https://www.klix.ba/vijesti/bih/hns-o-v ... /210531153
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- spreca
#5301 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Sta kaze takozvani akademik ?nije BiH zlatna ribica koja ispunjava zelje Bisere Turkovic,tako je krilnice UZP,mi ti to odavno govorimo a ti ne shvacas nista,zato nema izbornog zakona po zelji ADZ niti ce ga ikada biti,niti ces ti svoju usranu guzicu ikada vise posaditi u fotelju u predsjednistvu BiH,svaka ti je zlatna
-
metal
#5302 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Pojasnjenje za odluku u vezi sa strancima treba potraziti od Bisere, a ne od HDZ-a. Ona je glasala protiv olaksavanja uslova za ulazak stranaca. Valjda se htjela osvetiti HDZ-u za Saudijce, a ustvari se najvise osvetila nasoj dijaspori koja se morala (ili htjela) odreci bh. drzavljanstva.Trappist wrote: ↑31/05/2021 15:10 Patriotska odluka da ne dopuste ulazak strancima sa antigenskim testom ili oni koji su vakcinisani, nema sta![]()
Da vidimo sta ce sad razlog biti, jesu se i tu ugledali na EU kao i za vize ove ? Pa draga im prva domovina dopustila ulazak sa antigenom i vakcinom, ali eto red je da bude stroze u BiH jelde?
Nadam se da ce im ovo zapamtiti turisticki sektor u hercegovini.
Inace, Klix veoma neprofesionalno izvjestava o ovome I "zamotava" istinu, tako da nije cudo sto vecina misli da su HDZ-ovci krivi za ovo. Nisam primijetio ni kod drugih "probosanskih medija" da jasno ukazuju na "krivca" za ovu odluku. Cudno, s obzirom na to da kada su Saudijci u pitanju, nemaju nikakav problem da kazu ko je bio protiv, odnosno ko je "kriv".
-
vrhgora
#5303 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Factcheck.
Imaju. Kriv je EU. Oni donijeli odluku, a Grubeša rekao nastavljamo sa već prijašnogodišnjim ustaljenom praksom, gdje ako Saudi posjeduju vizu za bilo koju državu u EU mogu snjim ući i u protektorat.
I imaju problem to reći, jer da nemaju rekli bi.
U istom sepetu staviti UK i Rep Irsku kao i demokratsku i sekularnu kraljevinu Sauda je
igra za maloumne. T j shittalkers usmjereno prema njihovim Stalkers.
A koliko samo Stalkersa Shittalkera ima, sretne im djece. Tko ima takve Stalkers ne mora brinuti za svoju budućnost.
“Svakoga dana u svakom…”
-
last mohicans
#5304 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Evo se legitimni i HNS oglasili, kažu vodi se medijski linč protiv legitimnih predstavnika Hrvata. Tačno sam zamrzio tu riječ od kad je bivis Titić maksimalno koristi. I sad osjecam susramlje dok je koristim. Fadile, smiješ li inspekciju slati u Hercegovinu i Međugorje.
-
last mohicans
#5305 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Nemam link, ne treba mi. Znam, jer sam bio u kontaktu s nekim od njih, a i poznajem vlasnike turističkih agencija i tour operatera. Imas zvanične statistike iz 2019 kao mjerodavne koji turisti se najvise zadržavaju u BiH i koliko trose u međuvremenu.
- Login77777
#5306 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
"Jednako važno je spomenuti i sigurnosni faktor, posebno u uslovima otvorenih sukoba na Bliskom istoku gdje se sigurnosne provjere moraju podignuti na mnogo veći nivo. Vidimo da i SDA izlazi s usporedbama sa Švicarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste. Drago nam je istaći kako SDA navodi Švicarsku kao primjer jer Hrvatski narodni sabor već desetljeće navodi Švicarsku kao primjer uređenog multinacionalnog društva koje prevladava svoje unutrašnje različitosti u funkcionalno i stabilno društvo. I ovim putem pozivamo SDA da slijedimo primjer Švicarske i njezinog uređenja, a lične interese, pobude i želje uz neviđeno politikanstvo ostavimo jednom zauvijek po strani", zaključuju, između ostalog, u HNS-u.
