SDA-All about
- paleoconservative
#62976 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ov- ... /210608019
Eh kad se sjetim prije 6-7 godina, kolega iz skole (inace je sada u vrhu AM SDA) u saradnji s par kolega zapoceo patriotsko-edukativni casopis, to su bili hvalospjevi o franjevcima, zahvale pokojnom Srdjanu Aleksicu za njegovu zrtvu, upozoravanje na fasizam itd...
Tacno bih ga trebao presresti na ulici s kopijom clanka o Aleksicu, da vidim ima li ahbab obraza i koliko bi se trebao migoljiti da opravda sramotu zvanu SDA.
Eh kad se sjetim prije 6-7 godina, kolega iz skole (inace je sada u vrhu AM SDA) u saradnji s par kolega zapoceo patriotsko-edukativni casopis, to su bili hvalospjevi o franjevcima, zahvale pokojnom Srdjanu Aleksicu za njegovu zrtvu, upozoravanje na fasizam itd...
Tacno bih ga trebao presresti na ulici s kopijom clanka o Aleksicu, da vidim ima li ahbab obraza i koliko bi se trebao migoljiti da opravda sramotu zvanu SDA.
Last edited by paleoconservative on 08/06/2021 09:37, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#62978 Re: SDA-All about
Šta je Sramota dobiješ 20% kupiš 2/3 iz SDP-a,vratiš sebi Nezavisne i SBB i SBIH i 51% Dovoljno
- Grean
#62979 Re: SDA-All about
Nevezano za Srdjana, ne ulazim u to ali ovo sa Boskom i Admirom mi nikad nece biti jasno, posli u cetnike dok smo se mi u gradu borili za goli zivot i sad od njih treba napraviti nekakve mitologijske heroje, simbole stradanja. To vise nije ni glupost, ne znam kako to opisati, vrijedjanje inteligencije.
- seln
#62980 Re: SDA-All about
Kome Fadil ne halali, taj dzenneta nece vidjet.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#62981 Re: SDA-All about
Kako je sve pocelo:
O savrsenoj saradnji sa bosnjackim katilima:
.
Sda patriote od 1990.!
Kao takav, sa takvom najavom odlazi Aliji Izetbegovicu. Sta mislite da li mu je bio problem koalirati sa nekim ko je protiv samostalnosti bosne:Karadžić 13. oktobra 1990. organizuje u Banjoj Luci Svesrpski sabor....polana je “poruka secesionistima” da se Srbi u BiH ne žele izdvojiti iz Jugoslavije, a svoj ostanak u višenacionalnoj BiH uslovljavaju njenim ostankom u Jugoslaviji.
Kako i od koga je nastala prica o legitimnom predstavljanju i pripreman teren za podjelu na torove:Radovan Karadžić je, kako bi izbjegao mogućnost da Bošnjaci biraju Srbe u Predsjedništvu, predložio Izetbegoviću da na izbore idu kao saveznici i glasaju jedan za drugog.
Izetbegović je prihvatio Karadžićev prijedlog.
Muhamed Čengić kaže: “Alija je rekao da svaki narod treba izabrati svoje lidere. ‘Kako ja ne bih volio da bošnjačkog lidera biraju Srbi i Hrvati, tako ni mi Bošnjaci nećemo birati lidere Srbima i Hrvatima’”, rekao je Izetbegović prema Čengićevom sjećanju.
O savrsenoj saradnji sa bosnjackim katilima:
SDA je preporučivala svojim članovima da glasaju za kadrove SDS-a i HDZ-a.
U radničkom univerzitetu “Đuro Đaković” su Karadžić, Izetbegović i Kljuić održali zajednički sastanak sa kojeg su odaslali poruku svojim narodima da glasaju za “koalicione partnere”.
On je vidio samo jedno:Prema sjećanju sudionika, nacionalnim liderima je bilo dovoljno pet minuta da se dogovore oko buduće vlasti
.
U ovome mozemo vidjeti koliko je mudar alija bio, nasjeo ko naivni djecak:Izetbegoviću je kao protuusluga za ustupke date Srbima i Hrvatima obećano mjesto predsjedavajućeg Predsjedništva.
Koaliciju SDA-SDS-HDZ o kojoj je razgovarano u više navrata predložio je Karadžić.
Gostujući na TV-u u emisiji urednice Dubravke Kenić, Karadžić kaže: “Ako bude izabran Duraković, bit će rata. Ako bude izabran Izetbegović, dogovorit ćemo se.”
