a?
SDA-All about
- uglavnomja
#62952 Re: SDA-All about
iz koje mitologije je sebijina diploma?
- MorningStar
#62953 Re: SDA-All about
Iz zbirke "Bakir u diverzantima"
Dio mitologije "Sebijada i Bakirijada"
- drug_profi
#62955 Re: SDA-All about
Vidim mitologija se počinje i kod Bošnjaka kreirati, da slučajno ne bi anamooni dobili ljudsko obličje.
Bolan bude li vas ikad stid? Znas kako su zene govorile djeci, uzmi malo vode u u usta i drzi.
Bolan bude li vas ikad stid? Znas kako su zene govorile djeci, uzmi malo vode u u usta i drzi.
-
made_in_sarajevo
#62956 Re: SDA-All about
Srdjan izmisljen, vakcine izmisljene, bosko i admira izmisljeni, asim da je ranjen 2x je istina i najveca istina svih istina da je bakir zamalo ranjen na prvoj liniji dok je se sam borio protiv 10 000 cetnika.
Sad jadovi maloumni odjebite od srdjana, boska i admire, mjesanih brakova i drzite se svog sda jadnog, a nas normalne pustite da vas ugasimo jednom za sva vremena
Sad jadovi maloumni odjebite od srdjana, boska i admire, mjesanih brakova i drzite se svog sda jadnog, a nas normalne pustite da vas ugasimo jednom za sva vremena
-
Tempo
- ZeModerator
#62957 Re: SDA-All about
jel to ovaj nesto lose rekao o heroju aleksicu?
glupa mu je recenicka konstrukcija pa nisam siguran.
glupa mu je recenicka konstrukcija pa nisam siguran.
-
detroit-mercy
#62958 Re: SDA-All about
A respiratoriPausal wrote: ↑07/06/2021 20:44I to je izašlo iz proizvodnje mitologa o Srđanu, Boški i Admiri. Sve je to ista fabrika.uglavnomja wrote: ↑07/06/2021 20:35mislis na bajke o aliji i na nasljednike dinastije sa dvorskim ludama?
![]()
![]()
- uglavnomja
#62959 Re: SDA-All about
made_in_sarajevo wrote: ↑07/06/2021 21:37 Srdjan izmisljen, vakcine izmisljene, bosko i admira izmisljeni, asim da je ranjen 2x je istina i najveca istina svih istina da je bakir zamalo ranjen na prvoj liniji dok je se sam borio protiv 10 000 cetnika.
- skafiskafsnjak
#62960 Re: SDA-All about
Ja , i?detroit-mercy wrote: ↑07/06/2021 21:38A respiratoriPausal wrote: ↑07/06/2021 20:44I to je izašlo iz proizvodnje mitologa o Srđanu, Boški i Admiri. Sve je to ista fabrika.uglavnomja wrote: ↑07/06/2021 20:35
mislis na bajke o aliji i na nasljednike dinastije sa dvorskim ludama?
![]()
![]()
![]()
-
Bossona
#62961 Re: SDA-All about
Meni je istinski žao tog momka Aleksića, koji je ubijen rukom ideologije kojoj je i sam služio kao vojnik, bez obzira da li je stao da zaštiti tog momka zbog onoga ko je, ili ličnog interesa zbog prodaje njegovie robe na pijaci ne očekujući da će ga njegovi pijani i nabrijani saborci napasti i ubiti je nepoznata kontraverza povoda njegovog stajanja u zaštitu tog Glavovića.Billy The Pljuc wrote: ↑07/06/2021 20:25 @Bossona hajde pusti se živ bio malo politike, Dodika i oca pokojnog Srđana Aleksića, švercanja robe, genocidnog brloga i uopšteno te priče.
Ostavi po strani i eventualni motiv pokojnog Srđana Aleksića, uzmi samo da razmatraš posljedice nastale iz svega, momak je ustao i branio tuđi život, da li je to zbog robe, da li je zbog samog Glavovića ili je nešto treće u pitanju, je apsolutno nebitno na kraju jer je isti platio glavom. Ono što se njemu motalo po glavi u svemu tome mi nikada nećemo saznati, "idealizirano" ili ne, on je ustao i usprotivio se.
