Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
soha96

#26 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

karanana wrote: 26/05/2021 22:28 evo par pitanja:

ako su tako napredni i ocigledno ne zele da budu vidjeni kako to da ih je ipak na stotine i hiljade ljudi vidjelo, tj da nemaju tehnologiju kojom ih golo oko ne bi vidjelo?
ako vec dolaze ovde zasto ne zele da se jave ni da budu javno vidjeni? a pretpostavka je da znaju da su vidjeni u mnogo situacija.

odakle dolaze i koliko traje njihov put, tj koju tehnologiju koriste da dodju ovde? ovo je vise pitanje teorijske fizike jer ako dolaze, vjerovatno ne dolaze ni sa mjeseca ni sa marsa i ne voze se nikakvim konvencionalnim "sporim" letjelicama nego onim koje lete mnogo preko brzine svjetlosti ako je to moguce, ili mozda koriste "rupe" vremena i prostora i prolaze kroz te "tunele" sa velikih daljina. to ako je za njih kratko putovanje, moze objasniti njihovo prikazivanje u relativno malim letjelicama koje su vecina autobusa. ovaj zadnji paragraf je cista teorija, ali opet kazem, ako su toliko napredni da mogu prelomiti space/time i doci sa ko zna odakle na zemlju za par minuta ili sati, onda ne vidim zasto nemaju tehnologiju da se dobro sakriju ako nece da budu vidjeni.
evo, da ljudska rasa ima ovu tehnologiju i da naleti na planetu koju su ispitali i utvrdili da je veoma zaostala i da ne predstavlja opasnost, da li bi se ljudska rasa javila stanovnicima te planete?
To nagadjanje sto "oni" (ako uopste postoje) ne rade ovo ili ne rade ono je suvisno kad nemamo pojma nista o njima. Kakve oni tehnologije koriste mi vjerovatno ne bismo ni shvatili sve i da ih dobijemo.

Jesmo li mi naucna fantastika danas za izolovana plemena po Amazonu? Jesmo. I ne javljamo im se jer su za nas primitivni, ne bi nas shvatili, donijeli bismo im viruse koje ne bi mogli prezivjeti itd. Ali svejedno tu i tamo preleti neki avion ili dron koji ovi u soku i nevjerici zgadjaju kamenjem i mozda smatraju nekom magijom ili nlo-om. S obzirom od kad ljudi uvidjaju nloe, jos smo ih i mali broj vidjeli jer se radi o mozda i hiljadama godina.

Ko zna i koje nas vrste sve posjecuju, neke mozda boli briga hoce li biti vidjeni, ko zna iz kojeg su razloga tu? Ako su na velikom tehnoloskom dostignucu to ne mora automatski znaciti da moraju vladati stvarima kao sto su nevidljivost.

Mozda su u kontaktu sa nekim vlastima i ne otkrivaju se jer bi nastao potpuni haos pri takvoj vijesti. Zamisli izadje vanzemaljac pred kameru sutra, kakav bi stampedo nastao prvo vjerskih fanatika kad bi sve religijske teorije pale u vodu kroz sat vremena. Nastao bi kolaps. Mozda se zato kroz filmove i manje detalje pripremamo odavno na to. Da je izasao neko iz Pentagona prije 30 godina i rekao, e dobri moji amerikanci mi smo vidjeli ko zna koliko letjelica i nemamo pojma sta su nit znamo za ovu tehnologiju al ne brinite se, nisu agresivni nastalo bi ludilo. Dok je to dns evo okej, niko se ni ne pocese.

Puno "mozda" recenica, to je jedino sto mozemo. Nagadjati..
Last edited by soha96 on 26/05/2021 23:06, edited 2 times in total.
mayab

#27 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by mayab »

Image
preselio na ahiret

#28 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by preselio na ahiret »

zilog wrote: 26/05/2021 21:47 Da se odmah razumijemo, nista ne tvrdim dalje od onoga sto je Obama rekao...

