Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
last mohicans

#1651 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Ma moraju momci uskočiti. Energija kod mlađih momaka je veca,pogledajte Andreja. A ovi nulto i 01 vise nisu tako ni mladi. Za ove 03 jos ima fore, ali ih ponekad ubaciti kad okolnosti i rezlutat dozvole
tovarish

#1652 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Jel ostaje 5 izmjena i za iduću sezonu ili se o tome još nije raspravljalo?
tovarish

#1653 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Hajde da malo rastabirimo čime raspolažemo za iduću sezonu.

Prva postava:

Kovačević

Oremuš Dupovac Miličević Pidro

Đokanović Adukor

Mustedanagić

Fanimo Salčin

Mešanović

Drugi tim:

Dizdarević

Šabanović Kurdić Bešić Islamović

Hodžić ??????

Varešanović

Resić. Jukić

Cmiljanić

Još na raspolaganju: Kanurić(gk).
Ugovor raskinut: Pejović, očekuje se i Sušić.
Ugovor istekao: Džafić, Hebibović, D.Hodžić, Dervišagić, Velkoski, Milanović, Ahmetović, Handžić.

Nas su pokosile povrede i vjerujem da sa povratkom povrijeđenih i posuđenih igrača mi već imamo solidan tim i sa pravim trenerom, dovoljan za našu ligu. Za iskorak u Evropi će trebati više, ali mislim da naši to neće ganjati. Uz troškove za stadion, teško da će biti pojačanja, osim u slučaju da nekog prodamo ili da iskoči nešto povoljno.Tako da će trebati i nekome obnoviti ugovore. Po meni: Hebiboviću, Dervišagići, Velkoskom i Ahmetoviću. Volio bih i Dušana, ali teško.

Po ovome, najkritičnija je pozicija lijevog beka. Pidro nije onaj stari, a ne znamo ni kakav će biti Islamović nakon povrede. Zbog ovoga bih volio Hodžić da ostane.

U našoj ligi trenutno ne vidim neko pojačanje, a da nije skupo. Eventualno Tatarov brat iz federalne lige. Možda ima i nešto u Olimpiku?
karabaja1987

#1654 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by karabaja1987 »

tovarish wrote: 27/05/2021 22:29 Hajde da malo rastabirimo čime raspolažemo za iduću sezonu.

Prva postava:

Kovačević

Đokanović Adukor

Mustedanagić

Fanimo Salčin

Mešanović

Drugi tim:

Dizdarević

Hodžić ??????

Varešanović

Resić. Jukić

Cmiljanić

Ugovor istekao: Džafić, Hebibović, D.Hodžić, Dervišagić, Velkoski, Milanović, Ahmetović, Handžić.

Nas su pokosile povrede i vjerujem da sa povratkom povrijeđenih i posuđenih igrača mi već imamo solidan tim i sa pravim trenerom, dovoljan za našu ligu. Za iskorak u Evropi će trebati više, ali mislim da naši to neće ganjati. Uz troškove za stadion, teško da će biti pojačanja, osim u slučaju da nekog prodamo ili da iskoči nešto povoljno.Tako da će trebati i nekome obnoviti ugovore. Po meni: Hebiboviću, Dervišagići, Velkoskom i Ahmetoviću. Volio bih i Dušana, ali teško.

Po ovome, najkritičnija je pozicija lijevog beka. Pidro nije onaj stari, a ne znamo ni kakav će biti Islamović nakon povrede. Zbog ovoga bih volio Hodžić da ostane.

U našoj ligi trenutno ne vidim neko pojačanje, a da nije skupo. Eventualno Tatarov brat iz federalne lige. Možda ima i nešto u Olimpiku?
Ma necemo mi ni blizu sliciti ovoj ekipi koju predpostavljas da ce biti. Misljenja sam da Kovacevic,Djokanovic,Milicevic sigurno idu . A vala od ovih sto i. ugovor istice,produzio bih samo Ahmetovicu i Dervisagicu (ostavio bi ga i dao mu priliku da se dokaze,jer su momka vratili sa posudbe bez da mu daju ikakvu priliku za dokazivanje).
tovarish

#1655 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

karabaja1987 wrote: 28/05/2021 00:29
tovarish wrote: 27/05/2021 22:29 Hajde da malo rastabirimo čime raspolažemo za iduću sezonu.

