Sebija All about

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14376 Re: Sebija All about

Post by pici »

ev je na laktasenkovoj tv...
Sebija Izetbegović na RTRS-u: Ko se ne dogovori s Bakirom, neće na zelenu granu

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović gostovala je u programu RTRS, gdje je govorila o aferi „Respiratori“, svom suprugu i prvom čovjeku SDA Bakiru Izetbegoviću, stanju u BiH…

„Koliko znam, neka istraga postoji i mislim da nije uredu komentirati ako ona traje. Neka istraga kaže svoje i neka vlast i zakon pokažu svoje”, rekla je Izetbegović.

“Kad je strah onda način na koji osiguravate aparate nikoga ne zanima, a kad prođe strah onda dođe 100 nekih prigovora”, rekla je Izetbegović na pitanje kako objašnjava afere poput one o respiratorima i maskama dodajući da je legalista.

Govoreći o stavu SDA u odbrani premijera Fadila Novalića, Izetbegović smatra kako je to pogrešno protumačeno.

“Oni su samo pitali što nisu u istrazi svi koji su učestvovali u tome. Niko nije branio premijera, svi su branili situaciju. Prije nego što optužite čovjeka, dajte sve podatke. Zašto samo Novalić, što su svi Bošnjaci?”, pita se Izetbegović.

Što se tiče boravka SIPA-e u KCUSU-u, ona je rekla kako nije bilo “češljanja” i da je istražiteljima dala sve što su tražili.

“Ja sam rekla, naravno, nije problem, dobit ćete dokumentaciju o nabavkama u vrijeme koronavirusa. Izuzeli su nekoliko papira, jer nisu to neke spektakularne nabavke”, rekla je.

Kako je kazala, u vrijeme pandemije došla je situacija da se EU brinula o svojim građanima pa se BiH morala okrenuti Narodnoj Republici Kini.

“Nisam učestvovala u tome i ne znam kako se nabavljalo, ali za testove znam da su bili uredu. Što se tiče KCUS-a, ja sam htjela raditi svoj posao po zakonu, da nam napišu šta smijemo, a šta ne smijemo”, rekla je.

Govorila je i o svom svekru Aliji Izetbegoviću, suprugu Bakiru, ali i o BiH.

”Vrijeme u kojem je moj svekar rahmetli bio, je bilo užasno vrijeme koje smo preživjeli, i ovo je Bakirovo vrijeme je užasno teško, ali barem se ne gine”, kazala je i dodala kako se udala mlada i da je živjela u zajednici sa svekrom.

”Tako da sam i tada bila u politici. Trebalo je da ovo vrijeme sada bude mnogo bolje, ali ne zavisi od Bakira samo. Zavisi od Bošnjaka Hrvata i Srba. Bakir drži do svoje riječi. On je ektremno feksibilan u dogovoru, ko se sa njim ne dogovori neće na zelenu granu izaći”, poručila je Izetbegović.

Na pitanje kako vidi BiH, odgovorila je da je vidi kao divnu državu. ”Svi živimo, radimo, sarađujemo, nemamo granica ne prijetimo jedni drugima. Pozovete komšije, a ne strpate u konc logor. Budućnost nam je lijepa. Ja funkcioniram takvim životom da bi svima bilo bolje. Da nema korupcije i nema maltretiranja i laganja. Ne možete praviti političku stranku baziranu na laži. Bitno je reći da pogriješio sam, ljudi će vam oprostiti, ali neće kad kradete”, kazala je Izetbegović u programu RTRS-u.
strasno... koliko ima oholosti u njozi da je to... strasno.
fortaleza

#14377 Re: Sebija All about

Post by fortaleza »

pici wrote: 04/06/2021 11:03
”Vrijeme u kojem je moj svekar rahmetli bio, je bilo užasno vrijeme koje smo preživjeli, i ovo je Bakirovo vrijeme je užasno teško, ali barem se ne gine”, kazala je i dodala kako se udala mlada i da je živjela u zajednici sa svekrom.