Moze Cirilo sto da ne.
Moze Cirilo sto da ne.
- Humljanin
#5307 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Pa ništa se promijenilo nije!last mohicans wrote: ↑31/05/2021 18:25Ima među njima ultra bogataša, a ima neke njihove srednje klase koja je za nas po kupovnoj moci daleko ispred. Najvece stipsa među njima trose puno vise od prosječnog Bosanca na dnevnoj osnovi. Ostaju minimun 10 dana,a neki znaju ostati i po mjesec. Nađi mi našeg turistu, a da nema vlastitu nekretninu, da ostane mjesec dana u nekoj stranoj zemlji. Da placa ličnog vozača,mini bus ili sprinter, ako su mnogobrojne porodice u pitanju. Kad ta porodica sa vise članova ode na ručak,oni ne gledaju cjenovnik, nego naručuju šta im se prohtije, cehovi su po nekoliko stotina maraka za najobičniji ručak.Black swan wrote: ↑31/05/2021 15:17
Ako je ono imucno....
Pa imucni idu na azurnu obalu po americi i havajima
Nama salju skart
Doduse dolaze nam da se lijece u banjama
Postujem sve turiste ali ovi nisu bogatasi
U čemu je problem? Ako su dosad dolazili u velikom broju i nije im bio problem platiti 20 000KM za noćenje u BiH (kako ti kažeš) onda im valjda nije problem uplatiti 50KM za vizu.
Ni oni nama nisu ukinuli vize.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5308 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ma ja to za link pitam i salim se jer je postalo popularno...kao da sva zivotna mudrost i znanje koje stane u tvom zicotu u mozak moze se pronaci na linkulast mohicans wrote: ↑31/05/2021 20:36Nemam link, ne treba mi. Znam, jer sam bio u kontaktu s nekim od njih, a i poznajem vlasnike turističkih agencija i tour operatera. Imas zvanične statistike iz 2019 kao mjerodavne koji turisti se najvise zadržavaju u BiH i koliko trose u međuvremenu.
To mi je bas fascinantno...imas link
Trava je zelena...imas link daj relevantan.link ili suti lazovcino
-
last mohicans
#5309 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Međi turistima koji dolaze iz zemalja Zaljeva su Oman,Katar,Bahrejn,Emirati i Kuvajt. Njima ne trebaju vize, sto je opet diskriminarajuce prema Saudijcima. Nije njima problem ni sama viza,ljudi plate,iako nije zanemariv iznos po članu je 31€. Međutim, najveci problem su procedure..KSA je ogromna zemlja i ne žive svi u Rijadu gdje je sjediste ambasade, a treba im poziv od privatnog lica iz BiH ili vaučer iz hotela o uplacenom smjestaju, zatim putničko osiguranje, uvid u platu (sto je po meni glupo) i jos nekih gluposti, uz sve to,da lično dođu u ambasadu. Pričamo o zemlji površine 21500000 km2, sa 33 miliona stanovnika. Jos veci problem je sto novi ambasador, kadar IZ i SDA, gnjavi ljude da moraju dolaziti lično u ambasadu. Iz par izvora sam to čuo, ne mogu da shvatim idiota..Neka se Bisera malo njim pozabavi. Ranije su agencije mogle zavrsiti vize bez prisustva u ambasadi. Kad sve ovo pročitaš,bi li se ti gnjavio da si na njihovom mjestu ili bi otisao u Gruziju, Albaniju, Tadzikistan,Tursku,CG, itd. gdje im uopce ne treba viza.
