Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
seln

#21426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote: 25/05/2021 19:34

Pa nisam ja taj koji deklarise druge kao za i protiv. Izgleda da je svrha rasprave posramljavanje onih koji se ne slazu s drugima.

A ispod svega toga se krije binarni narativ ishod cega malo ko zeli da kaze naglas. Jednostavno recite bez okolisanja - ko ne zeli unistenje Izraela on je prijatelj Izraelaca, a neprijatelj Palestinaca. Mozes jedino biti prijatelj ili neprijatelj. Nema nista izmedju. A prijatelj mozes biti jedino ako zelis gasenje komplet drzave. (Bez da uopste ulazimo u sta bi to prakticno znacilo.)

Racionalna diskusija o izraelsko-palestinskom problemu se moze jedino voditi sa iskrenom namjerom pravljenja dvije odvojene drzave kao konacnim ciljem. Ja takvu namjeru ovdje vidim samo u rijetkim komentarima (i obicno onih koji se optuzuju za podrsku Izraelcima).

Stvarnost je naravno da ni Izraelci ni Palestinci ne zele dvije drzave, i zbog toga i dalje i traje sukob. Isto vazi za vecinu forumasa na ovoj temi. Jedini koji to ne zele su oni koji razmisljaju racionalno, a oni su ovdje izgleda "na strani Izraela".

Mislim, sve je to ok, razlicita misljenja, ali se ovdje ubi sa karakterizacijama podrske fasistima od ljudi koji ne zele da priznaju da su upravo oni ti koji ciljano ili ne propagiraju dalja stradanja i etnicka ciscenja.

Hamas i Izrael nisu dvije strane iste medalje, uopste se ne mogu porediti. To su kruske i jabuke. No to znaci da su Hamas "good gays" sto neko rece ranije. Ja nikad necu podrzati nikakve islamiste, niti skupinu koja zrtvuje svoj narod radi visih ciljeva. A bogami ni skupinu koja nasumicno raketira naselja, kao da je to sasvim normalno. Znate oni tako moraju. Ne moraju. I milion opravdanja i potpitanja nece promjeniti taj fakat da ne moraju.
Slicno vazi za cilj unistenja izraelske drzave. Postoji otprilike 1% sanse da bi se to desilo mirnim putem i bez masovnih stradanja. I ovdje se mescini pola ljudi prave da se to ne bi desilo, a druga polovica potajno izgleda prizeljkuje.
Stradanja Palestinaca se ne mogu izbrisati stradanjem Izraelaca. Izraelci se moraju primorati na dvije drzave i neku vrstu novcanih reparacija. To je to. Sve ostalo je navijanje da Izraelci nastave sa istrjebljivanjem Palestinaca, ili da nekim cudom Palestinci/Arapi istrijebe jevreje.

Podrzavanje bilo koje strane je podrska daljem istrjebljavanju.
Kakva bolan binarna politika?
Ko govori o unistenju Izraela?
Govorim o otimanju zemlje, apartheidu, ponizavanju, maltretiranju...
jeza u ledja

#21427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Škobo Habu wrote: 25/05/2021 19:40
jeza u ledja wrote: 25/05/2021 19:34

A ispod svega toga se krije binarni narativ ishod cega malo ko zeli da kaze naglas. Jednostavno recite bez okolisanja - ko ne zeli unistenje Izraela on je prijatelj Izraelaca, a neprijatelj Palestinaca. Mozes jedino biti prijatelj ili neprijatelj. Nema nista izmedju. A prijatelj mozes biti jedino ako zelis gasenje komplet drzave. (Bez da uopste ulazimo u sta bi to prakticno znacilo.)

Oh, kako prefinjen način da se svaka kvalifikacija cionizma kao oblika fašizma okarakteriše kao anti-semitizam, svaki anti-cionista kao antisemit.

Žao mi je što ne znaš bolje.
Apsolutno nidze veze. Upravo to sto ti pises je tvoj pokusaj skrivanja iza ispraznih karatkerizacija i debatnih prepirki. Kakvi antisemiti, cionisti, sta? Ko je to spomenuo i zasto je to uopste bitno?

