SDA-All about

tramvajtrojka

#63026 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

MorningStar wrote: 08/06/2021 20:42
made_in_sarajevo wrote: 08/06/2021 20:39 Vidio sam kucu sesalje kad sam se vraco iz BG bas tu izmedju sabca i loznice. Plava kuca ona serpa plava pogana i pise kuca vojislava seselja, a sa prednje strane sprska radikalna stranka :lol: :lol:
Jes :lol: , ukus za arhitekturu mu se poklapa sa dunge langetom :lol:
hrtkovci plavo bijela kuca na izlazu iz sela sa velikim svijetlecim natpisom kuća Vojislava seselja hahahahah 😂😂😂😂 sreca ima lijep pravac poslije nje pa se moze dati gas da se ne gleda
made_in_sarajevo

#63027 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Ma sve su ovo mitovi. Srdjan, bosko i admira, zelimir vidovic keli, ali zato asim je istina radi koje se rat pocinje. Bakir i heroina pogotovo.

Neka fino je to sto je ipak za diplomu istina. Cim se potezu ovakve price, a za diplomu suti znaci da jest petljala. Da nije ne bi morali ovake glupe teorije praviti, truditi se da vjeruju u njih i sto bi internet gorio od zahiragica vepra
drug_profi

#63028 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

I sta cemo sad?
Svi su srbi isti?
Billy The Pljuc

#63029 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Bossona wrote: 08/06/2021 20:33
Alen Glavović Aca kojeg je branio Srđan Aleksić bio vojnik tzv VRS komandanta Ratka Mladića. Ratovao je sa Srđanom i ranjen je u rodnom selu Vojislava Šešelja - Mareva Ljut.
Dok je bio na bolovanju prodavao je robu na pijaci koja je bila njegova i Srđanova. Srđan je poginuo u sukobu sa drugim vojnicima tzv VRS koji su htjeli da im otmu robu sa pijačnog stola.
Alen Glavovović ima status ratnog vojnog invalida tzv VRS i prima invalidninu od Republike Srpske. Alenn Glavović živi u Švedskoj i krije svoju sramnu ratnu ulogu.
Mit o Srđanu Aleksiju je lažan jer je Alen Aca bio vojnik Mladićeve zločinačke vojske i ranjen je ratujući za njih protiv ARBIH i HVO-a.
Evo ti poslušaj razgovor sa njim novniara Sanela Kajana, u kojem kaže da je bio u kafani koliko mu se može vjerovati,očevidci kažu da je sukob nastao na pijaci, sasvim nebitno Alen Aca nije bio ugroženi Bošnjak u Trebinju već Ratkov ratnik protiv RBIH.

Aham, znači Alen Aca Glavović je bio četnik koji je ratovao za genocidnu tvorevinu kao i minimum još, po mojoj slobodnoj procjeni, recimo 5-10 hiljada bošnjaka koje su podigli zbog vojne obaveze. Pretpostaviti ćemo da se Glavović rado odazvao tom pozivu kao i još neki (vidi čuda, ja znam lično jednog bošnjaka iz te kategorije, ime je promijenio i prešao u pravoslavlje u međuvremenu i uživa u genocidnoj tvorevini još uvijek) a neki su se nerado odazvali pozivu, jbga nisu imali izbora. Alen, pardon, u nastavku samo Aca, biva i ranjen u nekoj od akcija i na osnovu tog ranjavanja dobija status ratnog vojnog invalida. Pošto je genocidna u kurcu i ne može se živjeti od invalidnine i ratnih zasluga, Aca se zaputi u daleku Švedsku i ostvari se negdje u nekoj firmi kao čistač. Aca, četnik par excellence (to smo već utvrdili), pod meni još nerazjašnjenim okolnostima biva uvučen ili pokreće sam priču o heroju Srđanu Aleksiću i time dolazi u žižu javnosti. Jbga, jes se potrudio da sakrije svoju sramnu ratnu ulogu i činjenicu da je bio Ratkov ratnik protiv BiH ali je ničim izazvan odjednom odlučio da izađe iz sjene i skrene pažnju na sebe.

Alal mu vera kad je ovako perfidno sve nas povukao za nos i napravio nas budalama, tebi iskrena hvala što si se potrudio da sve ovo pronađeš i objelodaniš.

I još samo na jednu stvar bih ti onako drugarski skrenuo pažnju u vezi tvog posta a cijenim te inače kao forumaša koji baš utroši vremena u istraživanja i posta dosta toga konkretno protiv SDA i što se meni lično sviđa. Kad si već zalijepio ovaj razgovor sa Acom koji je na youtube postavio novinar Sanel Kajan koji je inače i obavio isti, onda si trebao i postati tekst koji ide ispod a čiji je autor pomenuti novinar.