- Humljanin
#5310 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
last mohicans wrote: ↑31/05/2021 22:14 Međi turistima koji dolaze iz zemalja Zaljeva su Oman,Katar,Bahrejn,Emirati i Kuvajt. Njima ne trebaju vize, sto je opet diskriminarajuce prema Saudijcima. Nije njima problem ni sama viza,ljudi plate,iako nije zanemariv iznos po članu je 31€. Međutim, najveci problem su procedure..KSA je ogromna zemlja i ne žive svi u Rijadu gdje je sjediste ambasade, a treba im poziv od privatnog lica iz BiH ili vaučer iz hotela o uplacenom smjestaju, zatim putničko osiguranje, uvid u platu (sto je po meni glupo) i jos nekih gluposti, uz sve to,da lično dođu u ambasadu. Pričamo o zemlji površine 21500000 km2, sa 33 miliona stanovnika. Jos veci problem je sto novi ambasador, kadar IZ i SDA, gnjavi ljude da moraju dolaziti lično u ambasadu. Iz par izvora sam to čuo, ne mogu da shvatim idiota..Neka se Bisera malo njim pozabavi. Ranije su agencije mogle zavrsiti vize bez prisustva u ambasadi. Kad sve ovo pročitaš,bi li se ti gnjavio da si na njihovom mjestu ili bi otisao u Gruziju, Albaniju, Tadzikistan,Tursku,CG, itd. gdje im uopce ne treba viza.
Samo jedno pitanje emotivni:
Trebaju li nama vize za Saudiju?
Da/Ne ?
Dopunsko pitanje
Last edited by Humljanin on 31/05/2021 22:49, edited 1 time in total.
-
belfy
#5311 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
u luksuznom hotelu gdje? u BiH?Black swan wrote: ↑31/05/2021 17:26Pa to je jedno nocenje u luksuznom hotelup206 wrote: ↑31/05/2021 16:52znam čovjeka koji izdaje kuću za 10000 mjesečno...dolaze mu svake godine po dva mjeseca, bježe od pretoplog ljeta, nikad nikakvih problema, zamijenio samo krevet po kojem su djeca skakalaBlack swan wrote: ↑31/05/2021 15:17![]()
Ako je ono imucno....
Pa imucni idu na azurnu obalu po americi i havajima
Nama salju skart
Doduse dolaze nam da se lijece u banjama
Postujem sve turiste ali ovi nisu bogatasi
to je 20000 godišnje samo od jedne njihove porodice koje ostanu u BiH, bez da išta drugo kupe... nađi mi takvog turistu u Evropi koji će toliko potrošiti za dva mjeseca
Ja bih vikendicu izdavao za 90 dnevno
Al budimo realni...nama dolazi srednji donji stalez iz arapskog svijeta
- Truba
#5312 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Briga me za arape i ostale turiste
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5313 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Hoštaplerski i pijačarski turizam
- Truba
#5314 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Sjecam se kako je jednom arapkinja valjda vodja ekipe od njih 4 5 mladjih bila brutalno ogavna prema meni ja stao izgubio se
Pita gdje je lift
Reko tamo
Kontam kasnije kus name sta je ovo
I vidim da imam istu polo majicu ko osoblje na pevom katu
Pita gdje je lift
Reko tamo
Kontam kasnije kus name sta je ovo
I vidim da imam istu polo majicu ko osoblje na pevom katu
-
last mohicans
#5315 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Baš lijepo sto si me kvotao,vidim trazis postove koji ti ne idu u prilog. Odgovorio sam ti i na drugoj temi. Trebaju nasi državljani vizu, a trebaju i njhovi. Niko ne trazi ukidanje viza,nego olaksice tokom ljetne sezone, na 3 mjeseca i dezauviseš javnost kao da si Grubeša lično. Niti je to Bisera tražila.Humljanin wrote: ↑31/05/2021 22:48last mohicans wrote: ↑31/05/2021 22:14 Međi turistima koji dolaze iz zemalja Zaljeva su Oman,Katar,Bahrejn,Emirati i