Sda patriote od 1990.!
-
foxlife
#62982 Re: SDA-All about
posli u cetnike?Grean wrote: ↑08/06/2021 09:45Nevezano za Srdjana, ne ulazim u to ali ovo sa Boskom i Admirom mi nikad nece biti jasno, posli u cetnike dok smo se mi u gradu borili za goli zivot i sad od njih treba napraviti nekakve mitologijske heroje, simbole stradanja. To vise nije ni glupost, ne znam kako to opisati, vrijedjanje inteligencije.
jbt pa ne mogu vjerovati dokle seze ta mrznja
a nije ti palo na pamet da su posli da se spase preko srbije i da idu dalje od svega ovoga?
- Grean
#62983 Re: SDA-All about
Sto se ja nisam mogao spasiti tim putem vec sam 3,5 godine imao glavu u torbi braneci grad?
Mani me se supljih moralnih pridika, posli su da napuste grad preko neprijateljske teritorije.
- uglavnomja
#62984 Re: SDA-All about
svi ovi jurisnici sa apsoutno crno-bijelim stavovima su o ratu ucili iz blogova, knjiga, pamfleta, patriotskih medija, youtube ratnika ...
"Ako pitaš kako mi je
Da ti roknu samo dvije
Sve bi ti se samo kazalo
Nikome se ne ponovilo"
"Ako pitaš kako mi je
Da ti roknu samo dvije
Sve bi ti se samo kazalo
Nikome se ne ponovilo"
-
foxlife
#62985 Re: SDA-All about
mozda zato sto si bio borac armije bih i zvao se muhamed?
nema tu moralnih pridika nego ljudi odlucili da bjeze iz ludila
pretpostavljam da je on imao problema da ostane ovdje kao dosta njih koji nisu bili po zelji ovdasnje vlasti i sl
vjerovatno odlucili da je tako najbolje i desilo se sto se desilo
-
putokaz1
#62986 Re: SDA-All about
Ma koje pošao u Četnike Gluho biloGrean wrote: ↑08/06/2021 09:45Nevezano za Srdjana, ne ulazim u to ali ovo sa Boskom i Admirom mi nikad nece biti jasno, posli u cetnike dok smo se mi u gradu borili za goli zivot i sad od njih treba napraviti nekakve mitologijske heroje, simbole stradanja. To vise nije ni glupost, ne znam kako to opisati, vrijedjanje inteligencije.
-
Partije mi
#62987 Re: SDA-All about
Sutra čitamo teleća saopštenja boračkih organizacija na čijem su čelu oni koji su usko surađivali sa četnicima u sred rata.
- Billy The Pljuc
#62988 Re: SDA-All about
Mora im se priznati nedostatak intelekta i logičkog zaključivanja, ne umije to mislit' svojom glavom i to živi vjerujući kako su oni u pravu prihvatajući i braneći kreirano i nametnuto mišljenje onih kao malo "pametnijih" među njima.
Kako ono reče Rambo Amadeus, razgovor se uvijek vodi na nivou onog glupljeg.
- uglavnomja
#62989 Re: SDA-All about
skretanje sa price o sebijinoj diplomi, bakirovim nebulozama, fadilovom bezobrazluku bez granica ... odlasku, i to cak organizovanom profesora sa unsa u srbiju na vakcine ...
skoroj propasti sda
ono naslo nesto pricati
vrhunac pameti, posla admira u cetnike i ubili je cetnici dok je isla njima
hebote zivot
hans je bar intiligentan
skoroj propasti sda
ono naslo nesto pricati
vrhunac pameti, posla admira u cetnike i ubili je cetnici dok je isla njima
hebote zivot
hans je bar intiligentan
- Grean
#62990 Re: SDA-All about
Ne, trebalo bi ih proglasiti herojima, svi smo valjda trebali njihovim putem. Klasicna prica podrumasa da bi valjda sebe opravdali.
-
Partije mi
#62991 Re: SDA-All about
Još da pročitam svaki srbin je prije rata imo radio stanicu i pištolj u kući.
