Ne znam odakle ti uporedba kad nisi maknuo iz vlastitte mahale. Ucio juce na casu geografije?foxlife wrote: ↑25/05/2021 20:13 davno ja rekoh sebicnost posebno ova nasa balkanska bosnjo sebicnost nazovi kako hoces
samo gleda sebe i jebe se njemu za druge
ja ako pusim boli me briga za druge ako ti smeta idi odavde
ja ako parkiram sta te boli briga gdje parkiram hocu mogu
ja ako trazim stelu za nesto jbg ipak moram paziti sebe kad mi drzava nista ne da
al kad je situacija obrnuta onda zabranjuje mi udara po sirotinji krsi moja prava itd
covjek pomene zabranu pusenja a onaj hlebinac odmah pominje logore zabrane svega i svacega da se pola pobije itd iako mu niko ne brani da zapali vani u parku i u svoja 4 zida kao sto to vec radi u austriji al bi u bosni htio da bude sultan i da sve moze
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- seln
#351 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
zigzag
#352 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Znači par asima i žestokih momaka treba da bude razlog da se zakon ne donese i ne počne sprovoditi?
-
Majaxxx
#353 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Stoop zoolomo
- GAU8
#354 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
To je sasvim drugi problem. To je do nas...seln wrote: ↑26/05/2021 10:10Evo mozemo po opkladu da ce se za pusenje kaznjavati sitnjez, a da ce svaki Asim, svaki Fadil, svaki sarajevski zestoki momak zapaliti kad i gdje mu se digne i da mu niko nece reci "a".GAU8 wrote: ↑26/05/2021 09:44 Ja licno ne vidim cemu ovolike emocije i frka.
Niko od ugostitelja nece propasti. To su izmisljotine.
Nece propasti ni trgovci cigaretama. Zabrana pusenja u zatvorenom nema alternativu.
Pusenje u bastama i na otvorenom ne treba braniti.
Ugostitelj neka obezbijedi pepeljare ispred lokala zimi, ko zeli da pusi, izadje napolje. Raja ce se naviknuti na to, i to cak i nije toliko lose kako se zamislja.
Neuporedivo udobnije je biti u birtiji koja nije zadimljena. To tvrdim i ja kao pusac.
- seln
#355 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
E, o tome ti govorim.GAU8 wrote: ↑26/05/2021 10:21To je sasvim drugi problem. To je do nas...seln wrote: ↑26/05/2021 10:10Evo mozemo po opkladu da ce se za pusenje kaznjavati sitnjez, a da ce svaki Asim, svaki Fadil, svaki sarajevski zestoki momak zapaliti kad i gdje mu se digne i da mu niko nece reci "a".GAU8 wrote: ↑26/05/2021 09:44 Ja licno ne vidim cemu ovolike emocije i frka.
Niko od ugostitelja nece propasti. To su izmisljotine.
Nece propasti ni trgovci cigaretama. Zabrana pusenja u zatvorenom nema alternativu.
Pusenje u bastama i na otvorenom ne treba braniti.
Ugostitelj neka obezbijedi pepeljare ispred lokala zimi, ko zeli da pusi, izadje napolje. Raja ce se naviknuti na to, i to cak i nije toliko lose kako se zamislja.
Neuporedivo udobnije je biti u birtiji koja nije zadimljena. To tvrdim i ja kao pusac.
- seln
#356 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Koja je korist od zakona ako se provodi selektivno? Moraju ga postovati samo oni od kojih ne strahujes?
Postoje i propisi u saobracaju... doneseni ihajhaj. I njih postuju samo oni kojih se policija ne boji. Asimi, Fadilji etc, njih zaboli kurac.
Zakon ili vazi za sve ili nema svrhu.
- GAU8
#357 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ja se s tobom isto potpuno slazem. Ali da bi se neki zakon sprovodio, treba prvo biti donesen... A paralelno raditi na ucerivanju civilizacijskih vrijednosti u bosansku vogla...
Pa ce onda svako jedva docekati da pozove inspekciju kad se neko bude kurchio....
