevu dovoljno mu je sranja napravila 10 brdska brigada vodjena Cacom. Juka mu je stab zarobio na Igmanu. Delalic civile bojeci se da ga ne likvidiraju zbog onoga sto je Caco priredio MUP kad su ga pokusali privesti, ko ga je te prilike nazvao? Sefera. Sandzak connection. Istu brigadu kada su rasformirali, pojedinci iz nje u Konjicu su napravili sranje. Ko je komandovao Armijom kada su se desila Trusina, Doljani, Susanj,Uzdol, Grabovica i masu nekih drugih zlocina nad civilnim zrtvama hrvatske nacionalnosti. Sefer Halilovic je kao i masu nekih drugih likova bio dijelom muslimanskog vijeca za odbranu iz Mehurica.

Tebi je Alija kriv sto se rodio, ocigledno je kriv i za danasnju presudu Sratku Mladicu, jedan genocid i dva UZP. Ti bi je garant posto vidim da si strasan vojni strateg i poznavalac odbranio, a koliko umijes i znas vidim da bi ti BiH bila od Istre do Vrsca, cim ti je Sefer najbolji vojni strateg Armije BiH.

Posto si se s njime druzio prepricaj mi Jukinu epizodu sa Igmana i igrarije sa stabom Armije BiH
Predratni kriminalac Juka Prazina je upravo Alijin General koji je doveden iz Zelenih Beretki, nikada nije bio u PLRBIH, koji je protjeran prvo iz Sarajeva pa onda i sa Igmana, nakon što je sa Alijinim kerovođom Prevljakom šurovao i pravio Haos po Igmanu.

Haški presuđenik za ratne zločine Rasim Delić zbog Alijine Mudžahedinizacije ARBIH je osramotio čistu i časnu borbu ARBIH a Sefer kojeg je Alija smijenio n a zahtjev agresora Tuđmna je SDA poslala u Hag nakon iznešene istine o velizdajniku Aliji u svojoj knjizi, se vratio čista obraza za razliku Delića, Envera Hadžihasanovića i ostalih koji su mjeseci skupa sa agresorskom armadom i četnicima napadali, ubijali i razarali RBIH. Onda im je rečeno što im je rečeno ostajete kod Mladića, neki poput Ajnadžića su zavržili na Palama na prevaspitavanju i u zatvoru, a nije se htio priključiti PLRBIH ni nakon nekoliko poziva poslije sarajevskih barikada. Kada su odslužili i odbačeni razmjenjeni su za četnike uz posredovanje Muslimovića. Nakon što su došli nastavili su ljubit skute i ponizno podržavali Aliju u SDA izaciji ARBIH i podjeli RBIH.

Bešlagić nije slušao retardiranog Aliju i njegovu minder SDA halku a ni Tuzla pa su uzeli stvari u svoje ruke i sprijećili da im ćetnička JNA izađe na okolna brda za razliku Alije koji je polovinom Juna uz pratnju izveo sve četnicke zlikovce iz kasarni koje su bile u okruženju a iz kojih su do tad ubijane Sarajlije.Tako je na cijelom prostoru RBIH, tamo gdje je Alija i SDA vladala Bošnjaci su poklani kao kurbani nakon one Alijine mirno spavajte rata neće biti.

Evo ti knjiga pa čitaj, nikada nije kasno da progledaš, mada uzalud je otvarati oči Alijanerima kojima je propali pravnik politčki mislilac i vizionar, neko ko je prevario građane i izigrao rezultate referenduma na kojem su se građani izjasnili 1 marta 1992 kakvu državu žele.
https://kupdf.net/download/balkan-bluz_ ... 9b603a_pdf

Alijinim rukoljibima su petokolonaši svi koji argumentovano iznose činjenice čije odluke i posljedice istih zbog kršenja Ustavu RBIH smatra izdajnikom. Ista mantrai danas SDA botova koji svakog ko ode iz SDA nazivaju četnicima. Alija je bio bez empatija prema stradanju svog naroda kako su ga i Amerikanci opisali u Daytonu, on je svojim odlukama išao na ruku združenih agresora koji su ga navukli i ordenje mu dijelili nakon svega što su uradili državi i narodu kojeg je izdao, prevario i prodao, uključujući generale i borce ARBIH a da ne govorimo o pljački i privatizaciji državnih firmi i društvenog dobra kao i tajkunizacije ratnih i poslijeratnih profitera.

