Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
last mohicans wrote: ↑25/05/2021 18:59
Ljudi,imate li kakvih informacija za Srbiju? Vracaju li ko nije državljanin i ko nema prebivaliste u RS? Sebe i ženu sam prijavio 23.3,nikad nista. Kontam da petak zapucamo,pa da probamo na vise mjesta.
Ja sam prošle sedmice pokušao na 3 mjesta u BGD (Sajam, Ušće, Batut) bez uspjeha. Kažu da ne mogu dati potvrdu ako nema zakazano.
Preko prijatelja provjerio u Pazaru, kažu da ne može bez odobrenja 'odozgo'.
ovajonaj wrote: ↑27/05/2021 12:06
ja sam prije tačno 7 dana primio pfizer jer sam onkoloski pacijent međutim nisam imao nikakve reakcije ...i nisam ranije prebolovao koronu... radio sam test za antitjela prije mjesec dana i imao sam okruglo 0.
možda ih nisu pravilno skladištili pa nema nikakve reakcije... il je meni imunitet nepostojeći pa nema šta ni reagovati...
uglavnom to su za sada moja iskustva..
Ne moraš imati nikakvu reakciju, najmanje polovina ljudi nema nikakvu reakciju.....msilim, nemaš nikakav razloga za brigu, reakcija odnosno nus pojave na vakcinu nema(ju) nikakve veze sa stvaranjem antitijela
Evelinda wrote: ↑27/05/2021 08:45
Da li ima neko ko je prebolovao u zadnjih 6 mjeseci a da je primio Pfizer?Kako se podnosi,kazu da je prejak za ove koji su vec preboljeli
Lazu..
To sam pretpostavljala ali eto kontam da cujem od onih koji su primili
ja sam prije tačno 7 dana primio pfizer jer sam onkoloski pacijent međutim nisam imao nikakve reakcije ...i nisam ranije prebolovao koronu... radio sam test za antitjela prije mjesec dana i imao sam okruglo 0.
možda ih nisu pravilno skladištili pa nema nikakve reakcije... il je meni imunitet nepostojeći pa nema šta ni reagovati...
Ja sam na revakcinaciji pričala s rajom koja je bila sa mnom i u prvom terminu, baš o reakcijama, i bilo je onih koji nisu nikako reagovali. Raspon reakcija je bio od ništa, preko bolne ruke, do glavobolje i temperature, kod svakog različito. Isto sam čula i kod raje poslije Sputnika. Ja na revakcinaciju nisam nikako reagovala, a svi su me upozoravali da će biti burno, čak sam mislila da sam pogriješila što nisam tražila slobodan dan na poslu.
Ne mora značiti ništa, ne bih se brinula na tvom mjestu, ali ponovi antitijela poslije revakcinacije, ako će te to umiriti.
Ljudi,imate li kakvih informacija za Srbiju? Vracaju li ko nije državljanin i ko nema prebivaliste u RS? Sebe i ženu sam prijavio 23.3,nikad nista. Kontam da petak zapucamo,pa da probamo na vise mjesta.
Ja sam prošle sedmice pokušao na 3 mjesta u BGD (Sajam, Ušće, Batut) bez uspjeha. Kažu da ne mogu dati potvrdu ako nema zakazano.
Jesi li se bio prijavio na eUpravu prije toga? @last mohicans ako isao hajde javi ili ovdje ili na pm kako ispadne na kraju...
kl123 wrote: ↑27/05/2021 13:22
Ne znam zasto su sad postrozili ovo davanje vakcina strancima kad nema ni kod njih nekog velikog interesovanja, a vakcina ima.
Možda zato što nemaju bilo kakvu obavezu prema državljanima drugih država, a vakcine su platili njihovi poreski obveznici?
kl123 wrote: ↑27/05/2021 13:22
Ne znam zasto su sad postrozili ovo davanje vakcina strancima kad nema ni kod njih nekog velikog interesovanja, a vakcina ima.
Možda zato što nemaju bilo kakvu obavezu prema državljanima drugih država, a vakcine su platili njihovi poreski obveznici?
Nisu imali tu obavezu ni prije dok su imali manje vakcina i vise interesovanja svojih gradjana. A da je stvar u placanju 100% bi svaki strani drzavljanin rado platio tu vakcinu.
Jesi li se bio prijavio na eUpravu prije toga?
@last mohicans ako isao hajde javi ili ovdje ili na pm kako ispadne na kraju...