Samo nek se ne puca
edode

#14378 Re: Sebija All about

Post by edode »

Žena je u pravu realno, narod da je ne voli nju i bakira ne bi ni glasao za njiha
spreca

#14379 Re: Sebija All about

Post by spreca »

Koja lazovcina je ova kujetina,kod Mete je otisla na dogovorena pitanja a kod Senada nesmije ni da prismrdi

YouAreMyDestiny

#14380 Re: Sebija All about

Post by YouAreMyDestiny »

Šta kaže, budućnost bez korupcije, krađe, laganja... 🙄🙄 Crkni, kobilo.
mirsek

#14381 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

spreca wrote: 04/06/2021 11:44 Koja lazovcina je ova kujetina,kod Mete je otisla na dogovorena pitanja a kod Senada nesmije ni da prismrdi

Ona i Bakir su gostovali na svim vecim televizijama osim kod Hadzi Face.
Kod njega ocigledno nece namjerno da dodju zbog raznoraznih razloga.
Kako ce Bakir i Sebija imati spremljena pitanja npr. na jednoj N1, to je strana, CNN TV.
edode

#14382 Re: Sebija All about

Post by edode »

mirsek wrote: 04/06/2021 12:02
spreca wrote: 04/06/2021 11:44 Koja lazovcina je ova kujetina,kod Mete je otisla na dogovorena pitanja a kod Senada nesmije ni da prismrdi

Ona i Bakir su gostovali na svim vecim televizijama osim kod Hadzi Face.
Kod njega ocigledno nece namjerno da dodju zbog raznoraznih razloga.
Kako ce Bakir i Sebija imati spremljena pitanja npr. na jednoj N1, to je strana, CNN TV.
cnn zanima dugorocna vizija, zaposljavanje, proizvodnja, rast standarda (iza rata su plate bile 200 km, danas je prosjek skoro 1000 km, tu se SDa treba kapa skinuti) .... a to jel neko morao svoj zavoj ponijeti da mu previju ranu u bolnici, da li je neko hajrovo koji dinar na nekakvim respiratorima i sl. time se bave lokalne i mahalske TV kuce poput igmana, face tv, tv vogosce i sl.
konami666

#14383 Re: Sebija All about

Post by konami666 »

fortaleza wrote: 04/06/2021 11:32
pici wrote: 04/06/2021 11:03

Samo nek se ne puca
Uze mi komentar :-) tako većina bošnjačka i razmišlja.
Dozer

#14384 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Nemaju spremljena pitanja, ali unaprijed dogovore teme, inace nece doci.

--

Da ne odgovaram svima vezano za onaj post i slucaj. Po sto kupio - po to prod'o, sto bi se reklo. Ali, mislim da je istina, a na to ukazuje puno drugih detalja, od svjedocenja drugih ljudi o tome, preko raznih poruke pacijenata porodicama, pa do snimaka onih kojima nisu uspjeli oteti mobitel.

Takodjer, da li igdje postoji statistika umrlih u odnosu na primljene COVID pacijente, po bolnicama?

Na taj nacin ce se bez ikakvih problema vidjeti stanje.
Npr. ako je UKCT za godinu dana primio 20.000 COVID pacijenata, a umrlo 1.000, to znaci da je umrlo 5% od primljenih.
Ako je UKCM primio 10.000, a umrlo 550, to je 6%.
Ako je Vojna bolnica primila 5.000, a umrlo 200, to je 4%...
Ako je KCUS primio 30.000, a umrlo 3.000, to je 10%. Karikiram cifre, naravno. Ali jedna ovakva procentualna razlika bi defitiivno potvrdila da na KCUS-u nesto debelo ne stima.