Evo da i ja malo doprinesem sad već raspravi u rasvjetljavanju događaja iz te ratne 93-e, pa ću postati ono što si ti propustio:

"Ovih dana na društvenim mrežama nailazim na mnogo statusa u kojima se navodi da su „Srđan Aleksić i Alen Glavović bili šverceri“ (čak se koriste i mnogo teži izrazi) i da je Srđan izgubio glavu, kako navode u tim objavama, jer je "branio svoju robu i ortaka u švercu".
Do sada nisam čuo ove "informacije", a poučen dosadašnjim iskustvom uzimam ih s velikom rezervom. I ne bih ovom pridavao pažnje, da među onima koji su ovo napisali nije bilo i ozbiljnih ljudi.
Sve ovo me se posebno dotiče jer sam dobitnik novinarske nagrade koja nosi ime "Srđan Aleksić". Ta plaketa ima centralno mjesto na mom zidu i priču koju prenosim svojoj djeci. Kao novinaru, istina mi je važnija od svega. Zbog toga sam i pokrenuo ovo pitanje. Ovo i pišem i pitam, jer su počele glasine. A glasine, ako se samo šuti, često narastu u bujicu i nakon nekog vremena se prihvate kao istina. Postoje dvije opcije. Sasjeći glasine u korjenu, i raskrinkati ih kao lažne, ili ih pak potvrditi, samo uz jake dokaze i čvrste argumente. I završiti s tim!
Morao sam ovo lično čuti. I ne samo od Alena. Kontaktirao sam i udruženje Trebinjaca. Razgovarao s nekim ljudima koji žive u Trebinju, ali i onima koji više nisu u tom gradu, ali su tu rođeni.
Priča o Srđanu Aleksiću je liejpa priča. Puna simbolike. Svjestan sam i da se simboli obično idealiziraju. No, pokušaji da se ova priča popljuje, je prešla granicu podnošljivosti, pa i ljudskosti. Evo mog razgovora s Alenom Glavovićem."
Billy The Pljuc

#63030 Re: SDA-All about

@Bossona,

I druže, samo da se dopunim da ne bude zabune kakve i nedajmibože ne odemo u neke krajnosti i eventualna etiketiranja, ovo nije ništa lično. I ja poput tebe, pretpostavljam da smo isti u tome, najviše cijenim i volim istinu ma kakva god bila, uzimati nešto zdravo za gotovo mi nije baš svojstveno kao ni tumačiti određene stvari kako meni osobno odgovara. Nije mi uopšte problem priznati da sam u krivu ako već i jesam, nije mi se isto jednom desilo i uvijek sam spreman posuti se pepelom.

U čitavoj ovoj priči pa čak i da je istina što ti tvrdiš a što se poklapa sa tvrdnjama iz SDA i što te u mojim očima ne dovodi u vezu sa njima, meni najviše smeta što baš ta SDA forsira tu vrstu tvrdnji a isti imaju najmanje pravo da to čine jer većih zločinaca od njih samih BiH nije vidjela.
LBVIEW

#63031 Re: SDA-All about

Post by LBVIEW »

MorningStar wrote: 08/06/2021 20:55
Bossona wrote: 08/06/2021 20:51
MorningStar wrote: 08/06/2021 20:35

Odma da ti kazes da seselj nije iz tog sela nego iz hrtkovaca il tako nes (kad ides iz loznice za sabac :D )

Posto je vec prva tvrdnja netacna ostatak teksta necu ni citati :D

Ispravka ----

Moje izvinjenje mozda i jeste pise da je u Sarajevu rodjen. Medjutim ovo sam napisao jer mi je upalo u oci "zdanje" kicaste plave boje sa nekakvim statuama zivotinja i rimskim stubovima u hrtkovcima na kojem pise "porodicna kuca vojislava seselja" :lol:
:mrgreen:
Pogodila te istina o velikosprskoj mitomanskoj ublehi po kojoj je Karadžicev jurišnik Aleksić braneći svog saborca Acu Alena ubijen od drugih Karadžićevih četnika, a to mjesto ranjavanja četnika Alena je mjesto Mareva Ljut nadomak Zavale odakle je i Vojislav Šešelj. Oko 400 m od Zavale je pećina Vjetrenica https://hr.wikipedia.org/wiki/Zavala_(Ravno,_BiH)
Nisam znao da nesto posebno vole Aleksica velikosrbi , al zaboli me za sve realno. Nije jos mnogo od bosne ostalo - svatko na svoju stranu pa da vam je sa srecom :bih: :D
Ne zaboravi skinuti blato s opanaka kad budes isao na svoju stranu, tj. u maticu. :izet:
Bossona

