10 je 3 mjeseca, tako ja sebi produzujem
BHTelecom
Moderator: Benq
- mc-twin
#1627 Re: BHTelecom
Kod mene 347 kanala. Pink na 3.
PajaELdin,ehh...
kakaljin,nadam se da se nije na mene odnoslilo vezano za osporavanje?
- dend
#1628 Re: BHTelecom
I kod tebe je 348
Odabirom kategorije SVI KANALI, prebacivanjem brojem na poziciji 1 i onda nakon toga CHANNEL DOWN prebacuje te na posljedni kanal u tvom paketu sto je Arena Fight SD broj 347, a preskace kanal Arena Sport HR HD koji je dio HD paket ,a kojeg vjerovatno nemas. Ako bi na kanalu 347 dva puta pritisnuo strelicu DESNO otvorila bi se lista kanal i vidio bi kanal 348 ispod kanala 347
Raspored kanala nije promjenjen ako uzmemo u obzir pomjeranje citave liste zbog brisanja duplih kanala
- mc-twin
#1629 Re: BHTelecom
Upravu si. Na to pomjeranje sam i aludirao.dend wrote: ↑02/06/2021 22:55I kod tebe je 348![]()
Odabirom kategorije SVI KANALI, prebacivanjem brojem na poziciji 1 i onda nakon toga CHANNEL DOWN prebacuje te na posljedni kanal u tvom paketu sto je Arena Fight SD broj 347, a preskace kanal Arena Sport HR HD koji je dio HD paket ,a kojeg vjerovatno nemas. Ako bi na kanalu 347 dva puta pritisnuo strelicu DESNO otvorila bi se lista kanal i vidio bi kanal 348 ispod kanala 347![]()
Raspored kanala nije promjenjen ako uzmemo u obzir pomjeranje citave liste zbog brisanja duplih kanala
-
Alfonso97
#1630 Re: BHTelecom
Gdje cemo gleda europsko
Hocemo li moci gledati na hrt ili slo?
Hocemo li moci gledati na hrt ili slo?
- PajaELdin
#1631 Re: BHTelecom
@mc-twin Ma samo opusteno i sto vise traziti preko maila, jer ne znam koliko na ovoj temi ima fajde ista traziti.
- PlusSA
#1632 Re: BHTelecom
Veselo ce biti, mada bhtelecom ima izvrsnu ponudu kanala.
Možda bude neki radio kanal pa npr u pozadini live Bjelašnica i slušaš radio šta se dešava na terenima
Riblja antena drug
Ne bi bilo loše da neko preporuci ako ih ima uopšte jace i bolje sobne antene da hvataju novu bh
- Tesla Edison
#1633 Re: BHTelecom
Jesi li u kući ili si u stanu?PlusSA wrote: ↑03/06/2021 08:23Veselo ce biti, mada bhtelecom ima izvrsnu ponudu kanala.
Možda bude neki radio kanal pa npr u pozadini live Bjelašnica i slušaš radio šta se dešava na terenima![]()
Riblja antena drug![]()
Ne bi bilo loše da neko preporuci ako ih ima uopšte jace i bolje sobne antene da hvataju novu bh![]()
Ako si u kući, kupiš riblju kost i jedno 20 metara koaksijalnog kabla. Dakle, kabal koji koriste kablovske televizije.
Postavi antenu, najbolje je na krov ako možeš, i okreni u pravcu repetitora. Ako je Sarajevo, onda vrh riblje kosti okreni prema manjem predajniku na Trebeviću (desno od velikog betonskog), prema Humu ili prema Grdonju.
Koaksijalni kabal fino priključi za antenu (ima označeno mjesto) i ako možeš naći kromp kliješta za koaksijalu (imaju ih tehničari kablovskih), pričvrsti sa njima. Kupi konektore u Penny-u, Marsu ili tehničkom Bingu, i kad provučeš kabal, konektor spoji na kraj i priključi u TV (najbolje ti je i taj konektor pričvrstiti kromp kliještima ako ih zbaviš). Skeniraj prvo DVB-T kanale, naći češ 3 kanala digitalna (BHT, FTVHD i RTRS), te poslije skeniraj analogne.