Postoje li igdje ovi podaci?
Last edited by Dozer on 04/06/2021 12:31, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#14385 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

Definitivno, oni žive u svom nekom paralelnom univerzumu.
Dozer

#14386 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

edode wrote: 04/06/2021 12:16 cnn zanima dugorocna vizija, zaposljavanje, proizvodnja, rast standarda (iza rata su plate bile 200 km, danas je prosjek skoro 1000 km, tu se SDa treba kapa skinuti) .... a to jel neko morao svoj zavoj ponijeti da mu previju ranu u bolnici, da li je neko hajrovo koji dinar na nekakvim respiratorima i sl. time se bave lokalne i mahalske TV kuce poput igmana, face tv, tv vogosce i sl.
SDA zasluzna za to...jesi ozbiljan, ili je ovo sarkazam...?
Da ne pricamo o tome da je prosjek od (manje od) 1.000 KM obicna prdimahovina jer s tim mozes samo prezivjeti mjesec dana, a o bilo cemu dalje da ne pricamo (stan, auto, putovanje, itd.).
Istovremeno, cijene SVEGA, a pogotovo rezija (sto su iskljucivo domaci resursi, osim plina), u istom vremenskom periodu skocile su za preko 300%. Domacu proizvodnju, pogotoo poljoprivredu i stocarstvo, srokali su maksimalno za racun uvoznih lobija, u kojima su i oni u talu.
Obrazovanje nam je zadnje u Evropi, a medju zadnjima u svijetu.
Ekonomija nam je ista takva.
O zdravstvu je suvisno bilo sta reci. Imamo najnakaradniji i najnefunkcionalniji ZS u Evropi, a i svijetu.
Socijala je takav odron da to ne treba ni spominjati.
Za 25 poslijeratnih godina nisu bili u stanju napraviti 300 km autoputa (zadnjih 6 godina nisu otvorili ni 1 jedini metar), ali su zato uredno raskrcmili milijarde raznih donacija i kredita, a svi znamo kod koga je sve to.

I sve su ovo rezutati 30 godina SDA vladavine. Zajedno s "prirodnim partnerima" (quotation of Bakir the Great, op.a.), u vidu HDZ i SNSD/SDS, naravno.

P.S. Jbt, jaran jutros ode da operise bruh, i receno mu da kupi i donese mrezicu?! Pa ima li ista na tom KCUS-u, ZA NASE VLASTITE pare koje nam bukvalno otimaju od plate (24%)?!
Ispada da mi ZO placamo samo kako bismo namirili njihove plate, a za sve ostalo - kupite, donesite. I jos platite famoznu participaciju. Ili idite privatno, ko vas hebe...
Styling

#14387 Re: Sebija All about

Post by Styling »

pici wrote: 03/06/2021 20:30 ev kolektor im dao tri dana da vidi sekinu dokumentaciju...

Krije li se dokumentacija o obrazovanju Sebije Izetbegović? Škrijelj: Nisam dobio sve, dao sam im rok od tri dana

Nakon što je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijel zatražio dokumentaciju o obrazovanju direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, stigao je odgovor Medicinskog fakulteta.

Međutim, nepotpun.

To je za Raport potvrdio i sam rektor Škrijelj. On je, kako nam je pojasnio, tražio dokumentaciju i informacije o postidplomskom studiju prof. Izetbegović.

Misterija je da li je Sebije Izetbegović studirala u Zagrebu, kako je tvrdila u dokumentaciji (navela da je položila 10 ispita), da bi kasnije kazala da nije ništa studirala u glavnom gradu Hrvatske. Ipak, kasnije je njen suprug Bakir Izetbegović kasnije je rekao da je ona ipak studirala u Zagrebu, te su režimski kvazimediji objavili slike nekih ideksa.

Pored toga, sporan je i njen izbor za asistenta na Medicinskom fakultetu. Naime, prema dostupnoj dokumentaciji prof. Izetbegović nije imala dovoljno velik prosjek ocjena kako bi bila izabrana za tu funkciju. A, to je bio uvjet za daljni napredak u karijeri.

“Tražio sam podatke o postdiplomskom studiju prof Izetbegović i dokumentaciju o izboru u zvanje asistenta. To su bile dvije stvari. Dobio sam odgovor i određenu dokumentaciju koja nije kompletna”, navodi Škrijelj.

Kaže da je previše ozbiljna tema da izlazi u javnost na bazi dokumentacije koja nije kompletna.

Škrijel kaže da nedostaju ključni podaci na osnovi kojih se može donijeti konačna odluka.

