Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

skafiskafsnjak

#32876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

kakaljin wrote: 27/05/2021 08:26
skafiskafsnjak wrote: 27/05/2021 08:22 Hahahah sporaci krivi za udese i brzu voznju. Jes jes kako da ne!
Pa da voze po ogranicenju koliko pise vecinu ih nebi trebala preticati i brze voziti. Vec normalno
Daj druze, tebi su atvarno oni problem? Okej, u svaka.doba ih.mozes prestici...a stoka ide duplo.vise od ogranicenja pa sranje naprave. I ja sam vozac i nervira me kad neko "gusla" ispred mene... Nervira me i kad striktno po ogrsnicenju ide...ali preteknem ga i dalje vozim 20 vise na sat, a ne duplo.
TLOP

#32877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by TLOP »

Ovde ko da brdo ljudi mijesa znak ogranicenja i znak preporucene brzine...ako neko vozi 10 ispod ogranicenja ne znam kako vam moze toliko smetat, to nije nikakvo krsenje zakona ni ugrozavanje bilo koga, idite u drugu traku u rijesen problem. Ako je jedna traka jedino tad moze bit problem, il kad takav papak ode u lijevu jer mu instruktor nije reko da treba desnom
Ti da bi preteko nekog ko na dionici 50 vozi 40, sigurno ne ubrzavas toliko da ugrozis sebe il druge, pa tako ispada da vozis normalno i postujes ogranicenja. Al kod nas izgleda ko da ispada problem kad neko vozi ravno 50 na dionici gdje je 50 ogranicenje, ljudima je to sporo :-)
kakaljin

#32878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

skafiskafsnjak wrote: 27/05/2021 08:35
skafiskafsnjak wrote: 27/05/2021 08:22 Hahahah sporaci krivi za udese i brzu voznju. Jes jes kako da ne!
Pa da voze po ogranicenju koliko pise vecinu ih nebi trebala preticati i brze voziti. Vec normalno
Daj druze, tebi su atvarno oni problem? Okej, u svaka.doba ih.mozes prestici...a stoka ide duplo.vise od ogranicenja pa sranje naprave. I ja sam vozac i nervira me kad neko "gusla" ispred mene... Nervira me i kad striktno po ogrsnicenju ide...ali preteknem ga i dalje vozim 20 vise na sat, a ne duplo.
Ne govorim ja o tim koji duplo vise voze nego ogranicenje, te treba oderati da im se zamanta. Ali ima guslaca koji ti namjerno usporavaju i cim se steknu uslovi da ga predjes on ubrza i ne da ti da ga predjes pa gdje je rizicno on bas uspori
skafiskafsnjak

#32879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

kakaljin wrote: 27/05/2021 08:41
skafiskafsnjak wrote: 27/05/2021 08:35

Ne govorim ja o tim koji duplo vise voze nego ogranicenje, te treba oderati da im se zamanta. Ali ima guslaca koji ti namjerno usporavaju i cim se steknu uslovi da ga predjes on ubrza i ne da ti da ga predjes pa gdje je rizicno on bas uspori
Ma to nisu guslaci, to su debili.
kakaljin

#32880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

TLOP wrote: 27/05/2021 08:38 Ovde ko da brdo ljudi mijesa znak ogranicenja i znak preporucene brzine...ako neko vozi 10 ispod ogranicenja ne znam kako vam moze toliko smetat, to nije nikakvo krsenje zakona ni ugrozavanje bilo koga, idite u drugu traku u rijesen problem. Ako je jedna traka jedino tad moze bit problem, il kad takav papak ode u lijevu jer mu instruktor nije reko da treba desnom
Ti da bi preteko nekog ko na dionici 50 vozi 40, sigurno ne ubrzavas toliko da ugrozis sebe il druge, pa tako ispada da vozis normalno i postujes ogranicenja. Al kod nas izgleda ko da ispada problem kad neko vozi ravno 50 na dionici gdje je 50 ogranicenje, ljudima je to sporo :-)
Pa gdje pise 50 ides 50, a ne da se ide 30, to je problem, a ako se ide 10 preko ogranicenja jos bolje za sviju. Niko nikoga ne tjera da vozi i da pravi preksaj, vec ako vidi da usporava saobracaj da se skloni i pusti onoga koji je brzi. A u ostalom za svako prekoracenje brzine tu je policija i radari koji kaznajvaju prekrsioce. Tako da niko od nas nikome nema pravo da govori koliko ko da ide i da ga namjerno usporava jer niko od nas ne zna da li neko zuri iz hira ili ima neki hitan slucaj i mora nekoga u bolnicu voditi ili neki problem u porodici ima.
drug_profi