I vidi sad perfidnog uvlačenja u priču jednog velikog Izeta Nanića i neodavanje pijeteta istom u mjeri u kojoj je on zaista i bio velik. Eto krivi su anam oni što se jedan Srđan Aleksić kao veliča a rahmetli Izet Nanić ne.
Pa kakvi su to mentalni sklopovi?
Evo umijem i ja nisko, februar 2008-e, Sarajevo, pun tramvaj, u gradu kojem živim niko da se pomakne i učini nešto, da jeste možda bi danas Denis Mrnjavac bio živ.
Aleksić je postupio humano i ljudski, neljudski bi bilo umanjivati njegov postupak koji je kobno završio za njega bez obzira da li su se okomili na njega zbog njegove robe (ako je bila njegova) ili bijesa što je branio Glavovića.
Moj post se odnosio prvenstveno na sramni postupak njegovog oca da prihvati zloupotrebu Dodika koji u ime genocidnog brloga odlikuje Aleksića kojeg je ubila ta ista ideologija nakon što je Aleksić zloupotrebljen od strane onih koji su ga ubili kada su ga posthumno odlikovali jer je on za njih krastava žaba koju moraju progutati zboh viših ciljeva i interesa.
Evo nakon dvije decenije traganja za pravdom i presude za ljudska prava ukloniše uzurpiranu nepravdu iz avlije preživjele žrtve genocida kojoj su ubili muža i desetine članova familije nane Fate, ali to je kap pravde u moru nepravde sve dok postoji tzv. RS. kao spomenik toj ideologiji nepravde i zla.
Tragični i sramotni slučaj ubistva Mrnjavca u tramvaju na očigled prisutnh putnika govori o stanju poslijeratnog društvu i ne može se porediti sa vremenom kada je ubijen Aleksić, slični napadi i ubistva na ulicama i javnom prevozu se na žalost dešavaju u svijetu gotovo svakodnevno.
Porediti Nanića i Aleksića je neuporedivo i nema veze sa ovom tematikom.
- skafiskafsnjak
#62962 Re: SDA-All about
Ne budu u trezoru u toku rata garantPausal wrote: ↑07/06/2021 23:29Šta ćeš ti gasiti jado jedan. Ne razlikuješ realnost od imaginacije, ne znaš je li stojiš na nogama ili rukama, a ti bi nekoga gasio.made_in_sarajevo wrote: ↑07/06/2021 21:37 Srdjan izmisljen, vakcine izmisljene, bosko i admira izmisljeni, asim da je ranjen 2x je istina i najveca istina svih istina da je bakir zamalo ranjen na prvoj liniji dok je se sam borio protiv 10 000 cetnika.
Najjači su mi ovakvi koji boluju od Damir Nikšić ili Edin Forto sindroma. Dok su u masi, mirnom okruženju izazivaju belaje da bi izgledali hrabri, ali kad zagusti zna se gdje budu.
Previše ste sebi umislili. Vi nekome da prijetite...
- Login77777
#62963 Re: SDA-All about
malo zagreb malo turska.Pausal wrote: ↑07/06/2021 23:33U Italiji ili Americi, ali se za svaki slučaj još dodatno zaključaju u trezor.skafiskafsnjak wrote: ↑07/06/2021 23:30Ne budu u trezoru u toku rata garantPausal wrote: ↑07/06/2021 23:29
Šta ćeš ti gasiti jado jedan. Ne razlikuješ realnost od imaginacije, ne znaš je li stojiš na nogama ili rukama, a ti bi nekoga gasio.
Najjači su mi ovakvi koji boluju od Damir Nikšić ili Edin Forto sindroma. Dok su u masi, mirnom okruženju izazivaju belaje da bi izgledali hrabri, ali kad zagusti zna se gdje budu.
Previše ste sebi umislili. Vi nekome da prijetite...![]()
- skafiskafsnjak
#62964 Re: SDA-All about
Buahhaha bar se zna, za razliku od trezorasa koji tvrde da su u akciji bili .Pausal wrote: ↑07/06/2021 23:33U Italiji ili Americi, ali se za svaki slučaj još dodatno zaključaju u trezor.skafiskafsnjak wrote: ↑07/06/2021 23:30Ne budu u trezoru u toku rata garantPausal wrote: ↑07/06/2021 23:29
Šta ćeš ti gasiti jado jedan. Ne razlikuješ realnost od imaginacije, ne znaš je li stojiš na nogama ili rukama, a ti bi nekoga gasio.