“Ne mogu zaista reći koja dokumentacija nedostaje. Medicinskom fakultetu sam dao rok od tri dana, pa ćemo vidjeti”, kaže Škrijelj za Raport.
Mislim da ne treba pretjerivati. Treba uzeti u obzir da je sultanija imala iskren nijet da postane to sto jeste. Sad, sto nema adekvatnih diploma i ispita, nije ni toliko bitno. Bitna je nijet, tako kazu pravi Bosnjaci. :run:
Dozer

#14388 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Sad se ubrzano pisu diplome, ali valja to i potpisati od ljudi koji su tada bili relevantni... Mozda visse ni pecat nije isti kao onda... A originali nikako da se pojave... Eh... ta briokratija...
splinter

#14389 Re: Sebija All about

Post by splinter »

Dozer wrote: 04/06/2021 12:59 Sad se ubrzano pisu diplome, ali valja to i potpisati od ljudi koji su tada bili relevantni... Mozda visse ni pecat nije isti kao onda... A originali nikako da se pojave... Eh... ta briokratija...
Osim toga ni matričnih štampača nema baš kao prije na svakom koraku, sad je sve nešto desk jet, laser jet, ne bi valjalo da im promaknu sitni detalji . . .
uglavnomja

#14390 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

splinter wrote: 04/06/2021 13:08
Dozer wrote: 04/06/2021 12:59 Sad se ubrzano pisu diplome, ali valja to i potpisati od ljudi koji su tada bili relevantni... Mozda visse ni pecat nije isti kao onda... A originali nikako da se pojave... Eh... ta briokratija...
Osim toga ni matričnih štampača nema baš kao prije na svakom koraku, sad je sve nešto desk jet, laser jet, ne bi valjalo da im promaknu sitni detalji . . .
i jos samo zagreb da posalje ispricnicu i indeks :D
edode

#14391 Re: Sebija All about

Post by edode »

Ima sud pa nek utvrdi ako ima nekih sitnih nepravilnosti oko gospodže Sebije. ova mahlska nagadžanja njoj samo osmijeh nabace dok pije kahvu u svojoj kuči
fortaleza

#14392 Re: Sebija All about

Post by fortaleza »

Ne dijeli savjete :mrgreen:
uglavnomja

#14393 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

kako su ovo bratski pogurali, cova trazi pretplatu za svoju tv, dodo zive aspidu na svoju tv :lol:
yasaq

#14394 Re: Sebija All about

Post by yasaq »

fortaleza wrote: 04/06/2021 13:16
Ne dijeli savjete :mrgreen:
kako se pečat zna jajetom prenijeti :lol:

samo treba i papire malo požutiti, izgužvati, zarozati ...
edode

#14395 Re: Sebija All about

Post by edode »

zanimljivo da svi jebu mater seki i bakiru a na izborima pometu zglasovima
yasaq

#14396 Re: Sebija All about

Post by yasaq »

edode wrote: 04/06/2021 13:28 zanimljivo da svi jebu mater seki i bakiru a na izborima pometu zglasovima
jesi li siguran da to urade legalno ???
edode

#14397 Re: Sebija All about

Post by edode »

yasaq wrote: 04/06/2021 13:29
edode wrote: 04/06/2021 13:28 zanimljivo da svi jebu mater seki i bakiru a na izborima pometu zglasovima
svaki put sumnje nikad dokazano .... da siguran sam jer nema presude da je ilegalno
foxlife

#14398 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

otkud ti to da pometu?
sarajevo su izgubili
a na nivou bih uzmu 300000 glasova jer za njih glasaju oni koji su im duzni
foxlife

#14399 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

edode wrote: 04/06/2021 13:31
yasaq wrote: 04/06/2021 13:29
svaki put sumnje nikad dokazano .... da siguran sam jer nema presude da je ilegalno
nema presude kad u sudu sjedi njihov sudija

jbt ti naivan ko dijete malo
edode

#14400 Re: Sebija All about

Post by edode »

foxlife wrote: 04/06/2021 13:33
otkud ti to da pometu?
sarajevo su izgubili
a na nivou bih uzmu 300000 glasova jer za njih glasaju oni koji su im duzni
od rata na ovamo SDA je uvijek bila u vlasti ... a uvijek se i bakiru i aliji jebalo sve po spisku.
Post Reply