Jes', ali ovome/ovoj ako sjednes na goozove, onda nastaje drama u kojoj se jasno da se radi o nekome ko nema pojma o voznji , nego je jedini cilj takve voznje da ti ne da da ga/je preteknes.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Dozer
#32826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- black
- hopi
#32828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas sam se zatekao na raskrsnici pored scc kada je pukla ona cijev, pa se zakrčilo (bio sam pješke srećom), nije policija još bila došla da usmjerava saobraćaj
ja šta su napravili koji haos, ulaze u raskrnicu iako je sve zakrčeno, pa zakrčili i dio raskrsnice što vodi prema pofalićima
ono par auta što nije ušlo u raskrnicu ostali ih obilaze guraju se
primitivizam level 100
ja šta su napravili koji haos, ulaze u raskrnicu iako je sve zakrčeno, pa zakrčili i dio raskrsnice što vodi prema pofalićima
ono par auta što nije ušlo u raskrnicu ostali ih obilaze guraju se
primitivizam level 100
- S4mpion
#32829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najgori su oni što dođu do prvih šina, blokiraju sve iza sebe i ne znaju se uključit' ni u jednu traku osim lijeve, a sve poštujući nakradni zakon.
-
Dimu1927
#32830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kretanje bez rucne i to duze drzanje vage nije isto
na oko 200-220k km voznje sa dva auta, krecem uzbrdo uvijek bez rucne, eto neko mjerilo da rucnu eventualno koristim na mjestima strmijim od semafora na dalmatinskoj, nisam nikad mjenjao nijednu komponentu kvacila, lamele itd
a tim vaganjem se trose komponente i na ravnom, to su recimo oni sto se na semaforu pomicu po 5cm svakih par sekundi dok cekaju zeleno
-
foxlife
#32831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gori su oni zadnji sto udju u raskrsnicu i znaju da ce ostati u njoj i napraviti guzvu jer im je mrsko cekati jos jedan period crvenog
-
mali_balon
#32832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja dovim za dan kada ce naletit kakva slepercina da ih sve onako zgrne u kanal...naravno bez nevinih zrtavaLogovan wrote: ↑24/05/2021 21:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/fadilu- ... /210524145
Ma ja ba samo bahato![]()
-
noviclan
#32833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbg ko je neko pisao i da ih pokupi obzirom da su bili pod rotacijama bio bi kamiondzija krivv
-
mali_balon
#32834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ne moze ih preskoci....zakoni fizike...on naleti iz krivine oni prericu, ne vidi ih i papaa
- drug_profi
#32835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa da. malo stisnes kocnicu radi traga na uvidjaju i sa osmjehom ispratis ekipe.
Njima bi bilo bolje da se medju narodom krecu sto manje upadljivi nego ovako bahato nasilinicki.
Njima bi bilo bolje da se medju narodom krecu sto manje upadljivi nego ovako bahato nasilinicki.
- Logovan
#32836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jeste to tako, ali meni nema logike, oni bi isto morali imati neku odgovornost taman da imaju 100 rotacija i da su u ne znam kakvoj žurbi.
Upališ rotacije, gas do daske i očekuješ da ti se svi sklone na vrijeme, da ti put prođe bez problema. Sve do jednom.
-
c0de
#32837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Igrom slucaja sam se zadesio na toj dionici u vrijeme prije nego su krenuli. Prvo su stali da kupe voce kraj ceste. Onda su sustigli kolonu, i bili su tri automobila iza mene. Jedno 10ak minuta su vozili normalno i blicali nekom passatu karavanu da uspori da ga mogu prestici sigurno, na sta ovaj apsolutno nije reagovao. Onda su nakon toga poceli da ugrozavaju ostale. Obzirom da ih je predvodila policija HNK, cini mi se da nisu imali bas neko jako auto tako da su ta preticanja na ogranicenju od 60 bila jako rizicna imajuci u vidu da su pravo slabo ubrzavali, kao da voze atmosferce... Ja sam morao usporiti na 30 da me prestignu, a RAV4 ispred se sklonio na prosirenje. Onda ih je sve presisao na magistrali krem bijeli maserati sa zagrebackim tablicama 
- S4mpion
#32838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedna je stvar kad je u raskrsnici 5 auta, belaj će napravit' onaj šesti što uđe, ali kad se neko zaustavi na šinama, u belaju je već onaj drugi, a da ne pričam gdje je tek onaj šesti.
Seronja ima na obje strane.
