Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Palmalma

#21376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Project Ashe wrote: 25/05/2021 09:52
Palmalma wrote: 25/05/2021 09:30
Project Ashe wrote: 25/05/2021 08:35 Kako lijepo ophođenje prema neistomišljenicima.
Image

Za vas koji podržavate ovakav Hamas. zamislite da smo mi Srbima i Hrvatima vraćali milo za drago. E zato Bošnjo uzdignute glave hoda po vas cijelom svijetu a pojedini se moraju opravdavati za genocide i agresije. Hamas je najveći neprijatelj palestinskom narodu.
Odakle ova slika?

P. S. Hamas je posljedica, a ne uzrok izraelskih zločina, aparthejda i genocida nad Palestincima.
I zato što je posljedica mi to kao trebamo ignorirati, ohh yeahhh. Neka hvala, ali ovakav Hamas JESTE TERORISTIČKA ORGANIZACIJA.
Ako podržavaš državni teror, aparthejd i genocid Izraela nad Palestincima - zašto tačno osuđuješ drugu stranu?

Što ne izvrše kolektivni suicid ili što brane to malo zemlje što im je ostalo?

I da, i Yasser Arafat i PLO su bili teroristička organizacija sve do Oslo sporazuma, nakon čega je “terorista” primio Nobelovu nagradu za mir.

Princip ( židovsko - zapadni) je isti, svi su Palestinci teroristi dok se ne dokaze suprotno.
salik79

#21377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Project Ashe wrote: 25/05/2021 09:52
Palmalma wrote: 25/05/2021 09:30
Project Ashe wrote: 25/05/2021 08:35 Kako lijepo ophođenje prema neistomišljenicima.
Image

Za vas koji podržavate ovakav Hamas. zamislite da smo mi Srbima i Hrvatima vraćali milo za drago. E zato Bošnjo uzdignute glave hoda po vas cijelom svijetu a pojedini se moraju opravdavati za genocide i agresije. Hamas je najveći neprijatelj palestinskom narodu.
Odakle ova slika?

P. S. Hamas je posljedica, a ne uzrok izraelskih zločina, aparthejda i genocida nad Palestincima.
I zato što je posljedica mi to kao trebamo ignorirati, ohh yeahhh. Neka hvala, ali ovakav Hamas JESTE TERORISTIČKA ORGANIZACIJA.
Zasto ne odgovoris odakle ti ova slika?!! Zato sto je jedini izvor za ovu sliku istinoljubivi FOX News, i to iz 2012. :roll:

Uzmimo da je slika zaista autenticna i pretpostavimo da se ovo desilo nekakvim cionistickim spijunima/kolabiracionistima, reci mi, sta je gore - ovo sto oni na ciju "demokraciju" svrsavas, a sto se ciklicno ponavlja u svim zemljama na koje su izvrsili agresiju, ili ovo sto "Hamasovci" rade?
The Mỹ Lai massacre (/ˌmiːˈlaɪ/; Vietnamese: Thảm sát Mỹ Lai [tʰâːm ʂǎːt mǐˀ lāːj] (About this soundlisten)) was the mass murder of unarmed South Vietnamese civilians by U.S. troops in Sơn Tịnh District, South Vietnam, on March 16, 1968 during the Vietnam War. Between 347 and 504 unarmed people were killed by U.S. Army soldiers from Company C, 1st Battalion, 20th Infantry Regiment and Company B, 4th Battalion, 3rd Infantry Regiment, 11th Brigade, 23rd (Americal) Infantry Division. Victims included men, women, children, and infants. Some of the women were gang-raped and their bodies mutilated, as were children as young as 12.[1][2] Twenty-six soldiers were charged with criminal offenses, but only Lieutenant William Calley Jr., a platoon leader in C Company, was convicted. Found guilty of killing 22 villagers, he was originally given a life sentence, but served only three-and-a-half years under house arrest.
Za ovo i za ovakve slucajeve u Iraku i Afganistanu, pretpostavljam, nikada nisi cuo, ili nisi zelio cuti!? :oops:

Znas li zasto?! Zato sto je ovo za tebe vrhunac demokratije:
Image
Last edited by salik79 on 25/05/2021 10:22, edited 1 time in total.
Palmalma

#21378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Bazen kod Joa wrote: 25/05/2021 10:22 Podrska izraelu protiv palestinsko/bošnjačkih terorista

https://www.dw.com/hr/isus-je-mrtav-nap ... a-15769319
salik79

#21379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Nikada ne zaboravite rijeci Shulamit Aloni, nekadasnje ministarke u izraelskoj vladi:

Jer, kako nazvati nekoga k'o kritikuje, recimo, ovo? Antisemitom, naravno.

