FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
konami666

#18576 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by konami666 »

Ma sve stranke i pozicija i opozicija su jedan kurko obični, treba ih sve ukinuti i uvesti stranke ko u zapadnoj Europi za okoliš, socijalna pitanja i sl. Ovako 3 stranke cisti nacionalizam a ove u opoziciji kao hoće građansku državu a sve ista govna. Niko se ne bavi nezaposlenošću, ekologiji i ozbiljnim pitanjima.
made_in_sarajevo

#18577 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by made_in_sarajevo »

Dugo nam Dine nije bilo u gostima, a mogao bi vala i Fortu zvati da progovore koju :mrgreen:
uglavnomja

#18578 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by uglavnomja »

bilo bi zanimljivo da senad malo procacka i certifikate, koliko je ukupno izdato 96-97 u parama

a koliko je stvarno upotrijebljeno za kupovinu raznih firmi i stanova, od strane ljui koji nisu imali nikakvu osnovu da svojim licnim certifikatima kupe i jedan prag u stanu ili seraf u firmi. tipa budnjini hoteli, pa zatim moguce i turkovickin i terzicev stan ... i ganic koji je oteo kovacevicima vilu... i cericeva vila ...

imam dojam da th nastampanih dodatnih certifikata ima visestruko vise
Škobo Habu

#18579 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 05/06/2021 01:05

Dakle, DOBRO JE, da i Avaz o tome piše.

Dobro je da se nešto dešava, jer ja ne vjerujem da se iz ničega može izroditi cijeli sloj ljudi koji će spremno dočekati svoju priliku i promijeniti stvari na bolje čim dođe u tu poziciju. Ne želom čekato nešto što se ne može dogoditi.

Iz tvoje perspektive to je DOBRO. Iz moje perspektive NUŽNO ZLO. Jednostavno, jer AVAZ nije nikada bio nosilac bilo kakvih promjena, niti je postavljao standarde u svom esnafu.
Za naše bolje sutra potrebno je vrijeme, proces sazrijevanja, sa svim usponima i padovima koji će ovisno o količini naše kolektivne inteligencije trajati duže ili kraće, nekoliko ili više generacija, ali sam jednostavno mišljenja da je i Senadova kritika kamenčić u tome. Njegovi lični pasjaluci će se zaboraviti čim Senada ne bude.

Ma mislim, vjerovatno se slažemo oko Senada kao osobe, ali različito gledamo na posljedice njegovog novinarstva u posljednje vrijeme i to je to. Ko je u pravu znaćemo tek u budućnosti.
Za "naše bolje sutra"? "Proces sazrijevanja"?

Ja te fraze slušam već trideset godina i nemam više živaca za to. Mislim da je naš žurnalizam već odavno srozan na nivo sa kojeg nema povratka, te da više ne postoje zlatni standardi kada je riječ o onome što se naziva društvena odgovornost. Većina tih medija je upravo stvorila ovakav lanac ishrane koji se danas pokušava razbiti. Je, dug to i mučan proces. Stvorili smo monstruma kojeg bi da tek tako srušimo i sve vratimo u normalnost.

No, postavlja se pitanje koliko je neko spreman da iskoči iz lanca koji je i sam dio.

Stvorili smo tajkune koji nam danas prodaju parole poput "ekonomskog patriotizma", i mi trebali da budemo ponosni na njih?
Stvorili smo političku kastu koja je za deset godina zaradi ne radeći ništa u parlamentarnim i skupštinskim fotelja, potpuno lišenu bilo kakave odgovornosti za obećano i urađeno, koliko obični građanin zaradi za cio život, i ubjeđeni smo da oni mogu pokrenuti stvari na bolje?
Stvorili smo medijske mogule koji su se decenijama dodvoravali vladajućoj stranci i kad su im interesi razišli, očekujemo da nas oni spase od nas samih?
foxlife

#18580 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by foxlife »

kao sto neko rece kod nas provjera diploma ne odgovara nikome jer je kupljenih diploma i na jednoj i na drugoj strani ogromna
nisu ljevicari imuni na tu pojavu kupovine diploma da bi dobili posao i napredovali i sl
na nasu zalost
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18581 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 06/06/2021 14:09
Chmoljo wrote: 05/06/2021 01:05

Dakle, DOBRO JE, da i Avaz o tome piše.