-
noviclan
#32839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laazes e nek' im je baja pokazao k'o je gazda i kako se vozi, mogu misliti patrole a pogotovo drivercice falida novalica i njega samogc0de wrote: ↑25/05/2021 21:12 Igrom slucaja sam se zadesio na toj dionici u vrijeme prije nego su krenuli. Prvo su stali da kupe voce kraj ceste. Onda su sustigli kolonu, i bili su tri automobila iza mene. Jedno 10ak minuta su vozili normalno i blicali nekom passatu karavanu da uspori da ga mogu prestici sigurno, na sta ovaj apsolutno nije reagovao. Onda su nakon toga poceli da ugrozavaju ostale. Obzirom da ih je predvodila policija HNK, cini mi se da nisu imali bas neko jako auto tako da su ta preticanja na ogranicenju od 60 bila jako rizicna imajuci u vidu da su pravo slabo ubrzavali, kao da voze atmosferce... Ja sam morao usporiti na 30 da me prestignu, a RAV4 ispred se sklonio na prosirenje. Onda ih je sve presisao na magistrali krem bijeli maserati sa zagrebackim tablicama![]()
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#32840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za 7 dana nabavka službenog vozila Maserati
-
mali_balon
#32841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ne moras ni to, abs nema traga kocenj, jedino ako na prikolici nema abs pa ostavi trag.drug_profi wrote: ↑25/05/2021 20:22 Pa da. malo stisnes kocnicu radi traga na uvidjaju i sa osmjehom ispratis ekipe.
Samo dignes nogu sa gasa da se vidi na tahografu da si smanjio brzinu
40tmax tezine odradi svoj poso
- Laplace
#32842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svako će uraditi sve što je razumno kako bi izbjegao sudar, ali ne smiješ prviše naglo kočiti sa kamionom od nekih 30-40 tona. Htio-ne htio, vozač kamiona ne može tu puno da uradi. Glavno je da se prije sudara pridržavao ograničenja brzine, da je bio u svojoj traci i da je na neki način pokušao reagovati.mali_balon wrote: ↑26/05/2021 07:53Ma ne moras ni to, abs nema traga kocenj, jedino ako na prikolici nema abs pa ostavi trag.drug_profi wrote: ↑25/05/2021 20:22 Pa da. malo stisnes kocnicu radi traga na uvidjaju i sa osmjehom ispratis ekipe.
Samo dignes nogu sa gasa da se vidi na tahografu da si smanjio brzinua krivina nisi vidio nisi mogo reagovati na vrijeme kako treba.
40tmax tezine odradi svoj poso![]()
-
530i
#32843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preporučujem pojedinicma iščitavanjem člana 125. ZOBS-a. Dužni ste da se sklonite ili zaustavite. Šteta što policija ne sprovodi ovo dosljedno i ne kažnjava pametnjakoviće.
-
kakaljin
#32844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da samo policijsko auto koje je cistac, a ne ako nema policijskog auta, ves samo auto sa blinkerima koje sluze da obavjeste a ne da kao policijsko cisti.
Jest da u ovom slucaju je imao cistaca ispred u vidu policijskog auta
A mnogi zloupotrebljavaju blinkere za sve i svasta
-
Majaxxx
#32845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dildo na volanu vidim odnedavno u modi
- nepass1
#32846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I koji ce ti qrac autoput i brza cesta
- Dozer
#32847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto se tih "pratnji" tice, oni su posebna prica.
Za pocetak, tzv. chase car, ili pratece vozilo ili vozila, ne smije/u se ponasati onako kako se ponasaju nase kabadahije. U mozgovima tih likova je nesto pobrkano i ponasaju se mimo zakona (radio sam taj posao i znam sta pricam).
Za pocetak, vozilo pod pratnjom je sticeno vozilo, a pratnja je tu da bi sigurnosno obezbijedila to sticeno vozilo i njegove putnike, te nemaju nikakvo zakonsko pravo da na bilo koji nacin ometaju, a pogotovo ne da ugrozavaju druge ucesnike u saobracaju.
A domaci "zajebani pratioci" redovno rade upravo ovo - ometaju saobracaj, te ugrozavaju sve druge ucesnike istog time sto misle da ako su upalili rotacije mogu divljati po cesti, gurati druga vozila s ceste iako ni na koji nacin ne ugrozavaju sticeno vozilo, preticati kolone vozila uveliko neprilagodjenim brzinama za stanje na cesti, itd.itd.
Tako se ne radi taj posao, a kasnjenje nekog imbecilnog politicara zeni na rucak, ili na bilo kakav sastanak, nije razlog za divljanje po cesti, pa cak ni za prebrzu voznju.
Sve dok ne postoji neposredna opasnost po sticeno vozilo i osobe u njemu, svi se moraju kretati u skladu sa saobracajnim zakonskim pravilima, uz pridrzavanje sluzbenih procedura vezanih za nacin voznje u cilju obezbjedjenja sticenog vozila. U te procedure ne spada jurcanje, mlataranje rukama sa lizalom kroz prozor, voznja na pola suprotne trake i ugrozavanje vozila iz suprotnog pravca, preticanja kolona, itd..