#63032 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Billy The Pljuc wrote: 08/06/2021 22:46
Bossona wrote: 08/06/2021 20:33
Alen Glavović Aca kojeg je branio Srđan Aleksić bio vojnik tzv VRS komandanta Ratka Mladića. Ratovao je sa Srđanom i ranjen je u rodnom selu Vojislava Šešelja - Mareva Ljut.
Dok je bio na bolovanju prodavao je robu na pijaci koja je bila njegova i Srđanova. Srđan je poginuo u sukobu sa drugim vojnicima tzv VRS koji su htjeli da im otmu robu sa pijačnog stola.
Alen Glavovović ima status ratnog vojnog invalida tzv VRS i prima invalidninu od Republike Srpske. Alenn Glavović živi u Švedskoj i krije svoju sramnu ratnu ulogu.
Mit o Srđanu Aleksiju je lažan jer je Alen Aca bio vojnik Mladićeve zločinačke vojske i ranjen je ratujući za njih protiv ARBIH i HVO-a.
Evo ti poslušaj razgovor sa njim novniara Sanela Kajana, u kojem kaže da je bio u kafani koliko mu se može vjerovati,očevidci kažu da je sukob nastao na pijaci, sasvim nebitno Alen Aca nije bio ugroženi Bošnjak u Trebinju već Ratkov ratnik protiv RBIH.

Aham, znači Alen Aca Glavović je bio četnik koji je ratovao za genocidnu tvorevinu kao i minimum još, po mojoj slobodnoj procjeni, recimo 5-10 hiljada bošnjaka koje su podigli zbog vojne obaveze. Pretpostaviti ćemo da se Glavović rado odazvao tom pozivu kao i još neki (vidi čuda, ja znam lično jednog bošnjaka iz te kategorije, ime je promijenio i prešao u pravoslavlje u međuvremenu i uživa u genocidnoj tvorevini još uvijek) a neki su se nerado odazvali pozivu, jbga nisu imali izbora. Alen, pardon, u nastavku samo Aca, biva i ranjen u nekoj od akcija i na osnovu tog ranjavanja dobija status ratnog vojnog invalida. Pošto je genocidna u kurcu i ne može se živjeti od invalidnine i ratnih zasluga, Aca se zaputi u daleku Švedsku i ostvari se negdje u nekoj firmi kao čistač. Aca, četnik par excellence (to smo već utvrdili), pod meni još nerazjašnjenim okolnostima biva uvučen ili pokreće sam priču o heroju Srđanu Aleksiću i time dolazi u žižu javnosti. Jbga, jes se potrudio da sakrije svoju sramnu ratnu ulogu i činjenicu da je bio Ratkov ratnik protiv BiH ali je ničim izazvan odjednom odlučio da izađe iz sjene i skrene pažnju na sebe.

Alal mu vera kad je ovako perfidno sve nas povukao za nos i napravio nas budalama, tebi iskrena hvala što si se potrudio da sve ovo pronađeš i objelodaniš.

I još samo na jednu stvar bih ti onako drugarski skrenuo pažnju u vezi tvog posta a cijenim te inače kao forumaša koji baš utroši vremena u istraživanja i posta dosta toga konkretno protiv SDA i što se meni lično sviđa. Kad si već zalijepio ovaj razgovor sa Acom koji je na youtube postavio novinar Sanel Kajan koji je inače i obavio isti, onda si trebao i postati tekst koji ide ispod a čiji je autor pomenuti novinar.

Evo da i ja malo doprinesem sad već raspravi u rasvjetljavanju događaja iz te ratne 93-e, pa ću postati ono što si ti propustio:

"Ovih dana na društvenim mrežama nailazim na mnogo statusa u kojima se navodi da su „Srđan Aleksić i Alen Glavović bili šverceri“ (čak se koriste i mnogo teži izrazi) i da je Srđan izgubio glavu, kako navode u tim objavama, jer je "branio svoju robu i ortaka u švercu".
Do sada nisam čuo ove "informacije", a poučen dosadašnjim iskustvom uzimam ih s velikom rezervom. I ne bih ovom pridavao pažnje, da među onima koji su ovo napisali nije bilo i ozbiljnih ljudi.
Sve ovo me se posebno dotiče jer sam dobitnik novinarske nagrade koja nosi ime "Srđan Aleksić". Ta plaketa ima centralno mjesto na mom zidu i priču koju prenosim svojoj djeci. Kao novinaru, istina mi je važnija od svega. Zbog toga sam i pokrenuo ovo pitanje. Ovo i pišem i pitam, jer su počele glasine. A glasine, ako se samo šuti, često narastu u bujicu i nakon nekog vremena se prihvate kao istina. Postoje dvije opcije. Sasjeći glasine u korjenu, i raskrinkati ih kao lažne, ili ih pak potvrditi, samo uz jake dokaze i čvrste argumente. I završiti s tim!
Morao sam ovo lično čuti. I ne samo od Alena. Kontaktirao sam i udruženje Trebinjaca. Razgovarao s nekim ljudima koji žive u Trebinju, ali i onima koji više nisu u tom gradu, ali su tu rođeni.
Priča o Srđanu Aleksiću je liejpa priča. Puna simbolike. Svjestan sam i da se simboli obično idealiziraju. No, pokušaji da se ova priča popljuje, je prešla granicu podnošljivosti, pa i ljudskosti. Evo mog razgovora s Alenom Glavovićem."
Eto sad je car go a vidim da istina smeta jer se razbila mitomanija laži i podvala o Mladićevom i Karadžićevom ratniku i ranjeniku Alenu Aci i njegovom drugu Aleksiću kojg su prebili njegovi saborci, da je preživio nikada o njemu ne bi ništa znali a Alen Aca bi nastavio skupa ratovati protiv svoje domovine RBIH kao i mnogi njemu slični izdajnici .

Iznad sam ti dao dokaze a o četničkom Trebinju u kojem se i danas četnici postrojavaju i svom Draži kliču pred njegovim spomenikom, da se podsjetimo kako su 2001 godine dočekali svoje komšije koje su protjerali, opljačkali, popalili i bogomlje im porušili onako komšijski ničim izazvani.

Evo danas presudiše na doživotnu robiju komadanta vojske čijem se pripadniku daju ulice i odlikovanja u ime genocidnog brloga o kojem je stvoren mit na lažima nakon što je ubijen od drugih ratnih drugova genocidne armade koja je ratovala ideologijom istrebljenja i zatiranja.

Asim i Bakir su smeće od ljudi kojima je mjesto u zatvoru kao i SANU podvala Alija i njihova velizdajnička SDA halka o kojima pišem svakodnevno ali ne znači da trebam zatvarati oči ili veličati genocidnu tvorevinu i njihove mitomanske podvale.

Ja bih da veličam Šućure, Domuze i ostale gromade i njima davao ulice i trgove a ne nasjedao na četničke mitomanske laži i podvale.

Nema napretka dok se ne ukine Karadžićeva, Mladićeva ali i Alijina genocidna ostavština tzv. Rs. i vrati građanska i sekularna BIH.

Ovo je istina a sve drugo je laž i sminkanje genocidnog brloga i daytonske luđačke košulje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#63033 Re: SDA-All about

Post by pici »

zato dok naprdjujemo o aleksicu, mladicu, budalastinama raznim, idemo u srbiju da se pelcujemo dok nas fOdilj, sebija i bOkir skupa sa lopovskom strankom jeBu u zdrav mozak i pljackaju budjet tenderima dok od vOkcinama, autoputevima, povecanju pemzija i plata a cijene rastu mozemo mastat... jeBote jesmo jadovi, sadaka mentalitet i neg ne puca... goni uqurac sve...
kiligonzales

#63034 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Bossona wrote: 07/06/2021 18:05
Image

Alijin rukoljubu i fildžanlijo vama je Sefer Halilović bio najveći problem jer se borio za građansku i sekularnu RBIH koju je tvoj Alija izdao, zato vam je bio dobar zarobljenik Delić kojeg je Alija doveo nakon što je postavio svu artiljeriju oko Sarajeva kojeg je razarao kao i Hadžiosmanović Anadžić iz Lukavice slične ulizice koji su dovedeni i postavljeni na komandana mjesta na njegovog Alijinog KOS savjetnika Fikreta Muslimovića kojeg je dove sa pijace na kojoj je prodavao paprike dok smo mi sa Seferom radili u ilegali na pripremi za odbranu RBIH od nadolazeće agresije.

Tvoj velizdajik Alija je imenovao kriminalca Juku Prazinu za komadanta specijalnih jedinica i razne krimose po famelijarno stranačkoj liniji. Najveća Seferova greška je što Aliju nije roknuo skupa sa Kukanjcem 3 maja 1992 nakon što im je sletio u ruke a znao je da su pokušali zauzeti predsjedništvo RBiH time bi spasio RBIH od velizdajnika i njegove velizdajničke misije. Alija je bio njihov a on ti je i danas bitniji od države i nacije kao što je i njegovom sinu Bakiru bitnija stranka i Sebija.

