ne mora značiti, sve je individualno, kod mene je prva bila jača, isto pfizer, druga prošla skoro bez nuspojava, samo bol u ruci
Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
-
last mohicans
#877 Re: Vakcine - iskustva
Ne,mi tek prvu, a neko je pisao da su od druge doze kao jači simptomi, a sve je to individualno. Donosim zaključak u slučaju sestre i muža joj, jer su oboje preboljeli u martu, a sad su primili prvu dozu,pa ga njima dođe ko druga, s obzirom da su prebolovali.Evelinda wrote: ↑06/06/2021 22:31Znaci druga doza jaci simptomi? Jeste li vi i supruga primili drugu?last mohicans wrote: ↑06/06/2021 22:14Sad mi sestra veli,primila fajzer,nakon prebolovane corone u martu,neka 2 i po mjeseca. Zdravstveni je radnik,inače. Imala je finih simptoma, od malaksalosti, kostoboje,mučnine i jos nekih simptoma kao kad se hoces razboljeti. Ja i supruga malo neka uninanost i pospanost, sto ruka boli ko i od svake. Od nekih sam čuo da je nakon druge doze fajzera jača reakcija, a s obzirom na ovo sto je kod sestre bilo nakon covida,bit ce da je to slično.
- banjaluka078
- Moderator
#878 Re: Vakcine - iskustva
Uopšte ne mora značiti. Imala sam ja koronu, na prvoj dozi vakcine samo glavobolja, na revakcinaciji ni to. Osim što sam malo osjetila zatezanje u mišiću nadlaktice pri nekim pokretima.last mohicans wrote: ↑06/06/2021 22:37 Ne,mi tek prvu, a neko je pisao da su od druge doze kao jači simptomi, a sve je to individualno. Donosim zaključak u slučaju sestre i muža joj, jer su oboje preboljeli u martu, a sad su primili prvu dozu,pa ga njima dođe ko druga, s obzirom da su prebolovali.
-
megaribi1
#879 Re: Vakcine - iskustva
Juče sam pitao Pfizerovu vakcinu u Beogradu i preporučili su mi datum revakcinacije. Pitao sam da li mora baš taj datum ili je dopuštena tolerancija +/- nekoliko dana. Doktorica je rekla da može plus, ali minus ne može.van Basten wrote: ↑06/06/2021 22:30 Zena primila Astru u martu, u prvom talasu vakcinanja kod komsija. Termin za revakcinaciju joj 19.06. Imamo nekog posla u Srbiji iduci vikend pa smo kontali i revakcinaciju odraditi. Ne vjerujem da ce praviti problem sto je 11.sedmica a ne 12? To je i dalje u preporucenom rasponu.
Vidim da slabo ima Astre po punktovima prije Beograda, ali hajde to bih i progutao ako budemo morali opet do sajma tamo.
- Evelinda
-
NediM17
#881 Re: Vakcine - iskustva
Supruga se fajzerovala u subotu popodne, juce samo bol u ruci, nocas groznica, glavobolja, kaze kao simptomi korone iz marta.
Sin samo kineski progovorio, nesto kao brat moj si djin ping.
Sin samo kineski progovorio, nesto kao brat moj si djin ping.
- banjaluka078
- Moderator
#882 Re: Vakcine - iskustva
Ima info i za revakcinaciju.
OBAVEŠTENJE VAŽI OD 7. JUNA DO DALJNJEG!!!
VAKCINACIJA - SAJAM!
Državljani BiH i MAKEDONIJE mogu da dođu ujutro od 8 do 20 h na NS Sajam i prime neku od sledećih vakcina kojih ima u različitim količinama:
Sinopharm (kineska),
AstraZeneca (Astra Zeneka Oksford) i
Pfizer (Fajzer).
Iste vakcine na sajmu mogu primiti i državljani Republike Srbije i stranci koji su mogli i do sada (građani koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, strani državljani (ne BIH) koji u pasošu imaju boravišnu vizu (rade ovde, studiraju), ne mogu oni koji imaju privremenu vizu (tipa dosao je u Srbiju i prijavio se u hotel na par dana), i mogu građani koji imaju dvojno državljanstvo, na uvid obavezno pokazati ili srpski pasoš ili srpsku ličnu kartu ili original izvod ili potvrdu o državljanstvu Republike Srbije ili Bosne i Hercegovine.
Od danas ( 07. 06. ) do daljnjeg, na punktu Sajam NS, mogu da se vakcinišu svi građani Bosne i Hercegovine i Makedonije, vakcinama koje su u tom momentu dostupne. Na Sajmu su trenutno dostupne Pfizer, Astra zeneka i Sinofarm u različitim količinama. Sputnik V nema.
