Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#33151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po meni iskreno nisu problem oni što voze 10-15 ispod ograničenja ili striktno po ograničenju na cesti gdje se brže može voziti a da ne ugrožavaš nikog - takvi se lahko "otresu" na prvoj isprekidanoj, veći su problem oni što guslaju dok je puna i krivine pa ga daju na gas na pravcu, a još gora je grupa majmuna od 5-6 auta koji idu 10 ispod ograničenja i zalijepe se jedan drugom uz karambolku da kad pretičeš nemaš gdje uletit u svoju traku. A da ne pričam o takvim kamionima 
Last edited by black_adrian on 02/06/2021 15:08, edited 1 time in total.
- Dozer
#33152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Super... Hajde da to pretvorimo u cifre.foxlife wrote: ↑02/06/2021 14:51 problem je u onima koji gledaju samo sebe
ja ako vozim u zzakonskim okvirima ne gledam samo sebe jer mi zakon dozvoljava da vozim od 40 do 60 a ti sto bi vozio 80 gledas samo sebe i ugrozavas druge
ja nigdje nisam napisao da i ja ne vozim tih 80 al sebe ne opravdavam kad mi ti kazes vozio si 80
jesam i zakonski kriv sam ako me uhvati policija poklopi se usima i plati kaznu sta drugo
voznja 10+ ispod nije ometanje saobracaja
koja je donja granica za brzinu?
za ap znamo 80 jel
a izmedju 80 i 130 nije 10+ ispod ogranicenja nego 50
to sto je tebi imbecilno nije zakonu i opet ponavljam gledas sebe
to sto isti takav smeta tebi i meni mu ne mozemo nista osim da mu spujemo sto se ne prestroji u desnu ili se skloni na prosirenje kad napravi kolonu
kao sto ti govoris ako te strah ako ne znas i sl nemoj voziti isto se moze reci i za tebe ako ne znas drzati brzinu u ogranicenju onda nemoj voziti
poenta je da gledas sebe a ne i ostale
ne samo ti nego velika vecina vozaca
AP: Gornja granica (ogranicenje) 130, donja granica (ogranicenje) 80, razlika 50, tj. dozvoljeni raspon umanjenja brzine kretanja je max. 38 % od maksimalne dozvoljene brzine.
Primijeni isti princip i na magistrale i grad, i ogranicenja 80 i 60, naranvo uz adekvatna umanjenja odnosa, i dobices da je na 80 donji limit 60+, a na 60 je donji limit 50.
Razlog za takvu voznju je...?
- Dozer
#33153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1. On je krenuo da ide.soha96 wrote: ↑02/06/2021 14:53 Najiskrenije, zvao bih policiju na licu mjesta i to je to. Mogu zamisliti profil takvog lika, i taj klosarski stav sa golfom 4 i to o cemu pricas ali svejedno ne bih mogao uperiti gun u covjeka za takvo nesto koliko me god iziritirao. Mogao si i ti hladno nayebat da ti je kasnije nazvao policiju, prijetnja oruzijem nije mala stvar.
2. Nisam nista uperio u njega, samo izvadio i spustio niz nogu.
3. To je bilo sasvim dovoljno za tog kloska.
4. End of story.
5. Pazite kako otvarate svoja vrata i gledajte da ne ostecujete tudja. Nikad ne znate na kakvu budalu mozete naici. Ni koliko ce vas to kostati.
6. End of story. Opet.
-
kakaljin
#33154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je ometanje saobracaja kada ne mozes drzati brzinu po gradu da uhvatis zeleni val jer je on napravljen na brzinu 60 km/h i vozis normalno gradom.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:03a fica i juga sada nema?kakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:00Te brzine su ostale kada su se fice i juge vozili sada svako auto moze istom dionicom skoro duplo brze da prodje bez problema.foxlife wrote: ↑02/06/2021 14:21
zato jer mozes voziti ispod ogranicenja
ako pise 60 to ne znaci da se mora voziti 60
to je gornja granica a ti mozes voziti sve ispod a donja granica je 40 uglavnom iako nije zakonom to doneseno
poenta univerzalnih znakova je sto nismo svi isto fizicki ni spihicki spremni niti imamo iste automobile
sve dok postoji jedan vozac koji vozi ficu peglicu i sl treba stajati taj znak 80
bez obzira sto ti vozis porse 2021 koji ima sve moguce abs tds fds lgbt itd onaj u fici nema a posto je cesta javna ne mozes mu zabraniti da vozi
problem je u vama vozacima koji svijet ravnate po sebi i ako ti imas mislis da svi imaju isto
U zakonu postoji ometanje saobracaja tako da svako voznja isopd oganicenja je ometanje saobracaja a ne brzinska kazna kako ti volis reci.
