Sebija All about

Post Reply
foxlife

#13001 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

Kejn wrote: 24/05/2021 11:52
foxlife wrote: 24/05/2021 11:42
Kejn wrote: 24/05/2021 11:41 @uglavnomja

iskreno nemam se namjeru objasnjavati srpskoj emigraciji u Norveskoj kojoj su glavni upisi na historijskim temama da su Bosnjaci nastali 93-ce á Ivana Maric. Al drago mi je da takvi ko sto si ti podrzavaju "trojku" cisto da znamo sta su sarajlije sebi izglasale.
pa ovi sto se danas nazivaju bosnjacima i jesu nastali 93-e
Nisu. Ovi koji se danas izjasnjavaju Bosnjacima su potomci oni koji su se Bosnjacima izjasnjavali i prije 1917-te i Kraljevine SHS i odlucili su se ponovo tako zvati umjesto nametnuto "Musliman". Ako mi ne vjerujes onda procitas neku knjigu iz 19. vijeka. Al drago mi je da takvi kao ti podrzavaju trojku. Samo nastavi.
Jesu
Jer su mislili da ce ovdje imati feudalni pasaluk
Gonite se nacionalisti sovinisti i rusioci bih
Gori ste od cetnika i ustasa i vise ste unistili drzavu od ovih zajedno
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13002 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Kejn wrote: 24/05/2021 11:49 Sto se tice te teme, prvo zasto je Kurjak cekao da ga Senad pozove, nakon sto su ispucali aferu "pismo" i nakon sto im je ponestalo medijske municije. Zar Kurjak kao Doktor Medicine ne bi trebao vec prije 20 godina da iznese u javnost informaciju da Sebija nije specijalizirala kod njega? On kao Doktor mora znati da ako presuti takvo nesto, dovodi u opasnost pacijente te da tako direktno ucestvuje u njihovom ugrozavanju?
Nije Kurjak Kifla da mu se život vrtio oko Sebijine suknje. Od kako je otišla u Tursku najmanje je pratio njene "akademske" korake. Čovjek čiji su studenti i specijalizanti svjetski priznati i poznati stručnjaci, čovjek koji je liječio neplodnost prvi, koji je poslije penzije otišao u Katar zaista mislim da se nije bavio Sebijom :D. Zato je sad pozvan. FGR ne radi, istina i to pokriva stalnom pričom o Sebiji. Ali, to nije kažnjivo. I ona, čim danas nije jedva dočekala ponedeljak da dokaže da je specijalizant i tuži, sve je jasno. Zanima me potez pravosuđa, jer imaju historijsku priliku. Da procesuiraju Sebiju i sve ostale Sebije (ima ih mashallah), da se ova devalvacija znanja i nauke kojoj su ovi i ovakvi slučajevi doveli (ima falsifikata i u krugu trojke,, zato se bojim da vole kevtati, a da nisu zainteresirani za trajno rješenje) i da istinski obrazovani, kompetentni i stručni ljudi preuzmu najodgovornije funkcije.
Login77777

#13003 Re: Sebija All about

Post by Login77777 »

Kejn wrote: 24/05/2021 11:37
Login77777 wrote: 24/05/2021 11:25 @Kejn
Manje te majoneze lave. Misli malo na okolis nemoj sviju trovati podrigusom. :thumbup:
Ja za razliku od vas botova trojke ne visim na temama Sebija i SDA. Ako iko mase podrigusama to mozes sami ti i tvoji i to iz licnog iskustva.
Moj Kejn ja nit sam bot trojke niti sda. Sta vise zivim duze van EX-YU prostora nego sto ta izdajnicka sda postoji. Tako da na moju srecu meni ta izdajnicka stranka nije mogla nista lose uciniti.
I daleko da mislim da je ta trojka nesto zlatno. Ali istu ne mogu kriviti u toj mjeri kao sda jer ista nije trideset godina na vlasti. A nit me briga za botovima bilo koje stranke nego jedino zelim jos onom dijelu bh stanovnistva koje jo posten dobar zivot. A takvi jos ima i ako nisu glasni kao vi sda podriguse.
Tako da mene nemas razloga botom trojke zvati. A za tebe bome postoje dokazi kroz tvoje branjenje ove likuse da si sda podrigusa. I da za sendvic botujes.

Jedan dobar savjet. Peri zube redovno, danasnje djevojke ne vole miris podriguse. :bih:
jazzer

#13004 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Kejn wrote: 24/05/2021 11:49
Sto se tice te teme, prvo zasto je Kurjak cekao da ga Senad pozove, nakon sto su ispucali aferu "pismo" i nakon sto im je ponestalo medijske municije. Zar Kurjak kao Doktor Medicine ne bi trebao vec prije 20 godina da iznese u javnost informaciju da Sebija nije specijalizirala kod njega? On kao Doktor mora znati da ako presuti takvo nesto, dovodi u opasnost pacijente te da tako direktno ucestvuje u njihovom ugrozavanju?

