SDA-All about
- dustaban
#62651 Re: SDA-All about
SDA-u se sprema OFSAJD ZAMKA.
U datom trenutku samo ce njih par ostati u sesnaestercu uz Seku i Bracu a svi koji prate igru bice u drugoj stranki...
Drugacije ne ide...
U datom trenutku samo ce njih par ostati u sesnaestercu uz Seku i Bracu a svi koji prate igru bice u drugoj stranki...
Drugacije ne ide...
-
Bossona
#62652 Re: SDA-All about
Alijin san nema alternative u flidžanu je tajna Izetbegovića, samo ga muči kakao to upakovati i podvaliti nakon igrokazne izdaje i prodaje revizije tužbe.
Ovo Alijino žuto vnogo je nastavilo tamo gdje mu je ćaća stao u devastaciji, podjeli i feudalizaciji RBIH.
Ovo Alijino žuto vnogo je nastavilo tamo gdje mu je ćaća stao u devastaciji, podjeli i feudalizaciji RBIH.
-
putokaz1
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62654 Re: SDA-All about
nju ni rodjena mater nebi htjela...
- drug_profi
#62655 Re: SDA-All about
Rasplaka me jebemliti...Billy The Pljuc wrote: ↑03/06/2021 13:38Odličan!pici wrote: ↑03/06/2021 12:10za sve sdO sendviČare...Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
Onda bih ih častio sa plotunom haubica 122 mm a kad krenu tražiti pomoć za ranjenog da ustanove da Motorola ne radi jer su baterije crkle. Kad konačno uspostave vezu da im odgovorim da ne možemo prići nego da čekaju noć i iznesu sami ranjenika niže. Do tada, šta im Bog da.
Nakon što provedu tri sedmice na vrelini u kamenu jedan dan im ne bih poslao hranu i vodu. Neka malo piju ustajale lokve i jedu borovnice, ako ih ima. Kad se požale da neki imaju proliv ili da pišaju krv rekao bih im da će doktoru otići za četiri dana pješice u Rakitnicu.
E onda bih ih tako izgladnjele, umorne, bolesne počastio patriotskim pjesmom na Radiju M uz poruku da su sve najljepše Sarajke na derneku sa nama u gradu. Kad krenu branioci kući poslije 40 dana neka požure da prepješače 20 km do kamiona. Ko zakasni, pješači 40 km-ako zna put.
A kad se spreme kući onda bih im poslao napad u zoru Bijelih vukova i Nevesinjaca. Da čuju kako zvuče puškimitraljezi u zoru i kako ječe minobacači po kamenu. Ako odbiju napad, neka se drže još dva dana jer im nemam koga poslati u pomoć. A kad se iz svega izvuku konačno
Mene će sresti na isturenom komandom mjestu u novoj alfa uniformi. Svježeg, odmornog i najedenog. Onda ću im održati patriotski govor i usput prigovoriti što su tražili toliko artiljeriju. I požsliću im se da moram u Njemačku vidjeti porodicu.
Onda će oni kamionima 6 sati da se truckaju do Tarčina dok cerada prokišnjava. Ja ću naravno Toyotom sa pratiocima i usput svratiti da vidim jel mi prošao kamion robe za šverc od Hrvata. Na ulasku u tunel jakako će prvo moja roba, vojska neka čeka. I boli me briga što niste kući bili mjesec i po, što ti je otac imao moždani od sekiracije, što ti kćer ima astmu a nigdje lijeka i što ti žena nema šta da naloži a djeca jedu pitu od riže 6 mjeseci. Kad rat stane zaposliću vojsku na nadnicu, 20 km dnevno i bez prijave. A ja ću lagano u parlament.
Tako se pravila Bosna jebem li vam sve razmaženo idealističko. Pizda li vam materina bezobrazna maloumna, ovu je državu pravila i branila sirotinja kojoj je jedino na pameti bilo da preživi naredni dan. Niko se nije borio za ideale već za živu glavu, idioti razmaženi.
I zaboravio sam vam na početku reći možda i najbitniji dio: kad krenete na onaj vrh s početka...možda i zalutate pa odete neprijatelju. Ne zna vodič baš najbolje taj dio a karta je loše iskopirana a vozač je držao na suncu pa je izblijedila. Jebaji ga, snađite se nekako gore.
P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.
![]()
Docekao potpisivanje Dejtona na Treskavici. To je pucalo u nebo neviđeno, bombe se bacale u međuzonu. Svi bili sretni sa obje strane.