Zato ako vidis da je neko izqa tebe brzi od tebe onda ga propustis prvom prilikom na bezbjednom mjestu, a ne da ga jos vise usporavas i nedas mu da te pretekne. u vecini slucajeva se ovo desava i zato je problem i guzvi i preticanja na nekim mjestima gdje je rizicnije.
Za sva kaznjavanja je policija da kazni onoga koji krsi zakon u saobracaju, a ne da ja ili ti nekome branimo da vozi mimo propisa.
ima ih koji prekrse propise ali ne ugroze nikoga vec se samo snadju i prodju lakse nego neko drugi. Problem je zvjeranje okolo kada se vozi auto i ne gleda se situacija u saobracaju i pravi se zastoj u saobracaju.
Postoje vozaci kojima je brzina od 100 km/h normalna i voze je bez ikakve opasnosti po druge ucesnike, a imas isto tako vozace koji voze 40 km/h i veca su opasnost i za sebe i za ostale ucesnike mnogostruko vise nego ovaj sto vozi 100 km/h, a da ne govorim da je za neke vozace 100 km/h misaona imenica i da je to za njih brzina svjetlosti koja je nedostizna.
upravo u tome je poenta
takvu cestu osim sto koriste mercedesi audiji porsei itd koristi i fico i jugo
u zakonu postoji ometanje saobracaja
a pise li u zakonu sta je ometanje saobracaja i koja je to minimilna brzina kojom moras voziti da ne bi ometao?
posto meni i tebi nije isti pojam ometanja zato i jeste zakon rastezljiv toliko
ako je tebi ometanje saobracaja 40kmh meni moze biti 60kmh iako je to gornja granica recimo
a ovo oko brzina na kraju posta si upravo kontradiktoran u istom postu kad pominjes to su brzine za fice i juge
Meni je ometanje saobrcaja kada je brzina manja od one koja pise znakom, sem ako nisu neke guzve velike pa se ne moze voziti.
Sve brzine koje pisu znakom mogu se bez sankcija voziti 10 km/h vise od te napisanje i to je ta tolerancija, a ispod napisane brzine je vec ometanje saobracaja jer to vec dolazimo do minimalno preko 20 km/h od dozvoljene znakom.
-
foxlife
#33155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pusti tu pricu o postotcimaDozer wrote: ↑02/06/2021 15:07Super... Hajde da to pretvorimo u cifre.foxlife wrote: ↑02/06/2021 14:51 problem je u onima koji gledaju samo sebe
ja ako vozim u zzakonskim okvirima ne gledam samo sebe jer mi zakon dozvoljava da vozim od 40 do 60 a ti sto bi vozio 80 gledas samo sebe i ugrozavas druge
ja nigdje nisam napisao da i ja ne vozim tih 80 al sebe ne opravdavam kad mi ti kazes vozio si 80
jesam i zakonski kriv sam ako me uhvati policija poklopi se usima i plati kaznu sta drugo
voznja 10+ ispod nije ometanje saobracaja
koja je donja granica za brzinu?
za ap znamo 80 jel
a izmedju 80 i 130 nije 10+ ispod ogranicenja nego 50
to sto je tebi imbecilno nije zakonu i opet ponavljam gledas sebe
to sto isti takav smeta tebi i meni mu ne mozemo nista osim da mu spujemo sto se ne prestroji u desnu ili se skloni na prosirenje kad napravi kolonu
kao sto ti govoris ako te strah ako ne znas i sl nemoj voziti isto se moze reci i za tebe ako ne znas drzati brzinu u ogranicenju onda nemoj voziti
poenta je da gledas sebe a ne i ostale
ne samo ti nego velika vecina vozaca
AP: Gornja granica (ogranicenje) 130, donja granica (ogranicenje) 80, razlika 50, tj. dozvoljeni raspon umanjenja brzine kretanja je max. 38 % od maksimalne dozvoljene brzine.