Alijin čuvar i šverc general iz Hrasnice, inače predratni kerovođa i ratni kancelarijski hrasnički profiter sa tunela Fikret Prevljak koji nije znao odrediti strane svijeta i naći mjesto na karti, kojem je IQ manji od broja cipela je vodio deblokadu Sarajeva 1995 sa katastrofalnim posljedicama nakon koje je Alija rekao da mu je taj njegov kerovođa prije operacije tekao da će udariti u mehko pa se desilo da je udario u tvrdo .https://kliker.info/senad-avdic-bakir-i ... gresnosti/

Sefer vam je mrži od Ratka Mladića i ne možete prežaliti što nije završio kao i supruga mu, da je ubijen ne bi Aliji smetao da rahat dijeli RBIH i ne bi znali istinu o izdajiku Aliji koju je objelodanio i zbog toga je i danas omražen tebi i sličnim Alijinim rukoljubima. Sefer je uradio više za odbranu RBIH u vrijeme kada je bilo najteže od svih vas Alijinih skutoljuba. Tvoj Alija će biti zapisan kao velizdajnik RBiH i kum genocidog brloga koji je antiustavno prihvatio a Sefer historijska ličnost koja je organizovala i komandovala odbranom RBIH u najtežem vremenu čije su zasluge nemjerljive, ali je smetao rušiteljima RBIH i izdajnicima na čelu sa tvojim Alijim jer mu se prvi suprostavio u antiustavnoj izdaji i pretvaranju združene agresije u vjersko entnički građanski rat, čija je politika rezultirala izdajom i podjelom RBIH.

Bila mi je čast družiti se i raditi sa ovim čovjekom kojeg sam dočeko u Sarajevu polovinom ljeta 1991 godine sa rahmeli Safetom Hadžićem iz Novog Grada i raditi u PLRBiH, potom braniti RBiH koju je tvoj Alija i njegova velizdajnička SDA izdala kao i sve nas koji smo se borili za jedinstvenu, građansku, multietničku, sekularnu i nedjeljivu RBIH u ARBIH koju je velizdajnik Alija ukinuo i izjednačio sa pobinjeničko secesionističkim i zločinačko genocidnim UZP paravojskama.
Idi ga izdrkaj Seferu, ako ga volis i toliko se lozis na njega. Kabinetski ratnik kako ga je nazvao rahmetli Arif Pasalic. De ne debiliši molim te, necu reci da si glup ali ti je prica glupa i Atif je bio iznad Zadra, pa na kraju je postao kadar Armije BiH, neko je to postao prije neko kasnije. Seferu i Delicu svaka cast, samo nemoj mi molim te njih dvoje porediti sa Atifom i Mehmedom. Ne ide.

Jeste Sefer je jedini radio na ilegalnoj pripremi BiH, niko drugi nije. :D Veci je mangup od njega Beslagic bio i Tuzlaci. U Tuzli je razbucao JNA i nije im dao pardona do kraja rata. Pusti mi se te price nista bolja od SDAovske mantre kako su oni odbranili BiH. Niti je Sefer odbranio BiH, niti SDA. Mogu kurcu svirati zajedno. Ovaj narod da nije cucnuo oko 70 hiljada sto vojnih sto civilnih zrtava, ni ti danas nebi palamudio ovdje o tome ko je izdajnik ako ne. Lako je generalisati nakon bitke. Posto bi svi vi kao bolje vodili drzavu od onih koji su je vodili tada.

Tu pricu o izdajnicima pricaj debilcadi koje puse te fore, rekao sam ti nema naseg politicara kojeg neko nije nazvao Kosovcem, spomenuo sam ti koje je kodno ime bilo Seferu, spomenuo si Muslimovica, nemoj da nabrajalicu pravim dalje zato mi mojne te debilane i petokolonaske price, koju su prodavali cetnici sve vrijeme nama kako bi nam pored razvlacenja pameti granatama unosili i sumnju takvim pricama. Samo jos reci da smo sami sebe ubijali kao sto oni mantraju o Markalama i zaokruzi tu pricu. Sefer je rekao da su su na njega ševe izvršile atentat, vještak vojni da je granata došla sa četničkog položaja. Ne vjerujem u to da se neko ko tvrdi da mu je neko ubio ženu, nema potrebu nekome osvetiti. Tako da pusti mi se te price. Meni puca kurac i za Bakira i za Sebiju i za SDA.

Aliju i svu ratnu svitu smatram daleko vrednijim osobama po historiju ove zemlje od svih onih nakon rata na vlasti.