I dan-dva poslije u snijegu metar i po visokom, idemo do vode, kad neko nas doziva. Kaze samo da znate mogao sam vas svaki dan tu na vodi ubiti da sam htio. Sledis se, stas reci? E ljudino hvala ti sto nisi!
Uglavnom, nesto cime se najvise ponosim u ratu je sto nisam dao da se tri zarobljena mlada momka maltretiraju i udaraju. Predali smo ih dalje, mislim da su brzo ramjenjeni. Nikakva bitka, nikakav fajt danas nije vrijedan pomena... Vec ta tri momka sto su ostala ziva da svjedoce da smo svi ljudi, i taj srpski vojnik sto nas nije htio ubiti...
-
Hendrix
#62656 Re: SDA-All about
Da se podsjetimo kako ovaj kriminalac i balvan sada ima naziv Njegova Ekselencija ispred svog imena. Hvala SDA na kontinuiranom unistenju i ovo malo kredibiliteta sto imamo u svijetu.
Takodjer, oficijelna email adresa ambasade je na gmail.
Samo jako.

Takodjer, oficijelna email adresa ambasade je na gmail.

- drug_profi
#62657 Re: SDA-All about
Pametna drzava salje najnamazanije, najvisprenije, najkulturnije ljude da ih predstavlja u svijetu.
A mi imamo cirkus... ne samo ekselencija Memić već cijela plejada vrlo egzoticnih likova.
A mi imamo cirkus... ne samo ekselencija Memić već cijela plejada vrlo egzoticnih likova.
-
Hendrix
#62658 Re: SDA-All about
Al fakat, ajd samo pokusaj zamilsliti njega na nekakvoj diplomatskoj veceri, ne zna beknuti Engleski, ne zna ni je li doso ili poso tamo, nema blage veze o diplomaciji i najveci mu je domet namjestanje opstinskih tendera... da mi je samo vidjeti taj jad i cemer. I sto je najgore jebe se njemu, tu je 4 godine minimalno dok se nadje nesto u Bosni opet. Uzas.drug_profi wrote: ↑04/06/2021 00:45 Pametna drzava salje najnamazanije, najvisprenije, najkulturnije ljude da ih predstavlja u svijetu.
- drug_profi
#62659 Re: SDA-All about
Pa kad je nas ambasador u Britaniji potapsao Kraljicu po ramenu.... 
-
Hendrix
#62660 Re: SDA-All about
Ja tako u jednom nasoj ambasadi vani, necu reci kojoj... sef te sluzbe mene primi ja trebam neki papir. I prica on meni kako je u Bosni uzas kako mladi ljudi odlaze, korupcija i nepotizam to je jednostavno tako, mladi ne mogu doci na mjesta jer su pozicije namjestene... meni govori bolje ti je bjezi vani i ostani tamo nemas fajde raditi u Bosni. I tako drzi on meni kao neki govor kad ulazi mlada djevojka u kancelariju "Ah ovo je moja kcerka, ona je moj zamjenik u ambasadi". I ja ono sokiran gledam ne vjerujem kad cura mrtva hladna rece liku "Mama ce danas kasniti malo, zavrsice one papire malo poslije". I zena mu radi tu.drug_profi wrote: ↑04/06/2021 00:48 Pa kad je nas ambasador u Britaniji potapsao Kraljicu po ramenu....![]()
Ja ono gledam WTF?!?! Toliki govor o nepotizmu... kome?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62661 Re: SDA-All about
Stravicanpici wrote: ↑03/06/2021 12:10za sve sdO sendviČare...Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
Onda bih ih častio sa plotunom haubica 122 mm a kad krenu tražiti pomoć za ranjenog da ustanove da Motorola ne radi jer su baterije crkle. Kad konačno uspostave vezu da im odgovorim da ne možemo prići nego da čekaju noć i iznesu sami ranjenika niže. Do tada, šta im Bog da.
Nakon što provedu tri sedmice na vrelini u kamenu jedan dan im ne bih poslao hranu i vodu. Neka malo piju ustajale lokve i jedu borovnice, ako ih ima. Kad se požale da neki imaju proliv ili da pišaju krv rekao bih im da će doktoru otići za četiri dana pješice u Rakitnicu.