Ako se dokaze istinitost njegovih navoda, zena mora naravno odgovarati. Mada ja sam uvjerenja da se kao i obicno radi o nekoj maloj polustini, koja se pokusava medijski napucati preko Senada, Raporta i ostalih medijskih satelita trojke, nesto kao i u slucaju afere pismo, gdje je interna dopiska dostavljena medijskim lesinarima trojke koji su pokusali od toga napraviti novu medijsku hajku.
Inace je praksa da dr. Kurjak prati kretanje svakog ''gosta posmatraca'' te obavjestava drzave/bolnice da predmetni uposlenik
nije zavrsio medicinu u Zagrebu. Gori sam ja sto repliciram na ove tvoje tvrdnje.
Znao bih pouzdano da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu, jer na tim studijima ja sam svima bio voditelj! Ona je bila tek tri, četiri tjedna kao „gost promatrač“ na klinici Sveti Duh, a to se ne može računati kao školovanje. Nakon toga kratkog boravka u Zagrebu otišla je u Tursku, a da studentica zagrebačkog Sveučilišta nikad nije bila – posvjedočio je pred bosanskohercegovačkom publikom dr. Asim Kurjak.
Kejn

#13005 Re: Sebija All about

Post by Kejn »

foxlife wrote: 24/05/2021 12:02
foxlife wrote: 24/05/2021 11:42

pa ovi sto se danas nazivaju bosnjacima i jesu nastali 93-e
Nisu. Ovi koji se danas izjasnjavaju Bosnjacima su potomci oni koji su se Bosnjacima izjasnjavali i prije 1917-te i Kraljevine SHS i odlucili su se ponovo tako zvati umjesto nametnuto "Musliman". Ako mi ne vjerujes onda procitas neku knjigu iz 19. vijeka. Al drago mi je da takvi kao ti podrzavaju trojku. Samo nastavi.
Jesu
Odjebaus na Herceg Bosna forum i Krstaricu. Tamo su tvoji koji isto misle ko ti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13006 Re: Sebija All about

Post by pici »

za ovo sa kurjakom se znalo od kako je alija umro... i ovdje se je pisalo o njezinoj "specijalizaciji" i bludnicenju u turskoj tokom rata i ocjenama, diplomama itd... sve je to bOkir vrecama zlata zataskavao... zadnji put je ABA3 povukao o tome kad su zgembali šČepa tj utamničili prije pet-sest godina... sad su nadigli mostarsku ispostavu da bi prepanuli senada... a kata sto se nadovezala na kiflu... neki dan sam bio sa njim i u jednom trenutku mi je mobitel zakazao... prati ga osmica jebo kera.
hadzinicasa

#13007 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

KatarinaKosaca wrote: 24/05/2021 12:03
Kejn wrote: 24/05/2021 11:49 Sto se tice te teme, prvo zasto je Kurjak cekao da ga Senad pozove, nakon sto su ispucali aferu "pismo" i nakon sto im je ponestalo medijske municije. Zar Kurjak kao Doktor Medicine ne bi trebao vec prije 20 godina da iznese u javnost informaciju da Sebija nije specijalizirala kod njega? On kao Doktor mora znati da ako presuti takvo nesto, dovodi u opasnost pacijente te da tako direktno ucestvuje u njihovom ugrozavanju?
Nije Kurjak Kifla da mu se život vrtio oko Sebijine suknje. Od kako je otišla u Tursku najmanje je pratio njene "akademske" korake. Čovjek čiji su studenti i specijalizanti svjetski priznati i poznati stručnjaci, čovjek koji je liječio neplodnost prvi, koji je poslije penzije otišao u Katar zaista mislim da se nije bavio Sebijom :D. Zato je sad pozvan. FGR ne radi, istina i to pokriva stalnom pričom o Sebiji. Ali, to nije kažnjivo. I ona, čim danas nije jedva dočekala ponedeljak da dokaže da je specijalizant i tuži, sve je jasno. Zanima me potez pravosuđa, jer imaju historijsku priliku. Da procesuiraju Sebiju i sve ostale Sebije (ima ih mashallah), da se ova devalvacija znanja i nauke kojoj su ovi i ovakvi slučajevi doveli (ima falsifikata i u krugu trojke,, zato se bojim da vole kevtati, a da nisu zainteresirani za trajno rješenje) i da istinski obrazovani, kompetentni i stručni ljudi preuzmu najodgovornije funkcije.
Ako je jos pokoji ostao u BiH i ako bi se latio tog posla. Znam strucne, obrazovane i kompetentne ljude koji su odbili funkcije jer znaju koje je to zmijsko leglo i ne treba im to u zivotu.

S druge strane nema kriticne mase koja bi zaustavila ovo propadanje znanja i nauke jer svima koji su u tom kolu, da se ne lazemo, ovo odgovara.

