Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seawolf wrote: ↑05/06/2021 08:45
Ko je izgubio šipku?
ovakve u pakistanu izradjuju kovaci sa jednim cekicem i par turpija bez crteza!
Nije baš tako. Ti u Pakistanu imaju sve mašine potrebne za proizvodnju pješadijskog naoružanja. To što je fabrika na planini u vukojebini ne znaci da nemaju sve moderne tehnologije.
ma kakve masine ljudi na podu rade u papucama, potrazi na youtube iste takve prave!
ovakve u pakistanu izradjuju kovaci sa jednim cekicem i par turpija bez crteza!
Nije baš tako. Ti u Pakistanu imaju sve mašine potrebne za proizvodnju pješadijskog naoružanja. To što je fabrika na planini u vukojebini ne znaci da nemaju sve moderne tehnologije.
ma kakve masine ljudi na podu rade u papucama, potrazi na youtube iste takve prave!
mi smo jedva sklepetali kao da je iz zeze rade!
znam...gledao sam to...rade finalnu obradu da to sve fino ulegne...dok se na mašinama, glodalicama, presama, strugovima u alatnici proizvode dijelovi gdje je tolerancije malo veca od zadane.
Neko koristi obicne turpije i stegu/skrip, dok se u modernim fabrikama za finalnu obradu koriste elektricne ili zracne brusilice sa fleksibilnom sajlom na koju se mogu staviti razni alati za finu masinsku obradu.
Guadalajara wrote: ↑05/06/2021 21:59
Ne mora nasa biti od drveta. Najjeftiniji modeli AR-15 su od polimera...To su one koje se istope kad se desetak okvira na automatkom modu ispuca
Jedina prednost AP od polimera je veci i brzi nacin proizvodnje dijelova. Ono za ne daj Boze
Moj prijedlog je duraluminij, alatni celik i neki jak polimer
pa ne pravimo stealth f35 pušku da nam za to treba dural
dobra ideja al neka nas i na ovom laganini iz Goražda ovu ac unity za nase potrebe a bnt za sirotilju sirom svijeta kojoj treba pouzdana puca i osnovna ne trebaju talibanima pikantini šine , magpul i ostale dzidze
Guadalajara wrote: ↑05/06/2021 21:59
Ne mora nasa biti od drveta. Najjeftiniji modeli AR-15 su od polimera...To su one koje se istope kad se desetak okvira na automatkom modu ispuca
Jedina prednost AP od polimera je veci i brzi nacin proizvodnje dijelova. Ono za ne daj Boze
Moj prijedlog je duraluminij, alatni celik i neki jak polimer
pa ne pravimo stealth f35 pušku da nam za to treba dural
dobra ideja al neka nas i na ovom laganini iz Goražda ovu ac unity za nase potrebe a bnt za sirotilju sirom svijeta kojoj treba pouzdana puca i osnovna ne trebaju talibanima pikantini šine , magpul i ostale dzidze
Realno i bez zajebancije ne trebamo nista novo izmisljati...Ono sto je vec proizvedeno u milionima komada...samo prekopirati...Osnovni jednostavni model, a ko hoce i ko ima para neka ga budji sa cim god hoce. Ne bih imao nista protiv da proizvode i nosace za optiku
Ova mi je stvarno prejaka. Valjda je i u praksi takva ...
jeli ovo bosnian?
Svetsko, a nase. Valjda bude tako ...
Ljudska psiha je čudo. Iako ova verzija ima vjerovatno identične karakteristike i efekat na cilj kao i onaj koji je izbacio BNT, da me pitaš koji bi kupio, vjetovatno bi izabrao ovu verziju jer izgleda "moćnije".
Ljudska psiha je čudo. Iako ova verzija ima vjerovatno identične karakteristike i efekat na cilj kao i onaj koji je izbacio BNT, da me pitaš koji bi kupio, vjetovatno bi izabrao ovu verziju jer izgleda "moćnije".
nije ljudska psiha cudo jesu u osnovi ista puska iznutra al zivimo u 21 vijeku gdje puska nije samo puska nego je kompletan set svih uređaja koji se na nju mogu nakaciti da olaksaju rad vojniku
zato bi sad zanimljivo bilo da zrak krene napokon u proizvodnju lampi i optickih nisana nove generacije il neku bosansku kopiju red dota
nije ljudska psiha cudo jesu u osnovi ista puska iznutra al zivimo u 21 vijeku gdje puska nije samo puska nego je kompletan set svih uređaja koji se na nju mogu nakaciti da olaksaju rad vojniku
zato bi sad zanimljivo bilo da zrak krene napokon u proizvodnju lampi i optickih nisana nove generacije il neku bosansku kopiju red dota
Valjda se i oni uskoro probude. Najavili su pasivu i red dot prije nekoliko godina, ali za sada nista konkretno nismo vidili.
Vidim pise reference Igman Konjic. Ako znas odgovor da li se kromiraju cijevi iz Igmana bilo bi jos bolje
Može samo se vanjski dio cijevi mora zaštititi da se hrom ne lijepi sa vanjske strane. Kod tvrdog hromiranja prvo se nanese tanki sloj nikla, pa tek onda ide hrom.