#32881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Preporučena brzina i jeste jednaka ograničenju u normalnim uslovima. Jel to jebeno teško razumjeti?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#32882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

brm brm, opet o sporacima, brm brm, radi njegovih 10km/h ja loš vozač, ne znam preteci i ostaviti ga u oblaku dima moje getače. Brm brm, sporaci nas ubiše, brm brm.
TLOP

#32883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by TLOP »

Cuj ja sa 50 na sat smetam onom ko fura 10 preko ogranicenja :-D
Gdje pise 50 znaci da ne bi trebao vozit preko 50, a ne da moras vozit 50, to je kod nas nepisano pravilo da na 50 moras vozit 50
Da je nama tolerancija na 55 vidjeli bi kako svi odjednom voze 45-50 :D
Ko ide 45 tu ne znam fakat kako moze do te mjere usporit saobracaj, posebno u gradu gdje imas vise traka za vozit
Na ovim putevima gdje je jedna traka treba se sklonit s puta i pustit druge, al i to je veliki problem nasim sofercinama, ne daj boze ko da ih pretekne odma ego u tacku ode pa se okurazi na gas staje odma
Isto tako, kako kazes ovaj sto vozi preko ogranicenja nikad ne znas jel zuri negdje, tako isto nikad ne znas jel ovaj od 30 vozi tako zbog povrede neceg, noga il nesto ga boli pa ne smije brze jer ne moze reagovat brzo da vozi brze
Il vozi dijete nazad ne smije, kera il bilo sta
Al najlakse je pravdat brzu voznju i kritikovat sporu
foxlife

#32884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 27/05/2021 08:50
TLOP wrote: 27/05/2021 08:38 Ovde ko da brdo ljudi mijesa znak ogranicenja i znak preporucene brzine...ako neko vozi 10 ispod ogranicenja ne znam kako vam moze toliko smetat, to nije nikakvo krsenje zakona ni ugrozavanje bilo koga, idite u drugu traku u rijesen problem. Ako je jedna traka jedino tad moze bit problem, il kad takav papak ode u lijevu jer mu instruktor nije reko da treba desnom
Pa gdje pise 50 ides 50, a ne da se ide 30, to je problem, a ako se ide 10 preko ogranicenja jos bolje za sviju. Niko nikoga ne tjera da vozi i da pravi preksaj, vec ako vidi da usporava saobracaj da se skloni i pusti onoga koji je brzi. A u ostalom za svako prekoracenje brzine tu je policija i radari koji kaznajvaju prekrsioce. Tako da niko od nas nikome nema pravo da govori koliko ko da ide i da ga namjerno usporava jer niko od nas ne zna da li neko zuri iz hira ili ima neki hitan slucaj i mora nekoga u bolnicu voditi ili neki problem u porodici ima.
Ako pise 50 jel mozes ici 40? Posebno u gradu?
Niko od nas nikome nema pravo da govori koliko ko da ide a ti govoris nekome mora ici 50
Ne mora jer to nije zakonom kaznjivo
Koja je minimalna brzina u gradu?
To sto nije solidaran sa ostalim vozacima pa da ode u desnu je stvar kulture razumjevanja i sl a znajuci nas nivo kulture u saobracaju nije ni cudo sto se ne micu
Naslovnica

#32885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

TLOP wrote: 27/05/2021 09:09 Cuj ja sa 50 na sat smetam onom ko fura 10 preko ogranicenja :-D
Gdje pise 50 znaci da ne bi trebao vozit preko 50, a ne da moras vozit 50, to je kod nas nepisano pravilo da na 50 moras vozit 50
Ko ide 45 tu ne znam fakat kako moze do te mjere usporit saobracaj, posebno u gradu gdje imas vise traka za vozit
Na ovim putevima gdje je jedna traka treba se sklonit s puta i pustit druge, al i to je veliki problem nasim sofercinama, ne daj boze ko da ih pretekne odma ego u tacku ode pa se okurazi na gas staje odma
Isto tako, kako kazes ovaj sto vozi preko ogranicenja nikad ne znas jel zuri negdje, tako isto nikad ne znas jel ovaj od 30 vozi tako zbog povrede neceg, noga il nesto ga boli pa ne smije brze jer ne moze reagovat brzo da vozi brze
Zbog takvih razmisljanja nam u gradskom saobracaju i jeste tako kako jeste.
2-3 debila kojima je normalno voziti 45 tamo gdje je ogranicenje 60 (Bulevar MS), jer zaboga ima vise traka za voziti.
Ako nisi u stanju voziti po ogranicenju i drzati normalan razmak izmedju vozila (a ne 100m kako debili rade), a ako nemas P na zadnjem dijelu auta, onda za tebe i nije automobil nego taksi ili GRAS.
Logovan

