Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Grean

#1401 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

tovarish wrote: 22/05/2021 20:56 Ja kad sam prije 20 godina došao u Sarajevo da studiram, čuo sam priče o korupciji u školi fksarajevo i da igraju podobni, a ne najbolji. A vidi se da se od tada nije ništa promijenilo. Ta škola je na kraju funkcionisala kao državno preduzeće kojeg svako živ sisa dok ne isisa sve što ima.

Šta je samo talenata propalo zbog takve politike i zato neka su je ukinuli. Pretpostavljam da se najviše bune ovi što su potplaćivali da im djeca igraju. Čije dijete je talenat, naći će sebi mjesto u drugim školama i na kraju kad odrastu dobit će i poziv u akademiju.
Bilo je i trazenja ispod stola da se iz skole dodje u prvi tim, potpise ugovor. Znam iz prve ruke. Djetetu sehida kojeg je podizala samohrana majka.

I uvijek je bila prica da sa druge strane Miljacke nije bilo tako. Realno i napravili su vise imena od nas u poratnom periodu, sad da li zbog toga moze se samo nagadjati.

Ali kako god, prica o finansijskoj neodrzivosti skole je sumnjiva, gdje je moglo otici 250 hiljada maraka godisnje. Sad ces imati cetiri skauta na plati umjesto trenera i nikakvih prihoda.
izbjeglica_iz_besmisla

#1402 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Jasta da se bolje radilo u zeljinoj skoli, u reprezentaciji je na jednog igraca iz nase skole bilo 5 iz njihove ... ili cak i vise.

Kad se radilo kako se radilo, sad treba podvuci crtu.

A za troskove, to mozemo nagadjati. Al tu je bilo bar 10 ljudi na platnoj listi, putovanja i troskovi na utakmice nisu mali a treba i one terene kod zetre necim platiti. 20 hiljada mjesecno je nikakva cifra za toliko obaveza.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 22/05/2021 23:09, edited 4 times in total.
tovarish

#1403 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Grean wrote: 22/05/2021 22:07
tovarish wrote: 22/05/2021 20:56 Ja kad sam prije 20 godina došao u Sarajevo da studiram, čuo sam priče o korupciji u školi fksarajevo i da igraju podobni, a ne najbolji. A vidi se da se od tada nije ništa promijenilo. Ta škola je na kraju funkcionisala kao državno preduzeće kojeg svako živ sisa dok ne isisa sve što ima.

Šta je samo talenata propalo zbog takve politike i zato neka su je ukinuli. Pretpostavljam da se najviše bune ovi što su potplaćivali da im djeca igraju. Čije dijete je talenat, naći će sebi mjesto u drugim školama i na kraju kad odrastu dobit će i poziv u akademiju.
Bilo je i trazenja ispod stola da se iz skole dodje u prvi tim, potpise ugovor. Znam iz prve ruke. Djetetu sehida kojeg je podizala samohrana majka.

I uvijek je bila prica da sa druge strane Miljacke nije bilo tako. Realno i napravili su vise imena od nas u poratnom periodu, sad da li zbog toga moze se samo nagadjati.

Ali kako god, prica o finansijskoj neodrzivosti skole je sumnjiva, gdje je moglo otici 250 hiljada maraka godisnje. Sad ces imati cetiri skauta na plati umjesto trenera i nikakvih prihoda.
Ma to je garant priča za javnost. Neće u javnost izaći sa pričom o korupciji, odmah bi ih treneri tužili. Pretpostavljam da dokaza nemaju, iako je to javna tajna, pa neće da rizikuju.
Analiticarr

#1404 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Vecina ostecenih roditelja u 4 oka ce priznati da su im trazili novce ali niko od njih nije spreman svjedociti na sudu.
A sto se tice komsija, ima toga i kod njih ali puno manje i zbog toga su bili svjetlosnu godinu ispred nas, ali otkako je osmovana Akademija to se drasticno promijenilo.
Ako se stvari budu odvijale onako kako bi trebalo, ocekujem da u buducnosti 70% reprezentacije cine nasi akademci.
izbjeglica_iz_besmisla

#1405 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Cimirot, Mihojevic, Kovacevic i evo sada Djokanovic su daleko od "naseg" proizvoda, ali jeste im Akademija pomogla da ostvare vec sada bolje karijere nego 99% igraca koje je Skola fudabala izbacila.