Veci mi je fol kako se niko ne trza ni 2%... :pisnuo:
Pa ovo bi nekad izazvalo pravu pometnju... :mrgreen:
Nema drugog svijeta osim ahireta.
last mohicans

#29 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

karanana wrote: 26/05/2021 22:09 pored takve tehnologije i kamera, mi gledamo neke pikselizirane snimke sa tackicama koje se mrdaju lijevo desno, gore dole. kao da gledamo neku zvijezdu ili planetu udaljenu milionima svjetlosnih godina a ne oveci objekat koji je od kamere bio mozda par kilometara na cistom vidiku.

vjerujem li u vanzemaljske svjetove? vjerujem. mislim da nismo sami. ali mislim da ovi "NLO-i" nisu vanzemaljski.
Ima zanimljiva knjiga turskog autora, Tajna veza. Elem,jako zanimljivo štivo koje je neka kompilacija SCF i sakralnih tekstova iz više religija. Eh, sad možes ti u to povjeravati, a i ne moraš, ali meni je izazvala pažnju. Morat cu je opet pročitati. U suštini, on tvrdi, navodi on i neke dokaze iz triju religija, da su vanzemaljci, čak ih on ne zove vanzemaljcima, nego ovozemaljcima koji se iz nekog razloga skrivaju do određenog trenutka, da su dzini u službi Dedzala. Opisuje njihove letece objekte i sve to povezuje sa dolazecim Mesijom, tj.Dedzalom, po islamskom učenju, Antikristom po katoličkom učenju. On tvrdi da je Dedzal sve vrijeme, od davne prošlosti, živ, skriven, čeka svoj trenutak kada ce se pojaviti. Zbog svog dugog života, u stoljecima, posjeduje vrlo naprednu tehnologiju, napredniju od savremene i današnje tehnologije. Da su svi nazovi "vanzemaljci" dzini, koji su njegova sluge i da rade sve u svrhu njegovog pojavljivanja na zemlji. Dalje, Bermudski trougao, naziva Dedzalovom tvrđavom, pola sazidanom ispod mora, a jedan dio iznad mora na Bermudama. Naravno, nevidljiva nama i nama poznatim instrumentima, sve na teritoriji gdje su zabilježena mnogobrojna nestajanja aviona i brodova, bez ikakvog traga. Faktički, ta skrivena tvrđava Dedzala i njegove vojske je "progutala" sve te nestale brodove i avione. Ono, bas je visok nivo SCF, ali meni je bilo veoma interesantno. Ja sam odgledao i NG dokumentarce o Bermudama, nisu me nešto uvjerili argumentacijom. Neke stvari u ovoj knjizi bas djeluju uvjerljivo. Ovaj autor nije tek tako prihvacen kao relevantan od islamskih autora, ali eto koga interesuje, preporučjem knjigu.
karanana

#30 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by karanana »

neko iznad spomenu i pometnju medju religijama ukoliko bi ovo stavrno postao fakt.
ali ja ne znam zasto bi to bio kraj religija. opet je sve pod okriljem boga i nasa planeta i citav kosmos pa tako i ti drugi vanzemaljski svjetovi.

ima mnogo godina, i ne mogu se sjetiti gdje sam cuo, ali sam gledao neko predavanje nekog islamskog ucenjaka ili imama i on je spomenuo da kuran ne opovrgava i ne negira vanzemaljske svjetove, nego spominje odredjen broj svjetova, slagacu ali nesto mi broj 40 u glavi. nisam neki vjernik i nisam procito ni kuran ni druge svete knjige, a i one dijelove sto procitam ne mogu bas da skontam jer to sve treba protumaciti u nekom vecem kontekstu tako da ne znam sta kuran kaze o tim svjetovima van zemlje i da li govori o drugim planetama ili o svjetovima oko nas, sto onaj rece tipa ahireta.
90minut

#31 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by 90minut »

karanana wrote: 26/05/2021 23:38 neko iznad spomenu i pometnju medju religijama ukoliko bi ovo stavrno postao fakt.
ali ja ne znam zasto bi to bio kraj religija. opet je sve pod okriljem boga i nasa planeta i citav kosmos pa tako i ti drugi vanzemaljski svjetovi.

