Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

foxlife

#33176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 02/06/2021 15:49
foxlife wrote: 02/06/2021 15:36
kakaljin wrote: 02/06/2021 15:31

Ako pise 60 ja vozim izmedju 60 i 69 i sve po propisu vozim, da meni znak odredjuje koliko trebam voziti minimalno, a sve preko 10+ tu su sankcije koje prihvatam jer sam vozio mimo propisa.

Ako u gradu pise da vozim koliko pise na znaku to mi je jos jedan znak da cu normalno proci gradom jer ce me pratiti zeleni val i necu imati problema sa zaustavljanjem.

I da ako pise na znaku onda moram toliko voziti jer mi to propisi nalazu i takvim ponasanjem ne ometam saobracaj i ne stvaram guzvu iza sebe.
Pa ti onda izlazis na ulicu a ne znas ni znacenje znakova koje pratis
To je gore nego sto neko vozi brzo ili sporo
A evo da ti dokazem da nisi u pravu sa tom teorijom da ako vozis po znaku da ces stici na zeleni val
Vozi 60 glavnom i dovekat ce te crveno na otoci u pravcu grada a kod remize ako se dobro sjecam u pravcu ilidze
Zatim onaj mali semafor prije skenderije takodje ce te docekati crveno ako vozis tom brzinom tako da to nije tacno sto pises o brzini i zelenom valu tj njihovoj povezanosti sa znakovima
Pa mora prekid biti negdje jer ne mozes sve u gradu uskladiti da bude 100% tacno sa ostalim ulicama koje sjeku glavnu, ali i to sto kazes treba se postovati da ne stajes na semaforima ranije od tih, kada vozim 60 stacu samo na tim semaforima koji prave prekid, a ako vozim ispod 60 onda cu sigurno stati na svaki ili svaki drugi semafor. Tako da sam u pravu voznjom 60 vozim po propisu i ne ometam saobracaj, a ako vozim ispod te brzine onda ometam saobracaj i pravim guzvu
Pa nisi upravu sam si dokazao
MorningStar

#33177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MorningStar »

Ne piscite po forumu ljudi :D
foxlife

#33178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Dozer wrote: 02/06/2021 15:50
foxlife wrote: 02/06/2021 15:39 I ja cu onda postupiti ispravno ako pucam na tebe jer si mi oduzeo prednost
Nije po zakonu al ispravno

Za brzinu nema donje granice i ne mozes biti kaznjen za to ako vozis 40
Opet ponavljam da li je to solidarno prema drugima koja je kultura voznje i sl je druga prica o kojoj mozemo raspravljati i vjerovatno se sloziti
E sad treca stvar je sto policija ne kaznjava ove sto koriste telefon bilo tipkanje bilo pozivi ili sta vec
Poredjenje ti je nidje veze, al' hajd'....
Prije rata je postojala i ta stavka u zakonu, i tretirala se isto kao i prekoracenja, s tim da ne znam da su ikoga kaznili za voznju -10, ali znam za neke koji su dobili kaznu za -20 kao i za +20.

Sada te stavke nema u zakonu, a trebala bi biti.
Treba biti i stavka u zakonu da ako izvuces pistolj automatski dobijas godinu zatvora bez sudjenja oduzimanje oruzja i zabrana da ikad vise posjedujes al je nema
Dozer

#33179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

foxlife wrote: 02/06/2021 15:52 Ne znam kako si zakljucio da saginjem glavu al nema veze
Kladim se da sam bio uzdignute glave gdje bi je ti spustio jer se okreces kako vjetar puse
Cisto sumnjam da bi faći npr izvadio pistolj

E takvi su najgori dizu glavu gdje mogu
Ne kontam bas sta znaci ovo da se okrecem kako vjetar puse...
A, vidis - tu grijesis. ;)
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#33180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

foxlife wrote: 02/06/2021 15:49
liaar wrote: 02/06/2021 15:44
foxlife wrote: 02/06/2021 15:39

I ja cu onda postupiti ispravno ako pucam na tebe jer si mi oduzeo prednost
Nije po zakonu al ispravno

Za brzinu nema donje granice i ne mozes biti kaznjen za to ako vozis 40
Opet ponavljam da li je to solidarno prema drugima koja je kultura voznje i sl je druga prica o kojoj mozemo raspravljati i vjerovatno se sloziti
E sad treca stvar je sto policija ne kaznjava ove sto koriste telefon bilo tipkanje bilo pozivi ili sta vec
Što se tiče ovoga sa autom, takva ozljeda imovine koju bi čovjek i oprostio da ga čovjek dočeka i kaže "izvini debilu što sam ti ogrebao auto" i halalio bi mu, a da te na to dočeka sa "Ja i" i pođe otići, pa nećeš da si 10 puta veći od mene.