Državljani BIH i Makedonije mogu bez prijave doći u NS na Sajam na vakcine, samo Sputnjika nema.
Pratite dalje ovaj post za dalje informacije.
I dalje će nastaviti sa radom ostali punktovi, BIG, PROMENADA i ostalo kao i do sada, ali državljani BIH i Makedonije se upućuju na SAJAM!
Za državljanje Srbije i one koji ovde borave:
OBAVEŠTENJE TRAJE DO DALJNJEG
MOLE SE ONI KOJI SU PRIMILI PRVU DOZU NA SAJMU DA TAMO ODU I NA REVAKCINU (KAKO IM I PIŠE U SMS-U KOJI SU DOBILI)!
NOVI SAD BEZ PRIJAVE I POZIVA (PLUS ONI KOJI DOBIJU POZIV I KOJI TREBA DA SE REVAKCINIŠU ILI SU PROPUSTILI TERMIN...)
NS SAJAM - 8 - 20 h (Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka vakcine i druga doza Sputnjik V) Prve doze Sputnjik V nema!
PROMENADA - 10- 20 h (Sinofarm i Fajzer vakcina)
BIG od 10 - 20 h (Sinofarm i Fajzer vakcina)
AKO BUDE NEKE PROMENE, OBAVESTIĆEMO VAS U KOMENTARIMA.
Na vakcinaciju mogu doći građani koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, strani državljani koji u pasošu imaju boravišnu vizu (rade ovde, studiraju), ne mogu oni koji imaju privremenu vizu (tipa dosao je u Srbiju i prijavio se u hotel na par dana), i mogu građani koji imaju dvojno državljanstvo, na uvid obavezno pokazati ili srpski pasoš ili srpsku ličnu kartu ili original izvod ili potvrdu o državljanstvu Republike Srbije.
Za strane državljane koji nemaju odgovarajuću vizu moguća je prijava preko https://euprava.gov.rs/usluge/6224 i čekanje na poziv od strane euprave za vakcinu.
Immunization plan
Pfizer, AstraZeneca, and Sinopharm (with/without invitation) are available for foreigners with residence or visas in their passports (work, study, etc.). Sputnik V second dose is available. Bring your passport with you.
Pfizer, Sinopharm, and AstraZeneca (both first and second dose) and Sputnik V second dose are available from 8 a.m. until 8 p.m. at NS Sajam, Hajduk Veljkova 11
Pfizer and Sinopharm are available at Promenada (Bulevar oslobođenja 119, Novi Sad) from 10 a.m. until 8 p.m., down below next to Univerexport.
Pfizer and Sinopharm are available at BIG shopping center from 10 a.m.until 8 p.m. Address is Sentandrejski put 11, Novi Sad
For foreigners without visas mentioned above (tourist...), there is a possibility to apply for the vaccine as a foreign citizen without residence in Serbia, via this link: https://euprava.gov.rs/usluge/6224 then you wait to be invited.
Mozda budu nekom od pomoci ove informacije
-
DonieBrasco
#883 Re: Vakcine - iskustva
Da li je neko ovih dana isao u Beograd na vakcinu, koje su na raspolaganju ?
Sta je potrebno za odlazak od dokmentacije, samo pasos l licna ili jos nesto ?
-
dado_
#884 Re: Vakcine - iskustva
Jel vazi jos za bilo koje mjesto u srbiji da se moze otici? Zna li ko kakva je situacija s pfizerom priboj ili loznica? Ako moze info, hvala. Planiram sutra poraniti
-
megaribi1
#885 Re: Vakcine - iskustva
Bio sam juče. Dovoljan je pasoš. Tamo gdje sam se vakcinisao (Voždovac) imaju Pfizer Biontech i Sinopharm. Mislim da na drugim mjestima ima i Sputnik V. Čini mi se da je Astra Zeneca sada samo za revakcinaciju.DonieBrasco wrote: ↑07/06/2021 11:17 Da li je neko ovih dana isao u Beograd na vakcinu, koje su na raspolaganju ?
- van Basten
#886 Re: Vakcine - iskustva
Ok, hvala. za Astru je preporucen razmak 8-12 sedmica, to bi valjda znacilo da smo mi vec u dozvoljenom razmakumegaribi1 wrote: ↑07/06/2021 08:07Juče sam pitao Pfizerovu vakcinu u Beogradu i preporučili su mi datum revakcinacije. Pitao sam da li mora baš taj datum ili je dopuštena tolerancija +/- nekoliko dana. Doktorica je rekla da može plus, ali minus ne može.van Basten wrote: ↑06/06/2021 22:30 Zena primila Astru u martu, u prvom talasu vakcinanja kod komsija. Termin za revakcinaciju joj 19.06. Imamo nekog posla u Srbiji iduci vikend pa smo kontali i revakcinaciju odraditi. Ne vjerujem da ce praviti problem sto je 11.sedmica a ne 12? To je i dalje u preporucenom rasponu.