Traje tri decenije za koje se katedra naslijedjivala kao njiva. Ili se koristila kao platezno sredstvo. Diplome su kusur. Nema ili ih je vrlo malo koji su cisti.
Login77777

#13008 Re: Sebija All about

Post by Login77777 »

Kejn wrote: 17/11/2016 20:54 Ideološki pripadam SDA međutim kad vidim kako se SDA doslovno saginje ovoj kliki kriminalnoj hercegovačkoj moj glas za 2018-tu ide Ujedinjenoj ljevici SDP+DF+Naša stranka+GS. Jebote čak i onaj period od 2010-2014 mi je draži nego ovo sad. Samo ljevica može vratiti obraz i dostojanstvo Bošnjačkog naroda. Par nas hiljada kriminalaca iz škutorije vuče za nos. Ako ljudi iz SDA ne mogu da pregovaraju i osiguraju prava koja pripadaju Bošnjacima nek se sklone u stranu i prepuste nekom ko će znati.
Cime te kupila sdO da se opet vratis? :bih:
foxlife

#13009 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

Kejn wrote: 24/05/2021 12:10
foxlife wrote: 24/05/2021 12:02

Jesu
Odjebaus na Herceg Bosna forum i Krstaricu. Tamo su tvoji koji isto misle ko ti.
Odjebaus ti na saff forum i sl tamo su takvi koji misle kao ti dok je ovaj forum uvijek bio gradjanski
Kejn

#13010 Re: Sebija All about

Post by Kejn »

KatarinaKosaca wrote: 24/05/2021 12:03
Naravno, ako je istina sto govori ona mora odgovarati. Niko je ovdje ne brani. Ono sto ja govorim je da se medijskom hajkom pokusava sakriti vlastiti nerad i nesposobnost.
Kejn

#13011 Re: Sebija All about

Post by Kejn »

jazzer wrote: 24/05/2021 12:09
Kejn wrote: 24/05/2021 11:49
Sto se tice te teme, prvo zasto je Kurjak cekao da ga Senad pozove, nakon sto su ispucali aferu "pismo" i nakon sto im je ponestalo medijske municije. Zar Kurjak kao Doktor Medicine ne bi trebao vec prije 20 godina da iznese u javnost informaciju da Sebija nije specijalizirala kod njega? On kao Doktor mora znati da ako presuti takvo nesto, dovodi u opasnost pacijente te da tako direktno ucestvuje u njihovom ugrozavanju?

Ako se dokaze istinitost njegovih navoda, zena mora naravno odgovarati. Mada ja sam uvjerenja da se kao i obicno radi o nekoj maloj polustini, koja se pokusava medijski napucati preko Senada, Raporta i ostalih medijskih satelita trojke, nesto kao i u slucaju afere pismo, gdje je interna dopiska dostavljena medijskim lesinarima trojke koji su pokusali od toga napraviti novu medijsku hajku.
Inace je praksa da dr. Kurjak prati kretanje svakog ''gosta posmatraca'' te obavjestava drzave/bolnice da predmetni uposlenik
nije zavrsio medicinu u Zagrebu. Gori sam ja sto repliciram na ove tvoje tvrdnje.
Znao bih pouzdano da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu, jer na tim studijima ja sam svima bio voditelj! Ona je bila tek tri, četiri tjedna kao „gost promatrač“ na klinici Sveti Duh, a to se ne može računati kao školovanje. Nakon toga kratkog boravka u Zagrebu otišla je u Tursku, a da studentica zagrebačkog Sveučilišta nikad nije bila – posvjedočio je pred bosanskohercegovačkom publikom dr. Asim Kurjak.
Nisam gledao CD i nisam upoznat sa detaljima. Ako je zaista istina to da nije specijalizirala ona mora odgovarati naravno. Medjutim, to mora biti u okviru sudskog postupka a ne rekla kazala. Nadam se da ce izaci barem sa demantom ili necim, da cujemo i drugu stranu.
uglavnomja

#13012 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

pici wrote: 24/05/2021 12:12 za ovo sa kurjakom se znalo od kako je alija umro... i ovdje se je pisalo o njezinoj "specijalizaciji" i bludnicenju u turskoj tokom rata i ocjenama, diplomama itd... sve je to bOkir vrecama zlata zataskavao... zadnji put je ABA3 povukao o tome kad su zgembali šČepa tj utamničili prije pet-sest godina... sad su nadigli mostarsku ispostavu da bi prepanuli senada... a kata sto se nadovezala na kiflu... neki dan sam bio sa njim i u jednom trenutku mi je mobitel zakazao... prati ga osmica jebo kera.

odavno se vrti po netu tekst, prica nekog covjeka koji joj je kao izdavao stan u zg dok je "studirala"
ono, uselila, iselila za par mjeseci, otisla u tursku ...

evo

"...
Priča da je te 1992. godine živio u Zagrebu zajedno sa suprugom Aidom Cviko-Pajt.

Jednog dana mu je iz Ambasade BiH u Zagrebu rečeno da dolazi snaha Sebija da studira medicinu u glavnom gradu Hrvatske i upitan je da li se može kod njega smjestiti, s obzirom na to da i njegova supruga, tada, studira medicinu.

“To traje nekoliko godina, ta specijalizacija. Znam da mi supruge nikad nije bilo, odnosno nije dizala glave od knjige. Sebija je došla s majkom i kćerkom Jasminom, koja je tad imala možda 7 godina”, kaže Pajt.