Ja govorim o konkretnim posljedicama na terenu. Ti si svojim odgovorom briljantno opisao ovo zamagljivanje logicnih posljedica "politike anticionizma".

Ja s druge strane uopste ne sporim da je Izraelova (tj. cionisticka) politika u najvecoj mjeri bila politika etnickog ciscenja i fasistickog odnosa prema Arapima. Ti bi pak izgleda da se pretvaras da bi tvoj prizeljkivani odgovor na ono sto je Izrael radio do sad bio mirni razlaz i rjesavanje razmirica kroz kulturni dijalog, na uzajamno zadovoljstvo. :oops:

Kazem opet nije problem. Reci sta stvarno mislis. Nemoj se samo pretvarati da si neki humanista.
jeza u ledja

#21428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote: 25/05/2021 19:45 Kakva bolan binarna politika?
Koji je tvoj prijedlog konacnog rjesenja krize? Ukratko.
vatrogasac

#21429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

jeza u ledja wrote: 25/05/2021 19:58
Mir bi se mogao stvoriti kada bi se Izrael povukao u granice iz 1947. jer poništili bi se svi rezultati ratova i aparheida poslije. To je ono što su dobili od UN-a. Hamas bi na deset godina prihvatio granice iz 1967. što ne rješava problem.

Kako je Izrael kroz decenije preuzimao teritoriju Palestine
Satrap_Darije

#21430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Satrap_Darije »

vatrogasac wrote: 25/05/2021 20:13
Mir bi se mogao stvoriti kada bi se Izrael povukao u granice iz 1947. jer poništili bi se svi rezultati ratova i aparheida poslije. To je ono što su dobili od UN-a. Hamas bi na deset godina prihvatio granice iz 1967. što ne rješava problem.

Ratove nisu počeli Židovi nego Arapi.
Satrap_Darije

#21431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Satrap_Darije »

...
MorningStar

#21432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Satrap_Darije wrote: 25/05/2021 20:48

Poceli su Arapi ali sa dobrim opravdanjem i to se moze oprostiti - ono sto se ne oprasta je poraz....
jeza u ledja

#21433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Po meni danas vise nije bitno toliko sto su ih poceli Arapi, vec cinjenica da su ih izgubili, tj. da je Izrael pobijedio. No generalno slazem se vatrogascem u smislu da su potrebne dvije drzave.
No mescini da to malo ko zeli. Izrael ne zeli jer je toliko jak da moze polako etnicki cistiti na Zapadnoj Obali, a Arapi generalno nikad nisu imali jedinstvenu politiku priznavanja jevrejske drzave.
Škobo Habu

#21434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

jeza u ledja wrote: 25/05/2021 19:57

Apsolutno nidze veze. Upravo to sto ti pises je tvoj pokusaj skrivanja iza ispraznih karatkerizacija i debatnih prepirki. Kakvi antisemiti, cionisti, sta? Ko je to spomenuo i zasto je to uopste bitno?

Ja govorim o konkretnim posljedicama na terenu. Ti si svojim odgovorom briljantno opisao ovo zamagljivanje logicnih posljedica "politike anticionizma".

Ja s druge strane uopste ne sporim da je Izraelova (tj. cionisticka) politika u najvecoj mjeri bila politika etnickog ciscenja i fasistickog odnosa prema Arapima. Ti bi pak izgleda da se pretvaras da bi tvoj prizeljkivani odgovor na ono sto je Izrael radio do sad bio mirni razlaz i rjesavanje razmirica kroz kulturni dijalog, na uzajamno zadovoljstvo. :oops:

Kazem opet nije problem. Reci sta stvarno mislis. Nemoj se samo pretvarati da si neki humanista.
Niđe veze je tvoja logika po kojoj svaka kritika cionizma ispada kao plus iranskoj namjeri uništenja države Izrael. Gdje sam, eto, ja napisao da Izrael treba nestati sa lica planete Zemlje? Jesi li ti izvukao taj zaključak samo zbog toga što mi se gadi sva ta "politička korektnost" oko Palestine i Izraela?

Sam tvoj zaključak aludira na to da svako onaj ko vrlo dobro uzroke samog sukoba, a ne drži do te moderne mainstream priče, kako, zapravo, podstiče mržnju spram države Izrael?

