Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
crnivrag

#2801 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

arelinho wrote: 02/06/2021 20:08 Može li par informacija više o Tidalu?
Zanimljivo mi je ovo što piše da radi izvan internet mreže. Je li sigurno da se može slušati i kada nisi konektovann na wi fi?
Sve, staviš željeno pjesmu u collection, a onda kad tamo uđeš možeš da napraviš download, i pjesma se skine u formatu samo čitljivom Tidalu na uređaj, i možeš je slušati onda bez internet konekcije na uređaju.

Opcija je dostupna za sve pjesme koje su dostupne na Tidalu.
shape of despair

#2802 Re: Telemach BiH

Post by shape of despair »

Centar i dalje problemi. ,Znaci sad ce 6 sati otkako ja znam za prekid.
Qler

#2803 Re: Telemach BiH

Post by Qler »

ovaj mjesec cu im se krvi napiti za internet u firmi. SLA ima potpisan, koji je vec probijen, obcali su da imaju dva linka, ocigledno slagali, i danas kad sam ih zvao, koliko je to neozbiljna firma, ne mogu nas naci u sistemu. Ej, ganjali nas dvije godine da predjemo kod njih, sigurno smo im bitan klijent, ne mogu da nas nadju da vide sta je problem. Jos mi ne zna ni reci da im je neko prekinuo optiku, nego mogu li doci do broja ugovora (a od kuce radim) pa da vide gdje smo.... totalno neozbiljno, krivo mi sto smo Logosoft prebacili na backup link a njih uzeli kao primarni samo tako. nevjerovatno neprofesionalno, ovo ni slicno nismo dozivjeli od Logosofta u 5 godina kako ja radim i oni nam bili primarni ISP... nemam lijepe rijeci...
musicman80

#2804 Re: Telemach BiH

Post by musicman80 »

Tidal je OK, ali mi je ipak Spotify puno bolji. Spotify ima vise izvodjaca. Na Tidalu nisam nasao neke turske i ruske rock bendove a i ne moze da se slusa na bluetooth zvucniku. Glupo je da trebas platiti za family opciju da bi koristio vise account-a, dok spotify dozvoljava neogranicen broj i to besplatno. Zvuk na Tidalu nije nista bolji nego na Spotify-ju, barem u ovoj free varijanti.
Pandakonda

#2805 Re: Telemach BiH

Post by Pandakonda »

Ovo im stvarno nakon svega nije fer. Realno su u premium paket trebali hi fi ubaciti a u eon full ubaciti premium tidal. Jednostavno ne znam po kojoj racunici je ovo dobro za prosjecnog korisnika kad je koliko sam upratio samo pola marke jeftinije od toga da ti sam bez telemacha uzmes uslugu i nije nesto jeftinije od spotify koji ima dosta bolji algoritam. I ja sam se također radovao ovome i rado bi zamjenio spotify tidalom da mi je ukljuceno u paket ali ja stvarno mislim da se ne isplati zbog tidala i hbo go prelaziti na eon premium. Pogotovo jer ja licno ne gledam toliko TV kanale i to mi i nije neka vrijednost sto nude veci broj.
photo&video

#2806 Re: Telemach BiH

Post by photo&video »

Tidal Premium bas smijesan zvuk, bolji je i na dezzeru i na apple music. Premium korisnici su trebali dobiti hifi, a ostali ovaj osnovni paket. Al jok, daj jos love a svako malo grupni prekidi. Danas gledam SK HD Sarajevo akademija fudbal, slika za plakati, ali bitno je da oni kazu da je uredan signal. Valjda treba da vise vjerujem njima nego svojim ocima. Oba TV su 55’’, jedan je Sony 55xf9005, drugi LG Oled. Znaci nije do TV nego do ulaznog signala. I govorim o dva razlicita prikljucka na dvije adrese.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2807 Re: Telemach BiH

Post by pici »

Ja danas upalio google play music, konetovao me na youtube i zvuk i izbor pjesama odlican... vidim ovaj tidal i reko da probam, aktiviram se i registrujem na njihovu stranici :? ne kontam ovo nikako... izaberem izvodjace i pustim zvuk... ma ni blizu onom na google play-u... gdje se ovaj tidal aktivira na eon-u... jel preko njihove stranice kao HBO GO il ima ikona na eon aplikaciji :?
shape of despair

#2808 Re: Telemach BiH

shape of despair wrote: 02/06/2021 21:36 Centar i dalje problemi. ,Znaci sad ce 6 sati otkako ja znam za prekid.
I dalje problemi. Na eonu ne rade aplikacije tipa youtuba jer nema interneta. Wi fi radi. Restart svih uredaja ne pomaze.
Ovo vam ke samo info,nemorate me zvati
Benq

#2809 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

pici wrote: 03/06/2021 00:21 gdje se ovaj tidal aktivira na eon-u... jel preko njihove stranice kao HBO GO il ima ikona na eon aplikaciji :?
Ako koristis EON Premium paket, Tidal aktiviras putem MojTelemach portala. Vidjet ces Tidal Premium paket sa cijenom 0,00KM. Kad kliknes na Aktiviraj, preusmjerit ce te na Tidal sajt gdje unosis e-mail i password po volji a koje ces poslije koristit kao login za Tidal.

