Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
foxlife

#1751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

TheTraveler wrote: 04/06/2021 12:55 Eno stoje u redu i Bugari, Rumuni i ostali igraci iz EU da dodju u BiH da igraju :-)

Vidjecemo hoce li talijan moci napraviti nesto od ove djece. Potencijala ima!

Pa ja imam primjer u porodici, buraz mi igrao zadnjeg veznog/stopera, strasan potencijal bio, ali sisa, gandja i kurve su ga kostale karjere. Sa njim jos dvojica strasnih talenata, ali nije se znalo raditi sa njima, a i njihov mentalni sklop je bio za kurac, kao i kod mog burazera.

Jedini koji je uspio napraviti nesto od te njegove generacije je Suljic, ma da mu je buraz bio veci potencijal, ali jebase ga skocni zglobovi.

Nasa rak rana su treneri u mladjim generacijama, pa onda infrastruktura.

Kako je moguce da se nasa reprezentacija sastoji od djece koja su odrasla vani, na zapadu? Hoces mi da su svi sa dobrim genima odselili?
bravo nasim ljudima je problem sto su nasi treneri uhljebljeni bivsi igraci koji nemaju pojma
ako si dobar fudbaler ne znaci da ces biti i dobar ucitelj odgajivac i sl

a dokaz da ima talenta ali nema rada ni sa jedne ni sa druge strane je dzekina generacija u zelji
skoro svi su bili talentovaniji od njega kukic beranek itd a jedini dzeko uspio i to uspio u svjetskim okvirima
zasto? zato sto je mlad otisao vani a ne da ga treniraju memici biscevici i sl

talijan treba da prvo poslozi trenersku strukturu a rad ce proizvesti igrace vrhunske ako nista za nasu ligu

ostao sam duzan onaj tekst o strukturi al ionako nema nista od toga a ne zelim sve predstavljati javno
TheTraveler

#1752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheTraveler »

emigrazione wrote: 04/06/2021 18:35
TheTraveler wrote: 04/06/2021 12:55 Eno stoje u redu i Bugari, Rumuni i ostali igraci iz EU da dodju u BiH da igraju :-)

Vidjecemo hoce li talijan moci napraviti nesto od ove djece. Potencijala ima!

Pa ja imam primjer u porodici, buraz mi igrao zadnjeg veznog/stopera, strasan potencijal bio, ali sisa, gandja i kurve su ga kostale karjere. Sa njim jos dvojica strasnih talenata, ali nije se znalo raditi sa njima, a i njihov mentalni sklop je bio za kurac, kao i kod mog burazera.

Jedini koji je uspio napraviti nesto od te njegove generacije je Suljic, ma da mu je buraz bio veci potencijal, ali jebase ga skocni zglobovi.

Nasa rak rana su treneri u mladjim generacijama, pa onda infrastruktura.

Kako je moguce da se nasa reprezentacija sastoji od djece koja su odrasla vani, na zapadu? Hoces mi da su svi sa dobrim genima odselili?
Pa nasa reprezentacija je kurac, ni jedan nije nista posebno i moze igrati samo u nasoj reprezentaciji, pogotovo nije nista u poredjenju sa svojim komsijama gore...

Dobra nasa je kurac. Sta je sa Hrvatima? Jesu li njihovi geni bolji od "nasih", pa su zbog toga tu gdje jesu?

Sve je u radu sa djecom.
Anquilla

#1753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Ubija ova tisina...
Ni SD-a, ni trenera, ni dolazaka, a ni odlazaka (osim Hodzica).
Nije da ja moram znati :D , ali se nadam da imamo neki plan, ko ce sklapati ekipu, a ko je voditi, ko ide i ko ostaje.
Jos malo vise od mjesec dana do prve utakmice u Evropi, nadam se da ce se na vrijeme sve uraditi.
Logovan

#1754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Uskoro prva zvanična utakmica, a mi ne znamo ništa. Niti ko je trener, niti SD, ko će produžiti ugovore, itd.

Ma samo polako, ima vremena. :run:
last mohicans

#1755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Nije turski hiceti..Ček dok Sabrina namjesti zoom sa Namom.
Dinostula

#1757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 05/06/2021 13:09 Krle produžio ugovor. :thumbup:

https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... evo-662449
Niko ne spominje Cruza i njemu istice ugovor kako sam skontao nastavice karijeru u Brazilu takoda i njega mozemo otpisati. :D
Logovan

#1758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 05/06/2021 13:14 Niko ne spominje Cruza i njemu istice ugovor kako sam skontao nastavice karijeru u Brazilu takoda i njega mozemo otpisati. :D
Neka ide, hvala doviđenja i prijatno. :thumbup:

Eki Škoro :D
Nakon odlaska Emira Hadžića sa pozicije koordinatora za sportski segment FK Sarajevo, Bordo tim je u potrazi za njegovim nasljednikom.

Kako smo uspjeli saznati, proslavljeni bivši fudbaler Sarajeva Alen Škoro blizu je preuzimanja ove pozicije. Razgovori o njegovom angažmanu u klubu vođeni su i ranije, a u posljednjih nekoliko dana je došlo do intenziviranja, te bi sve moglo rezultirati i njegovim dolaskom na poziciju koordinatora za sportski segment.