Previše ste sebi umislili. Vi nekome da prijetite...![]()
Ne znam ja kome je trezor ostao tako drag da se ne rastaje od njega 25 i kusur godina. Babuka ostavio u amanet
-
sakib_jebivjetric
#62965 Re: SDA-All about
Realnost:Pausal wrote: ↑07/06/2021 23:29Šta ćeš ti gasiti jado jedan. Ne razlikuješ realnost od imaginacije, ne znaš je li stojiš na nogama ili rukama, a ti bi nekoga gasio.made_in_sarajevo wrote: ↑07/06/2021 21:37 Srdjan izmisljen, vakcine izmisljene, bosko i admira izmisljeni, asim da je ranjen 2x je istina i najveca istina svih istina da je bakir zamalo ranjen na prvoj liniji dok je se sam borio protiv 10 000 cetnika.
Vakcine su tu.
Dragerovi respiratori su tu.
Preko 50% ljudi je vakcinisano
Najmanja smrtnost od korone.
Najbogatija zemlja evrope.
Nijemci i Sveđani dolaze na rad kod nas.
Najviše visoko obrazovanih.
Imaginacija:
-
Tempo
- ZeModerator
#62966 Re: SDA-All about
ima i nesto ne pismenih.
-
Tempo
- ZeModerator
#62967 Re: SDA-All about
Pausal wrote: ↑07/06/2021 23:29Šta ćeš ti gasiti jado jedan. Ne razlikuješ realnost od imaginacije, ne znaš je li stojiš na nogama ili rukama, a ti bi nekoga gasio.made_in_sarajevo wrote: ↑07/06/2021 21:37 Srdjan izmisljen, vakcine izmisljene, bosko i admira izmisljeni, asim da je ranjen 2x je istina i najveca istina svih istina da je bakir zamalo ranjen na prvoj liniji dok je se sam borio protiv 10 000 cetnika.
znas sta, volim te
-
sakib_jebivjetric
#62968 Re: SDA-All about
https://www.opsteobrazovanje.in.rs/kako ... obrazovan/
- muha_sa
-
konami666
#62970 Re: SDA-All about
Zar nisu neki dan išli sastančiti kod reisa? Ispadoše pro-muslimanske stranke a ne pro-bosanske sa tim odlaskom kod reisa.muha_sa wrote: ↑08/06/2021 07:48 Izabrali dan kad ce se sastat i sastancit![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-utora ... /210604104
- Chisum
#62971 Re: SDA-All about
Iliti, prevedeno na SDA jezik: "Voljeli ga ili ne voljeli, Novalić kada nešto uzme da završi, on to i završi”04.06.2021.
Novalić: Nismo potrčali za vakcinama da ne budemo pokusni kunići kao Srbija i Izrael![]()
04.06.2021.
Novalić: Za 15 dana potpisujemo ugovor s Pfizerom za milion vakcina
31.05.2021.
Novalić: Ugovor o nabavci 500.000 doza Sinopharm vakcine je u fazi potpisivanja
26.05.2021.
Vlada FBiH najavila potpisivanje ugovora za nabavku milion i po vakcina
20.05.2021.
Novalić najavio da će sljedeće sedmice u Parlament poslati tri ugovora za nabavku vakcina
29.04.2021.
Novalić: Nabavljamo 1,5 miliona vakcina kroz tri kanala, uskoro ugovori
06.04.2021.
Federacija nabavlja 500.000 doza kineske vakcine Sinopharm, pregovori počinju naredne sedmice
29.03.2021.
Novalić potpisao pismo namjere za kupovinu 500 hiljada doza kineskog Sinopharma
15.03.2021.
Novalić u još četiri kompanije uputio pisma namjere, u opticaju tri vrste vakcina
11.03.2021.
Novalić najavio kupovinu ruskih vakcina po cijeni od 17 eura
18.12.2020.
Novalić za Klix.ba: U ponedjeljak ćemo uplatiti novac za nabavku vakcina
Ovu lazljivu SDA gluperdu treba sto cesce citirati.