Kuvajt. Njima ne trebaju vize, sto je opet diskriminarajuce prema Saudijcima. Nije njima problem ni sama viza,ljudi plate,iako nije zanemariv iznos po članu je 31€. Međutim, najveci problem su procedure..KSA je ogromna zemlja i ne žive svi u Rijadu gdje je sjediste ambasade, a treba im poziv od privatnog lica iz BiH ili vaučer iz hotela o uplacenom smjestaju, zatim putničko osiguranje, uvid u platu (sto je po meni glupo) i jos nekih gluposti, uz sve to,da lično dođu u ambasadu. Pričamo o zemlji površine 21500000 km2, sa 33 miliona stanovnika. Jos veci problem je sto novi ambasador, kadar IZ i SDA, gnjavi ljude da moraju dolaziti lično u ambasadu. Iz par izvora sam to čuo, ne mogu da shvatim idiota..Neka se Bisera malo njim pozabavi. Ranije su agencije mogle zavrsiti vize bez prisustva u ambasadi. Kad sve ovo pročitaš,bi li se ti gnjavio da si na njihovom mjestu ili bi otisao u Gruziju, Albaniju, Tadzikistan,Tursku,CG, itd. gdje im uopce ne treba viza.
Da/Ne ?
Dopunsko pitanjemogu li Saudi ući u BiH sa vizom za EU i USA? Ako mogu izvaditi vizu bilo koje EU zemlje i doci u BIH u čemu je problem?
Da ja tebe pitam treba li našim državljanima test za ulazak u HR, do neki dan obavezni PCR, tek sad prihvataju i antigenski test, uz rezervisan smještaj?
Kakva je to diskriminacija, a oni slobodno ulaze u BiH,bez testa. Zasto majorozirani ne stave istu odluku kao BiH, Srbija i CG su to uradile.. Imas još zemalja, naravno KSA nije njihovog renomea, UK,SAD za koje nama treba viza, a njima ne treba. Reciprocitet u vizama među dvjema zemljama nije uvijek apriori. Ponavljam, niko nije trazio ukidanje,nego olakšice, pa i da su organizirali na aerodromu brze vize, i to bi olakšalo turistima. Ali to je za našu administraciju spansko selo, ali politika opstrukcije i kočenje procesa sa svih strana nas je dovela tu gdje jesmo. Svi su ista govna na sve tri strane.
- Humljanin
#5316 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Izvini ali lažeš.last mohicans wrote: ↑31/05/2021 23:26Baš lijepo sto si me kvotao,vidim trazis postove koji ti ne idu u prilog. Odgovorio sam ti i na drugoj temi. Trebaju nasi državljani vizu, a trebaju i njhovi. Niko ne trazi ukidanje viza,nego olaksice tokom ljetne sezone, na 3 mjeseca i dezauviseš javnost kao da si Grubeša lično. Niti je to Bisera tražila.Humljanin wrote: ↑31/05/2021 22:48last mohicans wrote: ↑31/05/2021 22:14 Međi turistima koji dolaze iz zemalja Zaljeva su Oman,Katar,Bahrejn,Emirati i Kuvajt. Njima ne trebaju vize, sto je opet diskriminarajuce prema Saudijcima. Nije njima problem ni sama viza,ljudi plate,iako nije zanemariv iznos po članu je 31€. Međutim, najveci problem su procedure..KSA je ogromna zemlja i ne žive svi u Rijadu gdje je sjediste ambasade, a treba im poziv od privatnog lica iz BiH ili vaučer iz hotela o uplacenom smjestaju, zatim putničko osiguranje, uvid u platu (sto je po meni glupo) i jos nekih gluposti, uz sve to,da lično dođu u ambasadu. Pričamo o zemlji površine 21500000 km2, sa 33 miliona stanovnika. Jos veci problem je sto novi ambasador, kadar IZ i SDA, gnjavi ljude da moraju dolaziti lično u ambasadu. Iz par izvora sam to čuo, ne mogu da shvatim idiota..Neka se Bisera malo njim pozabavi. Ranije su agencije mogle zavrsiti vize bez prisustva u ambasadi. Kad sve ovo pročitaš,bi li se ti gnjavio da si na njihovom mjestu ili bi otisao u Gruziju, Albaniju, Tadzikistan,Tursku,CG, itd. gdje im uopce ne treba viza.