Ako zelis koristit Tidal aplikaciju na EON Boxu, instaliraj je kroz Play Store, kad otvoris dobit ces kod kao za HBOGO. Onda odes na sajt link.tidal.com, ulogujes se i uneses kod sa TV-a i to je sve.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2810 Re: Telemach BiH

Post by pici »

Benq wrote: 03/06/2021 07:35
pici wrote: 03/06/2021 00:21 gdje se ovaj tidal aktivira na eon-u... jel preko njihove stranice kao HBO GO il ima ikona na eon aplikaciji :?
Ako koristis EON Premium paket, Tidal aktiviras putem MojTelemach portala. Vidjet ces Tidal Premium paket sa cijenom 0,00KM. Kad kliknes na Aktiviraj, preusmjerit ce te na Tidal sajt gdje unosis e-mail i password po volji a koje ces poslije koristit kao login za Tidal.

Ako zelis koristit Tidal aplikaciju na EON Boxu, instaliraj je kroz Play Store, kad otvoris dobit ces kod kao za HBOGO. Onda odes na sajt link.tidal.com, ulogujes se i uneses kod sa TV-a i to je sve.
:thumbup: odradio sam tako... mislim da su nam mogli dati ovaj TIDAL FAMILY PREMIUM za premium korisnike, svakako su svi ostali hbogo, unifi, eon uredjaji po 5 naloga... ne znam sto su se stisli na ovome.
azdralovic

#2811 Re: Telemach BiH

Post by azdralovic »

Qler wrote: 02/06/2021 21:40 ovaj mjesec cu im se krvi napiti za internet u firmi. SLA ima potpisan, koji je vec probijen, obcali su da imaju dva linka, ocigledno slagali, i danas kad sam ih zvao, koliko je to neozbiljna firma, ne mogu nas naci u sistemu. Ej, ganjali nas dvije godine da predjemo kod njih, sigurno smo im bitan klijent, ne mogu da nas nadju da vide sta je problem. Jos mi ne zna ni reci da im je neko prekinuo optiku, nego mogu li doci do broja ugovora (a od kuce radim) pa da vide gdje smo.... totalno neozbiljno, krivo mi sto smo Logosoft prebacili na backup link a njih uzeli kao primarni samo tako. nevjerovatno neprofesionalno, ovo ni slicno nismo dozivjeli od Logosofta u 5 godina kako ja radim i oni nam bili primarni ISP... nemam lijepe rijeci...
Kazu optika da je prekinuta negdje u gradu... ako je Sarajevo u pitanju
Qler

#2812 Re: Telemach BiH

Post by Qler »

Jeste Sarajevo, ali su ne profesionalni samo tako...
123bih123

#2813 Re: Telemach BiH

Post by 123bih123 »

musicman80 wrote: 02/06/2021 21:44 Tidal je OK, ali mi je ipak Spotify puno bolji. Spotify ima vise izvodjaca. Na Tidalu nisam nasao neke turske i ruske rock bendove a i ne moze da se slusa na bluetooth zvucniku. Glupo je da trebas platiti za family opciju da bi koristio vise account-a, dok spotify dozvoljava neogranicen broj i to besplatno. Zvuk na Tidalu nije nista bolji nego na Spotify-ju, barem u ovoj free varijanti.
Kako tako pises o necemu sto pojma nemas. I za spotify i tidal sve sto si napiso nije istina. Spotify ne mozes koristiti na vise uređaja preko jednog profila free isto kao i tidal obje platforme imaju family paket. Tidal u premium paketu ima istu kvalitetu kao i spotify. Hifi je posebna prica koju spotify krajem godine tek treba da ubaci. Tidal da ne mozes da slusas na bluetooth zvucniku nebuloza.
warzone

#2814 Re: Telemach BiH

Post by warzone »