Nego, jasno je da se, da bi odrzao ovo stanje vjecne agonije u kojem jedino i moze opstati, srpskocrnogorski kriminalni kartel Izetbegovici morao okruziti slabijim (u slucaju Bakira - glupljim) od sebe, ili, pak, igrati na kartu poslusnih krpetina, poput politickih kastrata Dzaferovica, Zvizdica i slicnih, kojim su, tokom procesa vertikalnih stranackih pomijeranja, ponos i samopostovanje odstranjeni hirurskim putem.
Da bi problem bio veci, kada se trazi onaj gluplji, kao referentna tacka se ne uzima mozak one iskompleksirane, lazljive kalasture, koja, ako nista, ima onaj primordijalni seljacki refleks, nego se, nazalost, sve svelo na sada vec cuvena dva mala mozga Bakira Izetbegovica.
... i tako Bosnjaci, po ko zna koji put, zahvaljujuci nemocnoj, nesposobnoj, a do kosti pokvarenoj SDA balincadi i njihovoj sada vec na nivo dogme dovedenoj "podoban, a ne sposoban" doktrini - zavrsise sa statusom naroda s posebnim potrebama, koji je jos jednom ovisio o sadaki... pa cak i onoj iz ruke dojucerasnjih katila.
Nego, primijetise li forumasi kako minder-botine vjesto izbjegavaju vecinu BOkirovih, te, manje-vise, sve FOdilove bolesno glupe izjave?
- uglavnomja
#62972 Re: SDA-All about
jesukonami666 wrote: ↑08/06/2021 08:20Zar nisu neki dan išli sastančiti kod reisa? Ispadoše pro-muslimanske stranke a ne pro-bosanske sa tim odlaskom kod reisa.muha_sa wrote: ↑08/06/2021 07:48 Izabrali dan kad ce se sastat i sastancit![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-utora ... /210604104
i nadam se da ce nestati prije izbora
koji debilizam
skupina bosnjaka - uglavnom pobjegulja iz sda, koja je zajedno sa ivz obrisala bosance iz bosne, se zove probosanski blok i ide reisu na noge
monty python
iq sobne temperature
juga je nestala kad su popovi i hodze poceli da se bave politikom
vidimo sta su naprravili
a ovi hoce da nas vrate u 90.
- skafiskafsnjak
#62973 Re: SDA-All about
Da ponovimosakib_jebivjetric wrote: ↑08/06/2021 01:01Realnost:Pausal wrote: ↑07/06/2021 23:29Šta ćeš ti gasiti jado jedan. Ne razlikuješ realnost od imaginacije, ne znaš je li stojiš na nogama ili rukama, a ti bi nekoga gasio.made_in_sarajevo wrote: ↑07/06/2021 21:37 Srdjan izmisljen, vakcine izmisljene, bosko i admira izmisljeni, asim da je ranjen 2x je istina i najveca istina svih istina da je bakir zamalo ranjen na prvoj liniji dok je se sam borio protiv 10 000 cetnika.
Vakcine su tu.
Dragerovi respiratori su tu.
Preko 50% ljudi je vakcinisano
Najmanja smrtnost od korone.
Najbogatija zemlja evrope.
Nijemci i Sveđani dolaze na rad kod nas.
Najviše visoko obrazovanih.
Imaginacija:
![]()
- Billy The Pljuc
#62974 Re: SDA-All about
Ni moj post nije isključivo bio namijenjen tebi nego sam ga napisao uopšteno osvrćući se na ove "moralne" isprdke od kojih sa nekima dijelim, na moju žalost, i vrijeme i prostor.Bossona wrote: ↑07/06/2021 22:16
Moj post se odnosio prvenstveno na sramni postupak njegovog oca da prihvati zloupotrebu Dodika koji u ime genocidnog brloga odlikuje Aleksića kojeg je ubila ta ista ideologija nakon što je Aleksić zloupotrebljen od strane onih koji su ga ubili kada su ga posthumno odlikovali jer je on za njih krastava žaba koju moraju progutati zboh viših ciljeva i interesa.