Ti, prvenstveno, ne razumiješ uopšte pojam nečijeg prava na odbranu od državnog aparthejda koji sprovodi cionistički režim tamo gdje su Palestinci većina? Ti stavljaš, kao vajni humanista, je l (?), znak jednakosti između jedne Hamasove rakete kućne proizvodnje i sto izraelski projektila najnovije generacije? Izvini, ali to je trivijalizacija onih ljudskih života koji ginu naokolo pod geslom "oko za oko, zub za zub".

A svi znamo, vajni humanisto, da jedan izraelski život vrijedi sto palestinski. Iz tog razloga, ko god da je sa palestinske strane, a bio je PLO, kojega su by the way, vajni humanisto, osnovali palestinski kršćani, pa sve do Hamasa, čiji su osnivači muslimani suniti, imaju pravo da uzvrate sve dok Izrael vrši opresiju na njihov životni prostor naseljavajući najgori ekstremistički šljam od cionista koji otimaju palestinsku zemlju jer im je tamo neki Mojsije ostavio u ammanet?

U tom kontekstu, svako onaj k'o smatra Al Aqsu svojom i Palestinu svetom zemlju, na temelju vjerskog učenje, baš kao i u slučaju Izraela, ima isto "historijsko pravo" na to.
seln

#21435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Nema ga. Na sto god Palestinci pristanu, izraelski hardlineri ce to sabotirati.
Oh, ni arapsko maslo nije za ramazana, Hamas je gomila teroristickih ludaka, a Fatah gomila korumpiranih supaka...
ali, cak ni oni ne otimaju zemlju oko Tel Aviva, vec upravo obrnuto.
Dakle, ovo ce trajati dok ne istrijebe Palestince.
jeza u ledja

#21436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Škobo Habu wrote: 25/05/2021 21:24
jeza u ledja wrote: 25/05/2021 19:57

Niđe veze je tvoja logika po kojoj svaka kritika cionizma ispada kao plus iranskoj namjeri uništenja države Izrael. Gdje sam, eto, ja napisao da Izrael treba nestati sa lica planete Zemlje? Jesi li ti izvukao taj zaključak samo zbog toga što mi se gadi sva ta "politička korektnost" oko Palestine i Izraela?

Sam tvoj zaključak aludira na to da svako onaj ko vrlo dobro uzroke samog sukoba, a ne drži do te moderne mainstream priče, kako, zapravo, podstiče mržnju spram države Izrael?

Ti, prvenstveno, ne razumiješ uopšte pojam nečijeg prava na odbranu od državnog aparthejda koji sprovodi cionistički režim tamo gdje su Palestinci većina? Ti stavljaš, kao vajni humanista, je l (?), znak jednakosti između jedne Hamasove rakete kućne proizvodnje i sto izraelski projektila najnovije generacije? Izvini, ali to je trivijalizacija onih ljudskih života koji ginu naokolo pod geslom "oko za oko, zub za zub".

A svi znamo, vajni humanisto, da jedan izraelski život vrijedi sto palestinski. Iz tog razloga, ko god da je sa palestinske strane, a bio je PLO, kojega su by the way, vajni humanisto, osnovali palestinski kršćani, pa sve do Hamasa, čiji su osnivači muslimani suniti, imaju pravo da uzvrate sve dok Izrael vrši opresiju na njihov životni prostor naseljavajući najgori ekstremistički šljam od cionista koji otimaju palestinsku zemlju jer im je tamo neki Mojsije ostavio u ammanet?

U tom kontekstu, svako onaj k'o smatra Al Aqsu svojom i Palestinu svetom zemlju, na temelju vjerskog učenje, baš kao i u slučaju Izraela, ima isto "historijsko pravo" na to.
Gdje sam ja sebe nazvao "humanistom"?? Gdje sam uopste hintao na to? Nisam ja nikakav humanista. Samo govorim tebi i slicnima da se pretvarate da vi jeste.

Kakve veze ima sto su rakete kucne proizvodnje? Bitna je njihova namjena.

