ne moze te on ugrozavati da vozi predsjednik amerike a ne premijer federacije530i wrote: ↑27/05/2021 16:00Bukvalno tako piše u ZOBS-u. Svi drugi učesnici u saobraćaju dužni su da propuste ta vozila, strogo slušaju naređenja i po potrebi zaustave svoja vozila dok ta vozila prođu. Svjedoci smo da to nije tako...nego se svi prave pametni, a policiji iz pratnje se žuri i nema vremena da izdaje zaslužene prekršajne naloge.Qler wrote: ↑27/05/2021 10:26OK kad me zaustavi sljedeci put da znam da je ovo argument na koji se vadim530i wrote: ↑26/05/2021 21:44 Na ovom snimku se ne vidi ugrožavanje drugih. Preticali preko pune linije jesu, možda i preko ograničenja, ali brzina nije bila naročito velika. Kamion s prikolicom ispravno postupio - sklonio se na parking/odmorište prvom prilikom. Neko je snimao i poslao na klix, ovi objavili članak, nečega što je i normalno i u skladu sa zakonom.
Nisam ugrozio nikoga, samo sam vozio preko ogranicenja, preticao preko pune, ali nisam isao 180 nego 130 sto i nije puno za onu magistralu...
Da li je premijeru entiteta dozvoljeno da ide na utakmicu i pod kojim uslovima, pitanje je za drugo mjesto. Što se tiče saobraćaja za vozila pod pratnjom tu nema dileme. Sve je ispravno urađeno.
Zabrinjava me katastrofalno neznanje pojedinih forumaša iz oblasti ZOBS-a i nepoštivanje sistema svoje vlastite države. To je veoma veoma loše. Ljudi se ne sklanjaju vozilima pod pratnjom, hitnoj pomoći, vatrogascima...tu treba uvesti drakonske kazne. Tipa pet godina zabrane vožnje.
posebno nase situacije pod pratnjom ide na vikendicu na utakmicu vraca se s utakmice i sl