A to za prvenstvo, ja baš dugo nisam doživio da mi neko oduzme prvenstvo.
Bakir nas je docekao sa ja i za gore stvari pa sta mislis sta bi se desilo da neko potegne pistolj na to?
Ja shvatam sta ti zelis reci sta i dozer zeli reci al ne ocekuj onda da drugi prema tebi se ponasa civilizacijski
Poenta mog komentara za Dozeru situaciju i moje odobravanje istog je to što je mene rahmetli otac naučio da se prema svima odnosim sa poštovanjem, bio prosjak ili neki nadri-direktor kakvih je sada puno Sarajevo.
Samim time, ne bih mu skočio za vrat bez da on meni ne skoči za vrat ili me ne pokuša poniziti kao što je ovo "ja i" bilo prema Dozeru.

Opet ti je poređenje niđe veze, to sa Bakirom je druga priča, nije ista situacija i ne može se uzeti u isti kontekst iako pokušavaš.
foxlife

#33181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Dozer wrote: 02/06/2021 15:56
foxlife wrote: 02/06/2021 15:52 Ne znam kako si zakljucio da saginjem glavu al nema veze
Kladim se da sam bio uzdignute glave gdje bi je ti spustio jer se okreces kako vjetar puse
Cisto sumnjam da bi faći npr izvadio pistolj

E takvi su najgori dizu glavu gdje mogu
Ne kontam bas sta znaci ovo da se okrecem kako vjetar puse...
A, vidis - tu grijesis. ;)
A ti si ispravan kad kazes da ja saginjem glavu?
Vidis da svijet ravnas po sebi
foxlife

#33182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

liaar wrote: 02/06/2021 15:58
foxlife wrote: 02/06/2021 15:49
liaar wrote: 02/06/2021 15:44

Što se tiče ovoga sa autom, takva ozljeda imovine koju bi čovjek i oprostio da ga čovjek dočeka i kaže "izvini debilu što sam ti ogrebao auto" i halalio bi mu, a da te na to dočeka sa "Ja i" i pođe otići, pa nećeš da si 10 puta veći od mene.

A to za prvenstvo, ja baš dugo nisam doživio da mi neko oduzme prvenstvo.
Bakir nas je docekao sa ja i za gore stvari pa sta mislis sta bi se desilo da neko potegne pistolj na to?
Ja shvatam sta ti zelis reci sta i dozer zeli reci al ne ocekuj onda da drugi prema tebi se ponasa civilizacijski
Poenta mog komentara za Dozeru situaciju i moje odobravanje istog je to što je mene rahmetli otac naučio da se prema svima odnosim sa poštovanjem, bio prosjak ili neki nadri-direktor kakvih je sada puno Sarajevo.
Samim time, ne bih mu skočio za vrat bez da on meni ne skoči za vrat ili me ne pokuša poniziti kao što je ovo "ja i" bilo prema Dozeru.

Opet ti je poređenje niđe veze, to sa Bakirom je druga priča, nije ista situacija i ne može se uzeti u isti kontekst iako pokušavaš.
Poenta je da se ne mozes tako ponasati ako zelis uredjenu drzavu po ps-u i sl
Znaci ako se ti ponasas tako daj pravnu drzavu a ako ja onda je ok jer nema drzave
Sa bakirom je ista prica jer je nezakonito stekao bogatstvo ili sta vec i ok je to s njegove strane kad gledas ovako a kad njega napadaju napad na bosnjake moramo tako itd
Dozer

