Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
veliki_ah
#51251 Re: Zeničani
Pa ne samo narod. Npr, poslije izbora svi mediji su fudu stavljali u isti kos sa sarajevskom cetvorkom i stanivukovicem. Dakle, predstavljan je kao neko ko je pobijedio nacionalnu stranku. Malo sam se gore nespretno izrazio za narod, ali cinjenica je da je osvojio 60% glasova. Mozda sad nema toliku podrsku, ali taj polupismeni svijet njega smarea zamjenom.
Da se razumijemo, za ovo vremena se ni cetvorka (trojka) nije pokazala u sarajevu, i blago receno je katastrofa i u kantonu i u opcinama gdje su preuzeli.
Da se razumijemo, za ovo vremena se ni cetvorka (trojka) nije pokazala u sarajevu, i blago receno je katastrofa i u kantonu i u opcinama gdje su preuzeli.
-
veliki_ah
#51252 Re: Zeničani
Ne citiraj me. Svi znamo da si fudin trol i da radis za stranku. Sad je dosao nalog da se okrene prica kontra sda i kako mu smeta.muhafuca wrote: ↑27/05/2021 17:54ja kolko sam skontao narod fudu dozivljava kao nuzno zlo dok se ne pojavi nesto bolje.
U smislu "manje ce krast od SDA"
A SDA mu je to servirala na tanjuru, oni su se toliko opustili, jer godinama nisu imali konkurencije
nikakve, i zanemarili su da nesto treba ostaviti i narodu, a ne sve pljackati i nogama i rukama.
Otkaci.
- muhafuca
#51253 Re: Zeničani
veliki_ah wrote: ↑27/05/2021 18:01Ne citiraj me. Svi znamo da si fudin trol i da radis za stranku. Sad je dosao nalog da se okrene prica kontra sda i kako mu smeta.muhafuca wrote: ↑27/05/2021 17:54ja kolko sam skontao narod fudu dozivljava kao nuzno zlo dok se ne pojavi nesto bolje.
U smislu "manje ce krast od SDA"
A SDA mu je to servirala na tanjuru, oni su se toliko opustili, jer godinama nisu imali konkurencije
nikakve, i zanemarili su da nesto treba ostaviti i narodu, a ne sve pljackati i nogama i rukama.
Otkaci.
ja cu citirat koga hocu a ti ignorisi ako te ne interesuje
ko ste to svi vi sto znate da sam ja fudin trol.
jeste li to vi sto ste dobili nalog da se teshe prica kontra fude i a da se pomalo kao i sda spomene
da izgleda vjerodostojnije?
- Kikibombona
#51254 Re: Zeničani
Cetvorka je vodila KS par mjeseci dok SDA nije kupila Komsica. I tu su ih zaustavili iako su imali veliku podrsku gradjana.veliki_ah wrote: ↑27/05/2021 17:57 Pa ne samo narod. Npr, poslije izbora svi mediji su fudu stavljali u isti kos sa sarajevskom cetvorkom i stanivukovicem. Dakle, predstavljan je kao neko ko je pobijedio nacionalnu stranku. Malo sam se gore nespretno izrazio za narod, ali cinjenica je da je osvojio 60% glasova. Mozda sad nema toliku podrsku, ali taj polupismeni svijet njega smarea zamjenom.
Sada ponovo vladaju par mjeseci u vremenu pandemije i ekonomske krize, a sve to na poharan sistem i budzet od strane SDA. Samo su GRAS udesili da ga Merkel, Makron i Bajden zajednickim snagama ne bi mogli ozivjeti.
Mislim da se rezultati rada mogu vidjeti tek nakon cetiri godine. Za par mjeseci ne mozes uraditi apsolutno nista.
...
Pobjeda Fude, iako je notorna seljacina i smrad, je pozitivna stvar ako se zna ko mu je bio rival. Jarane, ako su izbor Hitler i Staljin, jasno je koga ces izabrati, iako su oba grozne opcije.
I ja sam stisnuo zube i glasao za Kasumovica. I opet bih uradio isto ako je jedini drugi izbor SDA.
-
Nivelacija
#51255 Re: Zeničani
Nemoj me pitati sta predlazes.Kikibombona wrote: ↑27/05/2021 17:55Taj Smajo je pretpostavljam neki Fudin covjek. Ne znam te seljake niti me interesuje zenicka seljacka politicka scena.Nivelacija wrote: ↑27/05/2021 17:43 Eto Smajo Doglod i 30 000 takvih Ce progledati hhshshs
Zna to dobro ublehas
Nece niko progledati, samo prirodni ciklus radjanja i umiranja tu pomaze. Posebno ako je neko u cetrdesetim ili pedesetim, nista ga ne mozes nauciti.
