Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Averus

#37026 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Imam ženu koja to neće igrati :lol:
REDDEVILS

#37027 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

Free on Microsoft store & XBOX full game :)
Tell Me Why: Chapters 1-3
https://www.microsoft.com/en-us/p/tell- ... f83przk6k3
arnes_king

#37028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

REDDEVILS wrote: 01/06/2021 12:03 Free on Microsoft store & XBOX full game :)
Valja'l to ista? Koja je vrsta igre?
Spiritbreaker

#37029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Ima li neko da je igrao ili igra jos uvijek Freelancer? 8)
arnes_king

#37030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

arnes_king wrote: 01/06/2021 12:10
A cek, ovo samo za xbox, ne za PC?
REDDEVILS

#37031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

Ja sam samo bacio link pa ko voli nek uzme free je LGBT :lol:
REDDEVILS

#37032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

arnes_king wrote: 01/06/2021 12:12
A cek, ovo samo za xbox, ne za PC?
I za PC :)
arnes_king

#37033 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

REDDEVILS wrote: 01/06/2021 12:14
Sta LGBT? Mogu li je kako remove sa accounta, sto to nisi rekao ranije :lol: Navuce me lik na tanak led ccc
REDDEVILS

#37034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

arnes_king wrote: 01/06/2021 12:15
REDDEVILS wrote: 01/06/2021 12:14

Sta LGBT? Mogu li je kako remove sa accounta, sto to nisi rekao ranije :lol: Navuce me lik na tanak led ccc
:lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 01/06/2021 08:45 Imam ženu koja to neće igrati :lol:
Ma pitam zbog emotivne posvecenosti. Ja imam starijeg brata i bas je bio emotivni rolerkouster :)
DonieBrasco

#37036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Zna li se koja je naredna mistery igra na Epicu ?
Spiritbreaker

#37037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Ima li neko iskustvo sa matchmakingom na PES 21, meni konstantno izbacuje ljude sa duplo vecim rejtingom nego moj?
Sta god da izmjenim opet isto, skoro da je nemoguce nekog slicnog dobit.
Chmoljo

#37038 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Spiritbreaker wrote: 01/06/2021 13:11 Ima li neko iskustvo sa matchmakingom na PES 21, meni konstantno izbacuje ljude sa duplo vecim rejtingom nego moj?
Pobijedi jednu pa ces i ti biti duplo bolji :evil: :mrgreen:
Tito_i_Partija

#37039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 01/06/2021 13:07
Ma pitam zbog emotivne posvecenosti. Ja imam starijeg brata i bas je bio emotivni rolerkouster :)
Kako ide PoE? Jesil' gotov zavrsio? :-D

Ja poceo Skyrim opet ispocetka, ovaj put samo s magijom. Imam hronicni Altitis, necu ovu igru nikad zavrsit'. :roll: :D
Spiritbreaker

#37040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Chmoljo wrote: 01/06/2021 14:37
Spiritbreaker wrote: 01/06/2021 13:11 Ima li neko iskustvo sa matchmakingom na PES 21, meni konstantno izbacuje ljude sa duplo vecim rejtingom nego moj?
Pobijedi jednu pa ces i ti biti duplo bolji :evil: :mrgreen:
Pobijedi se vala ali opet cudan neki matchmaking.
Chmoljo

#37041 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 01/06/2021 14:51
Chmoljo wrote: 01/06/2021 13:07
Kako ide PoE? Jesil' gotov zavrsio? :-D

Ja poceo Skyrim opet ispocetka, ovaj put samo s magijom. Imam hronicni Altitis, necu ovu igru nikad zavrsit'. :roll: :D
:lol:

Velhavle. Ma nisam jos, ja to polako. Btw ne igram nista drugo. Preso sam onaj quest master below, naravno nisam se fajto, nego lijepa rijec gvozdena vrata otvara.

