Ako ti imas maticu ne znaci da i drugi imaju
Moras izaci iz umisljenih kalupa bez predrasuda
človek ne jezi se, na prihajamo hrvacko...Black swan wrote: ↑20/05/2021 20:41Ako ti imas maticu ne znaci da i drugi imaju
Moras izaci iz umisljenih kalupa bez predrasuda
sherbett wrote: ↑25/05/2021 11:19Manjine su na manjskim listama biracaBlack swan wrote: ↑25/05/2021 07:54 Kako identificiraju srbe za glasovanje u vukovaru
Moze li mi to iko objasniti
To valjda priprema drzavno izborno povjerenstvo
Znaci kad je neko glasac iz manjine, on se ne nalazi na listi s popisom vecine
Hajd sto neznas Hrvatski izborni zakon, ali nazalost ti neznas ni BiH izborni zakon, sramota pajdoBlack swan wrote: ↑25/05/2021 11:23sherbett wrote: ↑25/05/2021 11:19Manjine su na manjskim listama biracaBlack swan wrote: ↑25/05/2021 07:54 Kako identificiraju srbe za glasovanje u vukovaru
Moze li mi to iko objasniti
To valjda priprema drzavno izborno povjerenstvo
Znaci kad je neko glasac iz manjine, on se ne nalazi na listi s popisom vecine
Jel???
Hocu i ja da sam na manjinskom spisku
Kod nas kazu da je to rasizam fasizam ustazizacija i ustaska uljudba
Znaci u Sibensko Kninskoj zupaniji Hrvat se nemoze izabrati za nacelnika?sherbett wrote: ↑25/05/2021 11:56 S time da se u RH manjinski narod izjasni zeli li glasati kao manjina za manjinsku listu (jer na lokalnoj razini u pojedinim lokalnim samoupravama, najcescwe opcinama biraju izmedju predstavnika manjine) ili ce glasati "obicno"
Tako imas opcina npr. U Sibensko kninskoj zupaniji di se nacelnik bira i srpskog naroda i za njega ce glasati svi Srbi u opcini i izabragi nacelnika iz Sprpskig naroda a zamjenik nacelnika se bira iz redova hrvatskog naroda
Ovo mi je malo cudno,prvi put cujem za nesto slicno, Ok da je tu ranije bilo vecinsko srpsko stanovnistvo ali stanje na terenu je drugacije i mozda se nikada nece izmjeniti , kao i u BiH sto u republici srpskoj takvih opstina bi trebalo biti bar 15 gdje bi se birali uglavnom Hrvati i Bosnjaci,jer su u tim opstinama bili u velikoj vecini,sve opstine uz drinu su uglavnom bile sa Bosnjackom vecinom a danas su tamo samo statistika
Istaknuo je kako je RH u EU otvorila temu "trećeg entiteta" i skrenula pažnju na "unitarizam većine bošnjačkog naroda". Jandroković i voditelj Marko Ljubić kazali su da bi odlaskom Hrvata iz BiH "Hrvatska bila izložena".
“Hrvatska država i državnost neće biti cjelovita i zaokružena dok se ne osigura primjeren suvereni status hrvatskog naroda u BiH, status nacionalnih manjina u Srbiji i cijelom okruženju Hrvatske kakav mi dajemo ostalim nacionalnim manjinama. Poseban naglasak je na BiH. Hrvati su tamo konstitutivni narod, za razliku od ostalih država. Nama je BiH zbog Hrvata jedan od glavnih prioriteta i bit će sigurno svakoj vladi i vlasti u RH”, rekao je Jandroković.
Pokušaj dominacije bošnjačkog naroda
Kazao je kako su devedesetih godina “željeli optužiti Hrvatsku za podjelu BiH”. Dodao je kako je “onda došao Dejtonski sporazum, koji nije bio idealan, ali je zaustavio rat i osigurao konstitutivnost hrvatskom narodu”.
“Ali, praksa je donijela nešto drugo – pokušaj dominacije bošnjačkog naroda u FBiH i RS, koja sve više pokazuje tendencije prema odvajanju od BiH. Mi smo sve vrijeme skrbili o poziciji Hrvata u BiH, ali nismo mogli ići dalje od onoga što je realno. Bilo je prigovora zašto ne govorimo glasno o trećem entitetu. To nikada nije bila službena politika Hrvatske zato što u onom trenutku nije moglo biti ostvareno, jer su međunarodne okolnosti bile takve. I svaki put kada bi došao poticaj Hrvatske da se raspravlja o trećem entitetu, dolazile su najave sankcija”, rekao je Jandroković............
Čuj njonje,Ali, praksa je donijela nešto drugo, pokušaj dominacije bošnjačkog naroda u FBiH i RS,