SDA-All about

uglavnomja

#62626 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

krece se naprijed, ne znam sta ce biti na kraju, ali toliko toga se desava

par sudjenja, kakva god da su - ipak su sudjenja sa kaznama

nesto ce se morati desiti sa vjesticom sa koseva, sipa je upala, tuzba porodica, iskazi anesteziologa, diploma ...

zatim provjera diploma svih budzetlija u ks, iznosenje cinjenica iz grasa, hapsenje inspektora (i to federaknih :D )

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS (MUP) i Federalne uprave policije (FUP) ušli su jutros u prostorije Federalne uprave za inspekcijske poslove u Sarajevu i trenutno vrše pretres kancelarija četiri osumnjičena inspektora.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/velika- ... /210602018
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#62627 Re: SDA-All about

Post by pici »

aldinjo wrote: 02/06/2021 00:49
pici wrote: 01/06/2021 12:09 sendviČari nesto ofalila menza... korona a puno vasKe na pederalnom budjetu... fali kantonalni, ihhhhhhh

Image
Ima li kod vas fine gradske raje ikakav drugi fol na ovom forumu osim sendviča, hamburgera i slično? Smislite nešto novo jer smarate baš.
jel dojadilo sendviČanje... mozel onda kozji sir i bijeli luk s pogačom... poskupili ste
aldinjo

#62628 Re: SDA-All about

Post by aldinjo »

pici wrote: 02/06/2021 10:33
pici wrote: 01/06/2021 12:09 sendviČari nesto ofalila menza... korona a puno vasKe na pederalnom budjetu... fali kantonalni, ihhhhhhh

Image
Ima li kod vas fine gradske raje ikakav drugi fol na ovom forumu osim sendviča, hamburgera i slično? Smislite nešto novo jer smarate baš.
jel dojadilo sendviČanje... mozel onda kozji sir i bijeli luk s pogačom... poskupili ste
A ko ste to vi? Fina gradska raja sa foruma?
pici

#62629 Re: SDA-All about

Post by pici »

aldinjo wrote: 02/06/2021 18:32
Sve je više barbara, a sve manje Rimljana

Image
Bossona

#62630 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Gledam Senadov intervju na N1, ne mogu da vjerujem u kakvim kriminalnim rukama je Bosna i njeni građani.
Hadžifejzović: Osman Mehmedagić Osmica mi je poručio preko jedne osobe ‘RECI PRIJATELJU DA SE SMIRI’, imam dokaz za to!

"Osmana Mehmedagića sam prijavio jer za njega imam dokaz da mi je preko jedne osobe poručio 'Reci prijatelju da se smiri'! Onda sam razgovarao sa nekim ljudima kojima je to struka i pitao ih kako to da tumačim, a oni su mi rekli ‘da se bilo gdje na svijetu desi da takvu poruku nekome pošalje šef obavještajne službe, zvučalo bi mafijaški.

Budeš šokiran, prije svega pozicije na kojoj je on. Ako ti takvu poruku pošalje on koji je na toj poziciji, šta će da uradi onda njegov neki poslušnik?"

Ko će biti kriv ako se nešto desi?

“Toga smo svi svjesni, ali ovo nije priča o meni. Ovo je priča o ljudima koji govore javno, koji pričaju istinu. Gdje je Slobodan Vasković, gdje je Dragan Bursać, gdje je Sušnica koji je nejglasnije kritikovao režim? Šta je sa istragama kada je Željko Kopanja ubijen?”, dodao je Hadžifejzović i kazao:

“Mi najistureniji smo primjer ostalima koji možda skupljaju kuraž da se obrate javnosti”.

O trenutnoj odluci Suda, kazao je:

“Odluka je van pameti, može da te gađa sa 50 metara, sa 100 metara. Ne piše da se ne smije približavati mojoj porodici. Presuda je ranije donesena takva ili je nabrzaka. Ja više tražim zaštitu za moju porodicu i druge novinare, nego za sebe”.