...
Ja ne znam Nivelacija, sta ti predlazes? Da izvrsimo kolektivni harakiri? Jedino o cemu razmisljam kao opciji je odlazak u Njemacku, iako mi ovdje sa materijalne strane nista ne fali.
...
Sto se tice politike, jedina sansa koju trenutno imamo je da PROBAMO sa NS, SDP i NiP. SDA vlada vec 25 godina i svi znamo da je ovo put u propast.
To je isto da trener pita kapitena u 90 minuti kod 3:0 sta cemo.
Fudo je unistio, devastirao bespovratno grad, prihvati poraz pokunji se i u svlačionicu okupati i mrs kuci, trazi sebi novi klub tipa Ofenbach
- Kikibombona
#51256 Re: Zeničani
Predlazes povratak SDA sekte koja je unistila drzavu, narod, grad, klub, reselila stotine hiljada Bosanaca u proteklih 20 godina. Sve su unistili. A i taj Kasumovic je njihov okot.Nivelacija wrote: ↑27/05/2021 18:10Nemoj me pitati sta predlazes.
Fudo je unistio, devastirao bespovratno grad, prihvati poraz pokunji se i u svlačionicu okupati i mrs kuci, trazi sebi novi klub tipa Ofenbach
Ti mrznjom prema Kasumovicu prikrivas da si SDA-ovac.
A sto se tice Zenice, ona se unistava 25 godina u kontinuitetu.
-
kuglanje_ze
#51257 Re: Zeničani
NS u Zenici svasta mozes prisiti, ali mentalitet opozicije ne. Uvijek smo se trudili biti konstruktivni i u idejama koje mogu unaprijediti grad, ali i u kritici loseg vođenja grada (koje sada eskalira). Mislim da je rahmetli Meliha i Sanja prije nje imala najveci broj vijecnickih inicijativa. Dosta toga je odbijano, pa su poslije gurane kao inicijative drugih vijecnika i to nam nije smetalo jer je bio cilj da inicijativa prođe. Meliha je zbog inicijative za teniske klubove dozivjela i prijetnje od strane direktora Talića, a zna se i koliko se zrtvovala za NK Čelik._BataZiv_0809 wrote: ↑27/05/2021 17:03Nisam gledao, ne bih da pravim metodoloski buckuris. Poenta price je da su ostali na svom prosjecnom rezultatu od cirka 3 i po milje glasova. A elementarna logika ti nalaze da nisu mogli toliko izgubiti zbog podrske covjeku koji je osvojio najvise glasova u istoriji grada.
SDP je stranka koja treba Zenici, kao i NS, ali jedni se jos uvijek oporavljaju od onog štetočine Lagumdžije (2011. godine reći nešto protiv njega u društvu člana SDP-a je bilo kao da si u Sjevernoj Koreji psovao Kima), a drugi se moraju riješiti opozicionog mentaliteta kojeg si i ti ovdje demonstrirao. Nikad u vlast ne bi ušli da im nije babe Konakovića. A stvari se mijenjaju samo iz pozicije vlasti, nikad iz opozicije.
Na pivu kad god.
NS je imao masu drugih problema, primarno organizacijskih koji su doveli do lošeg izbornog rezultata. Neke stvari nisu za forum i to cemo u 4 oka.
-
Nivelacija
#51258 Re: Zeničani
Barem nisam njegov saucesnik u ubistvu Zenice kao sto si tiKikibombona wrote: ↑27/05/2021 18:17Predlazes povratak SDA sekte koja je unistila drzavu, narod, grad, klub, reselila stotine hiljada Bosanaca u proteklih 20 godina. Sve su unistili. A i taj Kasumovic je njihov okot.Nivelacija wrote: ↑27/05/2021 18:10Nemoj me pitati sta predlazes.
Ti mrznjom prema Kasumovicu prikrivas da si SDA-ovac.![]()
A sto se tice Zenice, ona se unistava 25 godina u kontinuitetu.
- Casual's
#51259 Re: Zeničani
Kako isti nalete kada se priča o Fuadu.