Nastavljas i dalje o cionizmu bez da sam ja cionizam spomenuo. Onda dalje nicim prozvan spominjes kako su krscani napravili PLO i naposlijetku spominjes Mojsija, svetu zemlju i historijska prava, sto jasno govori na koji nacin razmisljas.

Ukratko - upiruci prstom u druge, upravo ti pokazujes apetit za ratovima i etnickim ciscenjima.

Evo, pitanje kao i selnu, daj ti prijedlog razrjesenja krize? Mislim uopsteno totalno.
jeza u ledja

#21437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote: 25/05/2021 21:54
Oh, ni arapsko maslo nije za ramazana, Hamas je gomila teroristickih ludaka, a Fatah gomila korumpiranih supaka...
Mislio sam na to - kako bi ti volio da se situacija rijesi? Sta ti mislis da treba da se desi? Ne mislim na prakticne korake u detalje, mislim na to sta bi po tebi mogao biti konacan cilj sa najboljim mogucim ishodom?
seln

#21438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote: 25/05/2021 22:01

Mislio sam na to - kako bi ti volio da se situacija rijesi? Sta ti mislis da treba da se desi? Ne mislim na prakticne korake u detalje, mislim na to sta bi po tebi mogao biti konacan cilj sa najboljim mogucim ishodom?

Dvije drzave, sa granicama iz 1967 (1947 je nazalost nerealno).
Medjusobno priznanje, mirovni sporazum i ugovor o granicama.
Neko, makar simbolicno, obestecenje za protjerane ili njihove potomke.
Kopnena vojska i patrolni brodovi za Palestince, Izrael se obavezuje da preuzme air patrolling.
Tehnoloska i edukaciona pomoc Izraela Palestincima.
I to je to.
Ali, nazalost, nemoguce
Palmalma

#21439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

jeza u ledja wrote: 25/05/2021 21:13

Po meni danas vise nije bitno toliko sto su ih poceli Arapi, vec cinjenica da su ih izgubili, tj. da je Izrael pobijedio. No generalno slazem se vatrogascem u smislu da su potrebne dvije drzave.
No mescini da to malo ko zeli. Izrael ne zeli jer je toliko jak da moze polako etnicki cistiti na Zapadnoj Obali, a Arapi generalno nikad nisu imali jedinstvenu politiku priznavanja jevrejske drzave.
Ne završava ovo bez građanskog rata u Izraelu. Nemoj da te ja, kao žena, edukujem. Za dlaku je sada Izrael to izbjegao. Sve su šanse izborom Izraela davno propuštene (desetine rezolucija, desetine dogovora, ugovora, sastanaka...) 9 miliona jednih, 9 drugih je u regionu, još sto Arapi imaju 5-6 miliona izbjeglica iz Palestine u okolnim zemljama. Nemoj misliti da Arapi 70 godina sjede i gledaju kako ih neko ponižava.
Dr. Durakovic ti je rekao neki dan da “koliko toliko stabilni arapski režimi izraelsko američkom politikom su razrušeni.
HarTar

#21440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Malezijski televizijski voditelji pojavljuju se na ekranima skrivajući jedno oko u znak solidarnosti s palestinskim novinarom kojeg je okupaciona vojska Izraela upucala u oko. :thumbup:
Image
HarTar

#21441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Međunarodnopravna definicija genocida se karakteriše kao namjera da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je: ubijanje pripadnika skupine; nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.
Image
jeza u ledja

#21442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Nemoj da te ja, kao žena, edukujem
:shock: :shock: :shock: :shock:

Tito dragi.... :shock: :shock:
seln

#21443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Italien: Hafenarbeiter vereiteln Waffenlieferung an Israel

Mit einer Streikdrohung haben Hafenarbeiter im italienischen Ravenna eine Waffenlieferung an Israel vereitelt. Nachdem sie bekanntgegeben haben, dass sie sich weigern würden, „Waffen, Sprengstoffe oder anderes Kriegsmaterial, das den Konflikt zwischen Israel und der Hamas anheizen könnte“, zu verladen, verzichtete die betroffene Reederei auf den Waffentransport in einen israelischen Hafen.