Vidim da slabo ima Astre po punktovima prije Beograda, ali hajde to bih i progutao ako budemo morali opet do sajma tamo.
-
silver_testelone
-
kl123
#888 Re: Vakcine - iskustva
Za dostupnost vakcina u odredjenim mjestima - telefon u ruke i pitajte sta vas zanima. Pogotovo manja mjesta gdje se vakcinacija radi u DZ (npr Loznica), fino se ljudi jave i kazu sta imaju.
Danas je u Loznici samo Kinez.
Danas je u Loznici samo Kinez.
- red evil
- P308
#890 Re: Vakcine - iskustva
U subotu primio Pfizer. Ruka mi otpala od boli ova dva dana i koljeno me boljelo
Danas puno bolje. Imao i temperaturu jucer, 37,5 - nista strasno.
Isao u Priboj. Ogromna guzva.
Isao u Priboj. Ogromna guzva.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Van Halen
#892 Re: Vakcine - iskustva
Mislio ici u Srbiju po vakcinu,uradim seroloski test imam 66 antitijela. Prebolovo u martu. Koliko je to je li puno ili malo. Nista ne kazu samo daju papir.
-
BadBoy
#893 Re: Vakcine - iskustva
To je previše, moraš malo odvadit 
- Kiki_Musampa
#894 Re: Vakcine - iskustva
Mi dosli,nestalo prije 2 sata. Dosli oko 3. Tako danas dzaba voznja....
-
Naslovnica
#895 Re: Vakcine - iskustva
Produžiš dalje, Šabac, Sremska Mitrovica?Kiki_Musampa wrote: ↑07/06/2021 17:42Mi dosli,nestalo prije 2 sata. Dosli oko 3. Tako danas dzaba voznja....
-
kenan77
#896 Re: Vakcine - iskustva
Druze,gdje preporucuješ da odem na vakcinaciju,po mogucnosti da bude fajzera? Sutra navece krecem da prekosutra rano budem na odredistu? hvalaNaslovnica wrote: ↑07/06/2021 18:16Produžiš dalje, Šabac, Sremska Mitrovica?Kiki_Musampa wrote: ↑07/06/2021 17:42Mi dosli,nestalo prije 2 sata. Dosli oko 3. Tako danas dzaba voznja....
-
Naslovnica
#897 Re: Vakcine - iskustva
Zaista ne znam.kenan77 wrote: ↑07/06/2021 18:24Druze,gdje preporucuješ da odem na vakcinaciju,po mogucnosti da bude fajzera? Sutra navece krecem da prekosutra rano budem na odredistu? hvalaNaslovnica wrote: ↑07/06/2021 18:16Produžiš dalje, Šabac, Sremska Mitrovica?Kiki_Musampa wrote: ↑07/06/2021 17:42
Mi dosli,nestalo prije 2 sata. Dosli oko 3. Tako danas dzaba voznja....
Ja sam znao tačno gdje želim, nazvao dan-dva ranije, potvrdio da imaju Pfizer i odradio.
Proguglaj punktovi za vakcinaciju i grad koji ti odgovara. Jedino što bih ja uvijek izbjegao je da idem u prvo pogranično mjesto, zbog gužve.
Evo, spomenuo sam već, Šabac, Sremska Mitrovica, Užice?
-
NediM17
#898 Re: Vakcine - iskustva
Kad vec kreces navece da bi ujutro bio na odredistu idi u Suboticu kod one njegove sestre Madjarice sa tetoviranom sikom.
Kazu da vrijedi svakog predjenog kilometra.
Kazu da vrijedi svakog predjenog kilometra.
-
NediM17
#899 Re: Vakcine - iskustva
Moji u subotu stigli oko podne, vakcinisani u 17h.
Nisu stajali u redu, isli setati, piti kafe, rucati i dosli u 17h kad im je receno.
Bilo pfizera, astre i sinofarma.
-
Naslovnica
#900 Re: Vakcine - iskustva
Napominjem, levom sikom.
Ma ono, kada ti sve prođe k'o podmazano i bolje nego si mogao i očekivati, ovo mi dođe kao šlag na tortu. Gratis.
Svako voli gratis i rado mu se vraća.