Da/Ne ?
Dopunsko pitanjemogu li Saudi ući u BiH sa vizom za EU i USA? Ako mogu izvaditi vizu bilo koje EU zemlje i doci u BIH u čemu je problem?
Da ja tebe pitam treba li našim državljanima test za ulazak u HR, do neki dan obavezni PCR, tek sad prihvataju i antigenski test, uz rezervisan smještaj?
Kakva je to diskriminacija, a oni slobodno ulaze u BiH,bez testa. Zasto majorozirani ne stave istu odluku kao BiH, Srbija i CG su to uradile.. Imas još zemalja, naravno KSA nije njihovog renomea, UK,SAD za koje nama treba viza, a njima ne treba. Reciprocitet u vizama među dvjema zemljama nije uvijek apriori. Ponavljam, niko nije trazio ukidanje,nego olakšice, pa i da su organizirali na aerodromu brze vize, i to bi olakšalo turistima. Ali to je za našu administraciju spansko selo, ali politika opstrukcije i kočenje procesa sa svih strana nas je dovela tu gdje jesmo. Svi su ista govna na sve tri strane.
Ne traži Bisera olakšice nego traži ukidanje viznog režima. To su dvije različite stvari.
Olakšica je kada olakšaš pribavljanje vize. Ukidanje viznog režima je kada ne trebaju nikako vize.
Olakšica je ono za Libanonce da ne moraju preko Sirije ići u Jordan da lično podnesu zahtjev za vizu, nego sada moraju lično u Libanonu podnijeti zahtjev za vizu i platiti troškove slanja zahtjeva u Jordan i nazad.
To je olakšica.
Bisera tražj ukidanje. Vremenski rok je nebitan.
Reci mi, kada bi sutra Bajden objavio da 6,7,8 mjesec građani BIH ne trebaju nikakve vize za ulazak u USA bi li ti rekao da nam je dao olakšice ili da je ukinuo vizni režim na 3 mjeseca da ko god hoće može doći?
To su različite stvari.
-
last mohicans
#5317 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Isto kao što ti lažeš da su Hrvati za EU i NATO,Humljanin wrote: ↑01/06/2021 00:16Izvini ali lažeš.last mohicans wrote: ↑31/05/2021 23:26Baš lijepo sto si me kvotao,vidim trazis postove koji ti ne idu u prilog. Odgovorio sam ti i na drugoj temi. Trebaju nasi državljani vizu, a trebaju i njhovi. Niko ne trazi ukidanje viza,nego olaksice tokom ljetne sezone, na 3 mjeseca i dezauviseš javnost kao da si Grubeša lično. Niti je to Bisera tražila.
Ne traži Bisera olakšice nego traži ukidanje viznog režima. To su dvije različite stvari.
Olakšica je kada olakšaš pribavljanje vize. Ukidanje viznog režima je kada ne trebaju nikako vize.
Olakšica je ono za Libanonce da ne moraju preko Sirije ići u Jordan da lično podnesu zahtjev za vizu, nego sada moraju lično u Libanonu podnijeti zahtjev za vizu i platiti troškove slanja zahtjeva u Jordan i nazad.
To je olakšica.
Bisera tražj ukidanje. Vremenski rok je nebitan.
Reci mi, kada bi sutra Bajden objavio da 6,7,8 mjesec građani BIH ne trebaju nikakve vize za ulazak u USA bi li ti rekao da nam je dao olakšice ili da je ukinuo vizni režim na 3 mjeseca da ko god hoće može doći?