Dosao sam u Twin elms, i tu cu sad questove pokupiti. Ekspanzije jos nisam igrao.
caseytron

#37042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

ferratilis wrote: 31/05/2021 22:19 Kako bi se rado vratio u 2006. kad bi moglo :D

Image
Jest sve bolje bilo, svaka igra je imala svoju car. Ili smo danas malo ramazeni, jer nam je sve dostupno. Prije se strahovalo hoce li raditi crack ili ne :D
Raigor Stonehoof

#37043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Nema puno ljudi koji igraju online, pa zato. PES je uvijek bio offline iskustvo, za kad ti raja dodje pa turnir napravite :) nije mi jasno za koga prave onaj myClub, ne znam nikog da to igra :-)
spree

#37044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by spree »

Ja tek instalirao i jos nisam nakupio dobrih igraca, a matchmaking uzasan. Igram sa onim sto dodju na početku + ronaldo. Nikakve sanse nemam. Da je nekako prebaciti ovaj roster sa mobitela, ali izgleda ne moze :(
ferratilis

#37045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Chmoljo wrote: 01/06/2021 15:42 Velhavle. Ma nisam jos, ja to polako. Btw ne igram nista drugo. Preso sam onaj quest master below, naravno nisam se fajto, nego lijepa rijec gvozdena vrata otvara.

Dosao sam u Twin elms, i tu cu sad questove pokupiti. Ekspanzije jos nisam igrao.
Twin Elms je veoma kratak, vec si pri kraju. Ali nemoj propustati ekspanzije, kao i dodatne questove iz ekspanzija u osnovnoj igri, jer su stvarno odlicni.

Podsjeti me tvoj post na Sefyru, odnosno Master Below, pa sam iskopao ovaj screenshot iz "arhive" :D
To je sigurno najtezi fight u cijeloj igri. Jedno 20 puta sam ga morao ponoviti na hard, i na kraju kad sam je konacno ubio, bila je cista sreca. Pomela mi je cijeli party, ali je na kraju Kana spasio stvar sa summonima, jedini je on ostao ziv. Iako sam se prije borbe prisunjao odzada i pobio one adragane i xauripe, opet je bilo tesko. Ali Obsidian je i htio da to bude izazov jer je cijeli quest opcionalan.Osjecaj kad je ubijes je neprocjenjiv :thumbup:
Image
Chmoljo

#37046 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Nasao sam vec nekoliko savjeta kako da je se rijesi ali mi se nije dalo iskreno. Pogotovo sto igram na normal tezini, vjerovatno bih uspio.

Nego sam se uzivio u lik. Master below mi je duznik :mrgreen:

Ono sto mi je fantasticno u PoE je da nema pravog izbora. Priznajem da sam guglao neke odluke, sta uraditi, cisto zbog toga da ne predjem cijelu igru i u rekapitulaciji vidim da mi je izbor bio pogresan i da je mogao biti hepiending.

Ovdje toga nema, svaki izbor ima svoje lose i dobre strane i do tvog lika je kako ces odigrati.

Hrabro od strane Obsidiana, jer realno, ko i u filmovima, vecina publike je povrsna i ne voli krajeve koji nisu zakljiceni, koji tjeraju na razmisljanje i gdje nisu zivjeli sretno i veselo do kraja zivota.
geralt

#37047 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

caseytron wrote: 01/06/2021 20:15
ferratilis wrote: 31/05/2021 22:19 Kako bi se rado vratio u 2006. kad bi moglo :D

Image
Jest sve bolje bilo, svaka igra je imala svoju car. Ili smo danas malo ramazeni, jer nam je sve dostupno. Prije se strahovalo hoce li raditi crack ili ne :D
Ne znam vala, prema Oblivionu konkretno nemam nimalo nostalgije. Prvo sto su imali mozda najgluplju ideju u historiji game designa, da citav svijet dozivi level up u isto vrijeme kad i tvoj lik, obesmislivsi time citavu poentu character progression-a oko koje je izgradjen citav RPG zanr. Drugo, dizajn im je bio dosadan i generican. Trece, engine im je bio toliko ogranicen da je Imperial City koji je u lore izvikan kao metropola i centar kontinenta imao ukupno 192 stanovnika, odnosno manje od Faletica.

Ne bih Witchera 3 mijenjao ni za jednu igru iz te decenije, ukljucujuci i Witchera 1 :) Da ne spominjem da je to najgora decenija za PC gaming inace, u kojoj su ga publisheri skoro ukinuli kao platformu za big-budget igre.
ferratilis

#37048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Chmoljo wrote: 01/06/2021 22:35 Nasao sam vec nekoliko savjeta kako da je se rijesi ali mi se nije dalo iskreno. Pogotovo sto igram na normal tezini, vjerovatno bih uspio.

Nego sam se uzivio u lik. Master below mi je duznik :mrgreen:

Ono sto mi je fantasticno u PoE je da nema pravog izbora. Priznajem da sam guglao neke odluke, sta uraditi, cisto zbog toga da ne predjem cijelu igru i u rekapitulaciji vidim da mi je izbor bio pogresan i da je mogao biti hepiending.

