BHTelecom
Moderator: Benq
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#1451 Re: BHTelecom
Arena 1 BiH prekida preko stb-a a na MojaWebTV uredno radi. 
- PlusSA
- Mirzareli
#1453 Re: BHTelecom
- Tesla Edison
#1454 Re: BHTelecom
Ma to su sad čisti kladioničarski kanali. Prikazuju lige koje su dobre za kladioničare, a za nas obične, tu više nema ničega osim BL i EPL, mada je pitanje do kada će imati i EPL.
Sve što valje je sada na AS kanalima.
Sve što valje je sada na AS kanalima.
- PlusSA
#1455 Re: BHTelecom
Po tvom postu BHtelecom gubi Arene
Valjda si lupio post kao inace
- Casual's
#1456 Re: BHTelecom
Vec par mjeseci imam problem sa vracanjem programa na nekim kanalima (ovi kod kojih je HD ustvari HD) na dodatnom STB-u (Albis, a na ZTE sve ok).
Monter mi je nakon nekoliko godina zalbi podrsci, gdje su me uvjeravali da je sve ok, promijenio profil i dobio sam brzinu 25+ umjesto dosadasnjih 10.
(btw, da li ima koristi oko ovih pohvala radnicima putem broja?)
Medjutim, problem sa vracanjem je i dalje prisutan. Probam vratiti (Fox, AJ, Discovery, Nacionalna i sl.), odbrojava par sekundi, sve stane, i ne moze nista dok ga ne resetujem.
Do cega bi moglo biti?
Monter mi je nakon nekoliko godina zalbi podrsci, gdje su me uvjeravali da je sve ok, promijenio profil i dobio sam brzinu 25+ umjesto dosadasnjih 10.
Medjutim, problem sa vracanjem je i dalje prisutan. Probam vratiti (Fox, AJ, Discovery, Nacionalna i sl.), odbrojava par sekundi, sve stane, i ne moze nista dok ga ne resetujem.
Do cega bi moglo biti?
- dend
#1457 Re: BHTelecom
Ocigledno da je do albis STBa problem. Preporucio bi da ga zamjene.Casual's wrote: ↑24/05/2021 11:13 Vec par mjeseci imam problem sa vracanjem programa na nekim kanalima (ovi kod kojih je HD ustvari HD) na dodatnom STB-u (Albis, a na ZTE sve ok).
Do cega bi moglo biti?
Pohvalama na 0800 ... radnici se uzimaju u obzir za novcanu stimulaciju
-
sasagrbic
#1458 Re: BHTelecom
Vidim ovdje da će ovih dana biti radova na proširenju 4G mreže u Banjaluci. Nadam se da će stići i do moje kuće. Stigli su nekih 2-3 kilometra prije mene.
- Mirzareli
#1459 Re: BHTelecom
BH Telecom siri arena spektar poslije ArenaFight,uskoro Arenasport 5 za trziste BiH.Ja zaboravio ,evo upravo ugleda snažnu prvu ligu Estonije..PlusSA wrote: ↑24/05/2021 08:11Po tvom postu BHtelecom gubi Arene![]()
Valjda si lupio post kao inace![]()
-
sencobih
#1460 Re: BHTelecom
Mislim da se neće zajebavati puno united media sa prebacivanjem glavnih utakmica na kanalima SK HD i nova sport.
Otkačilo ih je dosta operatera u regionu, i mislim da im ne bi dobro doslo za biznis da ih otkači i bh telekom
Otkačilo ih je dosta operatera u regionu, i mislim da im ne bi dobro doslo za biznis da ih otkači i bh telekom
-
Mustang1
#1461 Re: BHTelecom
Pa nije to zajebavanje telekoma. Nego primamljivanje korisnika da predju na telemach.
-
sencobih
#1462 Re: BHTelecom
misliš da će imati više zarade od novih korisnika, nego gubitka kada bi ih telekom nogirao? Govorilo se da je ugovor sa telekomom težak cca 15 miliona, sumnjam da bi toliko novih korisnika dobili, i to sa ojađenim sport klubovima kada je sve sporta sto valja prešlo na arenu
-
markopd
#1463 Re: BHTelecom
Prije će UM da "otkačI" BH Telecom,nego obrnuto.Zaboravljamo činjenicu da je ovo jedini operater u državi koji i dalje ima oba konkurentska sportska kanala u ponudi,a vjerujem po isteku Ugovora između SK i BHT ako se nešto bitno ne promjeni kod ostalih operatera po ovom pitanju,ostaće i BHT bez SK najvjerovatnije.
BH Telecom nije u vlasništvu ili povezanom vl.strukturom sa Telekomom,ali dovoljan razlog da saradnja ne bude nastavljena je jedan jedini i zove se "Telemach BiH".A što se tiče utakmica EURA na SK(ovih nekoliko u 3.kolu grupne faze),do sada smo od SK vidjeli sve i svašta pa ne treba čuditi da te utakmice "striktno" budu emitovane na Novoj Sport ili SK HD kanalu.Čak ako se korisnici BHT nadaju da bi mogli gledati barem reprizu utakmica kasnije na nekom od SK,mogli bi ostati zavarani.Prošle godine,kada je išao baraž za EURO,tražili su od svih operatera da SK bude blokiran,pa je tako i repriza utakmice koja je išla na SK bila blokirana,a sve zbog Nove BH.
-
sencobih
#1464 Re: BHTelecom
ma neka ih i izbace , svakako i nije čemumarkopd wrote: ↑24/05/2021 15:22Prije će UM da "otkačI" BH Telecom,nego obrnuto.Zaboravljamo činjenicu da je ovo jedini operater u državi koji i dalje ima oba konkurentska sportska kanala u ponudi,a vjerujem po isteku Ugovora između SK i BHT ako se nešto bitno ne promjeni kod ostalih operatera po ovom pitanju,ostaće i BHT bez SK najvjerovatnije.