Prva postava:

Kovačević

Đokanović Adukor

Mustedanagić

Fanimo Salčin

Mešanović

Drugi tim:

Dizdarević

Hodžić ??????

Varešanović

Resić. Jukić

Cmiljanić

Ma necemo mi ni blizu sliciti ovoj ekipi koju predpostavljas da ce biti. Misljenja sam da Kovacevic,Djokanovic,Milicevic sigurno idu . A vala od ovih sto i. ugovor istice,produzio bih samo Ahmetovicu i Dervisagicu (ostavio bi ga i dao mu priliku da se dokaze,jer su momka vratili sa posudbe bez da mu daju ikakvu priliku za dokazivanje).
Naravno da neće biti takav i napomenuo sam da je to ono čime trenutno raspolažemo.

Slažem se za odlaske, mada bih ja dodao i Fanima. Ako ne odu sva četvorica, onda od njih idu barem trojica. A nije nemoguće da još nekog prodamo (Pidro) ili raskinemo ugovor (Mešanović, Jukić, Oremuš). Ova zadnja trojica zbog visokih primanja, a vjerovatno i Cmiljanić, u slučaju da nema kvalitet.

Ako dođe do ovih odlazaka, mi ćemo poprilično napuniti kasu i onda bi mogli dovoditi i zanimljiva pojačanja. Ali to trebaju biti mladi i perspektivni igrači uz jednog-dva kapitalca (drugi ako nam se poslože kockice ili izleti jeftinija prilika).

Važnu ulogu će u čitavom procesu imati novi trener i SD, pa ćemo više znati nakon njihovog imenovanja.

I vjerujem da ćemo morati iduću sezonu sa puno sabura odgledati, jer će to biti mlad tim. Ne očekujem titulu, nego izgradnju novog, mladog i perspektivnog tima.
East_side

#1656 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Ja bih bio mnogo sretniji da prvo dovedemo trenera i SD sa vizijom, tj. da se njihova vizija poklapa sa klupskom i da oni na osnovu toga (u koordinaciji) svojim zajednickim izborom kreiraju tim za narednu sezonu nego da nabacamo igraca, prodamo neke i onda dovedemo trenera da se snalazi kako zna i umije s onim sto raspolaze, kao da je pao s marsa...

Bojim se da bi to bilo novo razocarenje u najavi. A jako je bitno ovo sto rekoh da su trener i SD u koordinaciji, da se ne desava da jedan ima jednu a drugi drugu politiku.
tovarish

#1657 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

East_side wrote: 28/05/2021 12:20 Ja bih bio mnogo sretniji da prvo dovedemo trenera i SD sa vizijom, tj. da se njihova vizija poklapa sa klupskom i da oni na osnovu toga (u koordinaciji) svojim zajednickim izborom kreiraju tim za narednu sezonu nego da nabacamo igraca, prodamo neke i onda dovedemo trenera da se snalazi kako zna i umije s onim sto raspolaze, kao da je pao s marsa...

Bojim se da bi to bilo novo razocarenje u najavi. A jako je bitno ovo sto rekoh da su trener i SD u koordinaciji, da se ne desava da jedan ima jednu a drugi drugu politiku.
To se podrazumijeva, inače ćemo opet imati turbulencije. Možda nebi bila loša opcija da SD i trener budu jedna osoba ili da se daju veće ovlasti treneru prilikom izbora igrača, ali da zauzvrat ima i veću odgovornost ako pogriješi.
East_side