To su različite stvari.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/turkovi ... /210526165Kazala je da nije predloženo ukidanje, već privremena suspenzija viza, te da iz EU nema nikakvog službenog stava.
Turković u novoj objavi na Facebooku poziva Grubešu da ponovo pročita tekst odluke koju je odbio.
"Kad to uradi vidjet će da nije predloženo nikakvo ukidanje viznog režima za Kraljevinu Saudijsku Arabiju, već samo privremena suspenzija u trajanju turističke sezone i to samo za boravak do 30 dana", navela je Turković.
Kako dodaje, Grubeša namjerno prešućuje da je ovakvu odluku već donijela Albanija koja je kandidat za EU.
Dakle, znači za boravak do 30 dana, poslije toga svakog od njih možeš deportovati, ukoliko ne napusti zemlju, a svaki ima ime i prezime i mjesto gdje će boraviti. Nismo mi njima toliko interesantni da bi oni ovdje živjeli, nego ljudi bježe od žege i vreline tokom ljeta. Pa ni migrantima nismo interesantni, a ne da budemo Saudijicima. Sve mi više potvrđuješ konstataciju iz prvog posta da si bot HDZa ili Grubeša, himself. Grubeša, pročitaj odluku koju si odbio! Doveo si me u situaciju da moram braniti stavove Bisere,
Last edited by last mohicans on 01/06/2021 00:38, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#5318 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Pa skoro da su isti bili dovoljni, kad ste pred Alagicevim
- Humljanin
#5319 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Koje spinovanje majketi mile...last mohicans wrote: ↑01/06/2021 00:32
Isto kao što ti lažeš da su Hrvati za EU i NATO,![]()
![]()
ali im to Bošnjaci brane. Hudnici, samo drže vladu FBiH već sedmu godinu kao taoca. Doduše, ni ovim drugim nije loše, ali majorizirani ne dozvoljavaju formiranje Ustavog suda i ko zna šta već ne opstruišu.. Nije ukidanje viza ako se strogi vizni režim suspenduje na 3 mjeseca i evo ti njene izjave:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/turkovi ... /210526165Kazala je da nije predloženo ukidanje, već privremena suspenzija viza, te da iz EU nema nikakvog službenog stava.
Turković u novoj objavi na Facebooku poziva Grubešu da ponovo pročita tekst odluke koju je odbio.
"Kad to uradi vidjet će da nije predloženo nikakvo ukidanje viznog režima za Kraljevinu Saudijsku Arabiju, već samo privremena suspenzija u trajanju turističke sezone i to samo za boravak do 30 dana", navela je Turković.
Kako dodaje, Grubeša namjerno prešućuje da je ovakvu odluku već donijela Albanija koja je kandidat za EU.
Dakle, znači za boravak do 30 dana, poslije toga svakog od njih možeš deportovati, ukoliko ne napusti zemlju, a svaki ima ime i prezime i mjesgto gdje će boraviti. Nismo mi njima toliko interesantni da bi oni ovdje živjeli, nego ljudi bježe od žege i vreline tokom ljeta. Pa ni migrantima nismo interasantni, a ne da budemo Saudijicima. Sve mi više potvrđuješ konstataciju iz prvog posta da si bot HDZa ili Grubeša, himself. Grubeša, pročitaj odluku koju si odbio! Doveo si me u situaciju da moram braniti stavove Bisere,a organski je ne mogu.
Dakle nije ukidanje nego samo suspenzija.
Kada bi sutra rekla međunarodna zajednica da ne ukida BIH nego samo privremeno suspendira na 3 mjeseca Predsjedništvo, Parlament, Dom Naroda, Vijeće ministara, Ustav BIH , policiju, vojsku, itd...
Bi li to bilo ukidanje ili "samo suspenzija"?
Privremena suspenzija = potpuno ukidanje na neki određeni rok.