I zato treba samo nastaviti s time, i sve sto mozemo uloziti u Akademiju. Pa makar i prvi tim trpio godinu-dvije.
Grean

#1406 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 22/05/2021 22:34 Cimirot, Mihojevic, Kovacevic i evo sada Djokanovic su daleko od "naseg" proizvoda, ali jeste im Akademija pomogla da ostvare vec sada bolje karijere nego 99% igraca koje je Skola fudabala izbacila.

I zato treba samo nastaviti s time, i sve sto mozemo uloziti u Akademiju. Pa makar i prvi tim trpio godinu-dvije.
Samo je i to nasa sramota, realno, da nismo uspjeli napraviti igraca ako nije doveden sa strane. Eventualno Mujakic kao sto @Anquilla rece neki dan i tu prica bar ovih zadnjih godina zavrsava.
Analiticarr

#1407 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Grean wrote: 22/05/2021 22:58
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 22/05/2021 22:34 Cimirot, Mihojevic, Kovacevic i evo sada Djokanovic su daleko od "naseg" proizvoda, ali jeste im Akademija pomogla da ostvare vec sada bolje karijere nego 99% igraca koje je Skola fudabala izbacila.

Samo je i to nasa sramota, realno, da nismo uspjeli napraviti igraca ako nije doveden sa strane. Eventualno Mujakic kao sto @Anquilla rece neki dan i tu prica bar ovih zadnjih godina zavrsava.
I Mujakic je nepismen igrac. Sve je do strucnog kadra, i nadajmo se da ce to Italijan promijeniti.
Raigor Stonehoof

#1408 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/sef-o ... /210523049

sve je jasno ko dan. zatvoreno, i neka je zatvoreno. U tri godine samo cetiri igraca za akademiju. Ne za prvi tim, nego za akademiju !!
Analiticarr

#1409 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Raigor Stonehoof wrote: 23/05/2021 16:07 https://www.klix.ba/sport/nogomet/sef-o ... /210523049

sve je jasno ko dan. zatvoreno, i neka je zatvoreno. U tri godine samo cetiri igraca za akademiju. Ne za prvi tim, nego za akademiju !!
Skola za kradju i pljacku
GandalfSivi

#1410 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Je li ja ne mogu sa nadjem ili su fakat ukinuli tabele na zvanicnoj stranici da se ne vidi koliko su nam lose mladje kategorije?
last mohicans

#1411 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

GandalfSivi wrote: 23/05/2021 22:00 Je li ja ne mogu sa nadjem ili su fakat ukinuli tabele na zvanicnoj stranici da se ne vidi koliko su nam lose mladje kategorije?
Ne znam na zvanicnoj, imas na sajtu saveza mlađe kategorije i lige.
Grean

#1412 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

last mohicans wrote: 23/05/2021 22:17
GandalfSivi wrote: 23/05/2021 22:00 Je li ja ne mogu sa nadjem ili su fakat ukinuli tabele na zvanicnoj stranici da se ne vidi koliko su nam lose mladje kategorije?
Ukinuli su kad je ova nova stranica dosla. Vec sam pisao o tom kao iznenadjenju. Ove sezone nema tabela ali tako je od pocetka sezone.
last mohicans