#33183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

foxlife wrote: 02/06/2021 15:59 A ti si ispravan kad kazes da ja saginjem glavu?
Da ti malo ne brkas neke stvari...? Nisam ti rekao da je saginjes, nego saginji je ako hoces. De malo... ohani.
foxlife wrote: 02/06/2021 16:01 Poenta je da se ne mozes tako ponasati ako zelis uredjenu drzavu po ps-u i sl
Znaci ako se ti ponasas tako daj pravnu drzavu a ako ja onda je ok jer nema drzave
Sa bakirom je ista prica jer je nezakonito stekao bogatstvo ili sta vec i ok je to s njegove strane kad gledas ovako a kad njega napadaju napad na bosnjake moramo tako itd
A mozes se ponasati kao doticni "kabadahija", ostecivati tudju imovinu, i onda izigravati silu, pri tome izbjegavajuci da platis kaznu? Normalno bi bilo da je ili normalno komunicirao kad sam vec bio tu, ili da je ostavio broj telefona da ga se nazove.

Moj sin je, recimo, prije dvije godine ogulio neciju skodu na parkingu. Motao, nije dobro procijenio, i svojim zadnjim blatobranom ogulio zadnji branik tudjeg auta. Zvao me, da pita sta ce, i ja mu rekao da ostavi svoj broj telefona na brisac i napise da se covjek javi radi nastale stete.
Navecer se javila neka zena, sve uredno, on se izvinuo, otisli u servis i platili popravku.
Ovo ti nije dovoljno civilizovano, ljudski, posteno...?

E pa, meni jeste. A ove kabadahije, i zaboli me qrac ko su, sta su i sta voze, svaki put ce na onakvo ponasanje zavrsiti isto, a nije iskljuceno ni gore, sve zavisno od vlastitog ponasanja.
Toliko od mene na ovu temu.

P.S. Faco nikad ne bi postupio k'o navedeni debil. To ti garantujem, a ti skontaj kako znam.
foxlife

#33184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Dozer wrote: 02/06/2021 16:07
foxlife wrote: 02/06/2021 15:59 A ti si ispravan kad kazes da ja saginjem glavu?
Da ti malo ne brkas neke stvari...? Nisam ti rekao da je saginjes, nego saginji je ako hoces. De malo... ohani.
foxlife wrote: 02/06/2021 16:01 Poenta je da se ne mozes tako ponasati ako zelis uredjenu drzavu po ps-u i sl
A mozes se ponasati kao doticni "kabadahija", ostecivati tudju imovinu, i onda izigravati silu, pri tome izbjegavajuci da platis kaznu? Normalno bi bilo da je ili normalno komunicirao kad sam vec bio tu, ili da je ostavio broj telefona da ga se nazove.

Moj sin je, recimo, prije dvije godine ogulio neciju skodu na parkingu. Motao, nije dobro procijenio, i svojim zadnjim blatobranom ogulio zadnji branik tudjeg auta. Zvao me, da pita sta ce, i ja mu rekao da ostavi svoj broj telefona na brisac i napise da se covjek javi radi nastale stete.
Navecer se javila neka zena, sve uredno, on se izvinuo, otisli u servis i platili popravku.
Ovo ti nije dovoljno civilizovano, ljudski, posteno...?

E pa, meni jeste. A ove kabadahije, i zaboli me qrac ko su, sta su i sta voze, svaki put ce na onakvo ponasanje zavrsiti isto, a nije iskljuceno ni gore, sve zavisno od vlastitog ponasanja.
Toliko od mene na ovu temu.

P.S. Faco nikad ne bi postupio k'o navedeni debil. To ti garantujem, a ti skontaj kako znam.
Ko je rekao da se on moze ponasati?
Njegovo ponasanje kabadahije ne opravdava tvoje posanasanje kabadahije
kakaljin