Ipak je to jedina, istinska, demokracija na BI :oops:
vatrogasac

#21380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

salik79 wrote: 25/05/2021 10:59 Jer, kako nazvati nekoga k'o kritikuje, recimo, ovo? Antisemitom, naravno.
Ovi posljednji događaji su zanimljivi što mijenjaju na globalnom nivou svijest i nemaju više utjecaja vlade i mediji na svoje građane kao nekada kada su branili državni terorizam. Na kamere nemaju više monopol samo CNN, FOX, BBC.... nego svaki sanovnik planete je novinar kada izvadi mobitel iz džepa. U pravu su svi oni koji su ovih dana izjavili da Jevreji gube medijsku podršku. To je otprilike razlog zašto Biden zove Neatanjahuha i naređuje mu da prekine ofanzivu što ovaj i čini.
Project Ashe

#21381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

Haris.ba wrote: 25/05/2021 10:09
turgut wrote: 25/05/2021 09:59 Bošnjaci ne mogu i ne smiju hodati uzdignute glave ni po Bijeljini ni Prijedoru, o Foči, Rogatici i Višegradu da i ne govorimo. Manje patetike a više realnosti...koliko nas jebeni licemjerni svihet cijeni što nismo uzvraćali tvrđim odgovorimo pokazali su 4 godine rata, nakon rata i svakim danom sve do danas.
Pa hodanje uzdignute glave nije zbog drugih. Nego, samih sebe. Ne izbjegavaju se zlocini zbog drugih, nego zbog sebe. Nebitno je u sustini kako drugi to valoriziraju.
Ne možeš to ovim ljubiteljima bliskoistočnih zatucanih ideja pojasniti šta znači biti ponosan što nisi barbarin kao oni. S obzirom kako pojedinci razmišljaju ni ne čudi me onda što su se određena zvjerstva desila od 1992 do 1995. Najgore je što oni to pravdaju nekakvom pravdom i vjerom a npr ovo vucaranje mrtvog tijela na motoru nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa Bogom.
MorningStar

#21382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Sale dokle je hezbolah :D
Project Ashe

#21383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

turgut wrote: 25/05/2021 09:59
Image

Bošnjaci ne mogu i ne smiju hodati uzdignute glave ni po Bijeljini ni Prijedoru, o Foči, Rogatici i Višegradu da i ne govorimo. Manje patetike a više realnosti...koliko nas jebeni licemjerni svihet cijeni što nismo uzvraćali tvrđim odgovorimo pokazali su 4 godine rata, nakon rata i svakim danom sve do danas.
To što ti ne smiješ hodati po navedenim gradovima, jer si isprepadan sa par lojavih četnika, nije razlog da ja ne smijem, jer smijem, i radim to uvijek jer za mene Bosna i Hercegovina ne završava na granicama kantona i entiteta već na drini, savi uni i dinaridima.
vatrogasac

#21384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

MorningStar wrote: 25/05/2021 11:44 Sale dokle je hezbolah :D
Pakuju amonijev nitrat kao humanitarnu pomoć poljoprivrednicima u Gazi.
Palmalma

#21385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Obećana zemlja

Škobo Habu

#21386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Image

Podržavati Palestince u njihovom pravu na samoodbranu od cionističke države nije nužno podržavanje Hamasa.

Žao mi je što ti ne mogu na YT naći snimak sa kraja osamdesetih, sa početka prve Intifade, na kojem pripadnici IDF kamenjem lome ruke mladićima od 17-18 godina. Baš bi me interesovalo kako bi reagovao na tvrdnje o "jedinoj demokratiji na Bliskom Istoku"?