Dalje priča da je nakon nekoliko dana krenula na studij.

“Prvi dan je zadužila bijeli mantil, kao i moja supruga. Drugi dan se vratila ranije sa fakulteta, posvađala se sa profesorima. Vrtjela se još malo po Zagrebu, ali je nestala. Bila je tu možda malo više od pola godine. U školu nije išla”, priča Pajt.

Sedam dana nakon Sebijinog odlaska, kazuje Pajt, njegova supruga shvata da joj nedostaju određeni radovi.

“Pita me gdje joj je magistarski rad, neka knjiga. Ma otkud ja znam, kažem joj. Ta knjiga je bila od nekog patologa Kana, jedan od najvećih stručnjaka na svijetu. Kaže meni Aida nakon nekoliko dana: “Ma to je Seka uzela”. Kontam što će uzeti tako, ali hajda da provjerim. Odem do Ambasade naše i tražim broj na koji je mogu dobiti. Ona je već bila u Istanbulu. Nazvao sam je i rekao joj o čemu se radi. Ona se izvinila, kaže da je u frci uzela slučajno i izvinjava se što nije o tome blagovremeno obavijestila moju suprugu. Obavezala se da će sve vratiti i još jednom se izvinjava. S Aidom sam kroz nekoliko dana išao u Istanbul i sve mi je dostavio neko njen. Ona nije htjela. Međutim, kada smo preuzeli radove i knjigu vidjeli smo da je pokidala prve stranice i sa radova i knjige.”, kaže on.
“Pokušajte naći kopiju njenog magistarskog. Nećete uspjeti”

Inače, Pajtova bivša supruga Aida Cviko-Pajt ugledni je patolog. Danas živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pajt sumnja da je Sebija Izetbegović plagirala rad njegove supruge.

Moja žena je magistrirala kod Asima Kurjaka. To možete njega pitati. Sebija u Zagrebu nije ni studirala kako treba. Otišla je u Istanbul i tamo bila godinu i po dana. U Zagrebu nastave nije vidjela. I gledao sam intervju Kurjaka na N1 u kojem je rekao da kod njega nije bila učenica”.

“Pokušajte naći negdje kopiju magisterija koji je Sebija Izetbegović napisala. Nađite u univerzitetskoj biblioteci njen rad. Sumnjam da ćete ga naći jer je jednostavno plagirala rad moje supruge. Morala je predati taj svoj rad nekome od članova komisije, dekanu…neko bi ga trebao imati. Ali nema ga niko, koliko ja znam”, zaključio je Pajt.

https://klix.ba/o-sebijinom-obrazovanju/

edit ovo sto pise link: klix o sebijonom obr .... :mrgreen:

znaci cijena je utvrdjena, klix se prodao

u originalu stoji raport
Last edited by uglavnomja on 24/05/2021 12:41, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#13013 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

@KatarinaKosaca, znaš imati dobrih upisa definitivno.

"Havaz" u međuvremeni vrišti sa naslovnicom o ukranom magisteriju i već poznatom pričom. Doktorica opšte prakse šuti jer vjerovatno ima istine u svemu onome o čemu se ovdje piše, da je drugačije išao bi demant i tužbe. Naravno Tužilaštvo takođe šuti za sada a razloga za isto može biti bezbroj. Slažem se da nije Sebija jedina, ima ih i previše ali je definitivno "najjača" figura trenutno zbog svoje pozicije i činjenice da rukovodi najvećom zdravstvenom ustanovom u BiH. Osim činjenice da je nezakonitim putem dospjela na tu poziciju i imajući u vidu afere koje se vežu za KCUS prvenstveno u ovo vrijeme pandemije, njeno sklanjanje sa pozicije i procesuiranje bi trebalo biti od primarnog značaja za sve nas bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali ili imali simpatije, o državi i institucijama da i ne pišem. Naravno da se sa svim sebijama treba obračunati čim prije jer samo na taj način se može izgraditi zdravije društvo.
redhat

#13014 Re: Sebija All about

Post by redhat »