Analogni su sami po sebi loše kvalitete, ali sa ovako postavljenom antenom, biće iste kvalitete kao analogni kablovski kanali, tako da je itekako gledljivo. To poslije možeš fino srediti, postaviti kanalice te da ti da antena uvijek može poslužiti za "nedaj Bože" situacije.
- -Chesterfield-
#1634 Re: BHTelecom
Od 348 kanala jedan će sigurno prenositi. U ovih 348 je uračunato i dosta radio kanala.
- PlusSA
#1635 Re: BHTelecom
Možda puste koju reprizu tekme na Sport klubu-Chesterfield- wrote: ↑03/06/2021 10:01
Od 348 kanala jedan će sigurno prenositi. U ovih 348 je uračunato i dosta radio kanala.![]()
- -Chesterfield-
- dend
#1637 Re: BHTelecom
Od tih 348 kanala oko 260 je TV kanala, a ostalih 80tak je radio plus Livecam-Chesterfield- wrote: ↑03/06/2021 10:01
Od 348 kanala jedan će sigurno prenositi. U ovih 348 je uračunato i dosta radio kanala.![]()
- Tananarive
#1638 Re: BHTelecom
potpisujem, treba svo to smeće od sport kanala izbaciti, napravili su toliku hampu od toga a ulje 2.90 KM to niko ne pominje-Chesterfield- wrote: ↑03/06/2021 13:25Ja bih volio da ne bude čak ni repriza na SK, iz razloga što su nama koji ne pratimo fudbal nametnuli dodatnih 5 KM da plaćamo nečiji ćejf.
-
markopd
- tovarish
#1640 Re: BHTelecom
A koliko ja plaćam da bi papci gledali imperiju, farmu, pinkove, grand i ostali šund za balkanski primitivni šljam. Sigurno više od tih 5 km, pa opet ne prigovaram. Kome se ne sviđa, nek ukine moju tv i gurne antenu kroz prozor, a nas nek poštedi svoj sebičnih ispada.
- -Chesterfield-
#1641 Re: BHTelecom
Što se mene tiče ja bih sve što si nabrojao izbacio. Znači od SK 5 KM plus ovo što si nabrojao više od 5 KM, i osta mi center u džepu.tovarish wrote: ↑03/06/2021 20:39 A koliko ja plaćam da bi papci gledali imperiju, farmu, pinkove, grand i ostali šund za balkanski primitivni šljam. Sigurno više od tih 5 km, pa opet ne prigovaram. Kome se ne sviđa, nek ukine moju tv i gurne antenu kroz prozor, a nas nek poštedi svoj sebičnih ispada.
Za taj cener bih svaki mjesec jednu siguricu odigrao.
- tovarish
#1642 Re: BHTelecom
Ne gledam ni ja SK, osim formule, ali treba biti u ponudi zbog onih koji hoće. Poenta je da kanala bude što više i što kvalitetnijih, pa da svako ima šta gledati.-Chesterfield- wrote: ↑03/06/2021 20:47Što se mene tiče ja bih sve što si nabrojao izbacio. Znači od SK 5 KM plus ovo što si nabrojao više od 5 KM, i osta mi center u džepu.tovarish wrote: ↑03/06/2021 20:39 A koliko ja plaćam da bi papci gledali imperiju, farmu, pinkove, grand i ostali šund za balkanski primitivni šljam. Sigurno više od tih 5 km, pa opet ne prigovaram. Kome se ne sviđa, nek ukine moju tv i gurne antenu kroz prozor, a nas nek poštedi svoj sebičnih ispada.
Ja samo redovno gledam Arenasport i mojatvsport i sad bih trebao ići po forumima pljuvati što neću da gledam ostalo.