Moji heroji su bili i ostali tihi i posteni ljudi, radni, vrijedni, apoliticni koji su i u ratu pokazali zube i karakter i lavovski duh, a u miru ostali jednako dobri i karakterni i nepotkupljivi od strane stranaka, rodjaka, tajkuna.

Sefera ne mrzim, ali njegovi rezultati su vojni vidljivi, 92-93 u Sa se desilo najvise sranja i nediscipline u redovima Armije BiH, malo citaj, procitaj Ne pucaj od Jove Divjaka ili od Pospanka Dnevnik bosanskog vojnika, pa ces vidjeti o cemu pricam. Procitaj malo o akciji Trebevic 1 i 2, pa ces vidjeti da ni njegovo maslo nije za ramazana. Nisi objektivan. Samo u Sarajevu dovoljno mu je sranja napravila 10 brdska brigada vodjena Cacom. Juka mu je stab zarobio na Igmanu. Delalic civile bojeci se da ga ne likvidiraju zbog onoga sto je Caco priredio MUP kad su ga pokusali privesti, ko ga je te prilike nazvao? Sefera. Sandzak connection. Istu brigadu kada su rasformirali, pojedinci iz nje u Konjicu su napravili sranje. Ko je komandovao Armijom kada su se desila Trusina, Doljani, Susanj,Uzdol, Grabovica i masu nekih drugih zlocina nad civilnim zrtvama hrvatske nacionalnosti. Sefer Halilovic je kao i masu nekih drugih likova bio dijelom muslimanskog vijeca za odbranu iz Mehurica.

Tebi je Alija kriv sto se rodio, ocigledno je kriv i za danasnju presudu Sratku Mladicu, jedan genocid i dva UZP. Ti bi je garant posto vidim da si strasan vojni strateg i poznavalac odbranio, a koliko umijes i znas vidim da bi ti BiH bila od Istre do Vrsca, cim ti je Sefer najbolji vojni strateg Armije BiH.

Posto si se s njime druzio prepricaj mi Jukinu epizodu sa Igmana i igrarije sa stabom Armije BiH :D
kiligonzales

#63035 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

pici wrote: 08/06/2021 23:48 zato dok naprdjujemo o aleksicu, mladicu, budalastinama raznim, idemo u srbiju da se pelcujemo dok nas fOdilj, sebija i bOkir skupa sa lopovskom strankom jeBu u zdrav mozak i pljackaju budjet tenderima dok od vOkcinama, autoputevima, povecanju pemzija i plata a cijene rastu mozemo mastat... jeBote jesmo jadovi, sadaka mentalitet i neg ne puca... goni uqurac sve...
:thumbup:

Jebu nas u zdrav mozak jer imamo po finu kolicinu guzeljubaca koji bi i majku poturili nekome iz stranki samo da se dokopaju drzavne sise...
putokaz1

#63036 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

kiligonzales wrote: 09/06/2021 00:10
pici wrote: 08/06/2021 23:48 zato dok naprdjujemo o aleksicu, mladicu, budalastinama raznim, idemo u srbiju da se pelcujemo dok nas fOdilj, sebija i bOkir skupa sa lopovskom strankom jeBu u zdrav mozak i pljackaju budjet tenderima dok od vOkcinama, autoputevima, povecanju pemzija i plata a cijene rastu mozemo mastat... jeBote jesmo jadovi, sadaka mentalitet i neg ne puca... goni uqurac sve...

Jebu nas u zdrav mozak jer imamo po finu kolicinu guzeljubaca koji bi i majku poturili nekome iz stranki samo da se dokopaju drzavne sise...
Dok nam je Opozicija ovakva sve nabrojano će se nastaviti :lol:
Hajvan

#63037 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

Prodaju veru za vekcinu.

:D
N.N.

#63038 Re: SDA-All about

Post by N.N. »

Ko ide na pelcovanje !?
Retardi :mrgreen:
Cuj u Srbiju ici na vakcinu...dan te jebo', ni jedan vic o ovom narodu nije dzabe isprican...ahahhaha

Nakon prsude oni anamo ispizdili svi i opet ce Bosnjo za vikend preko Drine...
I kada mu se popisaju u spricu i ubrizgaju, ima da vice na sva zvona o dobroj organizaciji...hahahaha
putokaz1

#63039 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

pa ima i Gorih od SDA
kiligonzales

#63040 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote: 09/06/2021 00:13
kiligonzales wrote: 09/06/2021 00:10

