Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nokian808 wrote: ↑24/05/2021 14:39
Za vikend smo ja i supruga primili i drugu dozu Pfizera na Beo Sajmu - kao i prvi put malo ruka bolila na mjestu uboda i to je to. Inace iako smo prvi put bez najave primili na srecu (nismo Srbi, ne zivimo u Srbiji i nismo se prijavili za vakcinaciju u Srbiji) ovaj put su nas oni sami zvali nakon isteka 3 sedmice (poziv na revakcinaciju na email). Posto je poziv bio na utorak a nismo mogli usred sedmice putovati za Beograd mi smo samoinicijativno otisli za vikend i nije bilo problema...eto da znate ne morate ispostovati tacno vrijeme poziva. Usput posto je dosta nasih primilo AZ da znate da sam citao istrazivanje koje kaze da vakcinisanje Pfizerom umjesto drugom dozom AZ daje jaci imuni odgovor odnosno jace si zasticen mjesanom vakcinacijom nego standardnom sto je i logicno jer mehanizmi generisanja imuniteta nisu 100% identicni...
Spanci uradili studiu i ja sam procitao, al ebiga nikad ne znas, razmisljao sam o tome ali posto nisam imao problema sa AZ prvom dozom odlucili smo i ja i hanuma da sutnemo i drugu i nismao imali nista posebno....
Ako bude 3_ca trebala onda cu definitivno Pfizer..
Nokian808 wrote: ↑24/05/2021 14:39
Za vikend smo ja i supruga primili i drugu dozu Pfizera na Beo Sajmu - kao i prvi put malo ruka bolila na mjestu uboda i to je to. Inace iako smo prvi put bez najave primili na srecu (nismo Srbi, ne zivimo u Srbiji i nismo se prijavili za vakcinaciju u Srbiji) ovaj put su nas oni sami zvali nakon isteka 3 sedmice (poziv na revakcinaciju na email). Posto je poziv bio na utorak a nismo mogli usred sedmice putovati za Beograd mi smo samoinicijativno otisli za vikend i nije bilo problema...eto da znate ne morate ispostovati tacno vrijeme poziva. Usput posto je dosta nasih primilo AZ da znate da sam citao istrazivanje koje kaze da vakcinisanje Pfizerom umjesto drugom dozom AZ daje jaci imuni odgovor odnosno jace si zasticen mjesanom vakcinacijom nego standardnom sto je i logicno jer mehanizmi generisanja imuniteta nisu 100% identicni...
Spanci uradili studiu i ja sam procitao, al ebiga nikad ne znas, razmisljao sam o tome ali posto nisam imao problema sa AZ prvom dozom odlucili smo i ja i hanuma da sutnemo i drugu i nismao imali nista posebno....
Ako bude 3_ca trebala onda cu definitivno Pfizer..
Ako bude treca onda je najbolja kineska. Jer je najsveobuhvatnija, najmanje ucinkovita, ali kod trece vakcine je znacajnija sveobuhvatnost od same ucinkovitosti. Tako nekako, jbg nisam.doktor da znam bolje objasniti .
Posto kupio po to prodao. Al kupio sam od pravih strucnjaka
Skandalozno: Preko reda se vakcinisali sestra i zet Bakira Izetbegovića te Fikret Prevljak
Dok građani BiH dobivaju vakcine "na kapaljku", prvi do Bakira "došli na red", prije građana starijih od 75 godina
i tamo pogledas sve okolo ista godista, da je preko 75 kao sto pisu onda ne bi sve okolo bilo 1954 i 1956 godiste a to su osobe koje danas imaju 67 i 65 godina, a prosle sedmice se pfizer davao osobama kojesu 65+redovno, ovdje jejedina malverzacija mogla biti da su oni stavljeni prije nekih manje bitnih
Treba da piše zbog ljudi kojima je preporučena vakcina koja nije vektorska zbog problema sa zgrušavanjem krvi! Nevjerovanto!
I mene interesuje pa molim nekoga ko zna da objavi. Hvala
Danas primio prvu dozu pfizera.. Boli ruka i ko da malo trni lijevi obraz, odn donji dio, oko vilice najvise. Ko kad udaris injekciju kod zubara, ali dosta blaže. Ostalo sve uredu.
mufa1 wrote: ↑24/05/2021 22:45
Danas primio prvu dozu pfizera.. Boli ruka i ko da malo trni lijevi obraz, odn donji dio, oko vilice najvise. Ko kad udaris injekciju kod zubara, ali dosta blaže. Ostalo sve uredu.
Evelinda wrote: ↑25/05/2021 13:30
Da li ja mogu odvesti mamu bez poziva ima 75?
Imao sam slučaj muž 65 godina dobio poziv, žena mu 66 nije (još ona sa nalazima). Otišao sa ženom, ponijeli nalaze i vakcinisali su ih oboje. Prvo nazovi i vidi šta je problem pa ti nisu zvali majku.
Evelinda wrote: ↑25/05/2021 13:30
Da li ja mogu odvesti mamu bez poziva ima 75?
Imao sam slučaj muž 65 godina dobio poziv, žena mu 66 nije (još ona sa nalazima). Otišao sa ženom, ponijeli nalaze i vakcinisali su ih oboje. Prvo nazovi i vidi šta je problem pa ti nisu zvali majku.
Ne znam koga da zovem zvala sam one sa aplikacije ali se niko ne javlja danima
gledam jutros iz svjetske zdravstvene organizacije govore da se osobe koje su prebolovale koronu trebaju vakcinisati sa dvije doze,znaci da nasi ovo rade na svoju ruku usljed nedostatka vakcina, pa mozda skontaju da se ne trebaju nikako ni vakcinisati jer vec imaju antitjela
Evelinda wrote: ↑25/05/2021 15:02
KAazu nemaju veze s tim
A sa cim imaju? Zoves da se zalis sto ti majku nisu pozvali. I hoces objasnjenje sto nisu. I hoces uvid da li joj je prijava uredno zaprimljena i sta je problem.
Da li neko ima iskustva u situaciji kada osoba nije dosla na zakazani termin za vakcinaciju (zbog zdravstvenih razloga) i koji je dalji proces kako da se ponovo zakaže i koliko se čeka? Hvala