ima mnogo godina, i ne mogu se sjetiti gdje sam cuo, ali sam gledao neko predavanje nekog islamskog ucenjaka ili imama i on je spomenuo da kuran ne opovrgava i ne negira vanzemaljske svjetove, nego spominje odredjen broj svjetova, slagacu ali nesto mi broj 40 u glavi. nisam neki vjernik i nisam procito ni kuran ni druge svete knjige, a i one dijelove sto procitam ne mogu bas da skontam jer to sve treba protumaciti u nekom vecem kontekstu tako da ne znam sta kuran kaze o tim svjetovima van zemlje i da li govori o drugim planetama ili o svjetovima oko nas, sto onaj rece tipa ahireta.
Opstace ti lešinari kako god okreneš :lol:
dale cooper

#32 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by dale cooper »

karanana wrote: 26/05/2021 23:38 neko iznad spomenu i pometnju medju religijama ukoliko bi ovo stavrno postao fakt.

Da, ali ako uzmemo da neka teoretska vanzemaljska rasa ima naprednija saznanja o svim stvarima od nas uključujući i ova vezana za
nastanak i sile u univerzumu i ako ta saznanja čine da su postojeće religijske dogme besmislene, onda možeš vidjeti kako se organizovane
religije mogu srušiti kao kula od karata.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Truba »

Alieni ne postoje u nasem vremenu i prostoru...sada

Hoce li glista iz sibira za vrijeme oktobarske revolucije ikad susresti stakora iz brazila iz vremena bolsanara
Mislim da ne
last mohicans

#34 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

90minut wrote: 26/05/2021 23:41

Ne znam za broj 40, ali spominju se drugi svjetovi. Prva rečenica u Fatihi je Hvala Allahu,Gospodaru svjetova. Baš naglašeno. Pregledah ove klipove iznad, onaj jedan spominje da su ih svakodnevno primjecivali na prostoru Floride,a i Bermude su blizu, zatim da se mogu kretati kroz zrak, vodu, najvjerovatnije i kosmos,čim se krecu takvom brzinom. Ove gore izjave nisu u koliziji knjige koju sam spomenuo.
90minut

#35 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by 90minut »

last mohicans wrote: 26/05/2021 23:53

Ne znam za broj 40, ali spominju se drugi svjetovi. Prva rečenica u Fatihi je Hvala Allahu,Gospodaru svjetova. Baš naglašeno. Pregledah ove klipove iznad, onaj jedan spominje da su ih svakodnevno primjecivali na prostoru Floride,a i Bermude su blizu, zatim da se mogu kretati kroz zrak, vodu, najvjerovatnije i kosmos,čim se krecu takvom brzinom. Ove gore izjave nisu u koliziji knjige koju sam spomenuo.
Pa naravno onaj koji je pisao u pustinji bio je pod dejstvom alkohola i gledao u zvijezde i znao je da su vece šanse da nismo sami nego što su da jesmo. :lol:
last mohicans

#36 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

90minut wrote: 26/05/2021 23:57

Pa naravno onaj koji je pisao u pustinji bio je pod dejstvom alkohola i gledao u zvijezde i znao je da su vece šanse da nismo sami nego što su da jesmo. :lol:
Boj se Allaha, pitaru.. Samo jos fali apsidejzi da počne ovdje kako je Muhamed a.s pisao Citab.
preselio na ahiret

#37 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by preselio na ahiret »

Kako ono kazu kad neko preseli,ako je umro u stanu,otvori prozore da dusa izađe.A gdje izlazi dusa,kazu ide gore,gdje gore?Pa odakle je i dosla.Mi smo njihova kreacija.
90minut

#38 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by 90minut »

last mohicans wrote: 27/05/2021 00:00
90minut wrote: 26/05/2021 23:57

Boj se Allaha, pitaru.. Samo jos fali apsidejzi da počne ovdje kako je Muhamed a.s pisao Citab.
Ma smiješna religija kao i svaka religija na svijetu ne vidim razlike između krscanske i islamske s onom u indiji što se kravama klanjaju sve je to isto.

