Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sve_ovo_ja

#13376 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by sve_ovo_ja »

medo-medo wrote: 25/05/2021 08:05 Image

@Dozer ali eto, barem si se budio sa nekom nadom, ovih zadnjih 12 dana :mrgreen:
:lol: :lol:
Ti bolan medo nikad nisi čuo za airdrop i free coine, hoće da proguraju shibu svima 10m ide :lol:
enrique83

#13377 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by enrique83 »

Fino se oporavlja tržište, raste brže nego kada je potop bio :-D
shiljak

#13378 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by shiljak »

Ostri_Mac wrote: 25/05/2021 09:18
medo-medo wrote: 25/05/2021 08:08 ja imam osjećaj da lik trola

Image
Za donji post ne trola, fakat jeste...
Pogl post na twitteru od michael saylora...
On pokrene neku temu na kojoj već radi i prvo krene da priča šta ne valja, a onda kaže šta trenutno radi po tom pitanju. Tako za bitcoin tvita da ne valja, a onda će možda da uvali tesla baterije i solarne panele, a ne bi me čudilo da i sam pokrene majning :)
Ostri_Mac

#13379 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by Ostri_Mac »

shiljak wrote: 25/05/2021 13:10
medo-medo wrote: 25/05/2021 08:08 ja imam osjećaj da lik trola

Image
On pokrene neku temu na kojoj već radi i prvo krene da priča šta ne valja, a onda kaže šta trenutno radi po tom pitanju. Tako za bitcoin tvita da ne valja, a onda će možda da uvali tesla baterije i solarne panele, a ne bi me čudilo da i sam pokrene majning :)
Hah, pa to mi je prvo naumpalo... Plus sto ce reci, sa svim svojim kompleksima, vidi rj sam i probl energy footprint-a BTC-a, jesam dobar, svi mi se naklonite...bio je onaj meme za njega, heeeej, I would like to talk to BTC Manager 😂

Vidjecemo sta mu balance sheet BTC reci... Osim ako nije dumpovao ono sto privatno drzi...
Dozer

#13380 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by Dozer »

medo-medo wrote: 25/05/2021 08:05 Image

@Dozer ali eto, barem si se budio sa nekom nadom, ovih zadnjih 12 dana :mrgreen:
Ma ni razmisljao, vjeruj mi. Nije bilo ulaganja, pa me zapravo nije ni zanimalo :D

Ono - ako bude, dobro i jeste. Ako ne bude, pisaj ga :D
shiljak

#13381 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by shiljak »

Ostri_Mac wrote: 25/05/2021 14:14

Hah, pa to mi je prvo naumpalo... Plus sto ce reci, sa svim svojim kompleksima, vidi rj sam i probl energy footprint-a BTC-a, jesam dobar, svi mi se naklonite...bio je onaj meme za njega, heeeej, I would like to talk to BTC Manager 😂

Vidjecemo sta mu balance sheet BTC reci... Osim ako nije dumpovao ono sto privatno drzi...
Pošteno je bilo što je ukinuo kupovinu tesle bitcoinom, jer je sigurno znao da postoji rizik da bitcoin padne ispod onog po koliko su ga oni kupili a nikad ne znaš kad će se bitcoin da se vrati, ali čim se ustabili i pređe opet 60k ima da uvede ponovo kupovinu tesle bitcoinom, prodaš teslu bitcoin se digne za 100% kao da si dvije tesle prodao (odnosno još bolje, dodatno 100% čista zarada bez troškova) :D
Ostri_Mac

#13382 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by Ostri_Mac »

shiljak wrote: 25/05/2021 14:49

Pošteno je bilo što je ukinuo kupovinu tesle bitcoinom, jer je sigurno znao da postoji rizik da bitcoin padne ispod onog po koliko su ga oni kupili a nikad ne znaš kad će se bitcoin da se vrati, ali čim se ustabili i pređe opet 60k ima da uvede ponovo kupovinu tesle bitcoinom, prodaš teslu bitcoin se digne za 100% kao da si dvije tesle prodao (odnosno još bolje, dodatno 100% čista zarada bez troškova) :D
bio je post na reddit-u u smislu, fkt svi razmisljaju da je radi njega gorhnulo, a niko nije razmisljao o tome da je sigurno znao sta slijedi i da se ne isplati prodavati za BTC kad ode preko noci 50%...