Druga stvar, upravo na ovakvim izjavama "zamislite da smo mi Srbima i Hrvatima vraćali milo za drago" upadaš u sopstvenu zamku.

Postoji snimak iz Sanskog Mosta istovjetan ovome gore - samo što je leš srpskog vojnika prikačen na traktor.
Palmalma

#21387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

vatrogasac wrote: 25/05/2021 11:15
salik79 wrote: 25/05/2021 10:59 Jer, kako nazvati nekoga k'o kritikuje, recimo, ovo? Antisemitom, naravno.
Ovi posljednji događaji su zanimljivi što mijenjaju na globalnom nivou svijest i nemaju više utjecaja vlade i mediji na svoje građane kao nekada kada su branili državni terorizam. Na kamere nemaju više monopol samo CNN, FOX, BBC.... nego svaki sanovnik planete je novinar kada izvadi mobitel iz džepa. U pravu su svi oni koji su ovih dana izjavili da Jevreji gube medijsku podršku. To je otprilike razlog zašto Biden zove Neatanjahuha i naređuje mu da prekine ofanzivu što ovaj i čini.

Samo bolesni umovi ovo mogu podržavati, a zašto vodeća demokratija svijeta, USA, sedam decenija; ovo i ovakve stvari, podržava - saznati će se jednog dana.

Project Ashe

#21388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

Škobo Habu wrote: 25/05/2021 13:11
Image

Podržavati Palestince u njihovom pravu na samoodbranu od cionističke države nije nužno podržavanje Hamasa.

Žao mi je što ti ne mogu na YT naći snimak sa kraja osamdesetih, sa početka prve Intifade, na kojem pripadnici IDF kamenjem lome ruke mladićima od 17-18 godina. Baš bi me interesovalo kako bi reagovao na tvrdnje o "jedinoj demokratiji na Bliskom Istoku"?

Druga stvar, upravo na ovakvim izjavama "zamislite da smo mi Srbima i Hrvatima vraćali milo za drago" upadaš u sopstvenu zamku.

Postoji snimak iz Sanskog Mosta istovjetan ovome gore - samo što je leš srpskog vojnika prikačen na traktor.
1. Meni je smiješno što pojedini misle da ja podržavam Izrael samo zato što kritikujem Hamas.

2. Naravno da je bilo zločina i sa naše strane, ali su sve to bili pojedinačni incidenti koji nisu imali nikakvu ni podršku ni opravdanje osim od samih počinilaca. U prevodu, bili smo dovoljno civilizovani da ne institucionaliziramo nasilje i zato nas svi normalni ljudi svijeta poštuju. Nismo se prepustili barbarskim metodama protjerivanja, ubijanja, silovanja, masakriranja, otvaranja konc logora, zatiranja svega drugačijeg, nismo opkoljavali gradove i konstantno razvlačili pamet stanovnicima tokom 4 godine opsade bez nekog posebnog razloga osim da im se razvuče pamet. Pokušali su četnici sve i svašta kako bi od nas napravili iste kao i oni i hvala bogu nisu uspjeli i to je ono na šta moramo biti ponosni, to je naša pobjeda.

3. Hamas je teroristička organizacija i Izrael ima potpuno pravo da im se najebe matere gdje god stigne.
seln

#21389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Project Ashe wrote: 25/05/2021 13:53

3. Hamas je teroristička organizacija i Izrael ima potpuno pravo da im se najebe matere gdje god stigne.
I Izrael je teroristicka drzava i Palestinci imaju potpuno pravo da im se najebu matere gdje god stignu.
Project Ashe

#21390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

seln wrote: 25/05/2021 14:07

I Izrael je teroristicka drzava i Palestinci imaju potpuno pravo da im se najebu matere gdje god stignu.
Istina, pričo mi je jaran kako izraelci koriste taktike skrivanja tenkova i aviona u urbanim naseljima gdje žive obični građanni sve kako bi onemogućili hamasu da im uništi vojna MTS-a. Da ne povjeruješ jbt, ja mislio da se zajebava kad ono fakat jest. Jebena vremena došla.
seln