-
emirolini
#62992 Re: SDA-All about
Ja znam veliki broj ljudi koji se spasio preko tada okupirane teritorije - Beograd - Slovenija - Njemacka / USA. Nista neobicno, ljudi su preko poznanika spasavali sebe i svoje - a ti poznanici su gle iznenađenja - Srbi. Nisu svi ljudi isto, isto kao sto svi Bosnjaci nisu SDA-ovce
- Billy The Pljuc
#62993 Re: SDA-All about
Šta reći uopšteno o "ljudima" kojima su vrh prije svega potkapacitirane kreature tipa Bakira i Sebije Izetbegović, Fadila Novalića, Abdulaha Skake, Šefika Džaferovića, BiserKe Turković, Harisa Zahiragića i mnogi mnogi drugi....
Tuga brate, ne kažem ja da su mnogo bolji ovi kao njihovi politički protivnici ali većeg dna od gornjih nema, uz to su još i lopovi/kriminalci koji ne prezaju od bilo čega radi sopstvenog boljitka.
E jes' nas dobri dedo Aljo pripazio k'o narod svaka mu čast, vidi se da mu je naš boljitak bio na umu otkako se rodio.
Malo su nas o jadu zabavili šta nas još sve čeka sa njima, ko preživi valjda ispriča nekim novim pokoljenjima.
Tuga brate, ne kažem ja da su mnogo bolji ovi kao njihovi politički protivnici ali većeg dna od gornjih nema, uz to su još i lopovi/kriminalci koji ne prezaju od bilo čega radi sopstvenog boljitka.
E jes' nas dobri dedo Aljo pripazio k'o narod svaka mu čast, vidi se da mu je naš boljitak bio na umu otkako se rodio.
Malo su nas o jadu zabavili šta nas još sve čeka sa njima, ko preživi valjda ispriča nekim novim pokoljenjima.
-
foxlife
#62994 Re: SDA-All about
grean je zesci nacionalista to sam primjetio na mnogo tema
on isto misli i za hrvate tako da me ovo uopste ne iznenadjuje
on isto misli i za hrvate tako da me ovo uopste ne iznenadjuje
-
Partije mi
#62995 Re: SDA-All about
Mislio je lijaa na bošnje ostavio ih je u amanet turcimaBilly The Pljuc wrote: ↑08/06/2021 10:37 Šta reći uopšteno o "ljudima" kojima su vrh prije svega potkapacitirane kreature tipa Bakira i Sebije Izetbegović, Fadila Novalića, Abdulaha Skake, Šefika Džaferovića, BiserKe Turković, Harisa Zahiragića i mnogi mnogi drugi....
- Billy The Pljuc
#62996 Re: SDA-All about
Šta ja da napišem, iz sopstvenog iskustva, sestru, zeta i sestričnu izvučem iz Brčkog do u Mađarsku.emirolini wrote: ↑08/06/2021 10:36 Ja znam veliki broj ljudi koji se spasio preko tada okupirane teritorije - Beograd - Slovenija - Njemacka / USA. Nista neobicno, ljudi su preko poznanika spasavali sebe i svoje - a ti poznanici su gle iznenađenja - Srbi. Nisu svi ljudi isto, isto kao sto svi Bosnjaci nisu SDA-ovce
- Project Ashe
#62997 Re: SDA-All about
Pa bilo je i ,mogo nijemaca u genocidnoj nacističkoj Njemačkoj a koji su pomagali židovima i drugima kojima je bila potrebna pomoć od progona nacista. to ne znači da nacistička njemačka nije bila genocidna. I naravno da je bilo i Srba koji su pomagali Bošnjacima i Hrvatima da se izvuku iz RS i spase živu glavu, pa nisu svi Srbi pobornici Miloševićeve, Karadžićeve i Mladićeve politike, niti će ikada biti.Billy The Pljuc wrote: ↑08/06/2021 09:03Ni moj post nije isključivo bio namijenjen tebi nego sam ga napisao uopšteno osvrćući se na ove "moralne" isprdke od kojih sa nekima dijelim, na moju žalost, i vrijeme i prostor.Bossona wrote: ↑07/06/2021 22:16
Moj post se odnosio prvenstveno na sramni postupak njegovog oca da prihvati zloupotrebu Dodika koji u ime genocidnog brloga odlikuje Aleksića kojeg je ubila ta ista ideologija nakon što je Aleksić zloupotrebljen od strane onih koji su ga ubili kada su ga posthumno odlikovali jer je on za njih krastava žaba koju moraju progutati zboh viših ciljeva i interesa.