#1413 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Grean wrote: 23/05/2021 22:19
Ukinuli su kad je ova nova stranica dosla. Vec sam pisao o tom kao iznenadjenju. Ove sezone nema tabela ali tako je od pocetka sezone.
I treba da ukidaju, kad je bruka, evo samo U19, 5 na tabeli, sa 24 boda iza Zvijezde Stanišići koja ima 60 bodova. Ovdje ces naci i niže kategorije.
https://www.nfsbih.ba/takmicenja/nogome ... -bih-u-19/
Grean

#1414 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

last mohicans wrote: 23/05/2021 22:24
I treba da ukidaju, kad je bruka, evo samo U19, 5 na tabeli, sa 24 boda iza Zvijezde Stanišići koja ima 60 bodova. Ovdje ces naci i niže kategorije.
To je vec suprotna prica i vise potvrdjuje tvrdnje roditelja, da se iz skole AFH nisu uzimala djeca jer se prednost davala nekim fulama iz drugih skola.

Treba sve realno sagledati a neuspjeh Akademije ne govori u prilog da je AFH bila losa, bas suprotno s obzirom da je tako malo djece iz te skole preslo u Akademiju.

Znaci skauting iz drugih klubova je bio katastrofalniji nego sama skola AFH. Tako ispada i to su roditelji i tvrdili, kao ta su djeca uspjela u drugim klubovima jer im FKS nije dalo sansu.

Ako je racunica Italijana tacna skola AFH nema petero djece trenutno u Akademiji.
rocco_siffredi

#1415 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Izašao financijski izvještaj gdje smo 500 000 u minusu.
Ne znam kako su uspjeli, ali čestitam, mada ima nelogičnosti.
Odjednom se pojavio nekakav prihod 4 miliona koji je pokrio minus :roll: vjerovatno Nam i posudba.

P.S. i samo da spomenem smrada Đemiđića koji je sjedio u loži u Banja Luci.
Last edited by rocco_siffredi on 23/05/2021 22:43, edited 1 time in total.
last mohicans

#1416 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Grean wrote: 23/05/2021 22:35
last mohicans wrote: 23/05/2021 22:24
To je vec suprotna prica i vise potvrdjuje tvrdnje roditelja, da se iz skole AFH nisu uzimala djeca jer se prednost davala nekim fulama iz drugih skola.

Treba sve realno sagledati a neuspjeh Akademije ne govori u prilog da je AFH bila losa, bas suprotno s obzirom da je tako malo djece iz te skole preslo u Akademiju.

Znaci skauting iz drugih klubova je bio katastrofalniji nego sama skola AFH. Tako ispada i to su roditelji i tvrdili, kao ta su djeca uspjela u drugim klubovima jer im FKS nije dalo sansu.

Ako je racunica Italijana tacna skola AFH nema petero djece trenutno u Akademiji.
Mislim da neuspjeh Akademije, pa i skole AFH, leži samo u nesistemskom radu i lošim trenerima. Ne može svaka kategorija biti netalentirana. Ti i kod netalentovane generacije dobrim i kvalitetnim radom možeš postići timski duh kojim mozes nadomijestiti manjak talenta. Vidjet cemo kakve ce Italijan promjene donijeti.
Grean

#1417 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Nezdrava klima.

Nikad se niko od nas nije zapitao sta je mislio Kobiljar sa izjavama da mu se prijetilo dok je bio u nasem klubu ili evo niko se danas ne pita sta je znacila nedavna izjava Salcina da su neki u klubu htjeli da mu ga ogade, kako klub tako i fudbal. Nema od te izjave vise od mjesec dana a niko je nije ni prokomentarisao.

Mozes misliti sta je onda u tim mladjim selekcijama ako ovakve stvari prolaze neopazeno u seniorima.
last mohicans

#1418 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Grean wrote: 23/05/2021 22:50 Nezdrava klima.

Nikad se niko od nas nije zapitao sta je mislio Kobiljar sa izjavama da mu se prijetilo dok je bio u nasem klubu ili evo niko se danas ne pita sta je znacila nedavna izjava Salcina da su neki u klubu htjeli da mu ga ogade, kako klub tako i fudbal. Nema od te izjave vise od mjesec dana a niko je nije ni prokomentarisao.