Već tokom naredne sedmice će biti poznato je li došlo do dogovora između dvije strane.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Vidis da su pukli totalno!
Ako je istina....
Samo su se otvorili prema javnosti, svaka cast! :-)
Anquilla

#1760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Alen Škoro :lol:
Ne mogu da povjerujem da je ovo istina, hahaha

Izgubili su kompas totalno :roll:
Karikaturist

#1761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Teska godina pred FKS..
last mohicans

#1762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Čime se Škoro uopce bavio nakon prestanka igranja? Ne znam da se nesto edukovao u sportskom menadzmentu.
Grean

#1763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

last mohicans wrote: 05/06/2021 23:56 Čime se Škoro uopce bavio nakon prestanka igranja? Ne znam da se nesto edukovao u sportskom menadzmentu.
Radio je u skoli fudbala, onoj sto je navodno Gulenovska ako je Erdoganu vjerovati
Analiticarr

#1764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Pitar sa Kariba wrote: 05/06/2021 23:21 Vidis da su pukli totalno!
Ako je istina....
Samo su se otvorili prema javnosti, svaka cast! :-)
Nisu pukli. Samo se neke stvari iznose na vidjelo. Kupilo se dugo vremena a sve se prikrivalo prvim mjestom na tabeli. Sada je gospodin Nam shvatio da je opljackan i ne da novce za raskide ugovora i uposlenicima se izmisljaju pozicije samo da ne tuze klub. Pisao sam o ovome mjesecima mozda i godinama ali tada su me svi ovdje nazivali neprijateljem. Sada uzivajte ili uzivajmo u neizvjesnosti. Bukvalno smo na klackalici, vazemo izmedju ponora i vrha.

I evo prvi put onako ekskluzivno cu vam otkriti jedno VELIKO IME koje je bilo dogovoreno da nam dodje. Jedna istinska Evropska i svijetska zvijezda, gospodin Vedad Ibisevic je bio ''gotova stvar'' i nas vlasnik je bio spreman da plati ogromnu sumu novca za sestomjesecni ugovor sa mogucnoscu produzenja, a zasto je sve to propalo zna samo dragi Allah i naravno nas samoporoglaseni SD koji je otkako je zaposlen u nasem klubu samo u Sarajevu kupio 3 stambena objekta. Kako mu je to poslo za rukom zna opet samo dragi Allah i taj celavi kriminalac.
Anquilla

#1765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Ništa od dogovora FK Sarajevo i bivšeg fudbalera

Razgovori nisu urodili plodom

FK Sarajevo je pred kraj sezone smijenio Emira Hadžića, koordinatora za sportski segment u klubu sa Koševa.

Kako su rekli iz kluba, po završetku aktuelne sezone Hadžić je trebao dobiti zamjenika na toj poziciji. Najbliži ovoj funkciji bio je Alen Škoro, bivši fudbaler Bordo tima i jedan od najvećih talenata kluba od osnivanja bh. lige. Pregovori su ušli u završnu fazu i činilo se da ce upravo Škoro u narednom periodu abiti zadužen za ovaj segment u klubu, ali kako saznajemo do dogovora nije došlo.

Iako je postojala obostrana želja za saradnjom, Škoro neće u narednom periodu prihvatiti angažman, a pravi razlog zašto nije prihvatio ovu ulogu nije poznat. Sarajevo je tako praktično i dalje bez osobe koja će se brinuti o sportskom segmentu, a vrijeme početka priprema se približava pa ostaje da se vidi ko će i kako sastaviti tim za narednu sezonu
Hvala Bogu, iako je sramotno da nikakav ozbiljan plan nemamo.
Maharadza

#1766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Ništa nije sramotno gledajući kakvi levati i uhljebi upravljaju klubom, samo je sramotno što i Vijetnamac iz nekog samo njemu znanog razloga još nije smijenio ove amatere sa sabrinom na čelu. Problem je što on očito nema plana... ili ga jednostavno ne zanima, ali prije bih rekao da je ovo prvo.
foxlife

#1767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

ja bih prije rekao da on ne zna bas detalje a i ne zna ko je sve na pozicijama
ne bi se iznenadio da oni rade jedno a njemu predstavljaju drugo
Karikaturist

#1768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Karikaturist »

Handzic napusta ekipu.
Logovan

#1769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ma neka ode, nije neka šteta.

Ovi naši su skroz neozbiljni. Plašim se da ćemo u novu sezonu ući skroz nepripremljeni.
Dinostula

#1770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 07/06/2021 12:35 Ma neka ode, nije neka šteta.

Ovi naši su skroz neozbiljni. Plašim se da ćemo u novu sezonu ući skroz nepripremljeni.
Ma ne trebas se brinuti nema nama titule tamo do 2028 godine prvo Zrinja bio 2-3 godine mi,sad ce Borac pa opet Siroki ili Zrinjski pa Zeljo dok se to po nacionalnom kljucu izreda ne trebamo se mi dugo vise brinuti za titulu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

yasaq

#1772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

Spasa nam nema. Propasti nećemo !!!
rocco_siffredi

#1773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Znači ostat ćemo halaša zauvijek :lol:
Budžet 4-6 miliona i igraj dok se boje ne rastope.
Raigor Stonehoof

#1774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Što se tiče ambicija za narednu sezonu, zadatak koji smo dobili je da se borimo za mjesta koja bi nam osigurala evropska takmičenja.

titule zdrao :-) i to, pazi "da se borimo za..." a ne da osvojimo :-)
Logovan

#1775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Čitav intervju mi ide na neku stvar.

Handžić otišao. Hvala i sretno. :thumbup:
Post Reply