Nije to proizvoljno data prednost, nego na temelju dostupnih podataka po kojima je jedna doza AZ dulje učinkovita u odnosu na druga cjepiva. Zato su Englezi cijepili s AZ u razmaku od tri mjeseca
Ulazak u Hrvatsku
- JohnnyS
#1476 Re: Ulazak u Hrvatsku
- xPaco1337
#1477 Re: Ulazak u Hrvatsku
-
Giancarlo
#1478 Re: Ulazak u Hrvatsku
Priznaje sa brzi antigenski test (BAT) ali ne vrijedi npr. seroloski test, to su 2 razlicita testa. I PCR test naravno vrijedi.
Nego kako to sa bookingom ide, vecina tih iznamljivaca ne trazi da se placa unaprijed, nego tek po dolasku. Kako se u tom slucaju dogovoriti, dakle da se nesto malo plati unaprijed cisto kao taj dokaz uplate smjestaja. Jeli booking nesto posalje na mail kao dokaz uplate ili taj iznamljivac ili neki papir iz banke na kojem se vidi ta uplata? Kakva je tu situacija i kakva su vasa iskustva?
- deogest
#1479 Re: Ulazak u Hrvatsku
Pa nece te ni zvat, prvo ce kao starije od 65 godina. Nece ova raja sto hoce putovat doc na red jos dugo. Mislim, hoces, ako znas nekog ili cak i platis, i to se radi.xPaco1337 wrote: ↑02/06/2021 17:24Ja sam se u Zenici prijavio ima 2mj u ambulanti i nikad nisam dobio poziv ni ja ni mati...A cujem stalno pfizer dolazi![]()
- DaysleepeR
#1480 Re: Ulazak u Hrvatsku
Je li i dalje traže potvrdu o uplaćenom smještaju za ulazak u RH?
-
Karikaturist
#1481 Re: Ulazak u Hrvatsku
U julu i augustu lagano ce ukinuti i ove genske antitest megashit i sve ostale uslove i moci ce se lagano uci i trositi pare. Naravno, mozda su nasi drzavljani izuzetci ali Svabe i Poljaci i Cesi i ostali palikurci ce moci bez problema uci i trositi eure na Jadranu. Ko ne vjeruje u to, naivan je.
- klixoris
#1482 Re: Ulazak u Hrvatsku
Prije 3 sedmice usao u HR sa pozitivnin PCR, a supruga sa Antigen testom. Oboje prebolovali covid u martu.
Potvrda o rezervaciji smjestaja ona klasicna sa bookinga.
Prije puta popunili onaj entercroatia formular, tu prilozili kopije pcr/antigen testova. Na granici policajac pogledao sam taj entercroatia papir (serijski broj, da lakse nadje u bazi), ostale papire nije ni pogledao. Minimalno zadrzavanje, zapravo koliko je policajcu trebalo da skenira pasose i opali pecat
Potvrda o rezervaciji smjestaja ona klasicna sa bookinga.
Prije puta popunili onaj entercroatia formular, tu prilozili kopije pcr/antigen testova. Na granici policajac pogledao sam taj entercroatia papir (serijski broj, da lakse nadje u bazi), ostale papire nije ni pogledao. Minimalno zadrzavanje, zapravo koliko je policajcu trebalo da skenira pasose i opali pecat
-
costacurta
#1483 Re: Ulazak u Hrvatsku
Koliko god mi bilo krivo na ove odluke vlade RH u jednu ruku ih i podržavam, sad za vikend na radio Ploče javlja se neki predstavnik udruge malih iznajmljivača (jbmliga valjda tako nešto) i apelira na vladu i ministricu turizma valjda da se revidira odluka o zabrani ulaska jer su ti mali iznajmljivači u qurcu zbog tih birokratskih peripetija vezano za dokaze o uplati aranžmana koji se traže na granici. Eh sad, ja to vidim kao način da uvedu reda jer masa njih iznajmljuje i radi a ne plaćaju pristojbe i poreze.
Al sablasno izgleda rivijera, od Ploča do Makarske pusto.
Možda gore sjever da ima turista ali ovo dole tek par hotela nešto i rade ove apartmandžije nemaju ni za kifle
Sa druge strane šaltera bio je lik sa TA tablicama i peglao ga je carinik jer je valjda ostao duže od 12 sati koliko je dozvoljeno za tranzit do Neuma. Kako zna nemam pojma.
Al sablasno izgleda rivijera, od Ploča do Makarske pusto.