I ja sam nekad davno imao par bliskih susreta s onim passwordom Ivom Mirom Jovicem i njegovom pratnjom od cak 3 vozila. Cesto smo se sretali na pravcu prema ili od Kiseljaka ujutro ili poslijepodne, kad su ga vozili na posao ili nazad kuci. To divljanje je bilo nenadjebivo. U 2 navrata sam umalo sletio u jarak izmicuci se hajvanima koji su dolazili iz suprotniog pravca, dok mi treci put nije pukao film i dok se nisam zalijepio uz liniju. Onaj sivi megan iz kojeg su mlatitli stop tablicom svima redom, a pri tome vozili 100-120 cestom kroz Rakovicu, tako brzo je pobjegao ispred mene nazad u svoju traku da sam mislio da ce izletiti s ceste (ja bio u Sorentu).
Sljedeci put kada smo se vidjeli da idemo jedni drugima u susret, Megan se sam vracao u svoju traku na vrijeme.
Za pocetak, tzv. chase car, ili pratece vozilo ili vozila, ne smije/u se ponasati onako kako se ponasaju nase kabadahije. U mozgovima tih likova je nesto pobrkano i ponasaju se mimo zakona (radio sam taj posao i znam sta pricam).
Za pocetak, vozilo pod pratnjom je sticeno vozilo, a pratnja je tu da bi sigurnosno obezbijedila to sticeno vozilo i njegove putnike, te nemaju nikakvo zakonsko pravo da na bilo koji nacin ometaju, a pogotovo ne da ugrozavaju druge ucesnike u saobracaju.
A domaci "zajebani pratioci" redovno rade upravo ovo - ometaju saobracaj, te ugrozavaju sve druge ucesnike istog time sto misle da ako su upalili rotacije mogu divljati po cesti, gurati druga vozila s ceste iako ni na koji nacin ne ugrozavaju sticeno vozilo, preticati kolone vozila uveliko neprilagodjenim brzinama za stanje na cesti, itd.itd.
Tako se ne radi taj posao, a kasnjenje nekog imbecilnog politicara zeni na rucak, ili na bilo kakav sastanak, nije razlog za divljanje po cesti, pa cak ni za prebrzu voznju.
Sve dok ne postoji neposredna opasnost po sticeno vozilo i osobe u njemu, svi se moraju kretati u skladu sa saobracajnim zakonskim pravilima, uz pridrzavanje sluzbenih procedura vezanih za nacin voznje u cilju obezbjedjenja sticenog vozila. U te procedure ne spada jurcanje, mlataranje rukama sa lizalom kroz prozor, voznja na pola suprotne trake i ugrozavanje vozila iz suprotnog pravca, preticanja kolona, itd..
I ja sam nekad davno imao par bliskih susreta s onim passwordom Ivom Mirom Jovicem i njegovom pratnjom od cak 3 vozila. Cesto smo se sretali na pravcu prema ili od Kiseljaka ujutro ili poslijepodne, kad su ga vozili na posao ili nazad kuci. To divljanje je bilo nenadjebivo. U 2 navrata sam umalo sletio u jarak izmicuci se hajvanima koji su dolazili iz suprotniog pravca, dok mi treci put nije pukao film i dok se nisam zalijepio uz liniju. Onaj sivi megan iz kojeg su mlatitli stop tablicom svima redom, a pri tome vozili 100-120 cestom kroz Rakovicu, tako brzo je pobjegao ispred mene nazad u svoju traku da sam mislio da ce izletiti s ceste (ja bio u Sorentu).
Sljedeci put kada smo se vidjeli da idemo jedni drugima u susret, Megan se sam vracao u svoju traku na vrijeme.
-
jelleMania
#32848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sigurno se sjetio , pa se prepo
-
azdralovic
#32849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja jos nisam vidio sticenu kolonu da zadnji auto dopusti nekome da ga prestigne al hajd ... pomakne se na sredinu ceste i nece te pustitinoviclan wrote: ↑26/05/2021 05:31Laazes e nek' im je baja pokazao k'o je gazda i kako se vozi, mogu misliti patrole a pogotovo drivercice falida novalica i njega samogc0de wrote: ↑25/05/2021 21:12 Igrom slucaja sam se zadesio na toj dionici u vrijeme prije nego su krenuli. Prvo su stali da kupe voce kraj ceste. Onda su sustigli kolonu, i bili su tri automobila iza mene. Jedno 10ak minuta su vozili normalno i blicali nekom passatu karavanu da uspori da ga mogu prestici sigurno, na sta ovaj apsolutno nije reagovao. Onda su nakon toga poceli da ugrozavaju ostale. Obzirom da ih je predvodila policija HNK, cini mi se da nisu imali bas neko jako auto tako da su ta preticanja na ogranicenju od 60 bila jako rizicna imajuci u vidu da su pravo slabo ubrzavali, kao da voze atmosferce... Ja sam morao usporiti na 30 da me prestignu, a RAV4 ispred se sklonio na prosirenje. Onda ih je sve presisao na magistrali krem bijeli maserati sa zagrebackim tablicama![]()
- drug_profi
#32850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bice da ga nije ni ocekivao