Die drei größten italienischen Gewerkschaftsverbände hatten am Freitag erklärt, dass sie die Waffenlieferung mit einem Streik stoppen wollten. „Wir weigern uns, Komplizen eines Krieges zu sein, der zivile Opfer auf diesem schrecklichen Kriegsschauplatz fordert“, hieß es in einem Schreiben der Gewerkschaften. Diese hatten zuvor erfahren, dass ein Schiff in Ravenna anlegen sollte, um Container mit Kriegsmaterial an Bord zu bringen.

Der Reeder verzichtete am Dienstag darauf, die fraglichen Container auf das Schiff zu bringen. Die Gewerkschaften sagten daraufhin den Streik ab und sprachen von einem „Sieg“. „Wir sind uns bewusst, dass unser Akt zugunsten des Friedens für das israelische und palästinensische Volk ganz und gar nicht entscheidend für die Lösung des Konflikts ist, doch sahen wir es als nötig und unvermeidlich an, eine Botschaft zu senden“, teilten die Gewerkschafter mit.
Ukratko: Italijanski lucki radnici su odbili da utovare i transportuju oruzje i eksploziv u Izrael.
Porucili su da znaju kako to nece nista promijeniti, ali su zeljeli da posalju poruku.
jeza u ledja

#21444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote: 25/05/2021 22:19

Kopnena vojska i patrolni brodovi za Palestince, Izrael se obavezuje da preuzme air patrolling.
I to je to.
Ali, nazalost, nemoguce
Ok, onda se izvinjavam. Ko god misli ovako po meni razmislja najracionalnije.

Doduse i ja mislim da za ovakvo nesto ima malo ili nimalo sanse, ali ne znam koje je drugo rjesenje. Ako je ovo cilj onda bi po meni sve uvijek trebalo ici samo u ovom pravcu, pocevsi od rusenja i uklanjanja nelegalnih naselja.

Al kurac ce se ovo desiti u ovakvoj atmosferi. To prije svega nece kao sto kazes izraelski hardlineri, no kazem prije svega - jer Izrael ima svu kontrolu u svojim rukama, a Palestinci se za malo sta pitaju.
No realno, Hamas takodje ne zeli ovo. Ako treba, mislim, presutacemo mi ovo, da ne bude da izjednacavamo zrtve, ali ono, valjda se mozemo maknut od toga da se medjusobno optuzujemo i komentarisati s razumijevanjem da svi znamo ko je ovdje zrtva.
seln

#21445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote: 25/05/2021 22:45
seln wrote: 25/05/2021 22:19

I to je to.
Ali, nazalost, nemoguce
Ok, onda se izvinjavam. Ko god misli ovako po meni razmislja najracionalnije.

Doduse i ja mislim da za ovakvo nesto ima malo ili nimalo sanse, ali ne znam koje je drugo rjesenje. Ako je ovo cilj onda bi po meni sve uvijek trebalo ici samo u ovom pravcu, pocevsi od rusenja i uklanjanja nelegalnih naselja.

Al kurac ce se ovo desiti u ovakvoj atmosferi. To prije svega nece kao sto kazes izraelski hardlineri, no kazem prije svega - jer Izrael ima svu kontrolu u svojim rukama, a Palestinci se za malo sta pitaju.
No realno, Hamas ne takodje ne zeli ovo. Ako treba, mislim, presutacemo mi ovo, da ne bude da izjednacavamo zrtve, ali ono, valjda se mozemo maknut od toga da se medjusobno optuzujemo i komentarisati s razumijevanjem da svi znamo ko je ovdje zrtva.
No prob.
Za mene, ubijanje civila nema opravdanja, bez obzira ko to i za koji cilj radio.
To je polazna pretpostavka. O svemu ostalom mozemo diskutirati.
Škobo Habu

#21446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

jeza u ledja wrote: 25/05/2021 21:59
Gdje sam ja sebe nazvao "humanistom"?? Gdje sam uopste hintao na to? Nisam ja nikakav humanista. Samo govorim tebi i slicnima da se pretvarate da vi jeste.

Kakve veze ima sto su rakete kucne proizvodnje? Bitna je njihova namjena.

