dječak sa šibicama wrote: ↑29/05/2021 19:22
Danas atletika nije ni toliko popularna, da dodju Zvezde Granda popunilo bi se Kosevo.
Inace, sto se tice Koseva, ja sam na utakmice FCS krenuo te neke `89 sa rajom iz skole, mi smo tu blizu pa iako djecurlija iz osnovne, islo se na istok i na sjever, nekad na zapad sa penzionerima. Do rata mislim da nijednu utakmicu nisam propustio, cak sam bio i na pripremama onog simpaticnog Kameruna koji se na Igmanu spremao za SP u Italiji, pa su odigrali jednu utakmicu na Kosevu ne sjecam se vise sa kim. Uglavnom, Kosevo je rijetko bilo puno cesce je bilo poluprazno nego polupuno, bas slaba posjecenost jedino kad dodje Zvezda onda se jug napuni sokolackim i inim delijama, na sjeveru bude punije a istok i zapad onako. Istok je meni se cini bio i najpopunjeniji, jedino ona prekinuta utakmica sa Dinamom tada je bilo krcato sjecam se, dosao Djilda sa svojima na sjever ispalio je manji arsenal pirotehnike, tada je sjever bio svecano krcat.
Naravno gradski derbi je bio poseban dogadjaj ali ne sjecam se punog Koseva, pretpostavljam da vecini ljudi tada nije valjda bilo zanimljivo gledati Varupu, Kupresanina, Vidakovica, Repuha, Barnjaka i ostale kako se bore za opstanak u ligi. Antal Puhalak miljenik navijaca.
nisi nikad čuo za derbi 10.3.1982?
da je bila maracana napunila bi se. karte se prodavale svuda, na ulici, u trafikama, knjižarama, osim apoteka svuda

oštampalo sarajevo tice znaju koliko, nisu ni oni sami znali …. otelo se

! na kraju zatvorili kapije pola sata prije utakmice jer je stadion bio krcat. raja popizdila i probila prvu kapiju na zapadu i nagrnula odozgo, ovi ispod pod pritiskom svi u kanal pa na atletsku stazu … nemam pojma kako su se svi na kraju nagurali na tribine! vile su ih pronosale da nije bilo povrijeđenih ili još gore, ali valjda je sarajevski derbi u ta dobra stara vremena bio toliko pozitivan da je moralo sve ispasti dobro. ovo sad sa neandertalcima u fan blokovima više nije ni vrijedno spomena
na kraju bio strašan derbi, jedan od najboljih, pape u najboljem izdanju sam dobio tekmu … nezaboravno i neponovljeno!