Kao što i napisah, Srđan Aleksić nije njegov otac a pozadinu posthumnog odlikovanja treba tražiti u političkim bravurama Milorada Dodika koji je naravno iskoristio mogućnost da prikaže srbe kao negenocidan narod koji je eto spašavao muslimane. Htjeli mi to spoznati ili ne, primjera za isto ima mnogo i za veliku većinu se nikada neće ni saznati. Kao neko ko je preživio rat i učestvovao u istom, totalno nebitan, mogu ovdje opisati nekoliko primjera u kojima su ljudi bili ljudi a ne monstrumi ali to nije poenta.
Poenta nije ni uvlačenje rahmetli Izeta Nanića u priču, kao ni moje spominjanje istima slučaj ubistva Denisa Mrnjavca koji sam eto naveo samo da istaknem razliku između nedjelovanja i djelovanja sa još većom tragedijom jer se isto desilo u srcu šehera u mirnodopsko vrijeme.
Helem, slažemo se nas dvojica u pogledu mnogo toga, pogotovo oko uloge SDA u tragediji jednog naroda i utoliko više ne trebamo dozvoliti da uspomene na "druge i drugačije" budu na ovakav način izbrisane.
Evo za kraj navešću primjer iz prošlosti za koji rijetko ko da nije čuo, ratni profiter, alkoholičar, robovlasnik, čovjek koji je seksualno iskorištavao one za koje je kao skrbio, član Nazi Party od maltene samog početka, da, Oskar Schindler. Evo i jedan kuriozitet za koji vjerujem mnogi nisu čuli, isti je nakon rata podnio zahtjev američko-jevrejskom komitetu za nadoknadu štete tj. novca koji je potrošio na spašavanje jevreja i određena suma mu jeste bila isplaćena kao i novčana pomoć skupljena od strane jevreja u nekoliko navrata.
I šta kaže SDA, prvi nosio kokardu, švercov'o farmerkama i robom otetom od bošnjaka????
-
putokaz1
#62975 Re: SDA-All about
Billy The Pljuc wrote: ↑08/06/2021 09:03Ni moj post nije isključivo bio namijenjen tebi nego sam ga napisao uopšteno osvrćući se na ove "moralne" isprdke od kojih sa nekima dijelim, na moju žalost, i vrijeme i prostor.Bossona wrote: ↑07/06/2021 22:16
Kao što i napisah, Srđan Aleksić nije njegov otac a pozadinu posthumnog odlikovanja treba tražiti u političkim bravurama Milorada Dodika koji je naravno iskoristio mogućnost da prikaže srbe kao negenocidan narod koji je eto spašavao muslimane. Htjeli mi to spoznati ili ne, primjera za isto ima mnogo i za veliku većinu se nikada neće ni saznati. Kao neko ko je preživio rat i učestvovao u istom, totalno nebitan, mogu ovdje opisati nekoliko primjera u kojima su ljudi bili ljudi a ne monstrumi ali to nije poenta.
Poenta nije ni uvlačenje rahmetli Izeta Nanića u priču, kao ni moje spominjanje istima slučaj ubistva Denisa Mrnjavca koji sam eto naveo samo da istaknem razliku između nedjelovanja i djelovanja sa još većom tragedijom jer se isto desilo u srcu šehera u mirnodopsko vrijeme.
Helem, slažemo se nas dvojica u pogledu mnogo toga, pogotovo oko uloge SDA u tragediji jednog naroda i utoliko više ne trebamo dozvoliti da uspomene na "druge i drugačije" budu na ovakav način izbrisane.
Evo za kraj navešću primjer iz prošlosti za koji rijetko ko da nije čuo, ratni profiter, alkoholičar, robovlasnik, čovjek koji je seksualno iskorištavao one za koje je kao skrbio, član Nazi Party od maltene samog početka, da, Oskar Schindler. Evo i jedan kuriozitet za koji vjerujem mnogi nisu čuli, isti je nakon rata podnio zahtjev američko-jevrejskom komitetu za nadoknadu štete tj. novca koji je potrošio na spašavanje jevreja i određena suma mu jeste bila isplaćena kao i novčana pomoć skupljena od strane jevreja u nekoliko navrata.
I šta kaže SDA, prvi nosio kokardu, švercov'o farmerkama i robom otetom od bošnjaka????-Pa to je svakako tačno,zar ne