Za ostalo ga ne treba ni komentarisati, vidjecemo sta ce mu naredni period donijeti...

Nego, mene int je 'l ovo dead cat bounce, da cekam na to finalno snizenje :D hahahaha ostale mi pare i nisam imao vremena za ovaj zadnji dip (I am master of buying DIP after DIP :D ) a uzeo bih def jos na ovom pragu 30k ili ispod... i HODL...

Obavezno pogledati BTC Wallets older than 1yr movement, haman niko pomakao nije...sve novaci prodali...jbt, ja od 2017 nisam prodao na max pain :D -90% rekao bio k'o Titanic ako treba, hahahaha....
sve_ovo_ja

#13383 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by sve_ovo_ja »

Najviše novi i paniče uvijek. Poznanik ubacio 500e kada je hype bio i sve raslo konstantno, i sad nezadovoljan govori je*o ovo jer je očekivao svake sedmice da bude 20-30% u plusu :lol:
Uzeo on eth na početku malo, poslije vidi LTC skace više proda eth uzme ltc, onda se zamijene uloge i on se nervira što ne može da pogodi :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#13384 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by izvrsni direktor »

Ostri_Mac wrote: 25/05/2021 15:06

p (I am master of buying DIP after DIP :D )
Ja sam master kupovina dipa prije dipa :mrgreen: posle moje kupovine dipa ide novi dip ovijek. Sli nema veze, svakako dugorocno kupujem, sve je ovo trenutno jedan veliki dip u ondosu na to kako ce izgledati sve za max 1-2 godine
Ostri_Mac

#13385 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by Ostri_Mac »

sve_ovo_ja wrote: 25/05/2021 16:01 Najviše novi i paniče uvijek. Poznanik ubacio 500e kada je hype bio i sve raslo konstantno, i sad nezadovoljan govori je*o ovo jer je očekivao svake sedmice da bude 20-30% u plusu :lol:
Uzeo on eth na početku malo, poslije vidi LTC skace više proda eth uzme ltc, onda se zamijene uloge i on se nervira što ne može da pogodi :lol:
Ma samo ih u premier kladionice uputiti ✌️😂

Ja sam 2017 haman na peak uletio, a gkedao april 2017 i nisam nista... K'o bekan na FOMO..
jos problema s uplatama, provizijama, uzas, hocu amneziju na taj period...
ALI learning curve od tada i citanje, citanje i pracenje trendova... I jos nesto, a vidim dosta ostalih ino korisnika isto kaze, kako sam krenuo sve ovo pratiti i gledati, generalno fin stanje, razmisljanje, ustede opcenito i shvacanje i pogled na trziste, ma jarane, druga osoba... Trebalo me ovo pogoditi davno prije...

Citam neki dan lik kaze jbt sjedi na 1.5mil $ na ETH i pita na forumu sta da uradi da kesira ili ostavi i kaze, ja jos uvijek zivim u malom stanu i vozim Camry... E to, hebo Lambo i spike, toliko pametnijih nacina za uloziti i potrošiti... I da, taj - 90% DIP je stvorio balls of steal and diamond hands 💎👐😂
Da sad grohne opet 90% samo pogasiti sve i otici na planinu i uzeti motorku ruke malo... Normala, ALI odds benefita sad i za ~10god...well...
Cim krene ocigl bear, do narednog bulla, sva stednja mjesecna ide na DCA lagano... A naredni halving ce po svemu sudeci biti momacki...
shiljak

#13386 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by shiljak »

Ostri_Mac wrote: 25/05/2021 15:06

bio je post na reddit-u u smislu, fkt svi razmisljaju da je radi njega gorhnulo, a niko nije razmisljao o tome da je sigurno znao sta slijedi i da se ne isplati prodavati za BTC kad ode preko noci 50%...

Za ostalo ga ne treba ni komentarisati, vidjecemo sta ce mu naredni period donijeti...

Nego, mene int je 'l ovo dead cat bounce, da cekam na to finalno snizenje :D hahahaha ostale mi pare i nisam imao vremena za ovaj zadnji dip (I am master of buying DIP after DIP :D ) a uzeo bih def jos na ovom pragu 30k ili ispod... i HODL...