“Poruka je vrlo jednostavna i svima jasna. Nažalost, može da se obije i drugim ljudima. Ljudi ne razmišljaju o opštim principima. Ne razmišljaju da se sudska odluka i njih tiče. Poruka je da je presuda politička i tačka. Prijavio sam Bakira Izetbegovića, Sebiju, Osmana Mehmedagića i još dvije polu-javne ličnosti koje su sigurno direktni podstrekivači”.

Šta je podstrek?
“To što je Izetbegović rekao da sam snishodljiv. On nije naš, on je grub prema Bošnjacima, mekan prema Srbima. To je otvaranje vrata. Ljut je na sebe jer je svjestan šta je rekao. Izetbegovićku jer se spominje u porukama, Hajdarević koji je rekao da imam pozdrave od doktorice Izetbegović. Zašto se nisu oglasili? Imam dokaz preko prijatelja da je Osman Mehmedagić rekao: Reci prijatelju da se smiri. Ovo je prvi put da javno govorim. Da je to u Kongu, Zairu, bilo gdje da ti šef obavještajne službe pošalje takvu poruku? Zvuči mafijaški. Budeš šokiran, iznenađen. Ako ti takvu poruku pošalje šef obavještajne službe, šta treba da uradi njegov poslušnik?“, kazao je Hadžifejzović.

https://ba.n1info.com/vijesti/hadzifejz ... spiratori/
pici

#62631 Re: SDA-All about

Post by pici »

gledam asima jos uvjek u domu nOroda, lik namjestao izbore skaki za gradonacelnika, primao mito za zaposljavanja tj uhljebljavanja, na sudu se vodi postupak protiv njega i kompanije i jos uvjek se bavi drzavnim poslovima... fOdilj mutan ko miljacka, na sudu za respiratore i jos uvjek premijer... i onda bOkir izadje i kaze mi vodimo uspjesno drzavu... al u nestanak... kartel sdO.
JohnnyS

#62632 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

Bossona wrote: 02/06/2021 08:41
asurbanipal wrote: 01/06/2021 12:10 Da te volim duša zna, draga moja NDH...

Image

https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... ica/349216

Klasično mitomansko guslanje a istina je voda duboka,.... :mrgreen:
Naši bijahu svi Bošnjaci sa svojim bosanskim jezikom,
Evo kako Josip Smodlaka opisuje Srbizaciju i Hrvatizaciju Bošnjaka u Bosni u 19 vijeku,..
Image
Tadić Stipo iz Livna školske 1900-1901 učio jedino bosanki jezik jer drugog jezika u Bosni nije bilo sve do 1907 godine, nakon aneksije Bosne od strane AU a potom okupacije 1918 i stvaranja tzv. KSHS kada su nametnuli novokomponovani srpsko-hrvatski jezik,...... :mrgreen:
Image

Fino vidjeti kako su ljudi učili povijest i zemljopis, a ne historiju i geografiju.
Bossona

#62633 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

JohnnyS wrote: 02/06/2021 22:38
Bossona wrote: 02/06/2021 08:41
asurbanipal wrote: 01/06/2021 12:10 Da te volim duša zna, draga moja NDH...

Image

https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... ica/349216

Klasično mitomansko guslanje a istina je voda duboka,.... :mrgreen:
Naši bijahu svi Bošnjaci sa svojim bosanskim jezikom,
Evo kako Josip Smodlaka opisuje Srbizaciju i Hrvatizaciju Bošnjaka u Bosni u 19 vijeku,..
Image
Tadić Stipo iz Livna školske 1900-1901 učio jedino bosanki jezik jer drugog jezika u Bosni nije bilo sve do 1907 godine, nakon aneksije Bosne od strane AU a potom okupacije 1918 i stvaranja tzv. KSHS kada su nametnuli novokomponovani srpsko-hrvatski jezik,...... :mrgreen:
Image