Kao što i napisah, Srđan Aleksić nije njegov otac a pozadinu posthumnog odlikovanja treba tražiti u političkim bravurama Milorada Dodika koji je naravno iskoristio mogućnost da prikaže srbe kao negenocidan narod koji je eto spašavao muslimane. Htjeli mi to spoznati ili ne, primjera za isto ima mnogo i za veliku većinu se nikada neće ni saznati. Kao neko ko je preživio rat i učestvovao u istom, totalno nebitan, mogu ovdje opisati nekoliko primjera u kojima su ljudi bili ljudi a ne monstrumi ali to nije poenta.
Poenta nije ni uvlačenje rahmetli Izeta Nanića u priču, kao ni moje spominjanje istima slučaj ubistva Denisa Mrnjavca koji sam eto naveo samo da istaknem razliku između nedjelovanja i djelovanja sa još većom tragedijom jer se isto desilo u srcu šehera u mirnodopsko vrijeme.
Helem, slažemo se nas dvojica u pogledu mnogo toga, pogotovo oko uloge SDA u tragediji jednog naroda i utoliko više ne trebamo dozvoliti da uspomene na "druge i drugačije" budu na ovakav način izbrisane.
Evo za kraj navešću primjer iz prošlosti za koji rijetko ko da nije čuo, ratni profiter, alkoholičar, robovlasnik, čovjek koji je seksualno iskorištavao one za koje je kao skrbio, član Nazi Party od maltene samog početka, da, Oskar Schindler. Evo i jedan kuriozitet za koji vjerujem mnogi nisu čuli, isti je nakon rata podnio zahtjev američko-jevrejskom komitetu za nadoknadu štete tj. novca koji je potrošio na spašavanje jevreja i određena suma mu jeste bila isplaćena kao i novčana pomoć skupljena od strane jevreja u nekoliko navrata.
I šta kaže SDA, prvi nosio kokardu, švercov'o farmerkama i robom otetom od bošnjaka????
-
foxlife
#62998 Re: SDA-All about
sam si rekao nacisticka njemackaProject Ashe wrote: ↑08/06/2021 10:51Pa bilo je i ,mogo nijemaca u genocidnoj nacističkoj Njemačkoj a koji su pomagali židovima i drugima kojima je bila potrebna pomoć od progona nacista. to ne znači da nacistička njemačka nije bila genocidna. I naravno da je bilo i Srba koji su pomagali Bošnjacima i Hrvatima da se izvuku iz RS i spase živu glavu, pa nisu svi Srbi pobornici Miloševićeve, Karadžićeve i Mladićeve politike, niti će ikada biti.Billy The Pljuc wrote: ↑08/06/2021 09:03Ni moj post nije isključivo bio namijenjen tebi nego sam ga napisao uopšteno osvrćući se na ove "moralne" isprdke od kojih sa nekima dijelim, na moju žalost, i vrijeme i prostor.Bossona wrote: ↑07/06/2021 22:16
Moj post se odnosio prvenstveno na sramni postupak njegovog oca da prihvati zloupotrebu Dodika koji u ime genocidnog brloga odlikuje Aleksića kojeg je ubila ta ista ideologija nakon što je Aleksić zloupotrebljen od strane onih koji su ga ubili kada su ga posthumno odlikovali jer je on za njih krastava žaba koju moraju progutati zboh viših ciljeva i interesa.
Kao što i napisah, Srđan Aleksić nije njegov otac a pozadinu posthumnog odlikovanja treba tražiti u političkim bravurama Milorada Dodika koji je naravno iskoristio mogućnost da prikaže srbe kao negenocidan narod koji je eto spašavao muslimane. Htjeli mi to spoznati ili ne, primjera za isto ima mnogo i za veliku većinu se nikada neće ni saznati. Kao neko ko je preživio rat i učestvovao u istom, totalno nebitan, mogu ovdje opisati nekoliko primjera u kojima su ljudi bili ljudi a ne monstrumi ali to nije poenta.
Poenta nije ni uvlačenje rahmetli Izeta Nanića u priču, kao ni moje spominjanje istima slučaj ubistva Denisa Mrnjavca koji sam eto naveo samo da istaknem razliku između nedjelovanja i djelovanja sa još većom tragedijom jer se isto desilo u srcu šehera u mirnodopsko vrijeme.
Helem, slažemo se nas dvojica u pogledu mnogo toga, pogotovo oko uloge SDA u tragediji jednog naroda i utoliko više ne trebamo dozvoliti da uspomene na "druge i drugačije" budu na ovakav način izbrisane.