Primijeni isti princip i na magistrale i grad, i ogranicenja 80 i 60, naranvo uz adekvatna umanjenja odnosa, i dobices da je na 80 donji limit 60+, a na 60 je donji limit 50.
Razlog za takvu voznju je...?
to ide tako kad tebi odgovara jel?
hajmo i ovako onda racunati mada je to isto ja mislim jer nisam neki matematicar
ako mozes na 130 voziti 80 a pola od 130 je 65 uvecano za 15
mozes li na 60 voziti 37 jer je 30 pola od 60 uvecano za 7 a otprilike je to isti omjer kao i sa brzinom na ap
poenta je da mozes na ap voziti 85 a koji je razlog se tebe ne tice kao vozaca koji prolazi tog koji vozi toliko
je li to solidarno i sl je druga prica
-
foxlife
#33156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a sta da je on izvadio pistolj i poceo pucati?Dozer wrote: ↑02/06/2021 15:091. On je krenuo da ide.soha96 wrote: ↑02/06/2021 14:53 Najiskrenije, zvao bih policiju na licu mjesta i to je to. Mogu zamisliti profil takvog lika, i taj klosarski stav sa golfom 4 i to o cemu pricas ali svejedno ne bih mogao uperiti gun u covjeka za takvo nesto koliko me god iziritirao. Mogao si i ti hladno nayebat da ti je kasnije nazvao policiju, prijetnja oruzijem nije mala stvar.
4. End of story.
5. Pazite kako otvarate svoja vrata i gledajte da ne ostecujete tudja. Nikad ne znate na kakvu budalu mozete naici. Ni koliko ce vas to kostati.
6. End of story. Opet.
jbt opravdavas stvari koje nemaju veze sa pamecu
cuj samo izvadio i spustio niz nogu
zasto nisi izvadio mobitel i zvao policiju i rekoa udario me i bjezi covjek reg tablice xxx xxx xxx
- Dozer
#33157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
On je glumio kabadahiju, ne ja. Ja mu samo pokazao da i nije bas toliki kabadahija i zajeban koliko misli da jeste. Da je normalno rekao "izvini drug, jbg, pobjegla mi vrata" i sl., ni ja ne bih nista. Jbt ih. Desilo se. Ali taj "ja zajeban" nastup iste sekunde mi je digao zivku do plafona.foxlife wrote: ↑02/06/2021 14:58 ja da sam taj covjek kojem je prijetio odmah bih telefon u ruke i zvao policiju
cuj prijetio pistoljem
jbt dozer ja sam mislio ti normalan glumis ovdje pravednika legalistu i sve sto pises oko politike se slazem 99% a onda glumis kabadahiju istu kao ti politicari koje napadas
-
foxlife
#33158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e vidis upravo ono o cemu ja pricam tebi je to ometanje saobracaja a nekome drugom nijekakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:11Meni je ometanje saobracaja kada ne mozes drzati brzinu po gradu da uhvatis zeleni val jer je on napravljen na brzinu 60 km/h i vozis normalno gradom.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:03a fica i juga sada nema?kakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:00
Te brzine su ostale kada su se fice i juge vozili sada svako auto moze istom dionicom skoro duplo brze da prodje bez problema.
U zakonu postoji ometanje saobracaja tako da svako voznja isopd oganicenja je ometanje saobracaja a ne brzinska kazna kako ti volis reci.
Zato ako vidis da je neko izqa tebe brzi od tebe onda ga propustis prvom prilikom na bezbjednom mjestu, a ne da ga jos vise usporavas i nedas mu da te pretekne. u vecini slucajeva se ovo desava i zato je problem i guzvi i preticanja na nekim mjestima gdje je rizicnije.
Za sva kaznjavanja je policija da kazni onoga koji krsi zakon u saobracaju, a ne da ja ili ti nekome branimo da vozi mimo propisa.
ima ih koji prekrse propise ali ne ugroze nikoga vec se samo snadju i prodju lakse nego neko drugi. Problem je zvjeranje okolo kada se vozi auto i ne gleda se situacija u saobracaju i pravi se zastoj u saobracaju.