Dobro je da se nešto dešava, jer ja ne vjerujem da se iz ničega može izroditi cijeli sloj ljudi koji će spremno dočekati svoju priliku i promijeniti stvari na bolje čim dođe u tu poziciju. Ne želom čekato nešto što se ne može dogoditi.

Iz tvoje perspektive to je DOBRO. Iz moje perspektive NUŽNO ZLO. Jednostavno, jer AVAZ nije nikada bio nosilac bilo kakvih promjena, niti je postavljao standarde u svom esnafu.
Za naše bolje sutra potrebno je vrijeme, proces sazrijevanja, sa svim usponima i padovima koji će ovisno o količini naše kolektivne inteligencije trajati duže ili kraće, nekoliko ili više generacija, ali sam jednostavno mišljenja da je i Senadova kritika kamenčić u tome. Njegovi lični pasjaluci će se zaboraviti čim Senada ne bude.

Ma mislim, vjerovatno se slažemo oko Senada kao osobe, ali različito gledamo na posljedice njegovog novinarstva u posljednje vrijeme i to je to. Ko je u pravu znaćemo tek u budućnosti.
Za "naše bolje sutra"? "Proces sazrijevanja"?

Ja te fraze slušam već trideset godina i nemam više živaca za to. Mislim da je naš žurnalizam već odavno srozan na nivo sa kojeg nema povratka, te da više ne postoje zlatni standardi kada je riječ o onome što se naziva društvena odgovornost. Većina tih medija je upravo stvorila ovakav lanac ishrane koji se danas pokušava razbiti. Je, dug to i mučan proces. Stvorili smo monstruma kojeg bi da tek tako srušimo i sve vratimo u normalnost.

No, postavlja se pitanje koliko je neko spreman da iskoči iz lanca koji je i sam dio.

Stvorili smo tajkune koji nam danas prodaju parole poput "ekonomskog patriotizma", i mi trebali da budemo ponosni na njih?
Stvorili smo političku kastu koja je za deset godina zaradi ne radeći ništa u parlamentarnim i skupštinskim fotelja, potpuno lišenu bilo kakave odgovornosti za obećano i urađeno, koliko obični građanin zaradi za cio život, i ubjeđeni smo da oni mogu pokrenuti stvari na bolje?
Stvorili smo medijske mogule koji su se decenijama dodvoravali vladajućoj stranci i kad su im interesi razišli, očekujemo da nas oni spase od nas samih?
Kako rekoh pitanje je koliko ko misli da je moguće odnosno koliko je realno da se nešto desi.

Ti kažeš iz pozicije individue da si sit jer trideset godina slušaš nešto. Ja sam se pomirio da će prije trebati nekoliko generacija da se osjeti skok i da je tih trideset godina kap u moru.

To ne znači da sam sretan zbog toga, nego da sam lišen iluzija kako se neke stvari mogu brzo promijeniti, jednostavno jer ne postoji kritična masa koja na prvom mjestu želi stvarne promjene, i drugo koja ih može i iznijeti ma svojim plećima.
Škobo Habu

#18582 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 06/06/2021 15:15
Kako rekoh pitanje je koliko ko misli da je moguće odnosno koliko je realno da se nešto desi.

Ti kažeš iz pozicije individue da si sit jer trideset godina slušaš nešto. Ja sam se pomirio da će prije trebati nekoliko generacija da se osjeti skok i da je tih trideset godina kap u moru.

To ne znači da sam sretan zbog toga, nego da sam lišen iluzija kako se neke stvari mogu brzo promijeniti, jednostavno jer ne postoji kritična masa koja na prvom mjestu želi stvarne promjene, i drugo koja ih može i iznijeti ma svojim plećima.
Za mene je trideset godina dovoljno vremena da se mogu orijentisati oko sebe i odrediti pravac u kom se krećemo.

Isto tako, smijem dati generalan zaključak da smo mi imali veoma dobre uslove do sredine dvijehiljaditih da nešto naparavimo, ali nismo.
Sve oči svijeta su tada bilu uprte u BiH, bilo je međunarodne podrške na svim poljima, te je globalna politička klima bila općenito mnogo bolje nego sada. Sada je takva klima da smo jedan od faktora koji je najlakše destabilzovati u trenutnoj podjeli globalnih polova.