Al' razumijem potrebu ljudi da se necemu klanjaju.
last mohicans

#39 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

Jbg, milijardama nisu smiješne. Možda da se malo više udubiš ne bi ti bile smiješne. :D
Last edited by last mohicans on 27/05/2021 00:46, edited 1 time in total.
B6Redhell

#40 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by B6Redhell »

Black swan wrote: 26/05/2021 23:51 Alieni ne postoje u nasem vremenu i prostoru...sada

Hoce li glista iz sibira za vrijeme oktobarske revolucije ikad susresti stakora iz brazila iz vremena bolsanara
Mislim da ne
Bas tako
Fermi paradox
Stotine Miliona suncevih sistema. Neki stariji neki mladji od naseg. Milioni kamenitih planeta kao zemlja ali hajd znaj da li je na njima nekad bilo zivota i koliko je dugo trajao. Ili da li ce biti..
Vrijeme i prostor su faktor. I kad bi baš naisli na vanzemljace
To bi bio znak da universe vrvi od njih..
GAU8

#41 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by GAU8 »

saint_mirad wrote: 26/05/2021 22:09
GAU8 wrote: 26/05/2021 22:08
soha96 wrote: 26/05/2021 21:51 Bukvalno su potvrdjeni vec skoro dvije godine a u zadnjih par mjeseci potvrdjeni snimci postali normalna stvar kao vremenska prognoza. Valjda zato i potvrdjuju sad masovno jer smo dosli do nivoa gdje prosjecnog covjeka to ne dotice. Tako ce biti i sa "malim zelenim" kad dodje na red.
NLO i vanzemaljci nije nužno ista stvar.
Tačno, ali onakve letilice bi morala napraviti napredna vanzemaljska inteligencija.
Ne.
carobnjak_N

#42 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by carobnjak_N »

Niko se ne trza jer nema nikakvih dokaza . Tačkice koje se čudno mrdaju na lošim snimcima, nisu nikome dokaz, osim ljudima koji se ionako
nafuravaju na teorije zavjere i "šta sve svijetske vlade skrivaju od nas. šokantano!!! video + foto!!"
Naravno da svjetske vlade skrivaju svašta ali to su uglavnom stvari koje smo vidjeli iz wikileaksa, ratni zločini i olajavanje stranih diplomata.
Nigdje ništa o vanzemaljcima, a čovjek bi po pričama teoretičara očekivao najmanje da imaju oboren neki svemirski brod.
Ali ništa osim gadosti koje su tipične za svaku vlast.
saint_mirad

#43 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

GAU8 wrote: 27/05/2021 07:14
saint_mirad wrote: 26/05/2021 22:09
GAU8 wrote: 26/05/2021 22:08

NLO i vanzemaljci nije nužno ista stvar.
Tačno, ali onakve letilice bi morala napraviti napredna vanzemaljska inteligencija.
Ne.
Da. Osim ako misliš da NLOi koji prave onakve manevre nastaju negde u Kini ili Rusiji. Već je ranije demantovano da to nije poznata zemaljska tehnologija.
oruzana_pobuna

#44 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by oruzana_pobuna »

U kuranu prva sura kaze Hvala Gospodaru svih svjetova..
Kuran spominje sedam nebesa i vise vrsta bica koja nisu definisana...
Tako sto se tice toga tj vjerskih sakramenata.

Sto se tice ETa... Prozaicno je tvrditi da smo sami u ogromnom svemiru..... Izlisno je da smo kada se gleda hipoteticki "izvana" izuzetno primitvni po mnohim parametrima tipa ratovi ubijanja paljenje materijala da se dobije energija bolesti virusi ekologija....

Duboko vjerujem da supremacijski organizam gleda na covjeka sa podsmijehom ako i to uopste ne zeleci jednostavno da kontaminira bilo cime svoju mikro i makrosferu i prostor...

Na kraju krajeva takav obrazac ponasanja je i medju nama na Zemlji... Postoji fasizam nacizam kastinski sistem roblja i bogatasa koje nemamo pojma gdje su s kim su gdje zive i kako zive kao definicije dubokog raslojavanja i apsolutne diferencijacije i odvajanja od "nizih"....

Tanjurski savrseni dizajn najblize docarava bacanje plocastog kamena na vodu... Najsofisticiraniji avioni i bombarderi koje je napravio covjek imaju dizajn tanjura...