BH Telecom nije u vlasništvu ili povezanom vl.strukturom sa Telekomom,ali dovoljan razlog da saradnja ne bude nastavljena je jedan jedini i zove se "Telemach BiH".A što se tiče utakmica EURA na SK(ovih nekoliko u 3.kolu grupne faze),do sada smo od SK vidjeli sve i svašta pa ne treba čuditi da te utakmice "striktno" budu emitovane na Novoj Sport ili SK HD kanalu.Čak ako se korisnici BHT nadaju da bi mogli gledati barem reprizu utakmica kasnije na nekom od SK,mogli bi ostati zavarani.Prošle godine,kada je išao baraž za EURO,tražili su od svih operatera da SK bude blokiran,pa je tako i repriza utakmice koja je išla na SK bila blokirana,a sve zbog Nove BH.
-
markopd
#1465 Re: BHTelecom
Dobro,ne može se reći da ne valjaju ničemu.Jeste da su otanjili zadnjih par godina sa kvalitetom liga koje prenose,ali sve se to može promjeniti u narednim godinama,nabolje ili nagore.Ostali su bez LaLige,uzeli Bundesligu ali i dalje se ne zna za Serie A gdje idu od sledeće sezone,po meni to je prekretnica za kvalitetniji fudbalski sadržaj.Po košarkaškom i ostalom sportskom sadržaju su "egal" po kvalitetu prenosa.Ne treba zaboraviti da su kupili one grčke sportske kanale a to nisu uradili bezveze,već da lakše dolaze do kupovine sportksih sadržaja za cjelokupno područje.
Po meni ako zadrže sve ove sadašnje lige koje prenose i uzmu Serie A,imali bi bolji fudbalski sadržaj vikendom od Arene,nećemo se lagati.Sad manimo se tih priča oko Indijskih,Estonskih,Litvanskih liga,stvar je izbora neka prenose i cicibane u fudbalu nije važno.Bitno je da prenose ono glavno što su otkupili.Da ne idemo tako daleko u budućnost,Serie A po meni je glavna prekretnica za ljubitelje fudbala pri odabiru kanala za narednu sportsku sezonu.
Po meni ako zadrže sve ove sadašnje lige koje prenose i uzmu Serie A,imali bi bolji fudbalski sadržaj vikendom od Arene,nećemo se lagati.Sad manimo se tih priča oko Indijskih,Estonskih,Litvanskih liga,stvar je izbora neka prenose i cicibane u fudbalu nije važno.Bitno je da prenose ono glavno što su otkupili.Da ne idemo tako daleko u budućnost,Serie A po meni je glavna prekretnica za ljubitelje fudbala pri odabiru kanala za narednu sportsku sezonu.
- dend
#1466 Re: BHTelecom
UG ako "otkači" bhT na isteku ugovora samo će fasovati jednu tužbu pred RAKom gdje će biti OPET natjerani da ponude tv kanale ostalim operatorima.
Ja vjerujem da konkurencija sanja dan kad ce bhT ostati bez SK jer mislim da im teže pada sto bhT ima SK nego sto su ostali bez Arena Sport.
A otkaceni su svugdje zbog hinjske politike, a ne zbog nekog tamo treceg
- studiorum_tuzlaensis
#1467 Re: BHTelecom
U Sarajevu bukvalno viljušku zabodeš u TV i imaš dobar prijem Nova BH. 
- -Chesterfield-
#1468 Re: BHTelecom
Elektroprivreda BiH i BH Telecom dogovorili se o pokretanju razvojnih projekata u FBiH
http://www.klix.ba/clanak/210524130
Nešto se dogovorili..? Optika zračnim putem..? Ili je pomoć od strane Bhtelecom-a da rudnici izmire dug rudarima..?
http://www.klix.ba/clanak/210524130
Nešto se dogovorili..? Optika zračnim putem..? Ili je pomoć od strane Bhtelecom-a da rudnici izmire dug rudarima..?
-
markopd
#1469 Re: BHTelecom
Ako se u 2021.godini prati EURO preko analogije,onda nemam riječi zaista.Toliko se kupuju novi televizori,pogotovo sada pred prvenstvo da bi gledali analogiju.Stvarno mi nije jasno.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑24/05/2021 19:39 U Sarajevu bukvalno viljušku zabodeš u TV i imaš dobar prijem Nova BH.![]()
- fusion_ba
#1470 Re: BHTelecom
Pa neće se zajebavati možda jer svakako će na SK ići samo nekoliko manje važnih utakmica. Sve važnije ide na Novoj.
-
sencobih
#1471 Re: BHTelecom
-
markopd
#1472 Re: BHTelecom
Ne moraju sve utakmice biti nevažne.Biće sigurno par utakmica koje su odlučujuće i zanimljive,a igraju se u istom terminu.Ne znam,ja sam mišljenja da će te utakmice ići najvjerovatnije na Novoj Sport,čak sam ubjeđen da će tražiti i zamračivanje repriznih mečeva na SK koje budu išle na Novoj BH.Nije im prvi put,lani u oktobru tražili su blokiranje repriznih mečeva baraža za sve operatere,sjećam se da je čak i na EONu bila blokirana repriza meča Norveška-Srbija na SK1,iako je utakmica uživo bila dostupna na Novoj S.Razlog,lafo prava na reprizu meča ima Nova BH,a pravi razlog se znao.
Živi bili,pa vidjeli
-
febo_acm
#1473 Re: BHTelecom
Odakle sad to da ce Serie A na SK?
- dend
-
febo_acm
#1475 Re: BHTelecom
To bi bilo jako lose za mene