Dok nam je Opozicija ovakva sve nabrojano će se nastaviti :lol:
Ma nema nama lijeka, jer nemamo svijest ni ocemu. Ne zivim vise u BIH jer ne mogu da istrpim kolicinu nepravde koja se tamo svakodnevno desava. Rodio sam se u Sa zivot proveo sav u njemu, ali sada bi otisao na kraj svijeta, cak i svoje gledam da povucem sto dalje od toga jada jer BiH je smrt za postena covjeka. Nama treba FARS, ISIS, PLO, Hezbollah opozicija jer nam je vlast patoloski slucaj, sa manijacima se ne moze drugacije osim manijacki.
drug_profi

#63041 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

N.N. wrote: 09/06/2021 00:14
Ko ide na pelcovanje !?
Cuj u Srbiju ici na vakcinu...dan te jebo', ni jedan vic o ovom narodu nije dzabe isprican...ahahhaha

I kada mu se popisaju u spricu i ubrizgaju, ima da vice na sva zvona o dobroj organizaciji...hahahaha
kakav si ti debil, upravo kao iz vica...
putokaz1

#63042 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ma nema nama lijeka, jer nemamo svijest ni ocemu. Ne zivim vise u BIH jer ne mogu da istrpim kolicinu nepravde koja se tamo svakodnevno desava. Rodio sam se u Sa zivot proveo sav u njemu, ali sada bi otisao na kraj svijeta, cak i svoje gledam da povucem sto dalje od toga jada jer BiH je smrt za postena covjeka. Nama treba FARS, ISIS, PLO, Hezbollah opozicija jer nam je vlast patoloski slucaj, sa manijacima se ne moze drugacije osim manijacki.
[/quote]

nama su 1996 jedina opozicija bili
Zlatko Lagumdžija sada SPID uz SDA i
Sejfudin Tokić sada neki Bošnjački pokret radikalniji i od same SDA :lol: :lol:
N.N.

#63043 Re: SDA-All about

Post by N.N. »

drug_profi wrote: 09/06/2021 00:21
Ko ide na pelcovanje !?

Leti u Beges da se pelcujes vicarosu jedan...hahahaha

Qva :mrgreen:
kiligonzales

#63044 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

Billy The Pljuc wrote: 07/06/2021 20:25 @Bossona hajde pusti se živ bio malo politike, Dodika i oca pokojnog Srđana Aleksića, švercanja robe, genocidnog brloga i uopšteno te priče.

Ostavi po strani i eventualni motiv pokojnog Srđana Aleksića, uzmi samo da razmatraš posljedice nastale iz svega, momak je ustao i branio tuđi život, da li je to zbog robe, da li je zbog samog Glavovića ili je nešto treće u pitanju, je apsolutno nebitno na kraju jer je isti platio glavom. Ono što se njemu motalo po glavi u svemu tome mi nikada nećemo saznati, "idealizirano" ili ne, on je ustao i usprotivio se.

I vidi sad perfidnog uvlačenja u priču jednog velikog Izeta Nanića i neodavanje pijeteta istom u mjeri u kojoj je on zaista i bio velik. Eto krivi su anam oni što se jedan Srđan Aleksić kao veliča a rahmetli Izet Nanić ne.

Pa kakvi su to mentalni sklopovi?

Evo umijem i ja nisko, februar 2008-e, Sarajevo, pun tramvaj, u gradu kojem živim niko da se pomakne i učini nešto, da jeste možda bi danas Denis Mrnjavac bio živ.
I Aleksic i Nanic imaju svoju ulicu u KS. Ko je kriv onima sto nisu informisani. Aleksiceva je ulica ulica do Grasa. Naniceva je u Hrasnici kod Binga.

Ima masu sarajevskih momaka sehida heroja rata koji su zasluzili i ljiljan i ulicu i oni koji nisu Sarajlije ali su svoj doprinos dali u odbrani grada. Pogotovo red onih maloljetnih koji su poginuli kao vojnici, zajedno sa jednim od brace ili roditelja, ali koga briga za to.
drug_profi

#63045 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

N.N. wrote: 09/06/2021 00:22
drug_profi wrote: 09/06/2021 00:21

Ko ide na pelcovanje !?

Leti u Beges da se pelcujes vicarosu jedan...hahahaha

Qva :mrgreen:
Isijavas intelidzens bro. Iz svemira se vidi.
N.N.

#63046 Re: SDA-All about

Post by N.N. »

Joj Milunka :mrgreen:
Billy The Pljuc

#63047 Re: SDA-All about

@Bossona, jbga druže, ti baš znaš odlutati ponekad, niko ne spori ništa, ni genocidnu ni da je Trebinje četničko ni da je Alen Aca bio vojnik VRS-a i još mnogo toga što ti pišeš, sve to stoji ali ova priča o pokojnom Srđanu Aleksiću koju forsiraš mi baš i nema logike.