E onda bih ih tako izgladnjele, umorne, bolesne počastio patriotskim pjesmom na Radiju M uz poruku da su sve najljepše Sarajke na derneku sa nama u gradu. Kad krenu branioci kući poslije 40 dana neka požure da prepješače 20 km do kamiona. Ko zakasni, pješači 40 km-ako zna put.
A kad se spreme kući onda bih im poslao napad u zoru Bijelih vukova i Nevesinjaca. Da čuju kako zvuče puškimitraljezi u zoru i kako ječe minobacači po kamenu. Ako odbiju napad, neka se drže još dva dana jer im nemam koga poslati u pomoć. A kad se iz svega izvuku konačno
Mene će sresti na isturenom komandom mjestu u novoj alfa uniformi. Svježeg, odmornog i najedenog. Onda ću im održati patriotski govor i usput prigovoriti što su tražili toliko artiljeriju. I požsliću im se da moram u Njemačku vidjeti porodicu.
Onda će oni kamionima 6 sati da se truckaju do Tarčina dok cerada prokišnjava. Ja ću naravno Toyotom sa pratiocima i usput svratiti da vidim jel mi prošao kamion robe za šverc od Hrvata. Na ulasku u tunel jakako će prvo moja roba, vojska neka čeka. I boli me briga što niste kući bili mjesec i po, što ti je otac imao moždani od sekiracije, što ti kćer ima astmu a nigdje lijeka i što ti žena nema šta da naloži a djeca jedu pitu od riže 6 mjeseci. Kad rat stane zaposliću vojsku na nadnicu, 20 km dnevno i bez prijave. A ja ću lagano u parlament.
Tako se pravila Bosna jebem li vam sve razmaženo idealističko. Pizda li vam materina bezobrazna maloumna, ovu je državu pravila i branila sirotinja kojoj je jedino na pameti bilo da preživi naredni dan. Niko se nije borio za ideale već za živu glavu, idioti razmaženi.
I zaboravio sam vam na početku reći možda i najbitniji dio: kad krenete na onaj vrh s početka...možda i zalutate pa odete neprijatelju. Ne zna vodič baš najbolje taj dio a karta je loše iskopirana a vozač je držao na suncu pa je izblijedila. Jebaji ga, snađite se nekako gore.
P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.
- Mx
#62662 Re: SDA-All about
O cijoj ti Dijaspori pises: Bosnjacko Bosanskoj, Srpskoj ili Hrvatskoj? Pretpostavljam da ti ovdje pises o Bosnjacko Bosanskoj Dijaspori i ti bi sa tom tvojom supljom pricom odvratio Bosnjacko Bosansku Dijasporu da brane na bilo koji nacin Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu maticnu drzavu. Kada bi to uspio angazovao bi Srpsku i Hrvatsku Dijasporu da dodju na rascisceni teren od Bosnjaka Bosanaca u Bosnu i Hercegovinu. Jos vam je jedino Bosnjacko Bosanska Dijaspora trn u oku i prepreka u srpsko hrvatskom planskom teritorijalnom komadanju BiH._BataZiv_0809 wrote: ↑04/06/2021 00:56Stravicanpici wrote: ↑03/06/2021 12:10za sve sdO sendviČare...Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.![]()
-
hillbill
#62663 Re: SDA-All about
................za one koji ne znaju kako se ratovalo.................zaboravio si samo baketa diverzanta_BataZiv_0809 wrote: ↑04/06/2021 00:56Stravicanpici wrote: ↑03/06/2021 12:10za sve sdO sendviČare...Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.![]()
-
noviclan
#62664 Re: SDA-All about
Nemj tako i gdin koldzo je trebao u sloveniju pa ga zeznuse zbog engleskogHendrix wrote: ↑04/06/2021 00:47Al fakat, ajd samo pokusaj zamilsliti njega na nekakvoj diplomatskoj veceri, ne zna beknuti Engleski, ne zna ni je li doso ili poso tamo, nema blage veze o diplomaciji i najveci mu je domet namjestanje opstinskih tendera... da mi je samo vidjeti taj jad i cemer. I sto je najgore jebe se njemu, tu je 4 godine minimalno dok se nadje nesto u Bosni opet. Uzas.drug_profi wrote: ↑04/06/2021 00:45 Pametna drzava salje najnamazanije, najvisprenije, najkulturnije ljude da ih predstavlja u svijetu.
-
jefff
#62665 Re: SDA-All about
Men se cini da su prava glava na tijelu SDA korupcije ovi iz Trojke. Nekako mi se puno prirodnije stapaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62666 Re: SDA-All about
Cistac nosa i zuba iz mostarske bolnice je mećan na temu o autogolovima hrvata
A memic je valjda normala...samo zato sto je za necepljivu bih?