Postoje vozaci kojima je brzina od 100 km/h normalna i voze je bez ikakve opasnosti po druge ucesnike, a imas isto tako vozace koji voze 40 km/h i veca su opasnost i za sebe i za ostale ucesnike mnogostruko vise nego ovaj sto vozi 100 km/h, a da ne govorim da je za neke vozace 100 km/h misaona imenica i da je to za njih brzina svjetlosti koja je nedostizna.
upravo u tome je poenta
a pise li u zakonu sta je ometanje saobracaja i koja je to minimilna brzina kojom moras voziti da ne bi ometao?
ako je tebi ometanje saobracaja 40kmh meni moze biti 60kmh iako je to gornja granica recimo
a ovo oko brzina na kraju posta si upravo kontradiktoran u istom postu kad pominjes to su brzine za fice i juge
Meni je ometanje saobrcaja kada je brzina manja od one koja pise znakom, sem ako nisu neke guzve velike pa se ne moze voziti.
Sve brzine koje pisu znakom mogu se bez sankcija voziti 10 km/h vise od te napisanje i to je ta tolerancija, a ispod napisane brzine je vec ometanje saobracaja jer to vec dolazimo do minimalno preko 20 km/h od dozvoljene znakom.
zato i postoji zakon
ako pise 60 ne znaci da moras voziti 60 nego je to gornja granica zato se i zove ogranicenje a ne propisana brzina vozila
-
foxlife
#33159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
super glumio kabadahiju fino nazoves policiju i kazes imam posla sa kabadahijom a ovako si ti ispao veci kabadahija od njega a jos i papak i sliledzijaDozer wrote: ↑02/06/2021 15:16On je glumio kabadahiju, ne ja. Ja mu samo pokazao da i nije bas toliki kabadahija i zajeban koliko misli da jeste. Da je normalno rekao "izvini drug, jbg, pobjegla mi vrata" i sl., ni ja ne bih nista. Jbt ih. Desilo se. Ali taj "ja zajeban" nastup iste sekunde mi je digao zivku do plafona.foxlife wrote: ↑02/06/2021 14:58 ja da sam taj covjek kojem je prijetio odmah bih telefon u ruke i zvao policiju
cuj prijetio pistoljem
jbt dozer ja sam mislio ti normalan glumis ovdje pravednika legalistu i sve sto pises oko politike se slazem 99% a onda glumis kabadahiju istu kao ti politicari koje napadas
- Dozer
#33160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nista. 1 bi ostao tu. Ja mislim da znam i koji.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:15a sta da je on izvadio pistolj i poceo pucati?Dozer wrote: ↑02/06/2021 15:091. On je krenuo da ide.soha96 wrote: ↑02/06/2021 14:53 Najiskrenije, zvao bih policiju na licu mjesta i to je to. Mogu zamisliti profil takvog lika, i taj klosarski stav sa golfom 4 i to o cemu pricas ali svejedno ne bih mogao uperiti gun u covjeka za takvo nesto koliko me god iziritirao. Mogao si i ti hladno nayebat da ti je kasnije nazvao policiju, prijetnja oruzijem nije mala stvar.
4. End of story.
6. End of story. Opet.
zasto nisi izvadio mobitel i zvao policiju i rekoa udario me i bjezi covjek reg tablice xxx xxx xxx
- Dozer
#33161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I naplatio stetu.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:18super glumio kabadahiju fino nazoves policiju i kazes imam posla sa kabadahijom a ovako si ti ispao veci kabadahija od njega a jos i papak i sliledzijaDozer wrote: ↑02/06/2021 15:16On je glumio kabadahiju, ne ja. Ja mu samo pokazao da i nije bas toliki kabadahija i zajeban koliko misli da jeste. Da je normalno rekao "izvini drug, jbg, pobjegla mi vrata" i sl., ni ja ne bih nista. Jbt ih. Desilo se. Ali taj "ja zajeban" nastup iste sekunde mi je digao zivku do plafona.foxlife wrote: ↑02/06/2021 14:58 ja da sam taj covjek kojem je prijetio odmah bih telefon u ruke i zvao policiju
cuj prijetio pistoljem
-
foxlife
#33162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobro rekao si svojeDozer wrote: ↑02/06/2021 15:19Nista. 1 bi ostao tu. Ja mislim da znam i koji.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:15a sta da je on izvadio pistolj i poceo pucati?Dozer wrote: ↑02/06/2021 15:09