Hajmo krenuti s ovim:

Image

Osmrtnica kao osmrtnica, uzmimo u obzir da je ratna 93-a, genocidna tvorevina ili tamni vilajet kako ga još zovemo, riječi "Obavještavamo poštene građane" i "Ispunjavajući ljudsku dužnost" mi onako baš kurčevito djeluju za sredinu i jednoumlje gdje jesi ili nisi, znaš već na šta mislim.

Hajmo pogledati ko pokreće priču o heroju Srđanu Aleksiću i kada a ko se protivi istoj i pokreće priču kontra tome i gdje se sve tu uklapa Alen Aca Glavović. Jbga čija je sad ovo podvala, nisi mi jasan nikako, ovih što su za genocidnu ili ovih protiv nje i kako da je Aca sad za genocidnu pa odjednom nije, ratni vojni invalid i prima invalidninu, ko zna, možda je bio i odlikovan. Evo na osnovu nekih izvora iz različitih vremenskih perioda Aca nijednom nije promijenio svoju priču i koji će mu kurac publicitet bilo koje vrste ako bježi od eventualne odgovornosti i nastoji da sakrije sebe i svoju sramnu ratnu prošlost.

Po tom nekom kriterijumu svi oni bošnjaci koji su mobilisani od strane VRS-a su bili izdajnici a znamo da to nije bilo baš tako, ja sam ih upoznao tokom rata brojkom i slovom 36, trideset i šest bošnjaka Semberije i Posavine se predalo u određenom momentu mojoj jedinici tokom rata. Nikom dlaka s glave nije zafalila i sve i jedan je otišao nazad u organizovanim razmjenama i sve i jedan je bio tretiran bolje od tretmana koju nosi naziv ratni zarobljenik po bilo kojoj konvenciji o istima. Naravno da na vojnika VRS-a Aliju iz Janje ne mogu gledati isto kao na svog pokojnog druga i saborca Zorana R. koji je dao svoj život za grad i državu u kojoj je živio samo zato jer je Alija bošnjak ili musliman kao i ja ali ga isto tako ne smatram izdajnikom koji se vratio na svoje ognjište i vjerovatno bio ponovno angažovan negdje.

Da ne dužim više, otišlo je ovo svakako već predaleko, nema logike u tome što ti tvrdiš osim u jednom, bošnjacima iz SDA naravno smeta Srđan Aleksić i obojica znamo zašto je to tako. Ako je priča o heroju Srđanu Aleksiću mit red bi bio pronaći valjane dokaze koji tvrde suprotno, formirati naprečac mišljenje o istom nakon što je SDA odjednom povukla priču o tome je po meni pogrešno. Ja to ne smatram srpskom podvalom jer i sami srbi tvrde jedno ili drugo, evo vidimo ima i bošnjaka iz Švedske navodno koji govore kontra dok učesnik svega kaže da su to laži, novinar kojeg sam citirao vjeruje istom a iznosi podatak da ima još bošnjaka iz Trebinja koje tvrde isto što i Glavović.
drug_profi

#63048 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

N.N. wrote: 09/06/2021 00:30 Joj Milunka :mrgreen:
Idi zovi Registar pitaj ima li ko da ti iskesira dionice...

Ili prouci malo trziste kapitala.... nije sve pijaca jebogati.
drug_profi

#63049 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 00:31 @Bossona, jbga druže, ti baš znaš odlutati ponekad, niko ne spori ništa, ni genocidnu ni da je Trebinje četničko ni da je Alen Aca bio vojnik VRS-a i još mnogo toga što ti pišeš, sve to stoji ali ova priča o pokojnom Srđanu Aleksiću koju forsiraš mi baš i nema logike.

Hajmo krenuti s ovim:

Image

Pazi kako je Rade već tad skontao biznis praviti, genije nema sta...

"Balije" sami ste sebi najveci dusmani jer ne znate dobru namjeru prepoznati. Logicno jer sudeci po sebi, ne znate ni da postoji tako nesto.
N.N.

#63050 Re: SDA-All about

Post by N.N. »

drug_profi wrote: 09/06/2021 00:32
N.N. wrote: 09/06/2021 00:30 Joj Milunka :mrgreen:
Idi zovi Registar pitaj ima li ko da ti iskesira dionice...

Ili prouci malo trziste kapitala.... nije sve pijaca jebogati.
Rijesio sam sve sa Registrom, zadovoljan sam :mrgreen:

Dobar si momak, ne vrijedjaj se ako si pelcovan gore u BG.
8)
Post Reply