A memic je valjda normala...samo zato sto je za necepljivu bih?
- Chisum
#62667 Re: SDA-All about
Nastranu piskaranje SDA botina, ali ne sumnjam da bi ridjobrada Coviceva kuja, da ikako moze, dao ono svoje sicusno lijevo mudo da Bosnjake (ono sto se nije uhljebilo pa da mora da glOsa umjesto da glAsa) zamijeni ILEGALNOM "brOcom"...MorningStar wrote: ↑02/06/2021 01:12
Kako je sasvim slucajno forumasica koja vatreno podrzava i brani bracu migrante - pristalica sda ... Bas nevjerovatna koincidencija![]()
Svakako je mentalni sklop, u tim zaostaim krsevima od zemalja iz kojih dolaze, neka od nijansi feudalnog poimanja drustva.
Taman ono so bi Covicevom ridjobradom ispunjvacu zelja trebalo, pa da zavlada vjecni mir u ono dva i frtalj sreza u kojim vlada.
- uglavnomja
#62668 Re: SDA-All about
sitnosicarski primitivci koji se ponasaju kao da je zemlja privatna feudalna prcija
neobrazovani, glupi, operisani od kulture, osnova diplomatije ...
i da su oni to zasluzili jer su bili vjerni vojnici stranke
i jer su na dzumi svakog petka
i da su ambasaodorska mjesta nagarda za stranacke poslusnike
i da je ambasador predstavnik stranke
i da je ambasador ikebana kojem je posao da se kesla na prijemima, dok prevodilac prevodi sve, od dobar dan do dovidjenja
svugdje u svijetu se biraju najsposobniji lobisti da predstave svoju drzavu sto bolje, da nadju neku korist u odnosu i saradnji sa drugim, to je cast, ali ogromna obaveza koja trazi ljude multidisciplinarne ljude
samo glupi bosnjo salje nepismene seljacine kojima je stranka dala prve cipele i diplomu koji nisu u zivotu culi rijeci protokol i diplomatija
kad se sjetim prvi ambasador u austriji mislim je bio neki hadzo iz gorazda, precednik opstine i clan sda
pola rata je proveo na radio stanici i kukao pucaju, granatiraju ...
dosao u sarajevo i opa pravo u bec
viljusku nije znao koristiti
bilo je njegovih gafova puno
tad smo se jos crvenili zbog sramote
inace prije nekih ca 25 godina je bio javni konkurs za zaposljavanje u ambasadama
(tad se jos vjerovalo u tako nesto
)
osim engleskog se morao znati najmanje jos jedan strani jezik
i bio je pismeni test:
prevod sa i na
neka pitanja opste obrazovanje
neka protokolorna pitanja
svasta je bilo, ne sjecam se sada, trajalo je pravo dugo
mora da ih je eu natjerala na tu formalnost
kao i sve ostalo, ambasade se podijeljene izmedju 3 nazzi stranke i tamo se uhljebljuju zasluzni nesposobni, uz njih porodice naravno
treba samo jedna pismena osoba u ambasai radi kontakta sa domacim
neobrazovani, glupi, operisani od kulture, osnova diplomatije ...
i da su oni to zasluzili jer su bili vjerni vojnici stranke
i jer su na dzumi svakog petka
i da su ambasaodorska mjesta nagarda za stranacke poslusnike
i da je ambasador predstavnik stranke
i da je ambasador ikebana kojem je posao da se kesla na prijemima, dok prevodilac prevodi sve, od dobar dan do dovidjenja
svugdje u svijetu se biraju najsposobniji lobisti da predstave svoju drzavu sto bolje, da nadju neku korist u odnosu i saradnji sa drugim, to je cast, ali ogromna obaveza koja trazi ljude multidisciplinarne ljude
samo glupi bosnjo salje nepismene seljacine kojima je stranka dala prve cipele i diplomu koji nisu u zivotu culi rijeci protokol i diplomatija
kad se sjetim prvi ambasador u austriji mislim je bio neki hadzo iz gorazda, precednik opstine i clan sda
pola rata je proveo na radio stanici i kukao pucaju, granatiraju ...