#33185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

foxlife wrote: 02/06/2021 15:53
foxlife wrote: 02/06/2021 15:36

Pa ti onda izlazis na ulicu a ne znas ni znacenje znakova koje pratis
To je gore nego sto neko vozi brzo ili sporo
A evo da ti dokazem da nisi u pravu sa tom teorijom da ako vozis po znaku da ces stici na zeleni val
Vozi 60 glavnom i dovekat ce te crveno na otoci u pravcu grada a kod remize ako se dobro sjecam u pravcu ilidze
Zatim onaj mali semafor prije skenderije takodje ce te docekati crveno ako vozis tom brzinom tako da to nije tacno sto pises o brzini i zelenom valu tj njihovoj povezanosti sa znakovima
Pa mora prekid biti negdje jer ne mozes sve u gradu uskladiti da bude 100% tacno sa ostalim ulicama koje sjeku glavnu, ali i to sto kazes treba se postovati da ne stajes na semaforima ranije od tih, kada vozim 60 stacu samo na tim semaforima koji prave prekid, a ako vozim ispod 60 onda cu sigurno stati na svaki ili svaki drugi semafor. Tako da sam u pravu voznjom 60 vozim po propisu i ne ometam saobracaj, a ako vozim ispod te brzine onda ometam saobracaj i pravim guzvu
Sta si dokazao da imaju dva prekida zelenog vala kada napravis cijeli krug od ilidze do vijecnice.

PA naravno da imaju SAMO dva prekida i da je to uredu, i zato cijelom dionicom vozis 60 i neces nigdje stati sem na ta dva semafora, a ako vozis ispod 60 onda ces stati na vecinu semafora u gradu. I tebi je uredu stati na gotovo sve semafore u gradu umjesto da stanes na samo dva semafora!!!!!
foxlife

#33186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 02/06/2021 17:47

Sta si dokazao da imaju dva prekida zelenog vala kada napravis cijeli krug od ilidze do vijecnice.

PA naravno da imaju SAMO dva prekida i da je to uredu, i zato cijelom dionicom vozis 60 i neces nigdje stati sem na ta dva semafora, a ako vozis ispod 60 onda ces stati na vecinu semafora u gradu. I tebi je uredu stati na gotovo sve semafore u gradu umjesto da stanes na samo dva semafora!!!!!
Nemoj mi dodavati nesto sto nisam rekao
Ko je rekao da je uredu meni?
I neces samo stati na ta 2 nego minimalno i na skenderiji al nebitno izgleda ti ne kontas poentu
kakaljin

#33187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

foxlife wrote: 02/06/2021 17:53

I neces samo stati na ta 2 nego minimalno i na skenderiji al nebitno izgleda ti ne kontas poentu
Ne kontas ti poentu

Treba teziti da se sto manje staje na semaforima a ne da se staje skoro na svakom.

vozis 60 i neces stajati na vise od ta 2-3 semafora, a vozis ispod 60 onda ces stati na vecinu semafora.
foxlife

#33188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 02/06/2021 18:01

Ne kontas ti poentu

Treba teziti da se sto manje staje na semaforima a ne da se staje skoro na svakom.

vozis 60 i neces stajati na vise od ta 2-3 semafora, a vozis ispod 60 onda ces stati na vecinu semafora.
Treba teziti saobracajnoj kulturi a ne da se zakon postiva samo kad tebi ide u prilog
kakaljin

#33189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

foxlife wrote: 02/06/2021 18:05

Ne kontas ti poentu

Treba teziti saobracajnoj kulturi a ne da se zakon postiva samo kad tebi ide u prilog
PA saobracajna kultura je kada vozis onoliko koliko je propisano znakom i da mozes bez zastoja proci sto vise gradom.

Zakon se treba u potpunosti postovati, ali ima neki stavki koje se moraju korigovati da bi bio jos bolji i korisniji za gradjane da ga postuju i da ako naprave prekrsaj da budu sankcionisani adekvatno svi bez ikakvih izuzetaka.
foxlife

#33190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 02/06/2021 18:08
foxlife wrote: 02/06/2021 18:05

Ne kontas ti poentu

PA saobracajna kultura je kada vozis onoliko koliko je propisano znakom i da mozes bez zastoja proci sto vise gradom.

Zakon se treba u potpunosti postovati, ali ima neki stavki koje se moraju korigovati da bi bio jos bolji i korisniji za gradjane da ga postuju i da ako naprave prekrsaj da budu sankcionisani adekvatno svi bez ikakvih izuzetaka.
A propisano je od 40 do 60 al ti to ne mozes shvatiti
Saobracajna kultura je da ako ja vozim sporije sklonim se u desnu ili prosirenje ako je jedna traka
Dozer

#33191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Po toj logici propisno je i 20. I 10. Nema u zakonu nigdje propisanog brojcanog minimuma. Hajde onda da svi vozimo prvom i 10 kmh kroz grad.
Sta fali...