#21391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Project Ashe wrote: 25/05/2021 14:09

Istina, pričo mi je jaran kako izraelci koriste taktike skrivanja tenkova i aviona u urbanim naseljima gdje žive obični građanni sve kako bi onemogućili hamasu da im uništi vojna MTS-a. Da ne povjeruješ jbt, ja mislio da se zajebava kad ono fakat jest. Jebena vremena došla.
Sorry, jeftina polemika nije za diskusije. Znamo mi obojica sta sam mislio.
alijagoro

#21392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Haris.ba wrote: 25/05/2021 08:08
alijagoro wrote: 25/05/2021 02:39 Sta je tacno zanimljivo u ovom videu,ako se smije znati Harise?
Mnoge stvari. Meni najzanimljivija teza da jedina sansa da Palestinci dobiju drzavu zavisi od toga da li ce dovoljno Izraelaca na izborima to htjeti.
Tj.skoro nista ne zavisi od Palestinaca. Ili, mozda tacnije nikada nece dobiti drzavu sve dok su ovakve postavke na Bliskom Istoku.

Godinama americki mediji zavrsavaju priloge sa pricom o dvije drzave. Ali, eto Palestinci nece da se dogovore.
Slazem se.
Project Ashe

#21393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

seln wrote: 25/05/2021 14:16

Ja sam skonto da si ti mislio da nad židovima u izraelu treba sprovesti Hitlerovo konačno rješenje. Upravu sam jelda?
Škobo Habu

#21394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

1. Meni je smiješno što pojedini misle da ja podržavam Izrael samo zato što kritikujem Hamas.
Ti u suštini pojednostavljuješ cio problem i svodiš ga na Hamas. Već viđeno od simpatizera izraelske strane. :roll:

Jesu li Arapi koji su linčovani po ulicama izraelskih gradova, a njihove radnje devastiranje, njihova auta spaljenja, a njihovi kvartovi na udaru ekstremista, zapravo, Hamas?
2. Naravno da je bilo zločina i sa naše strane, ali su sve to bili pojedinačni incidenti koji nisu imali nikakvu ni podršku ni opravdanje osim od samih počinilaca. U prevodu, bili smo dovoljno civilizovani da ne institucionaliziramo nasilje i zato nas svi normalni ljudi svijeta poštuju. Nismo se prepustili barbarskim metodama protjerivanja, ubijanja, silovanja, masakriranja, otvaranja konc logora, zatiranja svega drugačijeg, nismo opkoljavali gradove i konstantno razvlačili pamet stanovnicima tokom 4 godine opsade bez nekog posebnog razloga osim da im se razvuče pamet. Pokušali su četnici sve i svašta kako bi od nas napravili iste kao i oni i hvala bogu nisu uspjeli i to je ono na šta moramo biti ponosni, to je naša pobjeda.
Aha. Znači mi smo moralno besprijekorni.

Ne bih ulazio u suštinu takve podjele, ali sigurno da i ABiH snosi dio odgovornosti za zločine, no kako to da smo u slučaju ratova devedesetih, sa srpske strane imali "institucionalizovano nasilje", a u slučaju države Izrael toga nema?

Treba l' ti taksativno nabrojati gradove i sela u Palestini koji su do prije sedamdeset godina bili dominantno arapski, a danas su poptpuno jevrejski?

O kakvoj tu vrsti nasilja riječ?
Ako smatraš da je Hamas teroristička organizacija - to je tvoje pravo, no pusti i druge sa smatraju Izrael terorističkom državom, jer ima puno argumenta za takvo što. Koristila je terorizam u obračunu sa PLO-om, u čijim je napadima redovno ginulo civilno stanovništvo. Nekad i u državama veoma daleko od samog Izraela.
seln

#21395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Project Ashe wrote: 25/05/2021 14:31

Ja sam skonto da si ti mislio da nad židovima u izraelu treba sprovesti Hitlerovo konačno rješenje. Upravu sam jelda?
Ti si skontao shodno tvom mentalnom sklopu. Nemam drugog objasnjenja.

p.s. "U pravu" se pise razdvojeno.
Last edited by seln on 25/05/2021 14:41, edited 1 time in total.
Palmalma

#21396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Hebron.