Fino vidjeti kako su ljudi učili povijest i zemljopis, a ne historiju i geografiju.
I to isključivo na bosanskom jeziku :thumbup:
Image
Kao i prvi Ispovjedaonik Stjepana Matijevića Solinjanina iz 17.stoljeća pisan na starobosanskom jeziku bosančici 1630 godine, pa ga prisvoili iako na njemu lijepo piše kojim je jezikom napisan i koja je država, još kažu ne postojećim, :mrgreen: Koje ludilo http://digital.bms.rs/ebiblioteka/pageF ... 8/mode/2up
90minut

#62634 Re: SDA-All about

Post by 90minut »

pici wrote: 02/06/2021 20:08

Image
Ovo ti je podgrupa Hordi Zla.
pici

#62635 Re: SDA-All about

Post by pici »

90minut wrote: 03/06/2021 04:48
pici wrote: 02/06/2021 20:08

Image
Ovo ti je podgrupa Hordi Zla.
JA,I?
90minut

#62636 Re: SDA-All about

Post by 90minut »

Gradska djeca svi do jednog i roditelji im.

Bukvalni prijevod je nasilna gradska raja. :D
Bossona

#62637 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

I Alispahić progledao, samo izbjegava da kaže da je svo zlo došlo sa SANU podvalom Alijom i njegovom halkom.Bakir, Sebija i ostali termiti su posljedica. Ovdje sve lijepo objašnjeno. https://solonovpolis.wordpress.com/2014 ... 0C4Zs17CiA

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#62638 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

"U tom slučaju je bilo indicirano davanje antiviperinog seruma - protuotrova. Ne bi to bilo ništa posebno ni neuobičajeno za ovo doba godine, međutim, tog seruma trenutno nema nigdje u BiH za nabaviti", naveo je doktor Rusmir Baljić, šef Infektivne klinike KCUS-a.
Hvala sda
jazzer

#62639 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

"U tom slučaju je bilo indicirano davanje antiviperinog seruma - protuotrova. Ne bi to bilo ništa posebno ni neuobičajeno za ovo doba godine, međutim, tog seruma trenutno nema nigdje u BiH za nabaviti", naveo je doktor Rusmir Baljić, šef Infektivne klinike KCUS-a.
A ima li za nabaviti respiratora, takoreci duplih, za 10,5 miliona?
Patton44

#62640 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Bossona wrote: 02/06/2021 21:45 Gledam Senadov intervju na N1
Hadžifejzović: Osman Mehmedagić Osmica mi je poručio preko jedne osobe ‘RECI PRIJATELJU DA SE SMIRI’, imam dokaz za to!
Sasvim dobronamjeran savjet. Znajuci da mu je od prekomjernog smrkanja bjelog oslabilo srce, i da je morao ici u Tuzlu na operaciju.
Isto su mu i Tuzlanski doktori savjetovali.Senade smirise nema vise stresa,sikiracije i bjelog.
dorkcic

#62641 Re: SDA-All about

Post by dorkcic »

izvrsni direktor wrote: 03/06/2021 09:42
Hvala sda
Također nikakva informacija o tome šta se radi da se nabavi serum :(
pici

#62642 Re: SDA-All about

Post by pici »

Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
Onda bih ih častio sa plotunom haubica 122 mm a kad krenu tražiti pomoć za ranjenog da ustanove da Motorola ne radi jer su baterije crkle. Kad konačno uspostave vezu da im odgovorim da ne možemo prići nego da čekaju noć i iznesu sami ranjenika niže. Do tada, šta im Bog da.
Nakon što provedu tri sedmice na vrelini u kamenu jedan dan im ne bih poslao hranu i vodu. Neka malo piju ustajale lokve i jedu borovnice, ako ih ima. Kad se požale da neki imaju proliv ili da pišaju krv rekao bih im da će doktoru otići za četiri dana pješice u Rakitnicu.
E onda bih ih tako izgladnjele, umorne, bolesne počastio patriotskim pjesmom na Radiju M uz poruku da su sve najljepše Sarajke na derneku sa nama u gradu. Kad krenu branioci kući poslije 40 dana neka požure da prepješače 20 km do kamiona. Ko zakasni, pješači 40 km-ako zna put.
A kad se spreme kući onda bih im poslao napad u zoru Bijelih vukova i Nevesinjaca. Da čuju kako zvuče puškimitraljezi u zoru i kako ječe minobacači po kamenu. Ako odbiju napad, neka se drže još dva dana jer im nemam koga poslati u pomoć. A kad se iz svega izvuku konačno
Mene će sresti na isturenom komandom mjestu u novoj alfa uniformi. Svježeg, odmornog i najedenog. Onda ću im održati patriotski govor i usput prigovoriti što su tražili toliko artiljeriju. I požsliću im se da moram u Njemačku vidjeti porodicu.
Onda će oni kamionima 6 sati da se truckaju do Tarčina dok cerada prokišnjava. Ja ću naravno Toyotom sa pratiocima i usput svratiti da vidim jel mi prošao kamion robe za šverc od Hrvata. Na ulasku u tunel jakako će prvo moja roba, vojska neka čeka. I boli me briga što niste kući bili mjesec i po, što ti je otac imao moždani od sekiracije, što ti kćer ima astmu a nigdje lijeka i što ti žena nema šta da naloži a djeca jedu pitu od riže 6 mjeseci. Kad rat stane zaposliću vojsku na nadnicu, 20 km dnevno i bez prijave. A ja ću lagano u parlament.
Tako se pravila Bosna jebem li vam sve razmaženo idealističko. Pizda li vam materina bezobrazna maloumna, ovu je državu pravila i branila sirotinja kojoj je jedino na pameti bilo da preživi naredni dan. Niko se nije borio za ideale već za živu glavu, idioti razmaženi.
I zaboravio sam vam na početku reći možda i najbitniji dio: kad krenete na onaj vrh s početka...možda i zalutate pa odete neprijatelju. Ne zna vodič baš najbolje taj dio a karta je loše iskopirana a vozač je držao na suncu pa je izblijedila. Jebaji ga, snađite se nekako gore.

P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.
za sve sdO sendviČare...
drug_profi

#62643 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

dorkcic wrote: 03/06/2021 11:28
Hvala sda
Problematika je ova. Zagreb ih prestao proizvoditi, Cijena bila oko 50 maraka. Sad i oni moraju kupovati evropske po 500 eura. A rok trajanja nije dug da ga sad uzmes da imas. Zale se i Hrvati da su spali na nekoliko desetaka doza.
Ima i u Torlaku BG da se kupi, 100 eura doza.
E sad ovi nasi vjerovatno cekaju sadaku.
Billy The Pljuc

#62644 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

pici wrote: 03/06/2021 12:10
Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
Onda bih ih častio sa plotunom haubica 122 mm a kad krenu tražiti pomoć za ranjenog da ustanove da Motorola ne radi jer su baterije crkle. Kad konačno uspostave vezu da im odgovorim da ne možemo prići nego da čekaju noć i iznesu sami ranjenika niže. Do tada, šta im Bog da.
Nakon što provedu tri sedmice na vrelini u kamenu jedan dan im ne bih poslao hranu i vodu. Neka malo piju ustajale lokve i jedu borovnice, ako ih ima. Kad se požale da neki imaju proliv ili da pišaju krv rekao bih im da će doktoru otići za četiri dana pješice u Rakitnicu.
E onda bih ih tako izgladnjele, umorne, bolesne počastio patriotskim pjesmom na Radiju M uz poruku da su sve najljepše Sarajke na derneku sa nama u gradu. Kad krenu branioci kući poslije 40 dana neka požure da prepješače 20 km do kamiona. Ko zakasni, pješači 40 km-ako zna put.
A kad se spreme kući onda bih im poslao napad u zoru Bijelih vukova i Nevesinjaca. Da čuju kako zvuče puškimitraljezi u zoru i kako ječe minobacači po kamenu. Ako odbiju napad, neka se drže još dva dana jer im nemam koga poslati u pomoć. A kad se iz svega izvuku konačno
Mene će sresti na isturenom komandom mjestu u novoj alfa uniformi. Svježeg, odmornog i najedenog. Onda ću im održati patriotski govor i usput prigovoriti što su tražili toliko artiljeriju. I požsliću im se da moram u Njemačku vidjeti porodicu.
Onda će oni kamionima 6 sati da se truckaju do Tarčina dok cerada prokišnjava. Ja ću naravno Toyotom sa pratiocima i usput svratiti da vidim jel mi prošao kamion robe za šverc od Hrvata. Na ulasku u tunel jakako će prvo moja roba, vojska neka čeka. I boli me briga što niste kući bili mjesec i po, što ti je otac imao moždani od sekiracije, što ti kćer ima astmu a nigdje lijeka i što ti žena nema šta da naloži a djeca jedu pitu od riže 6 mjeseci. Kad rat stane zaposliću vojsku na nadnicu, 20 km dnevno i bez prijave. A ja ću lagano u parlament.
Tako se pravila Bosna jebem li vam sve razmaženo idealističko. Pizda li vam materina bezobrazna maloumna, ovu je državu pravila i branila sirotinja kojoj je jedino na pameti bilo da preživi naredni dan. Niko se nije borio za ideale već za živu glavu, idioti razmaženi.
I zaboravio sam vam na početku reći možda i najbitniji dio: kad krenete na onaj vrh s početka...možda i zalutate pa odete neprijatelju. Ne zna vodič baš najbolje taj dio a karta je loše iskopirana a vozač je držao na suncu pa je izblijedila. Jebaji ga, snađite se nekako gore.

