Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Merima Čubro poznaje Ljubu Seferovića – osumnjičenog za ubistvo Dženana Memića koji je krivično djelo priznao. U mjestu gdje borave u blizini Velike aleje na Ilidži, gdje se sve i odigralo kobne februarske noći, bila je jedina koja je o onome što zna posvjedočila za N1.
“On je taj kombi prodao kako niko ne bi znao čime su udarili i oni su meni rekli da ja to nikome ne kažem, da nikome ne prijavim. Rekli su mi da ja to ne kažem policiji ni televizijama ako dođu, ni nikome. Rekli su mi da ga ne prijavim, oni će misliti da sam ja njega prijavila u policiji”,kaže Merima Čubro.
Mislim da ova Merima nije Ljubina žena
Ne znam zašto je tužilaštvo nije predložilo za svjedoka.
Btw., moze li neko ko vjeruje u postojanje sistemske zavjere dati svoje misljenje o izjavi Merime Cubro za N1? Je li mozda i ona jedan od zavjerenika?
"Ja još neću zvanično izjaviti da je porodica Mutap platila ovim ljudima da priznaju krivicu, ali vidi se po komentarima da grad nije poludio da povjeruje u ovu priču. Svi kažu da ovo nije istina."
Evo sam napokon naisao na porijeklo i ujedno neoboriv dokaz ozbiljne promisljene teorije, dijela dogme murizovaca, u koju se oni kunu na ovoj temi, o tome da su Romi potplaceni. Elem, Muriz sluso/cito komentare.
Doduse, ni ovako neinteligentna, nije nista neinteligentnija od ostalih postavki teorije zavjere.
denden wrote: ↑31/05/2021 23:08
a ponovljenom suđenju, dana 17.10.2019. godine, proveden je dokaz saslušanja svjedoka Rizvanović Ane, koja na pitanja predsjednika vijeća izjavi da je supruga drugooptuženog Seferović Bekrije te da odbija svjedočiti. U nastavku glavnog pretresa saslušan je svjedok Sejdović Vasvija koja na direktna pitanja predsjednika vijeća izjavi da joj je Seferović Bekrija svekar, a Seferović Ljubo suprug te da ne želi da svjedoči
Sudija Todorović kazao je svjedokinji da ima pravo odbiti svjedočiti što je ona i učinila.
Oni koji redovno prate suđenje među kojima su i novinari, zapazili su da su se pred ovim sudom u svojstvu svjedoka pojavile dvije žene koje tvrde da su supruge Bekrije Seferovića. Objema je sudija Todorović kazao da mogu i odbiti svjedočenje, a što je prva „supruga“ Ana Rizvanović na suđenju 28. decembra 2016. godine odbila i svjedočila. Zanimljivo je da je sudija Todorović napravio ovakav propust te nije zatražio utvrđivanje istine koja je zakonita supruga jer obje ne mogu uživati privilegiju da ne svjedoče niti je upitao kako je moguće da se pojavljuju dvije supruge. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... pJMCk1Z9er
Porodici i Karkinu odgovara šutnja Vasvije i Ane.
Vasvija, ako hoće da spašava Ljubu, mora insistirati da su udarili u pleh ili da su samo udarili u nešto nedefinisano i proletitli.
Ali time otvara prostor tužilaštvu da joj postavi pitanje gdje je vidjela momka i curu (bazirano na njenim ranijim svjedočenjima), što momka i curu smješta žive i zdrave na lice mjesta u 22:31, a što dalje komplikuje život Feragetu.
zijancer wrote: ↑01/06/2021 08:15
Vasvija, ako hoće da spašava Ljubu, mora insistirati da su udarili u pleh ili da su samo udarili u nešto nedefinisano i proletitli.
Ali time otvara prostor tužilaštvu da joj postavi pitanje gdje je vidjela momka i curu (bazirano na njenim ranijim svjedočenjima), što momka i curu smješta žive i zdrave na lice mjesta u 22:31, a što dalje komplikuje život Feragetu.
A kako ti to Boga ti sve znas , i za Karkina i za Vasviju, Anu, Ljubu ..... ma sve redom znas? Znas li sta bi meni odgovaralo?
Neki ovdje jos uvijek ne kontaju da ne trcimo sprint, vec maraton.
Zao mi je, morat ce se jos malo strpiti, ali ce biti interesantno kada se obznani sta su tacno rekli svjedoci prosle sedmice i ko su zaista svjedoci koji su davali izjave
Mislim da se blizimo jednom od kljucnih momenata ove (tekuce) istrage - ako Bog da. Zivi bili, pa vidjeli.
uvijekIInikadI wrote: ↑01/06/2021 08:53
A kako ti to Boga ti sve znas , i za Karkina i za Vasviju, Anu, Ljubu ..... ma sve redom znas? Znas li sta bi meni odgovaralo?
Ako tvrde da su udarili kontejner ili kantu neka onda objasne otkud je sofersajba pukla.
Ako tvrde da su udarili kontejner ili kantu neka onda objasne otkud je sofersajba pukla.
virila sipka iz kontejnera, ona na koju se kaci zavjesa, eto kako je pukla sofersajba
Mislim da ih korištenje tog prava da ne svjedoče, oslobađa od obaveze da razjašnjavaju ranije kontradiktorne verzije svojih izjava, ustvari čine te izjave neupotrebljivim, zar ne? Nema mogućnosti da se kroz ponovno ispitivanje svjedoka utvrdi koja je istinita.
Ostaje na Ljubi da sam pojašnjava oštećenja i događaje, bez da ga ostali učesnici ukopavaju nesmotrenošću.
Last edited by zijancer on 01/06/2021 13:01, edited 2 times in total.
uvijekIInikadI wrote: ↑01/06/2021 08:53
da ušutim već jednom?
Nemoj ni slucajno, to nije nikako dobro. Ustvari hajd reci sta bi meni odgovoralo pa onda i mozes usutiti.
A zar je pukla sofersajba? I iskrivljen desni zadnji blatobran? A fali komad lima
ima li sta realno od ovoga? memic ima 2 godine najavljuje da ce se uskoro sve znati ... svakih par mjeseci ista najava. slicno kao sa onim u BL, odjednom se frajer izgubi.