1. On je krenuo da ide.
4. End of story.
6. End of story. Opet.
ispao si veci kabadahija od njega
-
kakaljin
#33163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako pise 60 na znaku onda vozi toliko, sve ispod je ometanje i stvaranje guzvi i stvaranje problema u saobracaju, ako ne zelis voziti onoliko koliko pise na znaku onda ili nemoj voziti auto ili vozi tako da najmanje moguce ometas ostale ucesnike u saobracaju i da te mogu sto lakse obici.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:17e vidis upravo ono o cemu ja pricam tebi je to ometanje saobracaja a nekome drugom nijekakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:11Meni je ometanje saobracaja kada ne mozes drzati brzinu po gradu da uhvatis zeleni val jer je on napravljen na brzinu 60 km/h i vozis normalno gradom.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:03
a fica i juga sada nema?
upravo u tome je poenta
zato i postoji zakon
ako pise 60 ne znaci da moras voziti 60 nego je to gornja granica zato se i zove ogranicenje a ne propisana brzina vozila
-
foxlife
#33164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i sutra kad neko tvojoj zeni izvuce pistolj jer je ignorisal udaranje vratima i naplatio od nje stetu ti bi isao traziti tog jer ko je on da prijetiDozer wrote: ↑02/06/2021 15:19I naplatio stetu.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:18super glumio kabadahiju fino nazoves policiju i kazes imam posla sa kabadahijom a ovako si ti ispao veci kabadahija od njega a jos i papak i sliledzijaDozer wrote: ↑02/06/2021 15:16
On je glumio kabadahiju, ne ja. Ja mu samo pokazao da i nije bas toliki kabadahija i zajeban koliko misli da jeste. Da je normalno rekao "izvini drug, jbg, pobjegla mi vrata" i sl., ni ja ne bih nista. Jbt ih. Desilo se. Ali taj "ja zajeban" nastup iste sekunde mi je digao zivku do plafona.
naplatio stetu tako sto si prekrsio zakon?
cestitam ti na logici sda pljesce na to
-
foxlife
#33165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ti izgleda ne mozes shvatiti da ono sto pise na znaku 60 ne znaci da moras toliko vozitikakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:22Ako pise 60 na znaku onda vozi toliko, sve ispod je ometanje i stvaranje guzvi i stvaranje problema u saobracaju, ako ne zelis voziti onoliko koliko pise na znaku onda ili nemoj voziti auto ili vozi tako da najmanje moguce ometas ostale ucesnike u saobracaju i da te mogu sto lakse obici.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:17e vidis upravo ono o cemu ja pricam tebi je to ometanje saobracaja a nekome drugom nijekakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:11
Meni je ometanje saobracaja kada ne mozes drzati brzinu po gradu da uhvatis zeleni val jer je on napravljen na brzinu 60 km/h i vozis normalno gradom.
zato i postoji zakon
jbt o cemu mi pricamo kad ne kontas najosnovniju stvar u svemu
zasto vozis 69 ako pise 60? ako ne mozes voziti 60 i vozis 69 onda nemoj voziti
-
kakaljin
#33166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako pise 60 ja vozim izmedju 60 i 69 i sve po propisu vozim, da meni znak odredjuje koliko trebam voziti minimalno, a sve preko 10+ tu su sankcije koje prihvatam jer sam vozio mimo propisa.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:24ti izgleda ne mozes shvatiti da ono sto pise na znaku 60 ne znaci da moras toliko vozitikakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:22Ako pise 60 na znaku onda vozi toliko, sve ispod je ometanje i stvaranje guzvi i stvaranje problema u saobracaju, ako ne zelis voziti onoliko koliko pise na znaku onda ili nemoj voziti auto ili vozi tako da najmanje moguce ometas ostale ucesnike u saobracaju i da te mogu sto lakse obici.
Ako u gradu pise da vozim koliko pise na znaku to mi je jos jedan znak da cu normalno proci gradom jer ce me pratiti zeleni val i necu imati problema sa zaustavljanjem.
I da ako pise na znaku onda moram toliko voziti jer mi to propisi nalazu i takvim ponasanjem ne ometam saobracaj i ne stvaram guzvu iza sebe.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#33167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dozer je po meni postupio ispravno.
Nije zakonski ispravno, ali je ispravno.
Sve dok se tim kabadahijama (nebitno je l' u SQ8, je l' u Golf 2 ili avionu) ne stane u kraj i ne dokaže da nisu pokupili sva muda svijeta i da nisu najjači kao što umišljaju da jesu, uvijek će nam biti ovako. Od vožnje u saobraćaju, do parkinga na 2 mjesta, parkiranja po zabranama i tako to.