Obavezno pogledati BTC Wallets older than 1yr movement, haman niko pomakao nije...sve novaci prodali...jbt, ja od 2017 nisam prodao na max pain :D -90% rekao bio k'o Titanic ako treba, hahahaha....
Većinom čekaju da bitcoin padne ili da se digne pa onda izmišljaju razloge :D

Nisam stručnjak ali koliko vidim postoje dvije-tri opcije, a sve zavisi šta ti misliš narednih dana ili sedmica hoće li da pada ili da pređe 60k. Jedna je da kupiš po 33% tipa sad, pa ako skoči određeni procenat uzmeš još 33%, pa onda ako skoči još više uzmeš još 33% (a istovremeno prošle staviš sell order u slučaju da padne, tako da ako padne da gubiš samo taj jedan zadnji od 33%).. Ili da kupiš sad, pa ako padne onda kupiš još, ako još padne onda kupiš još (ako nastavi da pada opet gubiš). Ili treća opcija, čekaš da se odredi gdje bitcoin ide, par dana ili sedmica, pa tek onda kupiš. Mislim da ne moraš gledati samo da neku valutu povoljnije kupiš, nego da treba gledati da li možeš da zaradiš, ako je trend opadajući onda nema tu zarade koliko god da "povoljno" uzmeš, a ko je rastući onda će biti zarade po bilo kojem kursu da kupiš. Znači treba više gledati da li kad kupiš da li ćeš da zaradiš, a ne da ne propustiš da ne kupiš nešto povoljno jer si nekad ranije kupio po skupljoj pa prodao :-D

Naravno sad je problem da li će za recimo jednu ili dvije sedmice da bitcoin se oporavi pa da dođe do 60k i da ga pređe. Ako je to slučaj i misliš da će to biti onda ta logika da kupiš sad 33% pa da kupiš još ako još više padne ima smisla, ali onda treba gledati ako je krenuo rastući trend kad da kupiš preostalih 33+33% (po skupljoj) :-D

Do sad kad sam mislio da sačekam da kupim povoljnije, na kraju sam kupio po skupljem kursu :D

Image
izvrsni direktor

#13387 Re: Bitcoin & crypto svijet

Ne nadajte se novom krahu pa da lovite jeftine cijene. To zaboravite, vise se nece ponoviti, osim u slucaju neke nover covid pandemije pa da sve padne.
Ovo sto sad imate, to vam je akcijska ponuda, moze se desiti da ide gore-dole jos jedan manji period, ali cijene ce da rastu konstantno. Ako sad ne ulazete cekajuci veliki pad i bitcoin za 3 000, samo propustate priliku trenutno.
svi veliki institucionalni ulagaci ulazu sve vise u crypto, velike finansijske institucije, isti oni koji su do 2020.govori kako ce crypto propasti i savjetovali malim ulagacima da 2% svog portfolija ulazu u bitcoin. Takvi investitori donose stabilnost.
GandalfSivi

#13388 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by GandalfSivi »

Postoje li short opcije protiv cijene bilo koje kripto valute?
madner

#13389 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by madner »

Obrnuto je, Covid je pogodovao bitcoinu, nije mu stetio. Trenutno imamo visak kapitala u svijetu, koji trazi razne opcije da se oplodi. Sa izlaskom iz krize Bitcoin dobija vise alternativa.

Ostaje jednako beskoristan kao i prije pola godine, ali to ne smeta ni zlatu.
shiljak

#13390 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by shiljak »

medo-medo wrote: 25/05/2021 18:24
izvrsni direktor wrote: 25/05/2021 17:35 Ne nadajte se novom krahu pa da lovite jeftine cijene. To zaboravite, vise se nece ponoviti, osim u slucaju neke nover covid pandemije pa da sve padne.
Ovo sto sad imate, to vam je akcijska ponuda, moze se desiti da ide gore-dole jos jedan manji period, ali cijene ce da rastu konstantno. Ako sad ne ulazete cekajuci veliki pad i bitcoin za 3 000, samo propustate priliku trenutno.
svi veliki institucionalni ulagaci ulazu sve vise u crypto, velike finansijske institucije, isti oni koji su do 2020.govori kako ce crypto propasti i savjetovali malim ulagacima da 2% svog portfolija ulazu u bitcoin. Takvi investitori donose stabilnost.
tako jeeeeee. idemo na 100 K...
Image
Industrialyzer