Fuad je seljačina, onaj najgore vrste. Seoska varalica i ratni profiter. Njega upoređivati možemo samo sa Zmajom od Šipova, a i zmaj je emancipovaniji.
Fuad je seljačina, onaj najgore vrste. Seoska varalica i ratni profiter. Njega upoređivati možemo samo sa Zmajom od Šipova, a i zmaj je emancipovaniji.
-
belfy
#51260 Re: Zeničani
o Talicu mislim sve najgore, ali mi je tesko povjerovati u podvuceno. pogotovo sto mu je Meliha bila i profesorica... cak mislim da bez nje i Ahme ne bi ni zavrsio tamo gdje je zavrsio... tako da me zaista zanima o kakvim je prijetnjama rijec. ako ne zelis ovdje onda u PP.kuglanje_ze wrote: ↑27/05/2021 18:22 NS u Zenici svasta mozes prisiti, ali mentalitet opozicije ne. Uvijek smo se trudili biti konstruktivni i u idejama koje mogu unaprijediti grad, ali i u kritici loseg vođenja grada (koje sada eskalira). Mislim da je rahmetli Meliha i Sanja prije nje imala najveci broj vijecnickih inicijativa. Dosta toga je odbijano, pa su poslije gurane kao inicijative drugih vijecnika i to nam nije smetalo jer je bio cilj da inicijativa prođe. Meliha je zbog inicijative za teniske klubove dozivjela i prijetnje od strane direktora Talića, a zna se i koliko se zrtvovala za NK Čelik.
NS je imao masu drugih problema, primarno organizacijskih koji su doveli do lošeg izbornog rezultata. Neke stvari nisu za forum i to cemo u 4 oka.
-
veliki_ah
#51261 Re: Zeničani
Fudo i fudici i hoce da se sve polarizuje i da onda kao biramo manje zlo. U sustini je za raspravu i da li je sda manje zlo, ali to je dublja tema.Kikibombona wrote: ↑27/05/2021 18:08Cetvorka je vodila KS par mjeseci dok SDA nije kupila Komsica. I tu su ih zaustavili iako su imali veliku podrsku gradjana.veliki_ah wrote: ↑27/05/2021 17:57 Pa ne samo narod. Npr, poslije izbora svi mediji su fudu stavljali u isti kos sa sarajevskom cetvorkom i stanivukovicem. Dakle, predstavljan je kao neko ko je pobijedio nacionalnu stranku. Malo sam se gore nespretno izrazio za narod, ali cinjenica je da je osvojio 60% glasova. Mozda sad nema toliku podrsku, ali taj polupismeni svijet njega smarea zamjenom.
Sada ponovo vladaju par mjeseci u vremenu pandemije i ekonomske krize, a sve to na poharan sistem i budzet od strane SDA. Samo su GRAS udesili da ga Merkel, Makron i Bajden zajednickim snagama ne bi mogli ozivjeti.
Mislim da se rezultati rada mogu vidjeti tek nakon cetiri godine. Za par mjeseci ne mozes uraditi apsolutno nista.
...
Pobjeda Fude, iako je notorna seljacina i smrad, je pozitivna stvar ako se zna ko mu je bio rival. Jarane, ako su izbor Hitler i Staljin, jasno je koga ces izabrati, iako su oba grozne opcije.
I ja sam stisnuo zube i glasao za Kasumovica. I opet bih uradio isto ako je jedini drugi izbor SDA.
Isto sto je dublja tema situacija u sarajevu koja nije bas tako kao sto pises. Postoje stvari koje se mogu uraditi odmah (ne preko noci, proslo je 7 mjeseci), a ne rade se. Za sada se trojka nije snasla i po svim pokazateljima ne pokazuje nikakve pomake, osim pismenih najava buducih dogadjaja i lijepih prezentacija.
- muhafuca
#51262 Re: Zeničani
za razliku od vas stare garde sto spavate na temi u odbrani SDA (?)
jel to po zadatku?
- muhafuca
#51263 Re: Zeničani
evo ti predlozi za koga da glasamo a da ima sanse da pobjedi, a da nije ni SDA ni Fudo.veliki_ah wrote: ↑27/05/2021 19:12Fudo i fudici i hoce da se sve polarizuje i da onda kao biramo manje zlo. U sustini je za raspravu i da li je sda manje zlo, ali to je dublja tema.Kikibombona wrote: ↑27/05/2021 18:08Cetvorka je vodila KS par mjeseci dok SDA nije kupila Komsica. I tu su ih zaustavili iako su imali veliku podrsku gradjana.veliki_ah wrote: ↑27/05/2021 17:57 Pa ne samo narod. Npr, poslije izbora svi mediji su fudu stavljali u isti kos sa sarajevskom cetvorkom i stanivukovicem. Dakle, predstavljan je kao neko ko je pobijedio nacionalnu stranku. Malo sam se gore nespretno izrazio za narod, ali cinjenica je da je osvojio 60% glasova. Mozda sad nema toliku podrsku, ali taj polupismeni svijet njega smarea zamjenom.