Možda gore sjever da ima turista ali ovo dole tek par hotela nešto i rade ove apartmandžije nemaju ni za kifle
Sa druge strane šaltera bio je lik sa TA tablicama i peglao ga je carinik jer je valjda ostao duže od 12 sati koliko je dozvoljeno za tranzit do Neuma. Kako zna nemam pojma.
-
elcaliente
#1484 Re: Ulazak u Hrvatsku
Dosao u subotu u Hr. Dovoljan antigenski test, svima su trazili uplatu smjestaja. Prave komplikacije i postavljaju pitanja ako je samo jedno ime na rezervaciji.
- xPaco1337
#1485 Re: Ulazak u Hrvatsku
Cuo sam price,ali ugl idem poslom u HR i bit cu par mjeseci tamo i ponjeo sam tonu lijekova
za neke imam dokaz da mi trebaju,a ostali su antibiotici i voltaren za bolove.Ugl cuo sam da znaju na granici oduzimati i sl. ?!
-
Phoenix_TZ
#1486 Re: Ulazak u Hrvatsku
Je li bio neko zadnjih par dana u Hrvatskoj (ali da je bio duže, 5, 7 ili više dana) i ako/ko je, jesu li vam tražili dokaz o uplaćenom smještaju ili vam je bila dovoljna samo rezervacija?
-
Phoenix_TZ
#1487 Re: Ulazak u Hrvatsku
Mislim da Vam za Voltaren i antibiotik ne bi trebali praviti problem na granici, barem meni nikada nisu
-
Phoenix_TZ
#1488 Re: Ulazak u Hrvatsku
Muž i ja smo dobili potvrdu o rezervaciji (i njegovo i moje ime su navedeni na potvrdi) i uz to nam je napisano na potvrdi da je smještaj u potpunosti uplaćen (iako nije), jer gospođi smo uvijek po dolasku plaćali "na ruke" novac.elcaliente wrote: ↑08/06/2021 22:00 Dosao u subotu u Hr. Dovoljan antigenski test, svima su trazili uplatu smjestaja. Prave komplikacije i postavljaju pitanja ako je samo jedno ime na rezervaciji.
E sad', ne znam hoće li nam to biti dovoljno što je napisano da je "smještaj u cjelosti uplaćen", a nigdje nemamo dokaz za to
- mayab
#1489 Re: Ulazak u Hrvatsku
ako hoće da seru, praviće problem sigurno, stvarno ne kontam čemu ovo sada odjednom otvoreno neprijateljstvo prema turistima iz BiH 
-
costacurta
#1490 Re: Ulazak u Hrvatsku
Realno ću pričati,
nema neprijateljstva.
Barem ja nisam osjetio. Tražili mi potvrdu rezervacije, samo bacili pogled na testove i potvrdu o vakcinaciji i pasoš. Ljubazni i prijatani. Sve trajalo kraće nego kontrola osoba sa Hr dokumentima.
Jesu peglali taksistu sa druge strane, bio kao u tranzitu ali ostao duže od 12 sati na teritoriji Hr.
Jbga, sad ne znam. To je moje iskustvo
-
Trappist
#1491 Re: Ulazak u Hrvatsku
Kao da im je krivo sto ljudi iz BiH dolaze, eto to je moje vidjenje. Ide dvoje ljudi zajedno na more u autu, pokazu potvrdu o uplati (naravno jedna osoba platila) granicar pita a gdje ime druge osobe na potvrdi? Supacki i bezobrazno, a oni mogu kod nas ulaziti kako god hoce.
-
Dzontra_Volta
#1492 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ista situacija i prošli smo bez problema sad u petak. Poslao nam čovjek potvrdu na mail, mi je isprintali i priložili na granici sa ostalim papirima. Ništa nisu pitali.Phoenix_TZ wrote: ↑14/06/2021 04:39Muž i ja smo dobili potvrdu o rezervaciji (i njegovo i moje ime su navedeni na potvrdi) i uz to nam je napisano na potvrdi da je smještaj u potpunosti uplaćen (iako nije), jer gospođi smo uvijek po dolasku plaćali "na ruke" novac.elcaliente wrote: ↑08/06/2021 22:00 Dosao u subotu u Hr. Dovoljan antigenski test, svima su trazili uplatu smjestaja. Prave komplikacije i postavljaju pitanja ako je samo jedno ime na rezervaciji.