To je jedna stvar, druga stvar je ta da se svaka ovdašnja alternativa redovno pretvarala u sve ono protiv čega se borila.
Evo ti par primjera: neki dan je objavljeno da Konakovićev ministar ove godine neće dati ni marke za sarajevski Jazz Fest. To je sramota. NiP je po pitanju kulture stao tamo gdje i SDA. Ne znam za tebe, ali meni je jedan takav podatak dovoljan da shvatim da takva vrsta odnosa prema kulturi vodi samo u još dublji mrak provincijalizma. Ne kažem da je Jazz Fest nešto je od Sarajeva napravilo turističku destinaciju, već zbog činjenice da će Sarajevo biti jedino u regionu bez takve vrste festivala. Ne kažem ni da je to sušta potreba, ali jeste neka vrsta norme u smislu funkcionisanja samog grada na kulturnom nivou.

Dalje, kad smo kod "alternative", pogledaj primjer TK u kom je zajahala SDP sa "kukićevcima". Doveli su pitanje funkcionisanje Aerodroma u Dubravama zbog stranačkih interesa. Započelo se sječom bivših kadrova sa onim koji nisu ništa kompetetivniji od predhodnih, samo su podobniji.
Umjesto da rade na tome da TK napokon dobije metar auto-puta, da se ulaže u proširenje kapaciteta u Dubravama, da se radi na planskom razvoju i zapošljavanju, karijeristi na vlasti kopaju sami sebi grobnicu za sljedeće izbore.

Nije ovdje pitanje u vremenskom trajanju i koliko je generacija potrebno da se stvari postave na svoje mjesto, već je pitanje u tome kada će se pojaviti neko ko će sasjeći sve ono nakrivo postavljeno i zasađeno kako bi mogli naprijed?

Ovo sad što imamo nije ništa bolje od onoga što smo imali predhodno.
Leverage

#18583 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

Pa kako će raditi bilo šta od toga ako ne makne SDA direktora? Da su kakvi sami bi se povukli, ne bi čekali da ih se na lopati iznosi.
Škobo Habu

#18584 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 06/06/2021 16:59 Pa kako će raditi bilo šta od toga ako ne makne SDA direktora? Da su kakvi sami bi se povukli, ne bi čekali da ih se na lopati iznosi.
Image

Dok dočekamo Crystalico, valja nam otvarati trećerazredne hotele po Tuzli.
Leverage

#18585 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

Na pitanje, očekivano, nisi odgovorio.

Jesil bio u hotelu pa znaš da je trećerazredni?
Škobo Habu

#18586 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 06/06/2021 17:12 Na pitanje, očekivano, nisi odgovorio.

Jesil bio u hotelu pa znaš da je trećerazredni?
Trollam temu, ali, nažalost, uvijek se mora u krajnost da bi se tebi objasnila suština.

Image

Što se tiče SDA-ovaca - poznat je njihov nerad. Kao stranački bojovnik tuzlanskog SDP-a prosvijetli me u čemu je to TK sunce obsjalo u sto dana kantonalne vlasti?
Leverage

#18587 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

Slika dokazuje šta?

Nažalost, bavljenje skidanjem SDA kadrova uzima puno vremena, a to je preduslov da se uradi bilo šta.
bunk

#18588 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bunk »

Leverage wrote: 06/06/2021 16:59 Pa kako će raditi bilo šta od toga ako ne makne SDA direktora? Da su kakvi sami bi se povukli, ne bi čekali da ih se na lopati iznosi.
Ne lazi narod.
Smijenili ste i svoje direktore skola samo zato jer su ih pdovci zapikali..
Ministar obrazovanja tk je obicni klimoglavac.
Poslusnik level forto.
Leverage

#18589 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

bunk wrote: 06/06/2021 20:17
Ne lazi narod.
Smijenili ste i svoje direktore skola samo zato jer su ih pdovci zapikali..
Ministar obrazovanja tk je obicni klimoglavac.
Poslusnik level forto.
Ti lažeš, SDP nije imao svoje direktore škola.

Provjerio sam taj slučaj iz Srebrenika, lagao si, ta gospođa odavno nije članica SDP-a.
Škobo Habu

#18590 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 06/06/2021 19:02 Slika dokazuje šta?

Slika pokazuje famozni "Vertigos" (kako glup i nelogičan naziv) koji je "svečano" otvorio Imamović neki dan.

Slika 1. prije izgradnje.
Slika 2. nakon izgradnje.