Pozz, jel' ovaj update ide u nekim fazama ili...
Kod mene josh uvijek nema ove nove mogucnosti premotavanja sa slicicama, a isao sam na opciju update eon-a. Pise da je azuriran sa zadnjom verzijom.
dowydyenya wrote: 02/06/2021 11:45 Da li vama sa novim updejtom eona ove slicice kada se premotava program rade na svim ili samo na pojedinim kanalima. Kod mene npr ne radi HRT 1 , HISORY 1 I 2 itd.
Benq

#2815 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

warzone wrote: 03/06/2021 09:38 Pozz, jel' ovaj update ide u nekim fazama ili...
Kod mene josh uvijek nema ove nove mogucnosti premotavanja sa slicicama, a isao sam na opciju update eon-a. Pise da je azuriran sa zadnjom verzijom.
Update se pusta fazno, a novu funkcionalnost ces dobiti sa EON APP V3.94. Kod mene je jedan box dobio update, drugi jos nije. Probaj zadrzat crvenu tipku na daljinskom 5 sekundi (u zadnjem redu prva tipka) da se EON app restartuje, ako bude update odmah ce ga povuci.
Telemach

#2816 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

shape of despair wrote: 03/06/2021 07:10
shape of despair wrote: 02/06/2021 21:36 Centar i dalje problemi. ,Znaci sad ce 6 sati otkako ja znam za prekid.
I dalje problemi. Na eonu ne rade aplikacije tipa youtuba jer nema interneta. Wi fi radi. Restart svih uredaja ne pomaze.
Zdravo @shape of despai,
Molimo Vas za informaciju da li usluga sada uredno radi?
Tim tehničke podrške će Vas rado kontaktirati ukoliko je problem i dalje prisutan.
shape of despair

#2817 Re: Telemach BiH

Telemach wrote: 03/06/2021 09:47
shape of despair wrote: 03/06/2021 07:10
Zdravo @shape of despai,
Molimo Vas za informaciju da li usluga sada uredno radi?
Tim tehničke podrške će Vas rado kontaktirati ukoliko je problem i dalje prisutan.
Provjerit cu kad dodem kuci
warzone

#2818 Re: Telemach BiH

Post by warzone »

ok, hvala na odgovoru probam veceras.
Benq wrote: 03/06/2021 09:42
warzone wrote: 03/06/2021 09:38 Pozz, jel' ovaj update ide u nekim fazama ili...
Update se pusta fazno, a novu funkcionalnost ces dobiti sa EON APP V3.94. Kod mene je jedan box dobio update, drugi jos nije. Probaj zadrzat crvenu tipku na daljinskom 5 sekundi (u zadnjem redu prva tipka) da se EON app restartuje, ako bude update odmah ce ga povuci.
galop

#2819 Re: Telemach BiH

Post by galop »

galop wrote: 03/06/2021 10:11 Samo da javim. Stigla opcija aktiviranja Tidala i preko Moj Telemach Android aplikacije.
Već javljeno :run:
crnivrag

#2820 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Obavijest:

Tidal je od danas zvanično dostupan u Telemach ponudi.

Sve o usluzi, kao i sva pitanja koja ste imali, možete pronaći na stranici: https://telemach.ba/aplikacije/tidal.

Image
shape of despair

#2821 Re: Telemach BiH

Sad ćemo tidal dobovati promotivno od 15.12 do 15.01
REDDEVILS

#2822 Re: Telemach BiH

Post by REDDEVILS »

Tidal HiFi
Image
PS
Zamolio bi admina da pojedine forumase trajno ostrane s foruma jer je ovo proslo granicu normalnog ponasanja na forumu :-)
Benq

#2823 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

To su cijene za nove korisnike dva mjeseca, nakon toga se naplacuje puna cijena (pise na slici ispod sitnim slovima :) ).
REDDEVILS

#2824 Re: Telemach BiH

Post by REDDEVILS »

Benq wrote: 03/06/2021 11:45 To su cijene za nove korisnike dva mjeseca, nakon toga se naplacuje puna cijena (pise na slici ispod sitnim slovima :) ).
Naravno a vjerovatno ima tko se jos nije registrovao pa moze da iskoristi akciju :thumbup:
kakaljin

#2825 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Benq wrote: 03/06/2021 11:45 To su cijene za nove korisnike dva mjeseca, nakon toga se naplacuje puna cijena (pise na slici ispod sitnim slovima :) ).
Puna cijena kada bi se uzimalo direktno od tidal-a nije skuplja od one koju daje telemach, ja sam mislio da ce telemach uspjeti organizovati jeftiniju cijenu jer potencijal broja korisnika u regionu nije bas mali, pa da imaju od tidal-a neku jeftiniju cijenu.

Makar onda da su ubacili u full paket ovaj tidal premium, a u premium paket ovaj HIFI tidal
Post Reply