E sad', ne znam hoće li nam to biti dovoljno što je napisano da je "smještaj u cjelosti uplaćen", a nigdje nemamo dokaz za to![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1493 Re: Ulazak u Hrvatsku
sve je kako te zapadne prije korone nekad prodjes bez vozacke putovnice...
a nekad ti rovi po kobasicama i mlijeku u gepeku i uspoiređuje što imaš na računu A SVI imamo putovnice u krntiji audi 80
ako mi poznanik ne laže njega su s hrvatskom putovnicom skidali do gola i bukvalno ispipavali rektum s onim rukavicama recimo prije 10-ak godina
al znajući njega možda je nešto bubnuo na granici ( ima kuću U HR i putovnicu i hrvatsko ime)
a nekad ti rovi po kobasicama i mlijeku u gepeku i uspoiređuje što imaš na računu A SVI imamo putovnice u krntiji audi 80
ako mi poznanik ne laže njega su s hrvatskom putovnicom skidali do gola i bukvalno ispipavali rektum s onim rukavicama recimo prije 10-ak godina
al znajući njega možda je nešto bubnuo na granici ( ima kuću U HR i putovnicu i hrvatsko ime)
- Truba
#1494 Re: Ulazak u Hrvatsku
hrvatska kakvu sam ja poznavao u razdoblju od 1994 do recimo 2009Trappist wrote: ↑14/06/2021 10:09Kao da im je krivo sto ljudi iz BiH dolaze, eto to je moje vidjenje. Ide dvoje ljudi zajedno na more u autu, pokazu potvrdu o uplati (naravno jedna osoba platila) granicar pita a gdje ime druge osobe na potvrdi? Supacki i bezobrazno, a oni mogu kod nas ulaziti kako god hoce.
više ne postoji
makarska iz 1999. 100 poznatih na ulici... predgrađe sarajeva i tuzle
makarska 2019. nema hrvatskog jezika na ulici...nikog poznatog
- teuta06
#1495 Re: Ulazak u Hrvatsku
u srijedu prešla granicu... RH putovnica, uz pokaz antigenskog testa, pitali gdje idemo i koliko ostajemo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1496 Re: Ulazak u Hrvatsku
Pa RH putovnica 
- Truba
#1497 Re: Ulazak u Hrvatsku
sad ti kažem liku tražili drogu u rektumu
štreber i odlikaš s putovnicom
prije korone
štreber i odlikaš s putovnicom
prije korone
-
elcaliente
#1498 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ja sam vidio da pitaju, sta i kako oko rezervacije zbog imena i pare gdje su uplacene.Phoenix_TZ wrote: ↑14/06/2021 04:39Muž i ja smo dobili potvrdu o rezervaciji (i njegovo i moje ime su navedeni na potvrdi) i uz to nam je napisano na potvrdi da je smještaj u potpunosti uplaćen (iako nije), jer gospođi smo uvijek po dolasku plaćali "na ruke" novac.elcaliente wrote: ↑08/06/2021 22:00 Dosao u subotu u Hr. Dovoljan antigenski test, svima su trazili uplatu smjestaja. Prave komplikacije i postavljaju pitanja ako je samo jedno ime na rezervaciji.
E sad', ne znam hoće li nam to biti dovoljno što je napisano da je "smještaj u cjelosti uplaćen", a nigdje nemamo dokaz za to![]()
![]()
Nisu nikoga vratili da sam ja vidio.
Eh sada valjda je do policajca.
-
elcaliente
#1499 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ja pak mislim da to nije do Hrvatske.Trappist wrote: ↑14/06/2021 10:09Kao da im je krivo sto ljudi iz BiH dolaze, eto to je moje vidjenje. Ide dvoje ljudi zajedno na more u autu, pokazu potvrdu o uplati (naravno jedna osoba platila) granicar pita a gdje ime druge osobe na potvrdi? Supacki i bezobrazno, a oni mogu kod nas ulaziti kako god hoce.
Oni se plase da ne izgube EU turiste pa prate preporuke tih zemalja.
Kako god okrenes mi iz BiH u cjelokupnom broju hrvatskog turizma imamo male brojke.
-
Alkos
#1500 Re: Ulazak u Hrvatsku
Sutra donose nove mjere, moguce da se ovo promijeni, iako sumnjam da ce nama ista mijenjati... A opet sve zavisi na kakvog granicara naletis i kakav mu je bio dan, moze ti samo mahnuti rukom da prodjes, a moze te izjebati kao sansku kozu.Državljani smo treće zemlje (i dolazimo iz treće zemlje) te smo rezervirali smještaj u Republici Hrvatskoj. Što nam je sve potrebno za ulazak u Republiku Hrvatsku?
Rezervacija smještaja nije dovoljno opravdan razlog ulaska u Republiku Hrvatsku, već je prilikom dolaska na granični prijelaz, potrebno predočiti potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja. Priznaje se i avansna uplata djela smještaja.