Prijavio sebe i suprugu 23.3. Nismo jos isli, vagamo hocemo li ici ili i dalje čekati neki poziv, ipak nije bas ni bezeze zapucati tamo, a da ne znas na čemu si.
NelsonM wrote: ↑27/05/2021 11:25Da, nas je nekoliko pokusavalo prijaviti srodnika bezuspjesno iako se radi o starijoj osobi s hronicnim bolestima. Isto se desilo sa dosta roditelja mojih prijatelja (govorimo o ljudima iznad 65g koji su svi cekali svoj red). Onda smo zvali zavod (niko se ne javlja danima) i onda mailovi i opet niko ne odgovara. Onda smo poceli traziti stele da bi uopste bili pozvani ali i dalje bez uspjeha. Toliko o informacionom sistemu zavoda za javno zdravstvo. Ali uvijek je bilo poznato da se u tim drzavnim firmama poput zavoda zaposljavaju najbolji IT strucnjaci
Ja sam uspio doći do kontakta na 033 725 207, rečeno mi je da pričekam jedan dan, kao opterećenje je, ali sam za svaki slučaj poslao mail na [email protected], i jutros je proradilo. Da li slučajno ili neko čita te mailove ne znam, ali eto pokušaj.
Sretno!
kl123 wrote: ↑27/05/2021 14:02
Nisu imali tu obavezu ni prije dok su imali manje vakcina i vise interesovanja svojih gradjana. A da je stvar u placanju 100% bi svaki strani drzavljanin rado platio tu vakcinu.
Da, ali sad naša država ima, bar na papiru, vakcine i epidemiološka situacija je daleko bolja od one prije mjesec-mjesec i po.
NelsonM wrote: ↑27/05/2021 11:25Da, nas je nekoliko pokusavalo prijaviti srodnika bezuspjesno iako se radi o starijoj osobi s hronicnim bolestima. Isto se desilo sa dosta roditelja mojih prijatelja (govorimo o ljudima iznad 65g koji su svi cekali svoj red). Onda smo zvali zavod (niko se ne javlja danima) i onda mailovi i opet niko ne odgovara. Onda smo poceli traziti stele da bi uopste bili pozvani ali i dalje bez uspjeha. Toliko o informacionom sistemu zavoda za javno zdravstvo. Ali uvijek je bilo poznato da se u tim drzavnim firmama poput zavoda zaposljavaju najbolji IT strucnjaci
Ja sam uspio doći do kontakta na 033 725 207, rečeno mi je da pričekam jedan dan, kao opterećenje je, ali sam za svaki slučaj poslao mail na [email protected], i jutros je proradilo. Da li slučajno ili neko čita te mailove ne znam, ali eto pokušaj.
Sretno!
66 god priiava preko mjesne zajednice , ima li iko da su ga zvali za vakcinu ?
Ne moze se prijaviti online javlja gresku. Lijeci se osoba u Zavodu za zastitu radnika u saobracaju i nije nesto do kraja uvezano sa ZZO
Mama mi je onkoloski pacijent. Da li si pozvan ili si bio prijavljen?
bio sam prijavljen preko telefona međutim apsolutno me niko nije zvao... i onda čujem u gradu da se vakcinišu svi preko 70godina, i onkološki pacijenti, i svi što idu na dijalizu kao i svi i koji su transplantirali organe. I odem sam tamo kod doma kulture gdje vrše vakcinaciju i pitam zaštitara šta i kako i on mi je rekao da ovi 70+ čekaju u redu, a svi ostali ulaze prvi. Tako da su me odmah pustili unutra i vakcinisali.
bio sam prijavljen preko telefona međutim apsolutno me niko nije zvao... i onda čujem u gradu da se vakcinišu svi preko 70godina, i onkološki pacijenti, i svi što idu na dijalizu kao i svi i koji su transplantirali organe. I odem sam tamo kod doma kulture gdje vrše vakcinaciju i pitam zaštitara šta i kako i on mi je rekao da ovi 70+ čekaju u redu, a svi ostali ulaze prvi. Tako da su me odmah pustili unutra i vakcinisali.
ti očigledno nisi u Sarajevu.
poznajem onkološku pacijenticu 75 plus koja je primila az, nije bilo sanse de primi pfizer
Pfizer prva doza.
Sve OK proslo no oko sat - sat i po posle vakcine mi se pocelo strasno spavati i morao sam odspavat 3-4 sata.
Malo sam bio ko mutav ostatak dana ali to je to.