Ovdje toga nema, svaki izbor ima svoje lose i dobre strane i do tvog lika je kako ces odigrati.

Hrabro od strane Obsidiana, jer realno, ko i u filmovima, vecina publike je povrsna i ne voli krajeve koji nisu zakljiceni, koji tjeraju na razmisljanje i gdje nisu zivjeli sretno i veselo do kraja zivota.
Ma Pillars je odlican, samo sto je imao problema pri izlasku pa mu stari fanovi nakon toga nisu dali sansu. Ne znam ni kako neko moze ocekivati konkurenciju BG2, to je unikat.

Plus sto Obsidian i Bioware imaju potpuno suprotan pristup narativima. Kod Biowarea uvijek na poceku imas neku vrste prijetnje (napad na tvoj brod u Kotoru 1, prijetnja darkspawna u Dragon Age, tenzije izmedju dva kraljevstva u BG, oni vanzemaljci u ME1 zaboravio sam kako se zovu), onda malo po malo otkrivas sta se krije iza svega, nakon cega slijedi neki twist. A cijelo vrijeme se vodi borba dobra i zla i obicno je binaran sistem. I naravno, ogroman fokus na romansama (BG2 je bio prvi cRPG sa romansama, i svaki sljedeci Bioware RPG ih je imao). Naravno, generalizujem, ali to je uobicajen Bioware stil RPG-a.

S druge strane, kod Obsidiana nema klasicne borbe dobra i zla. Na pocetku te prica obicno baci usred neke manje situacije gdje nema high stakes. Cijeli Kotor 2 se pitas ko si ti zapravo dok ti Kreia testira vjeru u Jedi Order, cak ih nekad prikazujuci i kao negativce. U New Vegasu, Cezarova legija bi trebala biti neprijatelj ali onda skontas da su oni jedini koji nisu licemjeri, vjeruju u nesto, bore se za to i prate svoju ideologiju do kraja. S druge strane NCR, koji bi trebali predstavljati civilizaciju, mijenjaju svoje zakone po potrebi. I na kraju, Pillars je vrhunac Obsidian stila pripovijedanja, ali to tebi ostavljam. Iznenadices se na kraju kad skontas za sta si se borio cijelo vrijeme.

Poenta price, iako volim i cijenim Bioware, uvijek cu preferirati Obsidian i pored svih bugova. :D

@geralt Vise mi fali taj period gaminga, nego Oblivion (bio mi je odlican u to vrijeme, iako sam ga jedva gurao na 30fps). A sve to sto kazes za level scaling stoji. :thumbup:
House

#37049 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

stellaris je brutala

preporuka. ko ima vremena :D
Tito_i_Partija

#37050 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 01/06/2021 22:35Ono sto mi je fantasticno u PoE je da nema pravog izbora. Priznajem da sam guglao neke odluke, sta uraditi, cisto zbog toga da ne predjem cijelu igru i u rekapitulaciji vidim da mi je izbor bio pogresan i da je mogao biti hepiending.

Kurac hrabro, sad je taj "shades of gray" pristup izborima post'o standardan u svim danasnjim RPGovima. Svi Witcheri, novi Fallouti, PF: KM, pa evo i Skyrim koji trenutno igram. Witcher 3 pogotovo ovaj koncept tjera u veliku krajnost: doslovno svaki jebeni quest mora da spasi nekog a u isto vrijeme da totalno sjebe nekog drugog.

Zasto? Zasto konstantno nabijat' zuljeve na mozgu igracima oko svake sitnice? Zasto u svijetu nema ni jednog jedinog dobrog insana, bez nekog usranog motiva, gdje se mozes osjecat' koliko-toliko okej sa svojim izborom? Svaka minuta igre mora bit' ispit tvog morala, etike, i humanosti, samo da se sve odjednom na glavu okrene i da na kraju samo developeri ispadnu najpametniji i kazu ti: "haha, vidi kako smo te sjebali, pojma ti nemas" :roll:

Zato volim igre gdje ima tu i tamo nekog sivila, al' da ti omogucava da se fino nosis sa ishodima tvojih izbora i da te tretira k'o heroja u klasicnom smislu. Malo vise pustanja mozga na pasu, a malo manje guglanja koga ce moja odluka sjebat' posle sedmicu dana igranja.

Ne mora svaka igra bit' Game of Thrones, nego moze malo bit' i Lord of the Rings. :-D
Post Reply