#32886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Naslovnica wrote: 27/05/2021 09:54 Ako nisi u stanju voziti po ogranicenju i drzati normalan razmak izmedju vozila (a ne 100m kako debili rade), a ako nemas P na zadnjem dijelu auta, onda za tebe i nije automobil nego taksi ili GRAS.
A Centro ništa? :D
Naslovnica

#32887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Logovan wrote: 27/05/2021 09:58
Naslovnica wrote: 27/05/2021 09:54 Ako nisi u stanju voziti po ogranicenju i drzati normalan razmak izmedju vozila (a ne 100m kako debili rade), a ako nemas P na zadnjem dijelu auta, onda za tebe i nije automobil nego taksi ili GRAS.
A Centro ništa? :D
Ma svejedno.

Neki dan debil Ulicom Safeta Zajke 38-45. Dacia Sandero. Od kruznog do kruznog. Ne mozes ga nigdje zaobici. Kod radara na 30 ga spusta. A slag na tortu je da je jedan od onih debila koji voze tako sto povremeno dodaju gas, pa puste, ...ubrza, pa uspori, i sve tako. Nema gorih vozaca od tih koji ne znaju da drze konstantnu brzinu nego dodaju svakih 5 sekundi, fakat mi nije jasno kakav je to nacin voznje i imaju li ti ljudi dvije ciste u glavi?!
Nije u kvaru 100% nego debila boli Q sto neko ima obaveza, sto zuri na posao, sto mu se, na kraju krajeva, ne gube sopstvene minute u zivotu zato sto retard ne zeli da shvati da je ucesnik u saobracaju gdje postoje i drugi ucesnici i da nije sam na cesti.
A takvih pun Q, jednostavno kao da na cesti ne postoji niko drugi, nikakvog obzira, nikakvog smisla za voznju.
soha96

#32888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

Naslovnica wrote: 27/05/2021 09:54
TLOP wrote: 27/05/2021 09:09 Cuj ja sa 50 na sat smetam onom ko fura 10 preko ogranicenja :-D
2-3 debila kojima je normalno voziti 45 tamo gdje je ogranicenje 60 (Bulevar MS), jer zaboga ima vise traka za voziti.
Ako nisi u stanju voziti po ogranicenju i drzati normalan razmak izmedju vozila (a ne 100m kako debili rade), a ako nemas P na zadnjem dijelu auta, onda za tebe i nije automobil nego taksi ili GRAS.
Covjek prica o ogranicenju 50 kmh a ne 60. Za 50 je normalno ici 45
Naslovnica

#32889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

soha96 wrote: 27/05/2021 10:11
Naslovnica wrote: 27/05/2021 09:54
Ne znam gdje to u gradu Sarajevu ima vise traka za voziti, a da je ogranicenje 50?! Veoma su rijetke, evo pada mi na pamet Ante Babica, A Transferzala i Put zivota. Ostalo je sve jedna traka.
Glavna ulica u gradu Sarajevu, gdje ima vise traka i gdje je ogranicenje 60 je Bulevar Mese Selimovica.
A tu debili redovno voze 35-45, razvlace polazak kao da niko drugi ne postoji iza njih, drze 100 metara razmaka izmedju automobila, i onda se cudimo otkud guzva i u 11h i u 18h, kada realno ne bi trebalo biti spice.
Naslovnica

#32890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Po cemu je to normalno (ili ne)? Nigdje ne pise.
Po ovoj logici, da je normalno voziti 10% sporije od ogranicenja, i na autoputu je normalno voziti 115 iako je ogranicenje 130?
Zasto ne bi vozio 130 ako je vec dozvoljeno? Zbog goriva ili zbog neceg drugog?
Zasto ba?!
Qler