#1658 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

tovarish wrote: 28/05/2021 13:05
Možda nebi bila loša opcija da SD i trener budu jedna osoba ili da se daju veće ovlasti treneru prilikom izbora igrača, ali da zauzvrat ima i veću odgovornost ako pogriješi.
I ja sam o tome razmisljao :thumbup: po principu menadzera u Engleskoj PL. Mnogo jednostanije u svakom smislu, i po pitanju odlucivanja ali i odgovornosti. Samo ne znam koliko je to kod nas realno ocekivati :-) valja uhljebit sve :oops:
foxlife

#1659 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

sportski direktor ima mnogo vece obaveze od samog dovodjenja igraca i sl po definiciji
e sad ne znam kako su kod nas sastavljeni klubovi organizacijski pa da to funcionise
ako je samo dovodjenje igraca i sl onda sasvim normalno trener moze biti ujedno i SD
ako bilo sta drugo je ukljuceno u to onda je malo bezveze jer odmah odlucuje o nekim stvarima u kojima mozda nema iskustva
tovarish

#1660 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Nek organizuju to kako hoće, ali nek trener bira pojačanja. Kažu mu, toliko imaš na raspolaganju novca i dovodi takav i takav profil igrača, ostalo je na tebi, a onda nek klub dalje rješava. Mislim da bi tako privukli i neko jače trenersko ime za manje para.
foxlife

#1661 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

u nasim klubovima i da dovedu takvog nekog i da daju takve ovlasti to ne bi trajalo duze od pola godine garantujem
posebno jer klubovi nisu privatni u pravom smislu rijeci

ja recimo licno sam radio organizaciju strukture jednog profesinalnog kluba i to ponudio nekolicini klubova vani
3 mala kluba su prihvatila i uradila organizaciju po tome naravno uz neke promjene sto zbog strukture klubova sto zbog finansija
nakon 2 godine su zadovoljna sva 3 kluba sa organizacijom sto nema puno uticaja trenutno na rezultat al na duze staze mislim da ce imati ako se budu drzali plana

al nebitna prica za ovu situaciju

sarajevo kao klub treba da napravi plan sta kako koliko
ko sta radi ko je zaduzen za sta a ko je odgovoran za sta i na duze staze siguran sam da ce uspjeti
za pocetak ako treba na svakom mjestu otpustati dok se ne nadje prava osoba za odredjenu poziciju
tovarish

#1662 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

foxlife wrote: 28/05/2021 16:14 u nasim klubovima i da dovedu takvog nekog i da daju takve ovlasti to ne bi trajalo duze od pola godine garantujem
posebno jer klubovi nisu privatni u pravom smislu rijeci

ja recimo licno sam radio organizaciju strukture jednog profesinalnog kluba i to ponudio nekolicini klubova vani
3 mala kluba su prihvatila i uradila organizaciju po tome naravno uz neke promjene sto zbog strukture klubova sto zbog finansija
nakon 2 godine su zadovoljna sva 3 kluba sa organizacijom sto nema puno uticaja trenutno na rezultat al na duze staze mislim da ce imati ako se budu drzali plana

al nebitna prica za ovu situaciju

sarajevo kao klub treba da napravi plan sta kako koliko
ko sta radi ko je zaduzen za sta a ko je odgovoran za sta i na duze staze siguran sam da ce uspjeti
za pocetak ako treba na svakom mjestu otpustati dok se ne nadje prava osoba za odredjenu poziciju
:thumbup:

Tako treba u svakom aspektu života, da se zna ko pije, a ko plaća. Sarajevo bi trebalo i moralo tako, jer ipak jesmo privatni klub.