Ja bih sad potpisao povećanje od još 5km i da uvedu viasat i cinestar kanale, iako ni njih neću gledati, jer za filmove i serije imam netflix, a dokumentarce gledam na curiosty stream-u. Ali bi time, uz još neke druge kanale, mojatv bila kompletna.
- Mirzareli
#1643 Re: BHTelecom
Ma ne treba dizati cijene to nisu neki ekskluzivni kanali.. Osnovnih 4-5 Cinestara i Viasat kanale ima skoro 80 % CATV u BiH...BH Telecom taj vid kanala bez po muke moze obezbjediti ,ne znam u cemu je kvaka ? Ja sam im dosta puta pisao na [email protected] da ubace istetovarish wrote: ↑03/06/2021 21:11Ne gledam ni ja SK, osim formule, ali treba biti u ponudi zbog onih koji hoće. Poenta je da kanala bude što više i što kvalitetnijih, pa da svako ima šta gledati.-Chesterfield- wrote: ↑03/06/2021 20:47Što se mene tiče ja bih sve što si nabrojao izbacio. Znači od SK 5 KM plus ovo što si nabrojao više od 5 KM, i osta mi center u džepu.tovarish wrote: ↑03/06/2021 20:39 A koliko ja plaćam da bi papci gledali imperiju, farmu, pinkove, grand i ostali šund za balkanski primitivni šljam. Sigurno više od tih 5 km, pa opet ne prigovaram. Kome se ne sviđa, nek ukine moju tv i gurne antenu kroz prozor, a nas nek poštedi svoj sebičnih ispada.
Ja samo redovno gledam Arenasport i mojatvsport i sad bih trebao ići po forumima pljuvati što neću da gledam ostalo.
Ja bih sad potpisao povećanje od još 5km i da uvedu viasat i cinestar kanale, iako ni njih neću gledati, jer za filmove i serije imam netflix, a dokumentarce gledam na curiosty stream-u. Ali bi time, uz još neke druge kanale, mojatv bila kompletna.
- PajaELdin
#1644 Re: BHTelecom
Telecom ide najsporijim koracima od svih vecih operatera u regionu i to je cinjenica. Do prije dvije godine HD u Telecomu je bio misaona imenica, dok je u ostatku regije, kao i svijeta 4K postao standard malte ne. Jako se sporo radi na nekim krupnim stvarima, interent 10/1 u 2021. je blago receno uzas gdje 4K uveliko vlada, a da ne spominjem 8K. S druge strane dosta se tu stvari i odradilo tako da ne bi bilo sve crno, medjutim pred Telecomom je jos dug put da bi stigao gdje su svi veci operateri u regiji vec odavno stigli. Prvo i osnovno poraditi na brzinama neta, a to je jedino moguce uz novu infrastrukturu, uvrstavanje novih atraktivnih i po ko zna koji put trazenih CineStar i Viasat kanala, mislim sa smo jedini u BiH da nemamo te kanale, mozda neka saradnja i sa Spotify platformom, ili Amazon Music kojeg jos nema za nase trziste i mnoge druge stvari neda mi se nabrajati. Svjesni su sta se trazi, opet ponovljam dosta se uradilo, svi znamo koliko je Telecom bio u hibernaciji i zimskom snu dok se konkurencija nije pojavila. Ali se tu moze i mora punooo vise.
- PlusSA
#1645 Re: BHTelecom
Brzina neta je čista nula, dno dna. Tu su zadnji na listi.
Spoje korisnika na VDSL i govore mu šuti ne govori komšiji da imaš brži net od klasicnih 10 mbps
HD im je solidan al brate npr Americki kanali Full HD sa 60 FPS je ludilo
Spoje korisnika na VDSL i govore mu šuti ne govori komšiji da imaš brži net od klasicnih 10 mbps
HD im je solidan al brate npr Americki kanali Full HD sa 60 FPS je ludilo
-
123bih123
#1646 Re: BHTelecom
Šuti sad ce ovi sto brane neodbranjivo i sto misle da ako ne koristis Bh telekom ne volis Bosnu napasti. Gdje ces Americki Hd uprediti, kakve brzine u svijetu sta to ti umisljas itd isl.