Ulicom smiju prolaziti samo Židovi.

[yt] https://youtu.be/w9vpaTRv_64 [/yt]
Project Ashe

#21397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

seln wrote: 25/05/2021 14:33

Pa čuj koristio si riječ izrael, što znači da se palestinci trebaju najebat matere svim stanovnicima izraela, eh to ti je burazeru moj GENOCID.
seln

#21398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Project Ashe wrote: 25/05/2021 14:40

Pa čuj koristio si riječ izrael, što znači da se palestinci trebaju najebat matere svim stanovnicima izraela, eh to ti je burazeru moj GENOCID.
Rekao sam "drzavu Izrael", ne stanovnistvo Izraela. Ali ti si to, kao sto vec rekoh, shvatio shodno tvom mentalnom sklopu.
A genocid na rate imas vec 74 godine.
p.s. Nisam ti burazer.
Project Ashe

#21399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

Škobo Habu wrote: 25/05/2021 14:32
Ti u suštini pojednostavljuješ cio problem i svodiš ga na Hamas. Već viđeno od simpatizera izraelske strane. :roll:

Jesu li Arapi koji su linčovani po ulicama izraelskih gradova, a njihove radnje devastiranje, njihova auta spaljenja, a njihovi kvartovi na udaru ekstremista, zapravo, Hamas?
Aha. Znači mi smo moralno besprijekorni.

Ne bih ulazio u suštinu takve podjele, ali sigurno da i ABiH snosi dio odgovornosti za zločine, no kako to da smo u slučaju ratova devedesetih, sa srpske strane imali "institucionalizovano nasilje", a u slučaju države Izrael toga nema?

Treba l' ti taksativno nabrojati gradove i sela u Palestini koji su do prije sedamdeset godina bili dominantno arapski, a danas su poptpuno jevrejski?

O kakvoj tu vrsti nasilja riječ?
Ako smatraš da je Hamas teroristička organizacija - to je tvoje pravo, no pusti i druge sa smatraju Izrael terorističkom državom, jer ima puno argumenta za takvo što. Koristila je terorizam u obračunu sa PLO-om, u čijim je napadima redovno ginulo civilno stanovništvo. Nekad i u državama veoma daleko od samog Izraela.
1. Ponavljam najveći problem Palestine je upravo taj jebeni Hamas, ja ti garantujem da bez hamasa i bez nekih novih "hamasa" palestinci bi svoj problem mnogo brže riješili.

2. Za tvoju informaciju Bošnjaci su iz zadnjeg rata izašli moralno najsuperiorniji u odnosu na druga dva naroda, što ne znači da nije bilo nekih problema, međutim sve što je na Bošnjačkoj strani učinjeno, učinjeno je od strane pojedinaca za neki interes pojedinaca. S druge strane imamo generala vojske RS, trenutno očekuje drugostepenu presudu u Hagu, koji javno pred kamerama govori da ono što će usljediti je osveta zbog nekakvih dahija, bla, bla, bla. Prije toga je na skupštini tzv RS razgovrano o konačnom rješenju za sve nesrbe, itd. nije tema i neću dalje.

3. jel ti vidiš da sam ja nekome zabranio da govori da je izrael teroristička država? Tj mogu li ja to ikako zabraniti na ovom forumu? To da ja mogu nekome nešto na ovom forumu zabraniti je totalno glupa konstatacija.
Project Ashe

#21400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Project Ashe »

seln wrote: 25/05/2021 14:43
Project Ashe wrote: 25/05/2021 14:40

Rekao sam "drzavu Izrael", ne stanovnistvo Izraela. Ali ti si to, kao sto vec rekoh, shvatio shodno tvom mentalnom sklopu.
A genocid na rate imas vec 74 godine.
p.s. Nisam ti burazer.
Oprostite dragi kolega moj lapsus. :kiss:
Locked