Sva ova priča je jako interesantna ali bojim se da i oni koji je brane i oni koji je napdaju slabo shvataju posljedicu bolesti - dijagnoza je davno postavljena, ali posljedicu slabo ko vidi. Da pojasnim, ovi što je brane jel misle da im nikad neće trebati liječnička usluga, da su imuni od "ovodunjalučkih" problema koji more obične smrtnike? Ko će tim i takvim poroditi ženu ili tretirati njih i nekog njihovog ili misle da će se tad po principu šnjire svezati veza da to uradi ovaj ili onaj jer znaš on/ona su dobri i znaju? Dobri odlaze, odlični su davno otišli, uskoro će i prosječni da odu i ovo ne važi samo za medicinu već za svaki aspekt društva. Čak je lakše pokriti armiju mediokriteta koja se krije po raznim administrativnim sektorima, i pokriti i trpiti, hajde bogati vratiće te pet puta za neki papir ali ćeš na kraju završiti to što si naumio. Liječničke greške crna zemlja pokriva. Zaključak, propalo društvo samo to kao i sve ostalo kasno vidimo a popravit nešto ovako loše je puno teže nego krenuti od nule. Bojim se da ćemo 30 godina loseg obrazovanja u svim aspektima narednih 100 trpiti u vidu raznih Sebija.
Hoće li joj dlaka s glave zafaliti, jok naravno da neće, bahata je to skupina koja već sada misli da su sami protiv svih odnosno da su svi protiv njih neopravdano naravno dakako drugačije.
Kurjaku zamjeram to što je 30 godina šutio a nebrojeno puta ga se pitalo i svaki put je govorio da joj je bio mentor - taman i da nije, da je samo mudro šutio takav erudita i svjetsko ime je prvi put kad se spomenulo da je dotična bila njegov učenik trebao demanti javno poslati.
Sve je ovo krenulo od intervjua Muradifa Pajta kad je rekao prije nekih mjesec dana da je Seka bila njegova gošća u stanu u zagrebu kad je pomenuo da je bila neredovan student, svadljiv sa profesorima i kako je na kraju plagirala i ukrala magistarski rad njegove žene. Ne sumnjam da je sve i bilo tako, ali 30 godina je drugu priču pričao Pajt.
Ničije ovde maslo nije za ramazana i to je najveća tuga i ove i svake druge afere u zadnjih 10 godina.
Sputnik svemir

#13015 Re: Sebija All about

Post by Sputnik svemir »

KatarinaKosaca wrote: 24/05/2021 11:52
Sputnik svemir wrote: 24/05/2021 11:47
Dobar dan KatarinaKosaca,

Kakva propaganda trojki, kakvi botovi? O cemu ti pricas? Novi sam forumas, pojma nemam o cemu ste pricali svih ne samo ovih stranica vec svih ovih godina. Usao sam na topic, vidio sliku i reko sta sam imo.

Da li je sudstvo u stanju kompletnu ekipu osuditi na dozivotnu robiju?
Sebija je tu dovedena sa razlogom, poput mnogobrojnih sitnih dusa koji sire zlo. Njihovim gazdama je u interesu da kompletno uniste, raspodijele BIH sto im ide od ruke jer dobri Bosnjanin moze samo da gleda i suti ne znajuci procese odvijanja stvari iza kulisa.
Koliko dugo to traje? Predugo i trajace sve dok se gazdama ne stane na zulj. Oni se trebaju ukloniti, a to ti ne ide preko sudstva.
A vi i dalje pricajte o Sebiji i ostalima narednih 30-ak god, umjesto da zaigrate i omogucite BIH zadobijanje ugleda, povlacenje neprijatelja i opstanak na zdravim temeljima.
Dobar dan,
Ja nisam replicirala na stav o SDA, pa je nepotrebno to verglati po ko zna koji put. Replicirala sam na poziv na linč, jer to više ne rade ni Afrička plemena, jer ako je pravna država od ponedeljka raj ponedeljak treba doći, jer institucije koliko god su lijene, inertne su jedini modus. Linč nikako.
Kakav stav SDA? Ne znam o cemu pricas, ne pratim politicka desavanja, jos manje rad institucija. Tko vam servira, prikazuje pravo stanje u zemlji?
Afrika ima mnogo plemena, BIH svega dva i to udruzenih. Ti ocigledno ne znas niti tko muti kajganu, zasto i zbog cega. Izmedju ostalog lincujes sebe, svoju djecu i unucad, pa slobodno nastavi zivjeti u sapunicama, pricaj po forumu i oslanjaj se na institucije.
JohnnyS

#13016 Re: Sebija All about

Post by JohnnyS »

Nek ste se svi Kvesiću lani smijali kad je govorio sazad. Možda ružno priča, ali bar je završio medicinu :D
Billy The Pljuc

#13017 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

pici wrote: 24/05/2021 12:12 za ovo sa kurjakom se znalo od kako je alija umro... i ovdje se je pisalo o njezinoj "specijalizaciji" i bludnicenju u turskoj tokom rata i ocjenama, diplomama itd... sve je to bOkir vrecama zlata zataskavao... zadnji put je ABA3 povukao o tome kad su zgembali šČepa tj utamničili prije pet-sest godina... sad su nadigli mostarsku ispostavu da bi prepanuli senada... a kata sto se nadovezala na kiflu... neki dan sam bio sa njim i u jednom trenutku mi je mobitel zakazao... prati ga osmica jebo kera.
Nije bilo realno očekivati tih godina da Kurjak nešto istupa i govori protiv ove doktorice opšte prakse, hem je kako sam kaže bio dobar sa njenim rahmetli svekrom hem je bilo dovoljno da ona samo izrazi želju i da ne bi bio problem da se "progura" i obrazuje u ustanovi gdje je on bio alfa i omega. Čak je naveo i primjer doktorice za koju je kao "urgirao" mada odavno već nije bio dio toga i istoj se izašlo u susret. Skloniji sam vjerovati da on lično ili nije znao da ga se navodi kao referentnu tačku dijela obrazovanja Sebije Izetbegović ili je o istom šutio zbog dobrog dede Alje. Kad smo već kod dobrog dede Alje, sve ovo se odigravalo dok je on bio živ i teško je za povjerovati da on lično nije znao za sve i da eventualno nije urgirao po pitanju nečega. Doduše, o kakvim se moralnim kapacitetima ljudi radi u stranci SDA inače, postoji mogućnost da su pojedinci ovo gurali bez njegovog direktnog uplitanja a u cilju dodvoravanja i činjenja usluga istom radi sopstvenih interesa. Istina je najvjerovatnije negdje između dok za Kurjaka stvarno vjerujem da nije nikad svjesno ništa potpisao Sebiji Izetbegović, radilo se to o potpisu u indeksu o pohađanoj nastavi, izvršenoj vježbi ili položenom ispitu.
pici