...
Isto sto je dublja tema situacija u sarajevu koja nije bas tako kao sto pises. Postoje stvari koje se mogu uraditi odmah (ne preko noci, proslo je 7 mjeseci), a ne rade se. Za sada se trojka nije snasla i po svim pokazateljima ne pokazuje nikakve pomake, osim pismenih najava buducih dogadjaja i lijepih prezentacija.
ako treba slikacemo listice.
-
belfy
#51264 Re: Zeničani
sto se ovdje raspravlja o izborima? ovo nije izborna godina, a do iduce ce mnogo toga biti zaboravljeno, a druge stvari u fokusu...
- Kikibombona
#51265 Re: Zeničani
SDA je VRH piramide zla. Iznad nema niko, na ovoj tzv. pro-BiH strani.veliki_ah wrote: ↑27/05/2021 19:12Fudo i fudici i hoce da se sve polarizuje i da onda kao biramo manje zlo. U sustini je za raspravu i da li je sda manje zlo, ali to je dublja tema.
U SDA ima stotine, hiljade Kasumovica. Pa i mnogo gorih od njega.
Pojedinac nije ni približno opasan kao solo igrac kao sto je opasan kao dio mocne mafijaske strukture koja u službi ima hiljade ljudi.
Kasumovic ne moze u isti rečenicu sa SDA po nivou opasnosti za drzavu i narod. Apsolutno nije za poredjenje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Nivelacija
#51267 Re: Zeničani

Zato sto se Zenica svakim danom pretvara u grad koji kao da tek iz teskog rata izlazi.
Ratno je stanje a budzeti od 60 miliona odlaze u vazduh.
- Ja_Ja
#51268 Re: Zeničani
Meni je tesko i opisati kakav mentalitet ste vi imali tokom kampanje a i prije toga. Stvari treba poredati realno. A one su takve da se amaterski uslo u kampanju, osjecaj je bio da se kasno krenulo sa kampanjom, da su kandidati malo je reci bili upitni, i da je Sanja prespavala dobar dio svog mandata pred izbore. Nekako njenim odlaskom na kantonalni nivo je sve i stalo. Mada i do tada se nije bog zna sta desavalo.kuglanje_ze wrote: ↑27/05/2021 18:22
NS u Zenici svasta mozes prisiti, ali mentalitet opozicije ne. Uvijek smo se trudili biti konstruktivni i u idejama koje mogu unaprijediti grad, ali i u kritici loseg vođenja grada (koje sada eskalira). Mislim da je rahmetli Meliha i Sanja prije nje imala najveci broj vijecnickih inicijativa. Dosta toga je odbijano, pa su poslije gurane kao inicijative drugih vijecnika i to nam nije smetalo jer je bio cilj da inicijativa prođe. Meliha je zbog inicijative za teniske klubove dozivjela i prijetnje od strane direktora Talića, a zna se i koliko se zrtvovala za NK Čelik.
-
kuglanje_ze
#51269 Re: Zeničani
Kampanja nije ni postojala. To se tako kaže.Ja_Ja wrote: ↑27/05/2021 20:49Meni je tesko i opisati kakav mentalitet ste vi imali tokom kampanje a i prije toga. Stvari treba poredati realno. A one su takve da se amaterski uslo u kampanju, osjecaj je bio da se kasno krenulo sa kampanjom, da su kandidati malo je reci bili upitni, i da je Sanja prespavala dobar dio svog mandata pred izbore. Nekako njenim odlaskom na kantonalni nivo je sve i stalo. Mada i do tada se nije bog zna sta desavalo.kuglanje_ze wrote: ↑27/05/2021 18:22
NS u Zenici svasta mozes prisiti, ali mentalitet opozicije ne. Uvijek smo se trudili biti konstruktivni i u idejama koje mogu unaprijediti grad, ali i u kritici loseg vođenja grada (koje sada eskalira). Mislim da je rahmetli Meliha i Sanja prije nje imala najveci broj vijecnickih inicijativa. Dosta toga je odbijano, pa su poslije gurane kao inicijative drugih vijecnika i to nam nije smetalo jer je bio cilj da inicijativa prođe. Meliha je zbog inicijative za teniske klubove dozivjela i prijetnje od strane direktora Talića, a zna se i koliko se zrtvovala za NK Čelik.