I većina raje koja vozi ispod ograničenja su kabadahije u "novcatim" autima (ne bukvalno ali dosta novija i modernija auta), koji gmižu 40/50 i ispred sebe imaju rupu od 100m i tipkaju na telefon, dopisuju se sa maloljetnicama, tinejdžerkama i svojim trebama sa strane, lajkaju sve golo što naiđe na instagramu itd.
Najmanje je tih kojih je strah vožnje pa voze ispod ograničenja.
Tek sad vidim koliko je @bitanga_sa_otesa bio upravu vezano za ovo i njegove izjave za ove gamizače.
Sve dok se tim kabadahijama (nebitno je l' u SQ8, je l' u Golf 2 ili avionu) ne stane u kraj i ne dokaže da nisu pokupili sva muda svijeta i da nisu najjači kao što umišljaju da jesu, uvijek će nam biti ovako. Od vožnje u saobraćaju, do parkinga na 2 mjesta, parkiranja po zabranama i tako to.
I većina raje koja vozi ispod ograničenja su kabadahije u "novcatim" autima (ne bukvalno ali dosta novija i modernija auta), koji gmižu 40/50 i ispred sebe imaju rupu od 100m i tipkaju na telefon, dopisuju se sa maloljetnicama, tinejdžerkama i svojim trebama sa strane, lajkaju sve golo što naiđe na instagramu itd.
Tek sad vidim koliko je @bitanga_sa_otesa bio upravu vezano za ovo i njegove izjave za ove gamizače.
-
foxlife
#33168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ti onda izlazis na ulicu a ne znas ni znacenje znakova koje pratiskakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:31Ako pise 60 ja vozim izmedju 60 i 69 i sve po propisu vozim, da meni znak odredjuje koliko trebam voziti minimalno, a sve preko 10+ tu su sankcije koje prihvatam jer sam vozio mimo propisa.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:24ti izgleda ne mozes shvatiti da ono sto pise na znaku 60 ne znaci da moras toliko vozitikakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:22
Ako pise 60 na znaku onda vozi toliko, sve ispod je ometanje i stvaranje guzvi i stvaranje problema u saobracaju, ako ne zelis voziti onoliko koliko pise na znaku onda ili nemoj voziti auto ili vozi tako da najmanje moguce ometas ostale ucesnike u saobracaju i da te mogu sto lakse obici.
Ako u gradu pise da vozim koliko pise na znaku to mi je jos jedan znak da cu normalno proci gradom jer ce me pratiti zeleni val i necu imati problema sa zaustavljanjem.
I da ako pise na znaku onda moram toliko voziti jer mi to propisi nalazu i takvim ponasanjem ne ometam saobracaj i ne stvaram guzvu iza sebe.
To je gore nego sto neko vozi brzo ili sporo
A evo da ti dokazem da nisi u pravu sa tom teorijom da ako vozis po znaku da ces stici na zeleni val
Vozi 60 glavnom i dovekat ce te crveno na otoci u pravcu grada a kod remize ako se dobro sjecam u pravcu ilidze
Zatim onaj mali semafor prije skenderije takodje ce te docekati crveno ako vozis tom brzinom tako da to nije tacno sto pises o brzini i zelenom valu tj njihovoj povezanosti sa znakovima
-
foxlife
#33169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja cu onda postupiti ispravno ako pucam na tebe jer si mi oduzeo prednostliaar wrote: ↑02/06/2021 15:35 Dozer je po meni postupio ispravno.
Tek sad vidim koliko je @bitanga_sa_otesa bio upravu vezano za ovo i njegove izjave za ove gamizače.![]()
Nije po zakonu al ispravno
Za brzinu nema donje granice i ne mozes biti kaznjen za to ako vozis 40
Opet ponavljam da li je to solidarno prema drugima koja je kultura voznje i sl je druga prica o kojoj mozemo raspravljati i vjerovatno se sloziti
E sad treca stvar je sto policija ne kaznjava ove sto koriste telefon bilo tipkanje bilo pozivi ili sta vec
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#33170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što se tiče ovoga sa autom, takva ozljeda imovine koju bi čovjek i oprostio da ga čovjek dočeka i kaže "izvini debilu što sam ti ogrebao auto" i halalio bi mu, a da te na to dočeka sa "Ja i" i pođe otići, pa nećeš da si 10 puta veći od mene.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:39I ja cu onda postupiti ispravno ako pucam na tebe jer si mi oduzeo prednostliaar wrote: ↑02/06/2021 15:35 Dozer je po meni postupio ispravno.
