medo-medo wrote: ↑29/05/2021 22:04
jednostavno...
zaposlenost nije uslov da imas račun i karticu
samo plaćaj redovno 6 KM mjesečno za vođenje računa i to je to to
pare na karticu možeš uplatiti lično na šalteru ili preko bankomata koji prima uplate i naručuj preko Interneta šta želiš.
za otvaranje računa ti treba CIPS ne stariji od 3 mjeseca i lična
karticu ćeš platiti 10-20 KM
procedura traje 7-14 dana
Najvjerovatnije da cu njih i izabrati onda,hvala.
Del_Boy1 wrote: ↑29/05/2021 23:11
Imaš dopunjivu visa prepaid karticu u BBI banci, ne moraš imati račun, nema vođenja računa osim svako dvije godine se plati obnavljanje kartice 20KM, a ima u više banki tih prepaid kartica pa raspitaj se malo.
Nema te banke ovde kod mene,zato sam naveo samo ove gore.Neki dan sam obisao sve banke,u ni jednoj je nema ako nemam otvoren racun,osim u uncredit samo,15km kartica i 1km mjesecno.
Dope_Man wrote: ↑30/05/2021 00:37
Nema tu neke silne razlike medju bankama, sve je u pet deka. Razlika je samo eventualno u mrezi bankomata (ako su ti potrebni).
Sto se tice placanja, placaces ili 2-3 marke za samo racun/debitnu karticu, ili 4-5 maraka za osnovni paket koji uglavnom ukljucuje i mobilno bankarstvo kojim.mozes placati racune, slati pare, pratit stanje...
Dakle, nema tu neke bitne razlike, uzmi onu koja ti je blizu.
Pa da,i nije mi mreza bankomata toliko bitna (za sad..)
Kod njih je (unicredit) 4km pamet uz takodje mbank,tako pise na sajtu.
Gledam u Addiko najjeftiniji paket 6km,uz mbank/ebank,a prije toga se plati jos 25km kao sto je dole strelicom oznaceno na dnu,ali mi nije jasno ovo za ebank na dnu pise clanarina mj 3km,a za mbank nista...Pa me zbunjuje da li je tih 3km ebank uracunato u paket od 6km,nije valjda da bi uz tih 6km trebao placati jos dodatnih 3km mjesecno jbt.
Djeluje mi ta addiko ima kao vise "opcija" za ebank nego unicredit,ili nisu dovoljno detaljno opisali na sajtu kao addiko