-
zigzag
#358 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Niti tih žestokim momaka ima na hiljade da pokriju sve restorane tokom cijelog radnog vremena a čak ni oni ne bi pušili ako vide da niko ne puši.
Problem uvijek i jeste bila sitnjež (a namnožilo je se) koju inače u svim sferama života gleda samo sebe i kako da pregazi preko drugog kako bi njoj bilo dobro.
Problem uvijek i jeste bila sitnjež (a namnožilo je se) koju inače u svim sferama života gleda samo sebe i kako da pregazi preko drugog kako bi njoj bilo dobro.
Last edited by zigzag on 26/05/2021 10:34, edited 1 time in total.
- seln
#359 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Bog te cuo, haveru... ali bojim se da nece biti tako.
Kada se bude kurcio Asim ili neki zestoki momak, mali misevi poput ovog foxlife ce podviti rep, u opravdanoj brizi za vlastitu sigurnost.
Pak ce poslije toga doci ovdje na forum, da frust lijeci na zlim dijasporcima.
Eto, postoje i propisi u saobracaju ihajhaj... i skoro svaki dan novi primjer krsenja istih od strane mocnika, kriminalaca, policije, clanova stranke...
-
zigzag
#360 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Zato treba ukinuti sve propise u saobraćaju.
- seln
#361 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Dakle, ti otvoreno priznajes da te nerviraju samo oni kojih se ne bojis. Ako zestoki momci zapale, to je u redu, jer jebiga oni su zestoki momci?zigzag wrote: ↑26/05/2021 10:32 Niti tih žestokim momaka ima na hiljade da pokriju sve restorane tokom cijelog radnog vremena niti bi čak ni oni pušili ako vide da niko ne puši.
To ti je u redu? Dakle, zakon treba vaziti samo za one od kojih ti ne zazires?
-
zigzag
#362 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Niko me ne nervira.
Samo nam treba zdravija sredina. Kako u zatvorenim prostorijama tako i napolju u zimskom periodu. Što manje ljudi bude zagađivalo zrak to će biti bolje.
Da li treba raditi na tome?
Samo nam treba zdravija sredina. Kako u zatvorenim prostorijama tako i napolju u zimskom periodu. Što manje ljudi bude zagađivalo zrak to će biti bolje.
Da li treba raditi na tome?
- seln
#363 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ne izbjegavaj odgovor. Zasto je moja cigareta otrovnija od one nekog zestokog momka?
A glede zagadjenja zraka... ne prosipaj se, ziv bio. U zemlji u kojoj se jos uvijek voze glofovi dvice i loze stare gume tih istih golfova zimi, ti bi cuvao zrak od cigareta.
-
zigzag
#364 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ne valja ti logika.
Ako smanjiš zagađenje za 80% jesi li nešto korisno uradio?
Ako smanjiš zagađenje za 80% jesi li nešto korisno uradio?
- darius_maximus
- seln
#366 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ja te pitam za zakon: jesu li ljudi u BiH mali misevi, koji ostre kurac na proskribiranim pojedincima, jer se ne usudjuju protov zestokih momaka?
No, cini mi se da necu dobiti odgovor, tako da... allahemanet.
- seln
#367 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ja licno izbjegam pusiti na ulici. Nije neki cejf, pogotovo ako ne mozes sjesti.darius_maximus wrote: ↑26/05/2021 10:45A gdje ćeš s čikom?
U većini slučajeva nema ni kante, a kamoli mogućnosti da se baci odvojeno čik.
Zapaliti smeće slučajno jer nije 100% ugašen čik?
Ali, ako vec moram, cik bacim u slivnik.
