Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Banano, vjerovao ili ne, ima neku priliku u meme svjetovima. Cak su imali i dobre incijative koje nano tim moze i treba implementirati. Kalium wallet im je super i iz njega je ja mislim i proizašao Natrium.
512MB wrote: ↑31/05/2021 15:34
Kupi šta hoćeš, tvoja stvar
Magic spot EMA20 na 41k, il idemo iznad il ispod
I to je veceras close ako se ne varam drug? ... No kako se krece sad, ukoliko peak dobar ne bude, bgmi bearish... Ovo sto pratim i citam isti sentiment... Nisam nista ni htio uzeti dok ne vidimo ovaj close...
Btw @512MB matic, sol
Jbt matic commita na githubu ne mozes upratiti...
Charles fino spusti neki dan Ghanu za Cardano... Izgl da ide i tu s vladom u neki projekat... Jarane, ako proguli jos malo, bice Afrika boom za blockchain adoption...
Komplet finansijska tržišta će ispuhati kad krene zavrtanje programa jeftinog novca od strane FEDa (i drugih centralnih banaka) i dizanje kamatnih stopa. Ali kad taj čas dođe, izrazito je upitno da li će kripto market ikada više i vidjeti ove visine.
Moje mišljenje je da će se ciklus ponoviti. Kada i kako ne znam, ali mininalno rizikujem I čekam veći pad. Digao sam uloženi, s profitom radim. Bez opterećenja uloga i to je to.
Kratkoročno sigurno ne. A dugoročno smo svi mrtvi.
Leverage je na historijskoj razini, tj. nikada se raja nije prije toliko zaduživala radi investiranja u finansijska tržišta (including kripto) kao što je to sada slučaj, jer su kamate efektivno nula. Dernek prestaje kad prestanu i takvi uslovi, ali to se neće desiti vjerovatno još barem godinu dana.
Henry David Thoreau wrote: ↑31/05/2021 23:02
Leverage je na historijskoj razini, tj. nikada se raja nije prije toliko zaduživala radi investiranja u finansijska tržišta (including kripto) kao što je to sada slučaj, jer su kamate efektivno nula. Dernek prestaje kad prestanu i takvi uslovi, ali to se neće desiti vjerovatno još barem godinu dana.
Tako da, ko jami, jami.
?
nisu kamate nula za privatna lica.
kamate su nula za megakorporacije i megabanke.
Ma dobro, uslovi zavise od tržišta i namjene kredita. Ali čak i kada nisu doslovno nula, kamate su na najnižoj razini u historiji. Na većini razvijenih tržišta fizička lica se mogu zadužiti za manje od 1%. Šta je to ako kripto ima četverocifren procentualni rast, a konvencionalni finansijski instrumenti dvocifren? Pičkin dim. Ide zaduživanje, kao halva.
Tako da, ko jami, jami.
?
nisu kamate nula za privatna lica.
kamate su nula za megakorporacije i megabanke.
Ma dobro, uslovi zavise od tržišta i namjene kredita. Ali čak i kada nisu doslovno nula, kamate su na najnižoj razini u historiji. Na većini razvijenih tržišta fizička lica se mogu zadužiti za manje od 1%. Šta je to ako kripto ima četverocifren procentualni rast, a konvencionalni finansijski instrumenti dvocifren? Pičkin dim. Ide zaduživanje, kao halva.
bilo je i prije perioda povoljnih kamata pa se nije raja mahom zaduzivala da kupuje dionice a skakale su kao lude i u 70im i u 90im
Vecina ljudi se ne daje u kredit da bi spekulisala sa dionicama na stock marketu
a pogotovo ne sa kriptom koji je "volatile" do bola
Mislim da se vise sad ceka kakav ce budjet biti donesen i hoce li tu biti nekih stimulus chekova za obicnog covjeka
ili nekih drugih pogodnosti - a to ce se znati mislim tek tamo pocetkom jula ako ne grijeshim
Al vidjet cemo, sve je ovo spekulisanje i pogadjanje.