P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.
za sve sdO sendviČare...
Odličan!

:thumbup:
detroit-mercy

#62646 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Hvala sda
Nemoj ici na mjesta gdje se zmije okupljaju pa ti nece trebati serum :mrgreen:
konami666

#62647 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

detroit-mercy wrote: 03/06/2021 15:24

Hvala sda
Znaci ništa od protesta ispred centrale sda?
detroit-mercy

#62648 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

konami666 wrote: 03/06/2021 15:30

Pa sad, ima dosta vise materijala za proteste ispred centrale ali sumnjam da ce se dogoditi.
SDA je napravila jedan takav sistem da je vise postalo zalosno i za gledati i za slusati sta je uradjeno od te drzave.
Ma koliko se mi kofrcili i kocoperili istina je samo jedna mi smo na samom dnu, a na dnu smo zahvaljujuci upravo njima.
I jos je to i dobro kad pogledam ove mlade snage koje nam SDA potura.
konami666

#62649 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

detroit-mercy wrote: 03/06/2021 17:14
konami666 wrote: 03/06/2021 15:30
Pa sad, ima dosta vise materijala za proteste ispred centrale ali sumnjam da ce se dogoditi.
SDA je napravila jedan takav sistem da je vise postalo zalosno i za gledati i za slusati sta je uradjeno od te drzave.
Ma koliko se mi kofrcili i kocoperili istina je samo jedna mi smo na samom dnu, a na dnu smo zahvaljujuci upravo njima.
I jos je to i dobro kad pogledam ove mlade snage koje nam SDA potura.
Nismo još na dnu, može se još niže da ide, to će ti ove nove sda mlađe snage dokazati :D
Bossona

#62650 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Patton44 wrote: 03/06/2021 10:32
Bossona wrote: 02/06/2021 21:45 Gledam Senadov intervju na N1
Sasvim dobronamjeran savjet. Znajuci da mu je od prekomjernog smrkanja bjelog oslabilo srce, i da je morao ici u Tuzlu na operaciju.
Isto su mu i Tuzlanski doktori savjetovali.Senade smirise nema vise stresa,sikiracije i bjelog.

Izdajnikobegovićima smeta istina koju Senad izosi a tebi i sličnim botovima je bitnija dinastija Izdajnikobegovića od države i naroda koju ti skotovi izdaju i prodaju tri decenije.
Osmica je Bakirova i Sekina privatna džukela koja predvodi čopor SDA podanika i plaćenika Muslimovićeve KOS-ovske škole laži i podvala.
Post Reply