Mozes misliti sta je onda u tim mladjim selekcijama ako ovakve stvari prolaze neopazeno u seniorima.
To za Salčina si upravu, niko se počešao po guici nije. Meni je i VM velika enigma u proljetnom dijelu. Ma sigurno da ima toga, ali sve dok se to ne postavi na neki profesionalniji nivo, nema selameta. Imam ja druga u zeljinom podmladku, nije ni da kod njih nema nemoralnih ponuda "de mi poguraj malog", ali sve ovisi od karaktera trenera, ako ga imaš, odbijaš takve ponude, a nisu svi karakter i nemaju taj kapacitet. Korupcija je ušla u sve pore društva, djeca se od malena uče korupciji i onda kada dođe neko dijete u jedan profesionalni klub, naravno da ce pokušati na sve načine, zajedno sa svojim roditeljima, da progura u prvi tim.
vicious

#1419 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

last mohicans wrote: 23/05/2021 22:59
Grean wrote: 23/05/2021 22:50 Nezdrava klima.

To za Salčina si upravu, niko se počešao po guici nije. Meni je i VM velika enigma u proljetnom dijelu. Ma sigurno da ima toga, ali sve dok se to ne postavi na neki profesionalniji nivo, nema selameta. Imam ja druga u zeljinom podmladku, nije ni da kod njih nema nemoralnih ponuda "de mi poguraj malog", ali sve ovisi od karaktera trenera, ako ga imaš, odbijaš takve ponude, a nisu svi karakter i nemaju taj kapacitet. Korupcija je ušla u sve pore društva, djeca se od malena uče korupciji i onda kada dođe neko dijete u jedan profesionalni klub, naravno da ce pokušati na sve načine, zajedno sa svojim roditeljima, da progura u prvi tim.
Očigledno je bilo da je Salčin iz nekog razloga gurnut u zapecak, još prije povrede. Za Zinedina je bilo i donekle razumljivo, ono 2-3 puta kada bi ušao je bio užasan, ali ok kažu da je momak imao privatnih problema.
Nadam se da će njih dvojica + Dal (i eventualno Andrej ako ga ne prodaju za siću) kada budu zdravi i prođu pripreme u novoj sezoni biti okosnica tima. Mora se podmladiti ekipa, ovo što smo gledali sad je totalno beskrvno.
Logovan

#1420 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Grean wrote: 23/05/2021 22:19
Ma stavit će oni tabele, ali valja raditi svoj posao. :lol: Nema dosta stvari na zvaničnoj. Npr. nema statistike igrača, nema lista trofeja, itd.

Sramota. Stranica već duže vrijeme stoji nedovršena.
Dinostula

#1421 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Nije nam dosta problema sad i Horde krenule da marisu igrace.Ko da ce neko postati bolji igrac ako mu kosti polome. :roll:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/horde ... /210519010
kakaljin

#1422 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Dinostula wrote: 24/05/2021 12:13 Nije nam dosta problema sad i Horde krenule da marisu igrace.Ko da ce neko postati bolji igrac ako mu kosti polome. :roll:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/horde ... /210519010
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Logovan

#1423 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Igrači su najmanje krivi. Sabrina, Vinko, Emir, itd.

Nije nam ovo trebalo pred kup utakmicu. :roll:
TheTraveler

#1424 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheTraveler »

Logovan wrote: 24/05/2021 12:21 Igrači su najmanje krivi. Sabrina, Vinko, Emir, itd.

Nije nam ovo trebalo pred kup utakmicu. :roll:
Debili, kakvo ba samaranje. Klub pod hitno da podnese krivicne prijave protiv narkomana!
sencobih

#1425 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Kakve smo mi debilčine, ali i ovo je sve organizovano u sklopu projekta Borac dupla kruna.
Post Reply