Ljepših hotela ima u dubokoj provinciji. No, ne sumnjam da je ovo prelazna faza dok Imamović i kompanija u Tuzlu dovedu kakav brand name hotel. :-)
Leverage

#18591 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

Škobo Habu wrote: 06/06/2021 22:25

Slika pokazuje famozni "Vertigos" (kako glup i nelogičan naziv) koji je "svečano" otvorio Imamović neki dan.

Ljepših hotela ima u dubokoj provinciji. No, ne sumnjam da je ovo prelazna faza dok Imamović i kompanija u Tuzlu dovedu kakav brand name hotel. :-)
Da, ali šta s tim slikama?

Nisi vidio Mellain? Trebalo bi da se vidi s tvog brda kad nema magle.
Škobo Habu

#18592 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 06/06/2021 23:20

Jesam, vidio sam Mellain. :roll:

Zgradetina izgrađena sumnjivim kapitalom koji vodi do Ukrajine.

Šta se u Tuzli poslije toga otvorilo tako značajno, a Mellain je otvoren ima najmanje tri godine, zar ne?
Johnny_x

#18593 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Johnny_x »

uglavnomja wrote: 06/06/2021 14:00 bilo bi zanimljivo da senad malo procacka i certifikate, koliko je ukupno izdato 96-97 u parama

a koliko je stvarno upotrijebljeno za kupovinu raznih firmi i stanova, od strane ljui koji nisu imali nikakvu osnovu da svojim licnim certifikatima kupe i jedan prag u stanu ili seraf u firmi. tipa budnjini hoteli, pa zatim moguce i turkovickin i terzicev stan ... i ganic koji je oteo kovacevicima vilu... i cericeva vila ...

Kad bi se krenuli istrazivati certifikati i sve malverzacije oko njih koje su se desavale, onda bi se doslo do saznanja da "dobri" dedo Alija i nije bio bas dobar, certifikati su plod Alijine poslijeratne vladavine i to je njegovo cedo. Mislim da ni Senad ne bi zelio okaljati Alijino ime, sto je velika greska Senada kao novinara, novinati bi trebali biti objektivni prema svima, bez obzira o kome se radi. Alijna vlada je stvorila certifikate i omogucila mnogim ratnim profiterima da legalizuju svoje ratno profiterstvo. Kada je poslije rata trebalo procesuirati ratne profitere, Alija to nije uradio, on im je omogucio legalizaciju svog prljavog novca upravo preko certifikata. Pravna drzava se trebala poceti stvarati 96., a umjesto toga smo dobili drzavu ratni profitera i tajkuna sumnjivog kapitala. Taj poslijeratni period je najbolje opisao Alija Budnju u duelu sa Senaidom Memicem na Face Tv:
"Ja sam iz rata izasao sa 20 maraka". Danas Budnjo posjeduje dobar dio Ilidze i nesto ne vjerujem da je to zato so je sposoban biznismen, vec podoban. Nije Alija Budnjo poceo akumulirati svoju imovinu za vrijeme Tihica ili Bakira, vec za vrijeme vladavine Alije I., a postoje mnogo ljudi poput Alije Budnje, kojima imovina pocine drasticno rasti upravo za vrijeme vladavine Alije I, 1996-2000.
kakotakonikako

#18594 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kakotakonikako »

Johnny_x wrote: 07/06/2021 11:23
uglavnomja wrote: 06/06/2021 14:00 bilo bi zanimljivo da senad malo procacka i certifikate, koliko je ukupno izdato 96-97 u parama

Kad bi se krenuli istrazivati certifikati i sve malverzacije oko njih koje su se desavale, onda bi se doslo do saznanja da "dobri" dedo Alija i nije bio bas dobar, certifikati su plod Alijine poslijeratne vladavine i to je njegovo cedo. Mislim da ni Senad ne bi zelio okaljati Alijino ime, sto je velika greska Senada kao novinara, novinari bi trebali biti objektivni prema svima, bez obzira o kome se radi. Alijna vlada je stvorila certifikate i omogucila mnogim ratnim profiterima da legalizuju svoje ratno profiterstvo. Kada je poslije rata trebalo procesuirati ratne profitere, Alija to nije uradio, on im je omogucio legalizaciju svog prljavog novca upravo preko certifikata. Pravna drzava se trebala poceti stvarati 96., a umjesto toga smo dobili drzavu ratni profitera i tajkuna sumnjivog kapitala. Taj poslijeratni period je najbolje opisao Alija Budnju u duelu sa Senaidom Memicem na Face Tv:
"Ja sam iz rata izasao sa 20 maraka". Danas Budnjo posjeduje dobar dio Ilidze i nesto ne vjerujem da je to zato so je sposoban biznismen, vec podoban. Nije Alija Budnjo poceo akumulirati svoju imovinu za vrijeme Tihica ili Bakira, vec za vrijeme vladavine Alije I., a postoje mnogo ljudi poput Alije Budnje, kojima imovina pocine drasticno rasti upravo za vrijeme vladavine Alije I, 1996-2000.
Sustina svega. Kada postanu subjektivni - to je njihov krah.
Škobo Habu