Nastavljas i dalje o cionizmu bez da sam ja cionizam spomenuo. Onda dalje nicim prozvan spominjes kako su krscani napravili PLO i naposlijetku spominjes Mojsija, svetu zemlju i historijska prava, sto jasno govori na koji nacin razmisljas.

Ukratko - upiruci prstom u druge, upravo ti pokazujes apetit za ratovima i etnickim ciscenjima.

Evo, pitanje kao i selnu, daj ti prijedlog razrjesenja krize? Mislim uopsteno totalno.
Tvoj cijeli nastup jeste ljigavo oportunistički - svi su isti. Teško probavljiva politička korektnost.

Svodi se na to: Da, država Izrael ima oblike fašima, sprovodi oblik aparthejda nad Arapima, ali...Hamas je teroristička organizacija, Arapi su izgubili bla, bla, bla.

Šta su Arapi izgubili, ako oko cijelog sukoba nije postignut mirovni sporazum?

Po čemu je to Izrael bolji od Irana ako uzmemo primjer Sirije u kojoj je Izrael imao nečasnu ulogu podržavajući svaku onu stranu koja je bila protiv Asada? Možda želiš kazati kako je Izrael bio neutralan i da mu odgovara ovakav raspored snaga na Bliskom Istoku, sa Asadom i pro-iranskom politikom na čelu Sirije?

I po čemu Izrael, recimo, se smije koristiti terorističkim metodama, kao u slučaju zapovjednika Islamske revolucionarne garde, a to ne bi smijele druge muslimanske države ako uvide da im Izrael predstavlja opasnost po njihove interese?
Last edited by Škobo Habu on 25/05/2021 22:59, edited 1 time in total.
aratet

#21447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Kako mislite dečki podijeliti Jeruzalem?
MorningStar

#21448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Ubijanje vojnog osoblja je tesko zavesti pod terorizam, to je u sivoj zoni. Ciljano ubijati civile da se izazove strah je terorizam.
jeza u ledja

#21449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Škobo Habu wrote: 25/05/2021 22:58 Tvoj cijeli nastup jeste ljigavo oportunistički - svi su isti. Teško probavljiva politička korektnost.
Jah..
Škobo Habu wrote: 25/05/2021 22:58 Svodi se na to: Da, država Izrael ima oblike fašima, sprovodi oblik aparthejda nad Arapima, ali...Hamas je teroristička organizacija, Arapi su izgubili bla, bla, bla.
Sta je tu oportunizam ili politicka korektnost? Je li znas ti uopste sta ti pojmovi znace?
Ne, ne svodi se moj "nastup" na to, to je tvoja, kako kazes "ljigava" interpretacija istih.
Škobo Habu wrote: 25/05/2021 22:58 Šta su Arapi izgubili, ako oko cijelog sukoba nije postignut mirovni sporazum?
Kakvo je ovo besmisleno pitanje?
Škobo Habu wrote: 25/05/2021 22:58 Po čemu je to Izrael bolji od Irana ako uzmemo primjer Sirije u kojoj je Izrael imao nečasnu ulogu podržavajući svaku onu stranu koja je bila protiv Asada? Možda želiš kazati kako je Izrael bio neutralan i da mu odgovara ovakav raspored snaga na Bliskom Istoku, sa Asadom i pro-iranskom politikom na čelu Sirije?

I po čemu Izrael, recimo, se smije koristiti terorističkim metodama, kao u slučaju zapovjednika Islamske revolucionarne garde, a to ne bi smijele druge muslimanske države ako uvide da im Izrael predstavlja opasnost po njihove interese?
Kakav Iran, Assad, revolucionarna garda, Izrael neutralan???? Covjece u svakom postu dodajes stvari koje nikakve veze nemaju sa onim o cemu pricamo.

Wtf.

Pitao sam koje je po tebi najbolje rjesenje palestinsko-izraelskog sukoba. Ako nemas odgovor ok. Al nemoj me smarati sa stvarima koje nemaju nikakve veze s ovim.
jeza u ledja

#21450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

aratet wrote: 25/05/2021 22:58 Kako mislite dečki podijeliti Jeruzalem?
Ne znam. No ne moze se problem svesti samo na Jeruzalem.
Locked