Sve napisano je tačno. Samo slijepac i onaj ko je imao koristi od SDA, može ovo negirati i braniti ih.
putokaz1

#63070 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA je najorganizovaniaj stranka kod Bošnjaka ima Infrastrukturu koju niko neće stići ni za 2000 godina kad se svi vartimo iz Njemačke :lol:
drndalo

#63071 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

pici wrote: 09/06/2021 09:41
u piČki materinoj...
To je jer je Ginekologinja (mada bas papira o tome fali...)

Srecom nije Uroloskinja (rodno osjetljivo oslovljavanje), jer bi bila onda u ku*cu...
Patton44

#63072 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

spinel_ wrote: 09/06/2021 09:45 Jos jedan dokaz da se revizija mogla dobiti.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
konami666

#63073 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Gdje je bakreni i žena mu, nešto su se ušutili.
drndalo

#63074 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

konami666 wrote: 09/06/2021 10:40

Gdje je bakreni i žena mu, nešto su se ušutili.
Otisli do Sirokog Brijega da Sultanija ispolaze to sto fali, retroaktivno, sa 1993...

Imaju i 3 svjedoka (ovjereno) iz tih doba da je najbolja bila na godini od sve djece...
Last edited by drndalo on 09/06/2021 11:47, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#63075 Re: SDA-All about

spinel_ wrote: 09/06/2021 09:45 Jos jedan dokaz da se revizija mogla dobiti.
Tupavi kakvi već i jesmo isuviše drugo vremena smo se ismijavali nesposobnosti inih SDA kadrova i na taj način ih opravdavali ne kontajući da su većinu toga odrađivali svjesno i koliko pogubne jesu bile određene sprovedene odluke od strane istih.

Naravno da su nas izdali i prodali, isto je započeto još mnogo prije nego je pala prva glava u BiH i realno tada nismo ni mogli znati ili sagledati da je to tako. Sa ove vremenske distance, kad smo svi jelte malo zreliji i mudriji, vidimo da stvari i nisu baš takve kako ih nam je SDA prikazivala svo ovo vrijeme. Ono što mi volimo spočitavati srbima, mitomaniju i načine širenja iste, SDA sa dosta uspjeha plasira bošnjacima dugi niz godina i kod istih postoji evidentan žal za neostvarenim nivoom vladavine i jednoumlja bošnjačkog korpusa kako je to već bilo uspijevalo određenim vladarima u "srpskom svijetu". Da su od početaka stremili istom, apsolutnoj vladavini na određenom prostoru, dovoljno nam govore rezultati politike koju su vodili i stanje u kojem se sada nalazimo. Nikada njima država Bosna i Hercegovina nije bila cilj niti uspostavljanje iste na građanskim principima i vladavini zakona i pravde, mislim da za ovo postoji dovoljno dokaza i da oko istog ne bi trebalo više uopšte dvojiti i voditi raspravu.

Naravno postavlja se pitanje da li smo mi sa istima dosegli zenit i postoji li još nešto negativno što nam oni mogu servirati u nadolazećim vremenima? Mislim da odgovore na ova pitanja svi znamo, nalazimo se na svojevrsnoj prekretnici i ako ne učinimo nešto konačno po pitanju rješavanja sopstvene sudbine onda se plašim da smo nepovratno izgubljeni.

I da, ne smatram da su im politički oponenti najbolja i najsretnija varijanta po državu i društvo, isti pokazuju slabost i boljke koje nas neodoljivo podsjećaju na SDA ali se generalno moramo za nešto držati i od nečega krenuti, za početak bi nam dovoljno bilo da makar i kao bezlična masa pokažemo volju i kažemo konačno DOSTA i NE u moje ime.
Last edited by Billy The Pljuc on 09/06/2021 12:24, edited 1 time in total.
Post Reply