#13018 Re: Sebija All about

Post by pici »

uglavnomja wrote: 24/05/2021 12:22

odavno se vrti po netu tekst, prica nekog covjeka koji joj je kao izdavao stan u zg dok je "studirala"
ono, uselila, iselila za par mjeseci, otisla u tursku ...

evo

"...
Priča da je te 1992. godine živio u Zagrebu zajedno sa suprugom Aidom Cviko-Pajt.

Jednog dana mu je iz Ambasade BiH u Zagrebu rečeno da dolazi snaha Sebija da studira medicinu u glavnom gradu Hrvatske i upitan je da li se može kod njega smjestiti, s obzirom na to da i njegova supruga, tada, studira medicinu.

“To traje nekoliko godina, ta specijalizacija. Znam da mi supruge nikad nije bilo, odnosno nije dizala glave od knjige. Sebija je došla s majkom i kćerkom Jasminom, koja je tad imala možda 7 godina”, kaže Pajt.

Dalje priča da je nakon nekoliko dana krenula na studij.

“Prvi dan je zadužila bijeli mantil, kao i moja supruga. Drugi dan se vratila ranije sa fakulteta, posvađala se sa profesorima. Vrtjela se još malo po Zagrebu, ali je nestala. Bila je tu možda malo više od pola godine. U školu nije išla”, priča Pajt.

Sedam dana nakon Sebijinog odlaska, kazuje Pajt, njegova supruga shvata da joj nedostaju određeni radovi.

“Pita me gdje joj je magistarski rad, neka knjiga. Ma otkud ja znam, kažem joj. Ta knjiga je bila od nekog patologa Kana, jedan od najvećih stručnjaka na svijetu. Kaže meni Aida nakon nekoliko dana: “Ma to je Seka uzela”. Kontam što će uzeti tako, ali hajda da provjerim. Odem do Ambasade naše i tražim broj na koji je mogu dobiti. Ona je već bila u Istanbulu. Nazvao sam je i rekao joj o čemu se radi. Ona se izvinila, kaže da je u frci uzela slučajno i izvinjava se što nije o tome blagovremeno obavijestila moju suprugu. Obavezala se da će sve vratiti i još jednom se izvinjava. S Aidom sam kroz nekoliko dana išao u Istanbul i sve mi je dostavio neko njen. Ona nije htjela. Međutim, kada smo preuzeli radove i knjigu vidjeli smo da je pokidala prve stranice i sa radova i knjige.”, kaže on.
“Pokušajte naći kopiju njenog magistarskog. Nećete uspjeti”

Inače, Pajtova bivša supruga Aida Cviko-Pajt ugledni je patolog. Danas živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pajt sumnja da je Sebija Izetbegović plagirala rad njegove supruge.

Moja žena je magistrirala kod Asima Kurjaka. To možete njega pitati. Sebija u Zagrebu nije ni studirala kako treba. Otišla je u Istanbul i tamo bila godinu i po dana. U Zagrebu nastave nije vidjela. I gledao sam intervju Kurjaka na N1 u kojem je rekao da kod njega nije bila učenica”.

“Pokušajte naći negdje kopiju magisterija koji je Sebija Izetbegović napisala. Nađite u univerzitetskoj biblioteci njen rad. Sumnjam da ćete ga naći jer je jednostavno plagirala rad moje supruge. Morala je predati taj svoj rad nekome od članova komisije, dekanu…neko bi ga trebao imati. Ali nema ga niko, koliko ja znam”, zaključio je Pajt.

https://klix.ba/o-sebijinom-obrazovanju/

edit ovo sto pise link: klix o sebijonom obr .... :mrgreen:

znaci cijena je utvrdjena, klix se prodao

u originalu stoji raport
404 NOT FOUND joj klixa sdO glOsilo
Dozer

#13019 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Kejn wrote: 24/05/2021 11:20 Babo ti lupeta budalastine bezobraznice jedan. Jesi cuo!