Ja sam uvijek za postepen razvoj, a ne za ad hoc rješenja.
GandalfSivi

#1663 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Mi vec kasnimo...
tovarish

#1664 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

GandalfSivi wrote: 28/05/2021 18:35 Mi vec kasnimo...
Kao država da, kao klub u odnosu na Evropu opet da, ali smo ipak u boljoj poziciji u odnosu na druge klubove u BiH i moramo biti pametni i strpljivi, a ne pohlepni i krenut će polako. To što kasnimo nam ne treba biti destimulator, nego zavrnuti rukave i raditi.
Last edited by tovarish on 28/05/2021 18:46, edited 1 time in total.
foxlife

#1665 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

U fudbalu ne mozes kasniti kao sto industrijski recimo mozes kasniti jer generalno uspjeh ti zavisi od igraca ne od tehnologije
GandalfSivi

#1666 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Kakvi crni igraci, da se do istih dodje trebaju nam SD i trener, ili cemo opet na ura, pa sta ubodemo?
Logovan

#1667 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Kada ce dovesti novog SD-a i trenera? Nemamo puno vremena. :-)
last mohicans

#1668 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Ni jednog igrača ne treba dovesti dok ne dođu trener i SD,pa da je Ronaldo. Da nemaju vadionu nisam ja sklapao igračku križaljku,mada nema ni jedne ekipe koja radi totalni remont. Od ovoga sto imas pravi, dodati par igrača gdje škripi i ako odu ovi prvotimci.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1669 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Živimo u državi u kojoj niti jedan klub neće dovesti Ronalda pa da kažeš da ih je nemoguće poraziti jer jebiga imaju pare, a mi nemamo. Uz resurse koje imamo već godinama smo trebali imati ubjedljivo najjaču školu u državi, a ona bi bukvalno bila turbo pogon za prvi tim.

"Pojačanja" poput Hodžića, Milanovića, Pejovića, Jukića itd itd jednostavno ne čine prevagu i neće nikada je nikada ni činiti u ovakvoj ligi i porazno je da su oni plaćeni koliko jesu, a stoprocentno nisu ni par klasa iznad mladih igrača koje mi MOŽEMO kreirati uz novac koji imamo.

Respo je apsolutno u pravu, uz pravu organizaciju i prave ljudi na pravim mjestima mi i dalje imamo potencijal da budemo miljama iznad svih ostalih.

Mislim, evidentno je da mi to nikada nećemo napraviti, pogotovo jer i ovi sadašnji nemaju namjeru da odu sami, a ni vlasnik izgleda ne smatra da ništa ne štima u klubu. Jebiga, kurčeve smo sreće da i pored miliona u klubu imamo dvije uzastopne garniture bez vizije ili bilo čega drugog.
foxlife

#1670 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

GandalfSivi wrote: 28/05/2021 18:57 Kakvi crni igraci, da se do istih dodje trebaju nam SD i trener, ili cemo opet na ura, pa sta ubodemo?
ako se dotices mog komentara iznad nisi me dobro shvatio

ne dolazi se preko trenera i SD-a do njega nego odgojom u ovom slucaju pravljenjem
primjer donekle opravdava dzeko
u ovom okruzenju dzeko je dosao do neke stepenice a ostalo je stekao vani
cak i uz mnoge stele namjestanja i sl
ako sarajevo dovede postene trenere a uz to i koliko toliko kompetentne moze se ocekivati da neki novi dzeko se pojavi ili i njih vise
u usporedbi sa ostalim klubovima sarajevo bi bilo tu u velikoj prednosti i trenutnoj igrackoj i nakon toga eventualno finansijskoj
ako se pare od transfera ponovo uloze u klub moze se ocekivati da jednog dana sarajevo bude stalni ucesnik grupa lige prvaka al sve je to na dugom stapu sve dok se ne poslozi struktura u samom klubu
foxlife

#1671 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

mene fudbal kao igra ne zanima toliko koliko organizacija i sve oko toga i zato sam u neku ruku i posvetio se proucavao i napravio svojevremeno taj plan
nisam to radio da bi zaradio nego zato jer me to privlaci zanima itd
u nasoj drzavi najzanimljiviji primjer toga je sarajevo jer su najblize zasad profesionalnim klubovima mada je to miljama daleko od neke ozbiljne organizacije
doduse nemam pristup svemu u klubu pa neke stvari ne znam al ono sto se moze saznati je da klub ne vrijedi nista ako gledamo organizaciju jer je to sve amaterski postavljeno i preko veza stela itd
a to je najveci minus jer ljudi koji su na mjestima nisu dorasli poslu kojeg obavljaju jer ne znaju
1Namcor