dosao u sarajevo i opa pravo u bec
viljusku nije znao koristiti
bilo je njegovih gafova puno
tad smo se jos crvenili zbog sramote
inace prije nekih ca 25 godina je bio javni konkurs za zaposljavanje u ambasadama
osim engleskog se morao znati najmanje jos jedan strani jezik
i bio je pismeni test:
prevod sa i na
neka pitanja opste obrazovanje
neka protokolorna pitanja
svasta je bilo, ne sjecam se sada, trajalo je pravo dugo
mora da ih je eu natjerala na tu formalnost
kao i sve ostalo, ambasade se podijeljene izmedju 3 nazzi stranke i tamo se uhljebljuju zasluzni nesposobni, uz njih porodice naravno
treba samo jedna pismena osoba u ambasai radi kontakta sa domacim
- nosara
#62669 Re: SDA-All about
Stasaju polako genetski predodredjeni i preuzimaju. Strpite se. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#62670 Re: SDA-All about
Polako smiri se puci ce ti srce, otpij malo Prolom vode uz Franck kavu, popij Plivin Lexaurin i zapali MoravuMx wrote: ↑04/06/2021 02:55
O cijoj ti Dijaspori pises: Bosnjacko Bosanskoj, Srpskoj ili Hrvatskoj? Pretpostavljam da ti ovdje pises o Bosnjacko Bosanskoj Dijaspori i ti bi sa tom tvojom supljom pricom odvratio Bosnjacko Bosansku Dijasporu da brane na bilo koji nacin Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu maticnu drzavu. Kada bi to uspio angazovao bi Srpsku i Hrvatsku Dijasporu da dodju na rascisceni teren od Bosnjaka Bosanaca u Bosnu i Hercegovinu. Jos vam je jedino Bosnjacko Bosanska Dijaspora trn u oku i prepreka u srpsko hrvatskom planskom teritorijalnom komadanju BiH.
-
konami666
#62671 Re: SDA-All about
Ništa novo, pogledaj isto ambasada u spaniji i koš mnogih zemalja e-mail adrese na Gmail i hotmail. Nemaju ni zvanične web stranice, totalno rasulo država. Dosta su se igrali države, vrijeme je da sudija svira kraj, daj treći entitet i fino mirna podjela bolje i to nego Frankenstein država
- MorningStar
#62672 Re: SDA-All about
Eto ga , doslo se do toga i da je BiH odbranila dijaspora te da je i dan danas cuva u jednom komadu_BataZiv_0809 wrote: ↑04/06/2021 08:03Polako smiri se puci ce ti srce, otpij malo Prolom vode uz Franck kavu, popij Plivin Lexaurin i zapali MoravuMx wrote: ↑04/06/2021 02:55
O cijoj ti Dijaspori pises: Bosnjacko Bosanskoj, Srpskoj ili Hrvatskoj? Pretpostavljam da ti ovdje pises o Bosnjacko Bosanskoj Dijaspori i ti bi sa tom tvojom supljom pricom odvratio Bosnjacko Bosansku Dijasporu da brane na bilo koji nacin Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu maticnu drzavu. Kada bi to uspio angazovao bi Srpsku i Hrvatsku Dijasporu da dodju na rascisceni teren od Bosnjaka Bosanaca u Bosnu i Hercegovinu. Jos vam je jedino Bosnjacko Bosanska Dijaspora trn u oku i prepreka u srpsko hrvatskom planskom teritorijalnom komadanju BiH.![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#62673 Re: SDA-All about
Sta ces gledat, nema taj stida, da ima ne bi krao i radio sto je radio. Poveo bi na tu veceru sina ili rodjaka nekog kojeg je uvalio isto tako kao prevodioca, rekao bi mu de pricaj sta sa tim tamo pravi se da si predstavnik neki iz bosne..onda u po njihovog razgovora ide "mali de ih pitaj sta da narucim, koja je najbolja govedina ovdje"..Hendrix wrote: ↑04/06/2021 00:47Al fakat, ajd samo pokusaj zamilsliti njega na nekakvoj diplomatskoj veceri, ne zna beknuti Engleski, ne zna ni je li doso ili poso tamo, nema blage veze o diplomaciji i najveci mu je domet namjestanje opstinskih tendera... da mi je samo vidjeti taj jad i cemer.drug_profi wrote: ↑04/06/2021 00:45 Pametna drzava salje najnamazanije, najvisprenije, najkulturnije ljude da ih predstavlja u svijetu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#62674 Re: SDA-All about
Istina je laz 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#62675 Re: SDA-All about
Rat je Mir.