Ja od sutra pocinjem voziti 20, i to u 8.00 i u 16.00, glavnom.dzadom, a ponekad cu i Drinskom.
Kad vec seremo kvake, da ih seremo kako treba....
Naslovnica

#33192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Kada sa AP vozim prema Ajliđi ili "ugrad", vozim slalom. Razmak između debila 100m, brzina 35-45.
Pogotovu tamo oko Stupske petlje i na potezu od Otoke pa skroz to Čaršije
Obično bude još jedan Šumaher koji skonta šta radim pa krene za mnom.
Gledam u brzinomjer 60-65.
Kontam koji vam je Q svima, svi voze k'o retardirani?!
foxlife

#33193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Dozer wrote: 02/06/2021 20:21 Po toj logici propisno je i 20. I 10. Nema u zakonu nigdje propisanog brojcanog minimuma. Hajde onda da svi vozimo prvom i 10 kmh kroz grad.
Sta fali...

Ja od sutra pocinjem voziti 20, i to u 8.00 i u 16.00, glavnom.dzadom, a ponekad cu i Drinskom.
Kad vec seremo kvake, da ih seremo kako treba....
nije po toj logici jer ti zakon ne dozvoljava 20
jbt pametujete a ne znate zakone
S4mpion

#33194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

BiBi911 wrote: 02/06/2021 12:39
S4mpion wrote: 02/06/2021 12:19 Nije do brzine nego do koeficijenta sigurnosti, na toj cesti možeš vozit' 200kmh i opet za učesnike u saobraćaju bit' manja opasnost od nekog dedice koji ga po gradu gusla 40kmh ili neke tetke što po magistrali ne prelazi 50.
Spomenem ti uciteljicu fizike. Zaustavni put sa 200 je 150metara I vise dok sa 50kmh je ispod 30..
Tebe ko da amer uci pravilima

Po gradu je valjda ogranicenje 50
Na magistrali 60
Koeficijent sigurnosti u obzir uzima mnogo više od zaustavnog puta, tako da nisi u pravu.
uvijekIInikadI

#33195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by uvijekIInikadI »

Naslovnica wrote: 02/06/2021 20:31 Kada sa AP vozim prema Ajliđi ili "ugrad", vozim slalom. Razmak između debila 100m, brzina 35-45.
Pogotovu tamo oko Stupske petlje i na potezu od Otoke pa skroz to Čaršije
Obično bude još jedan Šumaher koji skonta šta radim pa krene za mnom.
Gledam u brzinomjer 60-65.
Kontam koji vam je Q svima, svi voze k'o retardirani?!
Blago tebi kad imaš te sreće, oni 35-45 a ti 60-65. Dabogda te sreća pratila i dalje.
noviclan

#33196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Najgori su oni debili sto kuckaju porukice i prave zastoj guzvu nepotrebno odstojanje i razmak, sto je najgore ti isti prodju na zeleno-zuto a ti ostanes da cekas itd itd
komsinica_s_drugog

#33197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

Peryton_ wrote: 02/06/2021 14:40 Da uprostimo stvari.95% foruma misli da na preglednim cestama gdje je ogranicenje 60 70 80 mogu furati gotovo pa duplo vise jer je eto pregledno i kao ne ugrozavaju nikoga? Ovdje se ne prica o voznji po ogranicenju ili 10 iznad ovdje se prica o 60 ili 70 ili 80 preko.Je li stvarno niko ne vidi nista pogresno u ovome? Ljudi nam ginu svake sedmice zbog ovakvog razmisljanja na cesti Lukavac Gracanica jer je pregledno i pravac je pa de da poceram 140, mogu ja zakocit.
Voziti duplo brze je pozeljno, ne ometas nikog, k'o raketa, samo proletis svojim putem. Vozis li 10 ispod ogranicenja, posto ometas niski let ostalim ucesnicima u saobracaju zasluzujes najmanje malj u celo.
Sad ce to forumasi pecatirat :thumbup:
BiBi911