#18595 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Johnny_x wrote: 07/06/2021 11:23
Kad bi se krenuli istrazivati certifikati i sve malverzacije oko njih koje su se desavale, onda bi se doslo do saznanja da "dobri" dedo Alija i nije bio bas dobar, certifikati su plod Alijine poslijeratne vladavine i to je njegovo cedo. Mislim da ni Senad ne bi zelio okaljati Alijino ime, sto je velika greska Senada kao novinara, novinati bi trebali biti objektivni prema svima, bez obzira o kome se radi. Alijna vlada je stvorila certifikate i omogucila mnogim ratnim profiterima da legalizuju svoje ratno profiterstvo. Kada je poslije rata trebalo procesuirati ratne profitere, Alija to nije uradio, on im je omogucio legalizaciju svog prljavog novca upravo preko certifikata. Pravna drzava se trebala poceti stvarati 96., a umjesto toga smo dobili drzavu ratni profitera i tajkuna sumnjivog kapitala. Taj poslijeratni period je najbolje opisao Alija Budnju u duelu sa Senaidom Memicem na Face Tv:
Da. Suština svega. Sve ima svoje uzroke i posljedice.

Senad nije tip novinara koji će kritički posmatrati period Alijine vladavine, već će mu na godišnjicu smrti posvetiti specijalnu emisiju. Glorifocirati će njegov lik i djelo, a kroz to i politiku njegove stranke. Alijino doba se, paradoksalno zvuči, uzima kao nekakvo zlatno doba. :-)
Leverage

#18596 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

Škobo Habu wrote: 07/06/2021 09:48
Leverage wrote: 06/06/2021 23:20

Jesam, vidio sam Mellain. :roll:

Zgradetina izgrađena sumnjivim kapitalom koji vodi do Ukrajine.

Šta se u Tuzli poslije toga otvorilo tako značajno, a Mellain je otvoren ima najmanje tri godine, zar ne?
Pa nije Tuzla New York da se svake godine izgradi zgradurina veličine Mellaina.

Kad se izgradi Crystalico onda nećeš reć' vidi čuda nego ćeš pričat' koliko se Jasmin ugradio, koliko njemu stanova i poslovnih prostora, isto kao što u slučaju Mellaina pričaš o Ukrajini.
Škobo Habu

#18597 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 07/06/2021 13:59
Kad se izgradi Crystalico onda nećeš reć' vidi čuda nego ćeš pričat' koliko se Jasmin ugradio, koliko njemu stanova i poslovnih prostora, isto kao što u slučaju Mellaina pričaš o Ukrajini.
Kamo sreće da ovi sa FACE-a pročeprkaju ispod površine famoznog "Crystalica", pa da prvo utvrdimo odnos između obične predizborne patke i mogućnosti izgradnje. Prvo to da riješimo, pa onda bacaj grah na temu svega ostalog.
Leverage

#18598 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Leverage »

A ako dođu do činjenica koje ukazuju da je izgradnja i moguća i realna, tim gore po činjenice.
ScoobyDooby

#18599 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ScoobyDooby »

Cuj crystalico. To kao ona famozna zicara do Ilincice il monoroil iznad korita Jale.
Bolje neka kanalizaciju srede. Jucer malo jaci pljusak, ulice pune vode... Semafori pocrkali(tuzlanka, sodaso, i euroherc)
Crystalico :D :izet:
Škobo Habu

#18600 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Leverage wrote: 07/06/2021 14:39 A ako dođu do činjenica koje ukazuju da je izgradnja i moguća i realna, tim gore po činjenice.
Pa neka dođu. U tome je sva suština.

Ovako nemamo ništa. Biće da je propalo kao Blok 7. Tuzla u narednom periodu ima da uđe u Ginisovu knjigu rekorda sa najvećim parkingom na svijetu.
Locked