Da naravno da je vlada KS-a kriva zasto ranije nije uveden policijski sat. Da nece mozda KCUS uvoditi mjere restrikcije? Mjere restrikcije nisu uvedene krajem 26. Februara kada je broj oboljelih na 100 000 stanovnika bio 4 puta veci od evropskog prosjeka! Umjesto 100 zarazenih bilo je skoro 1000 dnevno. Fortina vlada je pobila vise muslimana Bosnjaka u Sarajevu nego VRS u prvim mjesecima opsade. Da ne govorim o skijalistima gdje su u KS masovno dolazili ljudi iz citave Evrope bez ikakvog PCR testa. Ministri u KS su morali znati da vlast na drzavnom nivou ne funkcionise te da su granice sirom otvorene, te da svak moze dolaziti kad mu se digne k.. Upravo iz tog razloga su morali zatvoriti sve zivo jos u Februaru kada se citava Evropa vec bila ponovo zatvorila.
I opet zamjena teza...
Vecina tih famoznih skijasa je isla na Jahorinu, genijalac. Bjelasnica - nidje veze. A Jahorina, kao sto ti je valjda poznato, nije u KS, nego u RS. SLicno izgleda, znam, ali - nije ni priblizno.

Takodjer, sve te ljude nije "lijecio" Forto, nego tvoja uvazena velicina od Sebije.
Ove tvoje ostale tvrdnje su toliko stupidne da ih nije vrijedno komentarisati. Ovo je na nivou razvgovora penzionerki dok cekaju kombi za Komatin i prepricavaju sinocnji Hadzifejzovicev CD.

- Direktora KCUS imenuje vlada FBiH al to veze nema sa tematikom o kojoj ja govorim a to su restrikcijske mjere koje uvode kantonalne vlade. Dakle skoncetrisi te 3 mozdane celije koje imas u tikvi i potrudi se dati odgovor na temu o kojoj je rijec.
Odlicno. Sta bi s onim mjerama iz marta pa nadalje prosle godine...? Sta bi s respiratorima? Sta bi sa svim ostalim u vremenu kada je i u KS i U FBiH SDA vodila glavnu rijec?
Ah, da...znamo - bili Malina repsiratori, bila gomila nebuloza, lazi, petljavina i pljacke. Kao i zadnjih 30 godina, uostalom. NIsta novo.
- KCUS od pocetka pandemije, dakle od Marta 2020-te je jedina primala covid pacijente. Vojna bolnica je tek krajem 2020 otvorila izolatoriji i to sa 30 kreveta. Tezi pacijenti su se i dalje slali na KCUS.
Gdje ti zivis covjece...na kojoj planeti...?
KCUS, od momenta kada je tvoja uvazena Sebija dosla "na vlast", samo propada. Uradila je sve da sto vise pacijenata preusmjeri u VB, uvela je najibecilniji moguci "raspored" po kojem KCUS, kao najveca medicinska ustanova u BiH, NE PRIMA pacijente svaki dan! Znas li za slican slucaj igdje na planeti?!
Naranvo da su se tezi pacijenti slali na KCUS jer VB NEMA kapacitete za to, a KCUS ima. Nazalost, svi znamo koliko je ljudi pomrlo na tom istom KCUS-u i u njihovim kapacitetima. Znamo i kako su umirali. Mozda ti ne znas, ali mnogi ovdje, na tvoju i Sebijinu zalost - znamo. Cesto i iz prve ruke.
-KCUS od njenog dolaska posluje bez gubitaka za razliku od vremena kada je SDA/SDP imala zajednicku kontrolu i kada su se ljudi zaposljavali tako sto se na hodnicima DIP-a samo pojave jednog dana.
KCUS od njenog dolaska NE POSLUJE nikako!
U njemu nema nicega, cesto cak ni najosnovnijih stvari. Ona je famozne "ustede" kojima se hvali postigla preko ledja gradjana/pacijenata, i to tako sto je ljude "lijecila" tako sto su/smo morali sami donijeti SVE za to lijecenje. U KCUS si mogao dobiti eventualno Analgin, a sve ostalo - donesi sam. I pri tome jos i plati famoznu participaciju, iako svima vec s plate oderu kozu s ledja za ZO.
Za tvoju info - identicno se i danas ljudi zaposljavaju tamo, samo sto su to sada Sebijini poletarci i poslusnici, mahom sandzaklije.
- ako je za ZZO ovo istina, imas tuzilastvo KS-a podnesi prijavu i na mlati slamu na forumu. Do tada ta tvrdnja je prdez u fenjer.
Naravno da je istina, i to znaju i ptice na grani. Svi osim tebe, izgleda.
- ti "malina respiratori" se koriste za asistirano disanje za lakse i srednje teske pacijente vec objasnjeno. Na Dregerove se prebacuju sa istih ako se radi o tezim pacijentima. Zato se smrtnost veca na Dregerovim, jer na Dregerove idu pacijenti koji su jednom nogom vec u tabutu. Jedino sto bi moglo biti sporno je nacin nabavke i cijena. Zato naravno ima sudski postupak koji se trenutno vodi.
Ne seri vise, zivota ti! Kako te covjece nije stid...?
Pa sama Sebija se javno hvalila, cak i snimala i slikala te respiratore u JIN. Postoje desetine svjedocenja ljudi koji su plakali i molili da ih se na spaja na te respiratore. Postoje desetine svjedocenja ljudi koji su gledali druge kako umiru na tim respiratorima! I ti dodjes ovdje i prosipas ovakve idiotluke? Da li si ti uopste normalan covjece...?! Za Sebiju svi znamo da nije, da je totalna lazljiva budala.
Ove gluposti oko njene specijalizacije necu ni komentarisati jer se ocito radi o novoj medijskoj hajci koju u miraz donosi Scepo kako bi barem malo uso u Dinin anus, sada kada je "pismo anezsteziologa" provaljeno i kada se javnosti mora objasniti kako neka ustanova moze primiti 13 Anesteziologa bez konkursa u doslovno tehnoloski visak, a nije se u stanju mladim doktorima produziti ugovor na odredjeno vec se jadna djeca moraju poslati nazad na biro a sutra u Njemacku.
I bolje ti je da ih ne komentarises. Naravno, neces zaboraviti zamjenu teza i psin - nije bitno zasto je tih 13 anesteziologa otislo s KCUS-a, nego je bitno gdje ce se i kako ponovo zaposliti? Ozbiljno?! :shock:

Hajd' ba i ti MRŠ! Idi gore Sebiji i oblizi joj paksu, mozda ti i udijeli stagod....
Last edited by Dozer on 24/05/2021 13:05, edited 2 times in total.
hadzinicasa

#13020 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

Vec skinuli?
Pa brzi su :)
Ih kad se hoce...
pici

#13021 Re: Sebija All about

Post by pici »

Billy The Pljuc wrote: 24/05/2021 12:49
Nije bilo realno očekivati tih godina da Kurjak nešto istupa i govori protiv ove doktorice opšte prakse, hem je kako sam kaže bio dobar sa njenim rahmetli svekrom hem je bilo dovoljno da ona samo izrazi želju i da ne bi bio problem da se "progura" i obrazuje u ustanovi gdje je on bio alfa i omega. Čak je naveo i primjer doktorice za koju je kao "urgirao" mada odavno već nije bio dio toga i istoj se izašlo u susret. Skloniji sam vjerovati da on lično ili nije znao da ga se navodi kao referentnu tačku dijela obrazovanja Sebije Izetbegović ili je o istom šutio zbog dobrog dede Alje. Kad smo već kod dobrog dede Alje, sve ovo se odigravalo dok je on bio živ i teško je za povjerovati da on lično nije znao za sve i da eventualno nije urgirao po pitanju nečega. Doduše, o kakvim se moralnim kapacitetima ljudi radi u stranci SDA inače, postoji mogućnost da su pojedinci ovo gurali bez njegovog direktnog uplitanja a u cilju dodvoravanja i činjenja usluga istom radi sopstvenih interesa. Istina je najvjerovatnije negdje između dok za Kurjaka stvarno vjerujem da nije nikad svjesno ništa potpisao Sebiji Izetbegović, radilo se to o potpisu u indeksu o pohađanoj nastavi, izvršenoj vježbi ili položenom ispitu.
ima jedna moja anegdota sa dobrim dedom alijom, ot prije rata kad je tek poceo sa stramkom i rasla mu popularnost a tako i bankovni racuni... na katedrali udjem ti ja u trajvan i na zadnji dio na one prozore... kolona avta, guzva bila, cekaju semafor zeleno... i ja nako u kola gledam kad vidim na prvom sjedistu lik guta para u rukama i broji... :shock: ja ono bleHnuo, kad vozac njegov ga gurknu i nesto mu rece, podize glOvu kad glavom i bradom, dedo alija :shock: ... pogleda ume i hladno nastavi brojat gutu para u rukama... to je lopovska fEmilija i tHočka... a vozač mu je bio tjelohranitelj dino :mrgreen: tolko o mom susretu sa dobrim dedom alijom... nista mu nije bolji ni podmladak a ni ova kalastura sto je ozenio... banda.
uglavnomja

#13022 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

hadzinicasa wrote: 24/05/2021 12:52 Vec skinuli?
Ih kad se hoce...
na sta mislis?
hadzinicasa

#13023 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

uglavnomja wrote: 24/05/2021 13:02
Ih kad se hoce...
na sta mislis?
Na clanak s kliksa. Gore postavljeni link.
uglavnomja

#13024 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

hadzinicasa wrote: 24/05/2021 13:11
uglavnomja wrote: 24/05/2021 13:02
Ih kad se hoce...
na sta mislis?
Na clanak s kliksa. Gore postavljeni link.

nije nikad bio na klixu nego na raportu, ali forum izbaci link klix ...
deogest

#13025 Re: Sebija All about

Post by deogest »

Billy The Pljuc wrote: 24/05/2021 12:49
Pa normalno da se zna, anonimci s par milja kupuju diplome, a da ne moze snaha prvog predsjednika drzave i zena glavnog covjeka u drzavi, godinama. Zar stvarno mislite da je posteno ucila?

Pa Dzeko zavrsio dif, nije se ni pojavio, preko videolinka se 2 puta ukljucio i to je to :lol:

Ljudi imaju pare, i ono jos vaznije- moc. S tim je sve moguce danas, bilo gdje, kamoli u ovoj banana drzavi.
Post Reply