#1672 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1Namcor »

Velkoski wrote: 28/05/2021 19:07 Živimo u državi u kojoj niti jedan klub neće dovesti Ronalda pa da kažeš da ih je nemoguće poraziti jer jebiga imaju pare, a mi nemamo. Uz resurse koje imamo već godinama smo trebali imati ubjedljivo najjaču školu u državi, a ona bi bukvalno bila turbo pogon za prvi tim.

"Pojačanja" poput Hodžića, Milanovića, Pejovića, Jukića itd itd jednostavno ne čine prevagu i neće nikada je nikada ni činiti u ovakvoj ligi i porazno je da su oni plaćeni koliko jesu, a stoprocentno nisu ni par klasa iznad mladih igrača koje mi MOŽEMO kreirati uz novac koji imamo.

Respo je apsolutno u pravu, uz pravu organizaciju i prave ljudi na pravim mjestima mi i dalje imamo potencijal da budemo miljama iznad svih ostalih.

Mislim, evidentno je da mi to nikada nećemo napraviti, pogotovo jer i ovi sadašnji nemaju namjeru da odu sami, a ni vlasnik izgleda ne smatra da ništa ne štima u klubu. Jebiga, kurčeve smo sreće da i pored miliona u klubu imamo dvije uzastopne garniture bez vizije ili bilo čega drugog.
Igraci poput Hodzica, Jukica, Hebibovica, itd. nisu "pojacanja", al' popunjavaju roster i to imas u svakom klubu - Meleg, Brtan, Ovcina, Cosic, Mujezinovic, Bojo,itd... I to izgleda nelose kad imas vise od jednog odlicnog, da ne kazem vrhunskog igraca poput Rahmana, Tatara, Ahmeta... Ili kao sto su kod Borca Zakaric, Ziljkic, Vranjes...
Medjutim, problem nastaje kad takvi postanu "nosioci" igre, onda se desi ovo sto se nama desilo - strmoglavi pad!
I slazem se da je umjesto takvih "pojacanja" bolje forsirati mladje igrace iz akademije (mali Dervisagic se recimo u potpunosti morao forsirati umjesto Handzica) ali,...
Ako sam dobro razumio ono sto je receno na press konferenciji - za razliku od Tana, Nam je, iz nekog razloga, bio protiv toga!
E, sad nas ceka taj scenario, ako uspijemo sacuvati ovo sto valja i ostalo popuniti sa akademcima i eventualno nekim kapitalcem, mozda na kraju i ispadne dobro.
90minut

#1673 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Velko jesam te bio upozorio na nešto šta ce se desiti ako popusimo titulu jesi mislio da se zajebavam? :D
foxlife

#1674 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by foxlife »

treba se raditi da ne ispadne dobro sljedecu sezonu i opet isto pad
treba se napraviti plan dovesti ljude da rade od nule pa makar se borili sa opstanak iako je to malo moguce u ovoj ligi ako si velicina i infrastruktura trenutna kao sarajevo posto je i u ovakvim uslovima klub na vrhu u bih
Maharadza

#1675 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

GandalfSivi wrote: 28/05/2021 18:57 Kakvi crni igraci, da se do istih dodje trebaju nam SD i trener, ili cemo opet na ura, pa sta ubodemo?
A kada su amateri i mafijaši (SEAT Miiii) iz uprave ti koji biraju sd-a (a koji opet predlaže trenera) onda nema nade da će to biti neko dobar i stručan. Samo ako nam se ludo posreći pa Nam skonta kakvim je levatima prepustio da nas vode...
Last edited by Maharadza on 28/05/2021 21:23, edited 1 time in total.
Post Reply