#13391 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by Industrialyzer »

Ali "prognoze" su mi vrhunske :mrgreen:

Realnost je da svi idu na srecu pa sta bude, spekulativno investiranje.
512MB

#13392 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by 512MB »

Ostri_Mac wrote: 25/05/2021 16:23
sve_ovo_ja wrote: 25/05/2021 16:01 Najviše novi i paniče uvijek. Poznanik ubacio 500e kada je hype bio i sve raslo konstantno, i sad nezadovoljan govori je*o ovo jer je očekivao svake sedmice da bude 20-30% u plusu :lol:
Ma samo ih u premier kladionice uputiti ✌️😂

Ja sam 2017 haman na peak uletio, a gkedao april 2017 i nisam nista... K'o bekan na FOMO..
jos problema s uplatama, provizijama, uzas, hocu amneziju na taj period...
ALI learning curve od tada i citanje, citanje i pracenje trendova... I jos nesto, a vidim dosta ostalih ino korisnika isto kaze, kako sam krenuo sve ovo pratiti i gledati, generalno fin stanje, razmisljanje, ustede opcenito i shvacanje i pogled na trziste, ma jarane, druga osoba... Trebalo me ovo pogoditi davno prije...

Citam neki dan lik kaze jbt sjedi na 1.5mil $ na ETH i pita na forumu sta da uradi da kesira ili ostavi i kaze, ja jos uvijek zivim u malom stanu i vozim Camry... E to, hebo Lambo i spike, toliko pametnijih nacina za uloziti i potrošiti... I da, taj - 90% DIP je stvorio balls of steal and diamond hands 💎👐😂
Da sad grohne opet 90% samo pogasiti sve i otici na planinu i uzeti motorku ruke malo... Normala, ALI odds benefita sad i za ~10god...well...
Cim krene ocigl bear, do narednog bulla, sva stednja mjesecna ide na DCA lagano... A naredni halving ce po svemu sudeci biti momacki...
To je to, iskustvo je u ovom bizMisu neprocjenjivo.
512MB

#13393 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by 512MB »

Matic says: "What dip?" :lol:
izvrsni direktor

#13394 Re: Bitcoin & crypto svijet

Matić je legenda
nekome

#13395 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by nekome »

ada to d muun
kud ne kupih vise sinoc
seoBIH

#13396 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by seoBIH »

Joj kako ce neki plakati na maticu :) Kakav ce to dump biti.
izvrsni direktor

#13397 Re: Bitcoin & crypto svijet

seoBIH wrote: 26/05/2021 09:44 Joj kako ce neki plakati na maticu :) Kakav ce to dump biti.
A koliko ce plakati oni koji propuste ovaj rast?
seoBIH

#13398 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by seoBIH »

Neće plakati, jer neće ništa izgubiti. Par nas njje plakalo niti bi plakalo da je otišao i ispod 20k BTC. Neki su se ušutili dok je vladao bloodbath :D čim je zeleno, eto ih.
512MB

#13399 Re: Bitcoin & crypto svijet

Post by 512MB »

seoBIH wrote: 26/05/2021 09:44 Joj kako ce neki plakati na maticu :) Kakav ce to dump biti.
Zašto? Imaš neki Info? Zbog ETH 2.0?

Jel ti uopšte znaš šta je Polygon Network? Il samo onako bubaš jer nisi investiran?
Last edited by 512MB on 26/05/2021 10:36, edited 1 time in total.
izvrsni direktor

#13400 Re: Bitcoin & crypto svijet

seoBIH wrote: 26/05/2021 10:24 Neće plakati, jer neće ništa izgubiti. Par nas njje plakalo niti bi plakalo da je otišao i ispod 20k BTC. Neki su se ušutili dok je vladao bloodbath :D čim je zeleno, eto ih.
Pa sto pametujes da ce drugi plakati?
Post Reply