Dakle, Bisera želi na 3 mjeseca potpuno ukinuti vizni režim za Saudijce, da može bez bilo kakvih provjera kako god ko hoće od njih.
Pa valjda ima neki razlog zašto se EU buni i zašto EU i USA traže vize za SA.
-
last mohicans
#5320 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Uporan si, moram ti priznati. Spinovanje ili ne, žena je ovo gore kazala. Mislim da bi njima i dalje izdavali vize, po nekoj ubrzanoj i lakšoj metodi, jer su i aviokompanije tražile da u sklopu karata u saradnji sa ambasadom izdaju brze vize. Turska im vize nudi sa aerodroma. Toliko o nama.Humljanin wrote: ↑01/06/2021 00:42Koje spinovanje majketi mile...last mohicans wrote: ↑01/06/2021 00:32
![]()
ali im to Bošnjaci brane. Hudnici, samo drže vladu FBiH već sedmu godinu kao taoca. Doduše, ni ovim drugim nije loše, ali majorizirani ne dozvoljavaju formiranje Ustavog suda i ko zna šta već ne opstruišu.. Nije ukidanje viza ako se strogi vizni režim suspenduje na 3 mjeseca i evo ti njene izjave:
Dakle, znači za boravak do 30 dana, poslije toga svakog od njih možeš deportovati, ukoliko ne napusti zemlju, a svaki ima ime i prezime i mjesgto gdje će boraviti. Nismo mi njima toliko interesantni da bi oni ovdje živjeli, nego ljudi bježe od žege i vreline tokom ljeta. Pa ni migrantima nismo interasantni, a ne da budemo Saudijicima. Sve mi više potvrđuješ konstataciju iz prvog posta da si bot HDZa ili Grubeša, himself. Grubeša, pročitaj odluku koju si odbio! Doveo si me u situaciju da moram braniti stavove Bisere,a organski je ne mogu.
![]()
Dakle nije ukidanje nego samo suspenzija.![]()
Kada bi sutra rekla međunarodna zajednica da ne ukida BIH nego samo privremeno suspendira na 3 mjeseca Predsjedništvo, Parlament, Dom Naroda, Vijeće ministara, Ustav BIH , policiju, vojsku, itd...
Dakle, Bisera želi na 3 mjeseca potpuno ukinuti vizni režim za Saudijce, da može bez bilo kakvih provjera kako god ko hoće od njih.
- Humljanin
#5321 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ne bi.last mohicans wrote: ↑01/06/2021 00:50Uporan si, moram ti priznati. Spinovanje ili ne, žena je ovo gore kazala. Mislim da bi njima i dalje izdavali vize, po nekoj ubrzanoj i lakšoj metodi, jer su i aviokompanije tražile da u sklopu karata u saradnji sa ambasadom izdaju brze vize. Turska im vize nudi sa aerodroma. Toliko o nama.Humljanin wrote: ↑01/06/2021 00:42Koje spinovanje majketi mile...last mohicans wrote: ↑01/06/2021 00:32
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/turkovi ... /210526165
![]()
Dakle nije ukidanje nego samo suspenzija.![]()
Čovječe čitaš li ti šta piše?
Bisera želi ukinuti vizni režim prema Saudiji na 3 mjeseca.
Kakvo olakšano izdavanje viza kada im ne bi trebale nikako vize?
I ne reče zašto se EU protivi tome i zašto USA ima vize za njih?