Evo za kraj navešću primjer iz prošlosti za koji rijetko ko da nije čuo, ratni profiter, alkoholičar, robovlasnik, čovjek koji je seksualno iskorištavao one za koje je kao skrbio, član Nazi Party od maltene samog početka, da, Oskar Schindler. Evo i jedan kuriozitet za koji vjerujem mnogi nisu čuli, isti je nakon rata podnio zahtjev američko-jevrejskom komitetu za nadoknadu štete tj. novca koji je potrošio na spašavanje jevreja i određena suma mu jeste bila isplaćena kao i novčana pomoć skupljena od strane jevreja u nekoliko navrata.
I šta kaže SDA, prvi nosio kokardu, švercov'o farmerkama i robom otetom od bošnjaka????
a kod nas se ne kaze miloseviceva srbija niti sanu srbija nego srbija
i to ne samo za vrijeme rata nego i sada
u tome je problem
- Billy The Pljuc
#62999 Re: SDA-All about
Pa u tome i jeste poenta, može li se pokojni Srđan Aleksić svrstati među pravednike i treba li mu odati pijetet nečime, može i treba. Ne da mi najgora govna na dunjaluku koja ne bi trebala imati pravo glasa po pitanju bilo čega vaze kako ne može i da treba ukinuti ulicu sa njegovim imenom.Project Ashe wrote: ↑08/06/2021 10:51Pa bilo je i ,mogo nijemaca u genocidnoj nacističkoj Njemačkoj a koji su pomagali židovima i drugima kojima je bila potrebna pomoć od progona nacista. to ne znači da nacistička njemačka nije bila genocidna. I naravno da je bilo i Srba koji su pomagali Bošnjacima i Hrvatima da se izvuku iz RS i spase živu glavu, pa nisu svi Srbi pobornici Miloševićeve, Karadžićeve i Mladićeve politike, niti će ikada biti.Billy The Pljuc wrote: ↑08/06/2021 09:03Ni moj post nije isključivo bio namijenjen tebi nego sam ga napisao uopšteno osvrćući se na ove "moralne" isprdke od kojih sa nekima dijelim, na moju žalost, i vrijeme i prostor.Bossona wrote: ↑07/06/2021 22:16
Naravno ista bi vjerovatno trebala biti preimenovana nekim "zaslužnim" bošnjakom a čijih smo se primjera u režiji SDA nagledali polijepo do sada.
Ako ćemo po pravdi i pravici, isti taj dobri dedo Aljo i stranka mu a kojeg sve češće spominjem u svojim postovima, bi trebao biti najglorificiranija osoba u RS-u, niko i nikad neće više doprinijeti idejama i politici o kojoj pišeš, takvog nema ni među samim srbima.
- Project Ashe
#63000 Re: SDA-All about
Pa zato što ta miloševićeva srbija je još uvijek tu i živa je i miloševićeva srbija i njena politika, e zato je još uvijek srbija a ne miloševićeva srbija. Malo je ovih normalnih srba da to promijene niti je Srbija dioživila neku katarzu za sva nedjela i zločine koje je počinila na prostoru bivše Jugoslavije, tako da dok se to ne desi naravno da će biti samo Srbija jer je to još uvijek tako.foxlife wrote: ↑08/06/2021 11:05sam si rekao nacisticka njemackaProject Ashe wrote: ↑08/06/2021 10:51Pa bilo je i ,mogo nijemaca u genocidnoj nacističkoj Njemačkoj a koji su pomagali židovima i drugima kojima je bila potrebna pomoć od progona nacista. to ne znači da nacistička njemačka nije bila genocidna. I naravno da je bilo i Srba koji su pomagali Bošnjacima i Hrvatima da se izvuku iz RS i spase živu glavu, pa nisu svi Srbi pobornici Miloševićeve, Karadžićeve i Mladićeve politike, niti će ikada biti.Billy The Pljuc wrote: ↑08/06/2021 09:03
Ni moj post nije isključivo bio namijenjen tebi nego sam ga napisao uopšteno osvrćući se na ove "moralne" isprdke od kojih sa nekima dijelim, na moju žalost, i vrijeme i prostor.
a kod nas se ne kaze miloseviceva srbija niti sanu srbija nego srbija
i to ne samo za vrijeme rata nego i sada
u tome je problem