To nagadjanje sto "oni" (ako uopste postoje) ne rade ovo ili ne rade ono je suvisno kad nemamo pojma nista o njima. Kakve oni tehnologije koriste mi vjerovatno ne bismo ni shvatili sve i da ih dobijemo.karanana wrote: ↑26/05/2021 22:28 evo par pitanja:
ako su tako napredni i ocigledno ne zele da budu vidjeni kako to da ih je ipak na stotine i hiljade ljudi vidjelo, tj da nemaju tehnologiju kojom ih golo oko ne bi vidjelo?
ako vec dolaze ovde zasto ne zele da se jave ni da budu javno vidjeni? a pretpostavka je da znaju da su vidjeni u mnogo situacija.
odakle dolaze i koliko traje njihov put, tj koju tehnologiju koriste da dodju ovde? ovo je vise pitanje teorijske fizike jer ako dolaze, vjerovatno ne dolaze ni sa mjeseca ni sa marsa i ne voze se nikakvim konvencionalnim "sporim" letjelicama nego onim koje lete mnogo preko brzine svjetlosti ako je to moguce, ili mozda koriste "rupe" vremena i prostora i prolaze kroz te "tunele" sa velikih daljina. to ako je za njih kratko putovanje, moze objasniti njihovo prikazivanje u relativno malim letjelicama koje su vecina autobusa. ovaj zadnji paragraf je cista teorija, ali opet kazem, ako su toliko napredni da mogu prelomiti space/time i doci sa ko zna odakle na zemlju za par minuta ili sati, onda ne vidim zasto nemaju tehnologiju da se dobro sakriju ako nece da budu vidjeni.
evo, da ljudska rasa ima ovu tehnologiju i da naleti na planetu koju su ispitali i utvrdili da je veoma zaostala i da ne predstavlja opasnost, da li bi se ljudska rasa javila stanovnicima te planete?
Jesmo li mi naucna fantastika danas za izolovana plemena po Amazonu? Jesmo. I ne javljamo im se jer su za nas primitivni, ne bi nas shvatili, donijeli bismo im viruse koje ne bi mogli prezivjeti itd. Ali svejedno tu i tamo preleti neki avion ili dron koji ovi u soku i nevjerici zgadjaju kamenjem i mozda smatraju nekom magijom ili nlo-om. S obzirom od kad ljudi uvidjaju nloe, jos smo ih i mali broj vidjeli jer se radi o mozda i hiljadama godina.
Ko zna i koje nas vrste sve posjecuju, neke mozda boli briga hoce li biti vidjeni, ko zna iz kojeg su razloga tu? Ako su na velikom tehnoloskom dostignucu to ne mora automatski znaciti da moraju vladati stvarima kao sto su nevidljivost.
Mozda su u kontaktu sa nekim vlastima i ne otkrivaju se jer bi nastao potpuni haos pri takvoj vijesti. Zamisli izadje vanzemaljac pred kameru sutra, kakav bi stampedo nastao prvo vjerskih fanatika kad bi sve religijske teorije pale u vodu kroz sat vremena. Nastao bi kolaps. Mozda se zato kroz filmove i manje detalje pripremamo odavno na to. Da je izasao neko iz Pentagona prije 30 godina i rekao, e dobri moji amerikanci mi smo vidjeli ko zna koliko letjelica i nemamo pojma sta su nit znamo za ovu tehnologiju al ne brinite se, nisu agresivni nastalo bi ludilo. Dok je to dns evo okej, niko se ni ne pocese.
Puno "mozda" recenica, to je jedino sto mozemo. Nagadjati..