Tek sad vidim koliko je @bitanga_sa_otesa bio upravu vezano za ovo i njegove izjave za ove gamizače.![]()
Opet ponavljam da li je to solidarno prema drugima koja je kultura voznje i sl je druga prica o kojoj mozemo raspravljati i vjerovatno se sloziti
E sad treca stvar je sto policija ne kaznjava ove sto koriste telefon bilo tipkanje bilo pozivi ili sta vec
A to za prvenstvo, ja baš dugo nisam doživio da mi neko oduzme prvenstvo.
- Dozer
#33171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
kakaljin
#33172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa mora prekid biti negdje jer ne mozes sve u gradu uskladiti da bude 100% tacno sa ostalim ulicama koje sjeku glavnu, ali i to sto kazes treba se postovati da ne stajes na semaforima ranije od tih, kada vozim 60 stacu samo na tim semaforima koji prave prekid, a ako vozim ispod 60 onda cu sigurno stati na svaki ili svaki drugi semafor. Tako da sam u pravu voznjom 60 vozim po propisu i ne ometam saobracaj, a ako vozim ispod te brzine onda ometam saobracaj i pravim guzvufoxlife wrote: ↑02/06/2021 15:36Pa ti onda izlazis na ulicu a ne znas ni znacenje znakova koje pratiskakaljin wrote: ↑02/06/2021 15:31Ako pise 60 ja vozim izmedju 60 i 69 i sve po propisu vozim, da meni znak odredjuje koliko trebam voziti minimalno, a sve preko 10+ tu su sankcije koje prihvatam jer sam vozio mimo propisa.
To je gore nego sto neko vozi brzo ili sporo
A evo da ti dokazem da nisi u pravu sa tom teorijom da ako vozis po znaku da ces stici na zeleni val
Vozi 60 glavnom i dovekat ce te crveno na otoci u pravcu grada a kod remize ako se dobro sjecam u pravcu ilidze
Zatim onaj mali semafor prije skenderije takodje ce te docekati crveno ako vozis tom brzinom tako da to nije tacno sto pises o brzini i zelenom valu tj njihovoj povezanosti sa znakovima
-
foxlife
#33173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bakir nas je docekao sa ja i za gore stvari pa sta mislis sta bi se desilo da neko potegne pistolj na to?liaar wrote: ↑02/06/2021 15:44Što se tiče ovoga sa autom, takva ozljeda imovine koju bi čovjek i oprostio da ga čovjek dočeka i kaže "izvini debilu što sam ti ogrebao auto" i halalio bi mu, a da te na to dočeka sa "Ja i" i pođe otići, pa nećeš da si 10 puta veći od mene.foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:39I ja cu onda postupiti ispravno ako pucam na tebe jer si mi oduzeo prednostliaar wrote: ↑02/06/2021 15:35 Dozer je po meni postupio ispravno.
A to za prvenstvo, ja baš dugo nisam doživio da mi neko oduzme prvenstvo.
Ja shvatam sta ti zelis reci sta i dozer zeli reci al ne ocekuj onda da drugi prema tebi se ponasa civilizacijski
- Dozer
#33174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poredjenje ti je nidje veze, al' hajd'....foxlife wrote: ↑02/06/2021 15:39 I ja cu onda postupiti ispravno ako pucam na tebe jer si mi oduzeo prednost
Prije rata je postojala i ta stavka u zakonu, i tretirala se isto kao i prekoracenja, s tim da ne znam da su ikoga kaznili za voznju -10, ali znam za neke koji su dobili kaznu za -20 kao i za +20.
Sada te stavke nema u zakonu, a trebala bi biti.
-
foxlife
#33175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam kako si zakljucio da saginjem glavu al nema veze
Kladim se da sam bio uzdignute glave gdje bi je ti spustio jer se okreces kako vjetar puse
Cisto sumnjam da bi faći npr izvadio pistolj
E takvi su najgori dizu glavu gdje mogu