#32891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

530i wrote: 26/05/2021 21:44 Na ovom snimku se ne vidi ugrožavanje drugih. Preticali preko pune linije jesu, možda i preko ograničenja, ali brzina nije bila naročito velika. Kamion s prikolicom ispravno postupio - sklonio se na parking/odmorište prvom prilikom. Neko je snimao i poslao na klix, ovi objavili članak, nečega što je i normalno i u skladu sa zakonom.
OK kad me zaustavi sljedeci put da znam da je ovo argument na koji se vadim :D

Nisam ugrozio nikoga, samo sam vozio preko ogranicenja, preticao preko pune, ali nisam isao 180 nego 130 sto i nije puno za onu magistralu...
drug_profi

#32892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ne kontam ljude uopste. Koristi automobil da bi sto prije dosao ood A do B, ili bar ogromna vecina ga korisit iz tog razloga.
I zasto onda ne ides najvecom dozvoljenom brzinom? Zasto jebote?
soha96

#32893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

Dobro ste vi imalo normalni na zivcima kad vas nerviraju ljudi koji voze 5km ispod ogranicenja :mrgreen:
soha96

#32894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

drug_profi wrote: 27/05/2021 10:28 Ne kontam ljude uopste. Koristi automobil da bi sto prije dosao ood A do B, ili bar ogromna vecina ga korisit iz tog razloga.
I zasto onda ne ides najvecom dozvoljenom brzinom? Zasto jebote?
Ispade da cijeli svijet lomi nos trceci okolo da ne izgubi 5 minuta vremena, ne mora cilj voznje biti da dodjes najbrze moguce od tacke a do tacke b. Opustite se malo u zivotu. Sve vam smeta.
JavierBosnia

#32895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Meni su najjaci pravac vozaci. Na krivinama ga valja jedva, kolonu napravi, ne zna, ali cim pravca vidi to stisne gas.
soha96

#32896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by soha96 »

Naslovnica wrote: 27/05/2021 10:24
Po cemu je to normalno (ili ne)? Nigdje ne pise.
Po ovoj logici, da je normalno voziti 10% sporije od ogranicenja, i na autoputu je normalno voziti 115 iako je ogranicenje 130?
Zasto ne bi vozio 130 ako je vec dozvoljeno? Zbog goriva ili zbog neceg drugog?
Zasto ba?!
Zasto ne bi bilo, koga usporavas na autoputu? Nekome je qrcu cejf da vozi 115 i razgleda fino, chill.
mali_balon

#32897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Ja u vani, znaci cijela EU predjem 10 do 12 tisuca mjesecno kamionom.....kad dodjem u ovu nasu vukojebinu ja sam 3 dan umoran i ispizden od voznje i vozaca....
Hvala Bogu pa mi nemamo brze ceste i vise autoputa pa svaki dan bi bilo 10 mrtvih najmanje.
Dakle mentalitet zapreznih kola....nije za nas auto
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#32898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Ko god vozi ispod ograničenja a nema razloga na cesti za to, taj je retardiran i nema drugog argumenta. I od srca mu jebem pleme, onako narodski :bih:
azdralovic

#32900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by azdralovic »

Qler wrote: 27/05/2021 10:26
530i wrote: 26/05/2021 21:44 Na ovom snimku se ne vidi ugrožavanje drugih. Preticali preko pune linije jesu, možda i preko ograničenja, ali brzina nije bila naročito velika. Kamion s prikolicom ispravno postupio - sklonio se na parking/odmorište prvom prilikom. Neko je snimao i poslao na klix, ovi objavili članak, nečega što je i normalno i u skladu sa zakonom.
OK kad me zaustavi sljedeci put da znam da je ovo argument na koji se vadim :D

Nisam ugrozio nikoga, samo sam vozio preko ogranicenja, preticao preko pune, ali nisam isao 180 nego 130 sto i nije puno za onu magistralu...
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su da ustupe prvenstvo prolaza, omoguće nesmetan prolaz, a po potrebi zaustave vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebe kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavaju naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastave tek kad prođu sva vozila pod pratnjom.

(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49), osim u odnosu na vozila službe hitne pomoći i vatrogasna vozila, kada posebnim uređajima daju svjetlosne i zvučne znakove i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znacima ovlašćenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe: o ograničenju brzine (čl. 44. i 46), o zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1)) i o zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80), pod uslovom da ne ugrožavaju bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su dužni da se sklone s kolovoza dok ta vozila prođu.
Post Reply