- Truba
#5322 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Kad nasi politicari pristanu bice
Do tada nece biti
Usprkos stotinama pobjeda tog lika alagica
Hrvati su jos uvijek tu i bice i dalje mrsit mutne racune gospodje sa 10 kuca kojoj kineska djeca odvajaju od uzine da bi preuzela donaciju vakcina
Do tada nece biti
Usprkos stotinama pobjeda tog lika alagica
Hrvati su jos uvijek tu i bice i dalje mrsit mutne racune gospodje sa 10 kuca kojoj kineska djeca odvajaju od uzine da bi preuzela donaciju vakcina
-
Trappist
#5323 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
sta je problem sa saudijcima ? Koje je objasnjenje te odluke?metal wrote: ↑31/05/2021 19:18Pojasnjenje za odluku u vezi sa strancima treba potraziti od Bisere, a ne od HDZ-a. Ona je glasala protiv olaksavanja uslova za ulazak stranaca. Valjda se htjela osvetiti HDZ-u za Saudijce, a ustvari se najvise osvetila nasoj dijaspori koja se morala (ili htjela) odreci bh. drzavljanstva.Trappist wrote: ↑31/05/2021 15:10 Patriotska odluka da ne dopuste ulazak strancima sa antigenskim testom ili oni koji su vakcinisani, nema sta![]()
Da vidimo sta ce sad razlog biti, jesu se i tu ugledali na EU kao i za vize ove ? Pa draga im prva domovina dopustila ulazak sa antigenom i vakcinom, ali eto red je da bude stroze u BiH jelde?
Nadam se da ce im ovo zapamtiti turisticki sektor u hercegovini.
Inace, Klix veoma neprofesionalno izvjestava o ovome I "zamotava" istinu, tako da nije cudo sto vecina misli da su HDZ-ovci krivi za ovo. Nisam primijetio ni kod drugih "probosanskih medija" da jasno ukazuju na "krivca" za ovu odluku. Cudno, s obzirom na to da kada su Saudijci u pitanju, nemaju nikakav problem da kazu ko je bio protiv, odnosno ko je "kriv".
-
BAK-eV
#5324 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Trebaju nam vize za mnoge zemlje, tako i za Saudiju?
Problem treba imenovati onakvim kakvim jeste:
I da dobiju IZ, mozemo ocekivati opet iste ucjene HDZ-a po pitanju budzeta, ministarskih pozicija i svega drugog.
Ljudi jednostavno smatraju, da su oni neki zastitnici Evrope spram muslimana i u tu ulogu su se duboko uzivili i ne znaju drugacije ni da se ponasaju.
Pa caki da se tu nekako dodatno ustupi (prihvate trajne vize za muslimane-turiste) ostaje cinjenica da je HDZ stranka sa velikim brojem rasisticki nastrojenog clanstva prema islamu tj muslimanima generalno.
"Njet" spram muslimana po refleksu.
Zato ce uvjek i biti ovakve HDZ blokade obojene vjerskim predznakom (recimo ugovor sa IZ ...).
- Humljanin
#5325 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ako su EU i USA "rasistički nastrojeni prema muslimanima" onda možeš reći i da su Hrvati.BAK-eV wrote: ↑01/06/2021 10:24Trebaju nam vize za mnoge zemlje, tako i za Saudiju?
Problem treba imenovati onakvim kakvim jeste:
I da dobiju IZ, mozemo ocekivati opet iste ucjene HDZ-a po pitanju budzeta, ministarskih pozicija i svega drugog.
Ljudi jednostavno smatraju, da su oni neki zastitnici Evrope spram muslimana i u tu ulogu su se duboko uzivili i ne znaju drugacije ni da se ponasaju.
Pa caki da se tu nekako dodatno ustupi ostaje cinjenica da je HDZ stranka sa velimi brojem rasisticki nastrojenog clanstva prema islamu tj muslimanima generalno.
"Njet" spram muslimana po refleksu.
Zato ce uvjek i biti ovakve HDZ blokade obojene vjerskim predznakom (recimo ugovor sa IZ ...).
Ako tako misliš onda javno reci da ne želiš u euroatlantske integracije nego se želiš povezivati sa Arabijom.
Nikakav problem, samo ne budi dvoličan.
I ne zaboravi da je BIH od pamtivijeka zemlja 3 naroda, 3 vjere, 3 kulture , 3 identiteta. Ako misliš praviti muslimansku državu samo po svome ćejifu isključujuči kršćane , onda se odcijepi i pravi. Bujrum.