-
foxlife
#368 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
ne nego si ti mali stenac koji ces moliti da zapalis cigaretu negdje
- seln
-
foxlife
#370 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
ti dobacio do austrije zahvaljujuci mladicu i kurcis se kontas da ovdje pricas sa svojima iz sela koji nisu otisli dalje od prve carsijeseln wrote: ↑26/05/2021 10:12Ne znam odakle ti uporedba kad nisi maknuo iz vlastitte mahale. Ucio juce na casu geografije?foxlife wrote: ↑25/05/2021 20:13 davno ja rekoh sebicnost posebno ova nasa balkanska bosnjo sebicnost nazovi kako hoces
samo gleda sebe i jebe se njemu za druge
ja ako pusim boli me briga za druge ako ti smeta idi odavde
ja ako parkiram sta te boli briga gdje parkiram hocu mogu
ja ako trazim stelu za nesto jbg ipak moram paziti sebe kad mi drzava nista ne da
al kad je situacija obrnuta onda zabranjuje mi udara po sirotinji krsi moja prava itd
covjek pomene zabranu pusenja a onaj hlebinac odmah pominje logore zabrane svega i svacega da se pola pobije itd iako mu niko ne brani da zapali vani u parku i u svoja 4 zida kao sto to vec radi u austriji al bi u bosni htio da bude sultan i da sve moze
ima ovdje ljudi koji su bili na mjestima koje si ti samo gledao na tv-u
- darius_maximus
#371 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Nije bitno je li ćejf ili nije, bitno je da ogroman broj ljudi puši vani (dok hoda, na stajlištima, itd.).seln wrote: ↑26/05/2021 10:48Ja licno izbjegam pusiti na ulici. Nije neki cejf, pogotovo ako ne mozes sjesti.darius_maximus wrote: ↑26/05/2021 10:45A gdje ćeš s čikom?
U većini slučajeva nema ni kante, a kamoli mogućnosti da se baci odvojeno čik.
Zapaliti smeće slučajno jer nije 100% ugašen čik?
Ali, ako vec moram, cik bacim u slivnik.
Je li generalno normalno ne omogućiti odlaganje otpada (pogotovo čikova koji mogu zapaliti ostatak smeća) i onda pričati o zagađenju?
Generalno, dok sam pušio, i ja sam pokušavao ubacivati u slivnike (koji su isto prepuni čikova, pa ni to nije baš rješenje, pogotovo s našim kvalitetom slivnika).
Da je nama kanta generalno pojam u gradu je meni nepojmljivo vazda bilo. Ok, spakovat ću smeće u džepove i baciti kući, ali zar je to baš toliko teško riješiti?
-
foxlife
#372 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
pa sto ne zapalis u austriji? tamo zivis sta ces ovdje?
-
foxlife
#373 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
umalo ne rekoh ko mi je pomogao s replikom
- Snake Eyes
#374 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pušači ne razumiju koliko duhanski dim smeta nepušaču, smetnja je na nivou teroriziranja.
Sa kakvim prezirom je jedna pedijatrica govorila o pušenju, posebno pred djecom...kaže, nema joj ništa gore nego kada vidi dedu i nanu kako puše pred unucima, a unuče se guši u dimu, a dedo i nana crkavaju od ljubavi za unucima...kaže, ako ih toliko voliš, suzdrži se od pušenja pred unucima.
Ne zna pedijatrica da su pušači generalno bezobzirni ljudi kojima je uznemiravanje drugih postala sasvim uobičajena stvar koju ne primjećuju.
Neki dan u parku Safet Zajko, lik sa cigarom u ustima se popeo na tobogan i asistira svojoj djeci oko penjanja/spuštanja.
Sa kakvim prezirom je jedna pedijatrica govorila o pušenju, posebno pred djecom...kaže, nema joj ništa gore nego kada vidi dedu i nanu kako puše pred unucima, a unuče se guši u dimu, a dedo i nana crkavaju od ljubavi za unucima...kaže, ako ih toliko voliš, suzdrži se od pušenja pred unucima.
Ne zna pedijatrica da su pušači generalno bezobzirni ljudi kojima je uznemiravanje drugih postala sasvim uobičajena stvar koju ne primjećuju.
Neki dan u parku Safet Zajko, lik sa cigarom u ustima se popeo na tobogan i asistira svojoj djeci oko penjanja/spuštanja.
- seln
#375 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Je li zahvaljujuci onom Mladicu kojem dijaspora podize spomenike? Potvrdi to, treba za moderaciju, koja se juce pravila luda.
I da, vjerujem da ima ljudi u BiH koji su dobacili i do kraja svijeta.... ali ti, mali provincijski misu, ti nisi.