Tako sumirajuci mi smo njima nezanimljivi jer:

- smo egoisti
-skloni bolestima
-destruktivni
-neprijateljski - pozivamo ih i saljemo pozdravne signale da bi ih poslije zakljucavali nisanskim sistemima - nidje veze s vezom
-pohlepni
-niza vrsta kojoj je u najvecem broj smisao zadovoljenje potreba
-niza vrsta koja je puno slabija fizicki i infrastrukturno
-niza vrsta po pitanju cuvanja vlastite okoline

Summa summarum nemaju oni nikakvog hajra od nas i dodju kaomi negdje u putu da stanemo da vidimo vidik ili pejzaz i nastave dalje svemirskim prostranstvima u supermasinama....

Toliko
splinter

#45 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by splinter »

Stranica je vam je trebala, znači samo stranica da sa konstruktivne diskusije o priznanju zvaničnika sa kontaktima sa NLO pređete na diskusiju o religiji, dogmi, vjeri i ostalom.
I da, isključivo me zanimaju samo službeno potvrđeni kontakti sa ovim letjelicama ili eventualno "rezultati" njhovog prisustva, koji se ne odnose nužno na krugove u polju.
To što je neki lola u zvijezdanoj noći zavaljen negdje na nekakvoj homori poslije hrpe ispijenih limnki piva uočio neku blještavu svijetlost nije mi pretjerano impresivno. Uostalom uvijek mogu pogledati Pendulum- Granite da odomrim mozak i maštam o malim zelenim. . .
carobnjak_N

#46 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by carobnjak_N »

Pa kao što si počeo uvod sa "u Kur'anu piše.." , tako sva ta priča i završava : u zoni vjerovanja! Odnosno teorija zavjere kao
moderne zamjene za religiju i tzv vjerske osjećaje. Imaš tradicionalnu priču o Nasrudin hodži i kako je on skontao da ima boga.
Tako što je planirao mjesec, pa sedmicu, pa dan ...i na kraju ništa nije bilo kako je isplanirao, pa će on reći "vidim ja neko mi remeti planove!"
Iz te tipične ljudske osujećenosti kad nam ne ide po planu, a većini većinom ne ide, se stvori osjećaj osujećenosti.
Religije, kao i TZ imaju iste principe :
-postoje dobri i zločesti
-postoji nešto sakriveno od nas
-postoji neka zavjera protiv ljudi (šejtan ili sotona je arhetipski simbol tog osjećaja kod ljudi)
-postoji "plan" za sve koji se razvija u fazama itd
GAU8

#47 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by GAU8 »

NLO ne znaci po automatizmu vanzemaljci.
To samo znaci, da leteci objekat nije identificiran, a razloga moze biti bezbroj, prije nego sto su to vanzemaljci.
zijancer

#48 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by zijancer »

ali kako uvijek mornaricu zapadnu ova 'opažanja', onda se ušute, jer ne znaju da li se radi o njihovom gadžetu ili neprijateljskom
ako nas ikada neko nađe, svratiće samo da prečišti okean od radioaktivnih sranja :P
carobnjak_N

#49 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by carobnjak_N »

GAU8 wrote: 27/05/2021 08:43 NLO ne znaci po automatizmu vanzemaljci.
To samo znaci, da leteci objekat nije identificiran, a razloga moze biti bezbroj, prije nego sto su to vanzemaljci.
Naravno. Također niko ne može tvrditi da baš izvanzemaljski oblici života ne postoje. Samo što nemaš dokaze ni da postoje.
p206

#50 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by p206 »

Ne znam da li postoje negdje ali znam da bi ljudi bili na puno većem stepenu razvoja da nisu ovoliko destruktivni, da ne uzimaju i dan danas pripadnike svoje rase za robove npr.Koliko je ratova i svega ostalog bilo i koliko je to uništen potencijal u nauci i istraživanju, koliko se izdvaja za oružje a koliko za medicinu.. do sad pola bolesti bi mogli prevenisati.

Tako da bi kosmička pravda bila da ovom planetom zavlada neka naprednija vrsta koja ne uništava druge i sebe.
Post Reply