- dend
#1647 Re: BHTelecom
Americki HD
Jedini kanal na MojaTv koja ima americki 1080i kanal je Travel Channel dok su ostali 720p ( natgeo, natgeo wild .. ) i MojaTV kao distributer samo proslijedi zaprimljeni signal, ne vrsi nikakve korekcije
Americki internet je los, nisu dzaba starlink stvorili ...
Trolate bezze temu, cuj Arena HD problem zato sto se naplacuje ,a ista se naplacuje kod svih operatera pa cak i kod de facto vlasnika po istoj cijeni.
- Mirzareli
#1648 Re: BHTelecom
dend wrote: ↑03/06/2021 23:00Americki HD123bih123 wrote: ↑03/06/2021 22:44Ma meni je slika na MOJA tv extra pogotovo HD ,a ima i SD kanala koji su sasvim oky..Nista na Telemach nije bolja slika znam koristio sam isti godinama.
Šuti sad ce ovi sto brane neodbranjivo i sto misle da ako ne koristis Bh telekom ne volis Bosnu napasti. Gdje ces Americki Hd uprediti, kakve brzine u svijetu sta to ti umisljas itd isl.![]()
Jedini kanal na MojaTv koja ima americki 1080i kanal je Travel Channel dok su ostali 720p ( natgeo, natgeo wild .. ) i MojaTV kao distributer samo proslijedi zaprimljeni signal, ne vrsi nikakve korekcije
Americki internet je los, nisu dzaba starlink stvorili ...
Trolate bezze temu, cuj Arena HD problem zato sto se naplacuje ,a ista se naplacuje kod svih operatera pa cak i kod de facto vlasnika po istoj cijeni.
[/quote Samo treba pisati na [email protected] i traziti novi TV sadržaj.Sto se tiče slike na TV kanalima meni je extra,posebice HD kanali..
- Mirzareli
#1649 Re: BHTelecom
Pisi brudaaa za Cinestar i Viasat kanale ..Ovde nas niko ne cujePajaELdin wrote: ↑03/06/2021 22:21 Telecom ide najsporijim koracima od svih vecih operatera u regionu i to je cinjenica. Do prije dvije godine HD u Telecomu je bio misaona imenica, dok je u ostatku regije, kao i svijeta 4K postao standard malte ne. Jako se sporo radi na nekim krupnim stvarima, interent 10/1 u 2021. je blago receno uzas gdje 4K uveliko vlada, a da ne spominjem 8K. S druge strane dosta se tu stvari i odradilo tako da ne bi bilo sve crno, medjutim pred Telecomom je jos dug put da bi stigao gdje su svi veci operateri u regiji vec odavno stigli. Prvo i osnovno poraditi na brzinama neta, a to je jedino moguce uz novu infrastrukturu, uvrstavanje novih atraktivnih i po ko zna koji put trazenih CineStar i Viasat kanala, mislim sa smo jedini u BiH da nemamo te kanale, mozda neka saradnja i sa Spotify platformom, ili Amazon Music kojeg jos nema za nase trziste i mnoge druge stvari neda mi se nabrajati. Svjesni su sta se trazi, opet ponovljam dosta se uradilo, svi znamo koliko je Telecom bio u hibernaciji i zimskom snu dok se konkurencija nije pojavila. Ali se tu moze i mora punooo vise.
- Haris.ba
#1650 Re: BHTelecom
Isplati li se kupovati 5g mobitel danas? Kupujem starijoj osobi koja koristi telefon u prosjeku 5 godina. Mislio uzeti samsung a32 u bh telecomu, pa me samo jos to zanima.