#33198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BiBi911 »

komsinica_s_drugog wrote: 03/06/2021 06:07
Peryton_ wrote: 02/06/2021 14:40 Da uprostimo stvari.95% foruma misli da na preglednim cestama gdje je ogranicenje 60 70 80 mogu furati gotovo pa duplo vise jer je eto pregledno i kao ne ugrozavaju nikoga? Ovdje se ne prica o voznji po ogranicenju ili 10 iznad ovdje se prica o 60 ili 70 ili 80 preko.Je li stvarno niko ne vidi nista pogresno u ovome? Ljudi nam ginu svake sedmice zbog ovakvog razmisljanja na cesti Lukavac Gracanica jer je pregledno i pravac je pa de da poceram 140, mogu ja zakocit.
Voziti duplo brze je pozeljno, ne ometas nikog, k'o raketa, samo proletis svojim putem. Vozis li 10 ispod ogranicenja, posto ometas niski let ostalim ucesnicima u saobracaju zasluzujes najmanje malj u celo.
Jos ce dodat da od one tri glOvne trake 3. Je za preticanje I na njoj nema ograničenja
mali_balon

#33199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

komsinica_s_drugog wrote: 03/06/2021 06:07
Tako je.... :thumbup:
Laplace

#33200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

foxlife wrote: 02/06/2021 15:03
kakaljin wrote: 02/06/2021 15:00
foxlife wrote: 02/06/2021 14:21

zato jer mozes voziti ispod ogranicenja
ako pise 60 to ne znaci da se mora voziti 60
to je gornja granica a ti mozes voziti sve ispod a donja granica je 40 uglavnom iako nije zakonom to doneseno

poenta univerzalnih znakova je sto nismo svi isto fizicki ni spihicki spremni niti imamo iste automobile
sve dok postoji jedan vozac koji vozi ficu peglicu i sl treba stajati taj znak 80
bez obzira sto ti vozis porse 2021 koji ima sve moguce abs tds fds lgbt itd onaj u fici nema a posto je cesta javna ne mozes mu zabraniti da vozi

problem je u vama vozacima koji svijet ravnate po sebi i ako ti imas mislis da svi imaju isto
Te brzine su ostale kada su se fice i juge vozili sada svako auto moze istom dionicom skoro duplo brze da prodje bez problema.

U zakonu postoji ometanje saobracaja tako da svako voznja isopd oganicenja je ometanje saobracaja a ne brzinska kazna kako ti volis reci.

Zato ako vidis da je neko izqa tebe brzi od tebe onda ga propustis prvom prilikom na bezbjednom mjestu, a ne da ga jos vise usporavas i nedas mu da te pretekne. u vecini slucajeva se ovo desava i zato je problem i guzvi i preticanja na nekim mjestima gdje je rizicnije.

Za sva kaznjavanja je policija da kazni onoga koji krsi zakon u saobracaju, a ne da ja ili ti nekome branimo da vozi mimo propisa.

ima ih koji prekrse propise ali ne ugroze nikoga vec se samo snadju i prodju lakse nego neko drugi. Problem je zvjeranje okolo kada se vozi auto i ne gleda se situacija u saobracaju i pravi se zastoj u saobracaju.

Postoje vozaci kojima je brzina od 100 km/h normalna i voze je bez ikakve opasnosti po druge ucesnike, a imas isto tako vozace koji voze 40 km/h i veca su opasnost i za sebe i za ostale ucesnike mnogostruko vise nego ovaj sto vozi 100 km/h, a da ne govorim da je za neke vozace 100 km/h misaona imenica i da je to za njih brzina svjetlosti koja je nedostizna.
a fica i juga sada nema?
upravo u tome je poenta
takvu cestu osim sto koriste mercedesi audiji porsei itd koristi i fico i jugo
u zakonu postoji ometanje saobracaja
a pise li u zakonu sta je ometanje saobracaja i koja je to minimilna brzina kojom moras voziti da ne bi ometao?
posto meni i tebi nije isti pojam ometanja zato i jeste zakon rastezljiv toliko
ako je tebi ometanje saobracaja 40kmh meni moze biti 60kmh iako je to gornja granica recimo

a ovo oko brzina na kraju posta si upravo kontradiktoran u istom postu kad pominjes to su brzine za fice i juge
Na stranu Fićo, ali Yugo je bio moj prvi auto i vozio sam ga do 100 km/h (par puta i 110 ili 120) bez ikakvih problema, 80 lagano. Čovjek koji ga je kupio od mene je (navodno) vozio 140 kad je išao u Beograd. U svakom slučaju,Yugo može komotno 80 ili 90 bez rizika ako je tehnički ispravan.
Post Reply