Na moju ličnu sreću, otjeran sam iz cjelokupnog procesa prije početka kampanje, tako da nisam učestvovao u tom fijasku.
-
Nivelacija
#51270 Re: Zeničani
Fulas teme opet. Imas gore teme namijenjene za ovo pisanje sa kojim se slazem.Kikibombona wrote: ↑27/05/2021 19:28SDA je VRH piramide zla. Iznad nema niko, na ovoj tzv. pro-BiH strani.veliki_ah wrote: ↑27/05/2021 19:12Fudo i fudici i hoce da se sve polarizuje i da onda kao biramo manje zlo. U sustini je za raspravu i da li je sda manje zlo, ali to je dublja tema.
U SDA ima stotine, hiljade Kasumovica. Pa i mnogo gorih od njega.
Pojedinac nije ni približno opasan kao solo igrac kao sto je opasan kao dio mocne mafijaske strukture koja u službi ima hiljade ljudi.
Kasumovic ne moze u isti rečenicu sa SDA po nivou opasnosti za drzavu i narod. Apsolutno nije za poredjenje.
Ali ovo je tema Zeničani i najvece zlo grada je Kasumovic sa svojim rezimom a ne kao pojedinac. Njegov rezim broji vec stotine ljudi
-
skoronikako
#51271 Re: Zeničani
U Zenici je trenutno SDA proslost. Kasumovic sadasnjost. Proslost je losa bila, ali samo sadasnjost i buducnost mozemo mijenjati. To ne amnestira SDA, ali mi je trenutno ipak Kasumovic veci problem.
Smijesno kako se svaki put vadi prica o dva zla.
Nakon cetiri godine mandata pa jos skoro godine apsolutne vlasti u Zenici, Fuad nema nista konkretno iza sebe, osim price kako mu zla SDA nista.
Nakon cetiri godine mandata pa jos skoro godine apsolutne vlasti u Zenici, Fuad nema nista konkretno iza sebe, osim price kako mu zla SDA nista.
- N.N.
#51272 Re: Zeničani
Ovo neko brise postove sa teme kao sto brisu oni anamo Fudini na njegovim stranicama !?
Subasicu, koji si nick ovdje kod nas !?
Hahahaha
Subasicu, koji si nick ovdje kod nas !?
Hahahaha
- Kikibombona
#51273 Re: Zeničani
Mi (bosanski narod) mislimo da se vlast moze mijenjati jedino hajkom, brutalnim pritiskom, degradacijom protivnika i sl. To samo govori da smo na niskom civilizacijskom nivou. Ne borimo se idejama vec se kod nas politika svodi na pljuvacinu jednih na druge.skoronikako wrote: ↑27/05/2021 21:52 U Zenici je trenutno SDA proslost. Kasumovic sadasnjost. Proslost je losa bila, ali samo sadasnjost i buducnost mozemo mijenjati. To ne amnestira SDA, ali mi je trenutno ipak Kasumovic veci problem.
Ima li iko u Zenici da nudi ideje, bilo kakve, koje ce konkurisati ovome sto radi gradonacelnik?
...
Ima li neka opoziciona stranka, pokret, grupa ljudi, koja nudi nesto drugo!?
Samo mi nemojte navoditi SDA. Ko njihA podrzava na bilo kakav nacin cini veliku stetu drzavi, narodu i ovom gradu.
- Casual's
- Zaitsev
#51275 Re: Zeničani
Ne znam jesu l’ mi gori ovi što misle da Fudo nije jednako SDA ili ovi što misle da će agitovanjem za jednog ili ove druge nekome promijeniti mišljenje... Zadojen čovjek je zadojen čovjek. Bio je to ‘90ih, biće dok ne umre. Odoše vam djeca, radnih mjesta je sve manje, investicija nema, projekti smiješni, pojede nas bijela kuga... A vi pričate o “politici” i izigravate entuzijaste. Jebo li vam i Fudo i SDA komplet familiju! Stoko mazohistička, poltronska i beskičmenjačka, ograničena!