SDA-All about

Droog

#62326 Re: SDA-All about

Post by Droog »

Tempo wrote: 22/05/2021 23:58
KatarinaKosaca wrote: 22/05/2021 21:57
Kejn wrote: 22/05/2021 21:56 Primjetno je da su botovi trojke mnogo vulgarniji i primitivniji od botova drugih stranaka.
I agresivniji, da.
i bolje guze.
:lol:
cimara

#62327 Re: SDA-All about

Post by cimara »

Nikad nije bilo boljs opozicije u SK...bilo gdje...nema boljih korektora vlasti od SDA...
made_in_sarajevo

#62328 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

KatarinaKosaca wrote: 22/05/2021 23:00
dzumandzic1 wrote: 22/05/2021 22:44 49% drzave su prodali srbima. Babo Alija je navodno heroj al kako neko moze biti heroj a ukine ti naziv Republika, uvede ti dva entiteta i nije radio na tome da vrati povratnike. Dobro se sjecam kad je on nesto Holbruku rekao, parafraziram "potpisacu taj dejton i rep srpsku al samo nastavite bombardovanje vrs". E to je jadno. Moras biti drzavnik koji brani interese drzave.
Ne mislim da je rat njihov najveći grijeh. Uostalom, ko je bio alternativa? Nenad Kecmanović? FIKRETABDIĆ? Mir je potpisan i ko je proživio rat, veselio se. Ko je vegetirao na socijalnu u Njemačkoj, možda je htio navijati dok ovdje ginemo kao zečevi. Ali, zato SDA poslije rata i postepeno sve jače, bahatije i bezobrazni je kreira državu za sebe i svoju raju. Potpuno pauperizirajući urbani gradski element koji ne klanja 5 namaza. Izjednačuje vjeru sa nacijom, uvodi korupciju kao standard, a nepotizam kao normalu. Izbacuje pojmove etika, moral, odgovornost, a poštenje i transparentnost stavlja isključivo u okvire religije i nikako drugačije. Jel se od 1995 itko zaposlio na budžet po kompetencijama/ispitu/bodovima i sl? I uvesti to kao normalu je najveći grijeh te vjersko primitivne sekte zvane SDA, a naša najveća sramota što se nismo bunili. Ali, ovo ne znači da je DJ Forto dezerter spadilac naših života i skup čednosti i vrlina. Neka ga gdje este, neka SDA gdje jeste u Kantonu, ali najveća glupost je zacaklenih očiju gledati u Fortu kao u malog Boga.
Sinoc sam jos napisao odgovor ali me uzjebale komsije sa tucom, vriskom, ali posto sam dijete haustorcadi i cijeli zivot haustorce onda sto sam slusao kako se kolju je moj problem, to jest ja sam neodgojen pajel.

Nego da ti odgovorim, sda ne valja unisti nam sve, ali eto nemamo za koga drugog jedino se sda bori za nas. Popljuva sda fino i onda kaze ja agresivan, ja napadam, ja vaki naki i jos kaze cakle mi se oci kad forto prica. Forto je promjena koja jebe sda uzduz i poprijeko, a da ne jebe ne bi hadzija bakir prico da je to urbana gerila i ne bi mu pjena na usta isla kad god se spomene trojka. Svaka promjena naspram sda koja nece sa sda je napredak i korak prema boljitku. Uz klasicno sda lopovi ali nema drugih i pozivanja na gramatiku na forumu iza laznih imena je dokaz da neofirno branis sda, fasizam, nacizam i svaki oblik kriminala.

Posto vam fasizam ne odgovora ima nacizam, svakako se ponosite sa ljudima koji su pomagali nacistima, a svakako vam nacizam odgovora samo umjesto napada na svijet vi pravite fildzan drzavu samo za sda kriminalce jer ipak ste vi bolji od svih nas.

Krece se lagano u okretanje svega, skreci od Senada, skreci od respiratora. Dobro napisa neko, garant se sprema jos kakvo unistavanje drzave pa hajmo u napad.

Prenesi svojima, Senada ocigledno nikad necete imati, a Senad vas jebe ko niko i uz promjene u KS koje jebu pojavila se urbana gerila koja jebe jos vise.

Inace gramatika na buckuris forumu je bitna ko obraz i postenje u sda.

Smrt fasizmu, nacizmu i svakom obliku kriminala (sda), sloboda narodu

Pih kad skontam sad sam blag koliko sam se sinoc napisao, ali me sjebase ovi. Haj nema veze, sad ce Kata u napad da prebroji zareze, a meni evo suza kanu. A najbolje od svega je sto ja ko izdajnik i kjafir mogu sve vas desnicare, naciste, fasiste nabiti... Ma nogom. Ja musliman u braku sa katolkinjom, jaooo izdaja. Jos katolkinja iftar spremi, baklavu napravi za bajram, ja za bozice, uskrse prvi kod njenih. Skandal za hayata da hadzija bakir objasnj kako je ta urbana gerila opasna po bosnjake i drzavu.

Kad prebrojis zareze posalji racun da platim
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#62329 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Šta napriča ti :run: niti me zanima s kim si u braku, ni tvoja konfesija. Preporučivao si nekom knjige. Zato sam ti rekla da i tebi trebaju. Za histeriju prepoznavanja botova u fazonu Ilije Čvorovića, nemam komentar :D. Najmanje ću se pravdati tebi. A povodom Senada... Ima na njegovoj temi, jednako i sa istim žarom ste pisali da radim na Face tv kad sam pisala da je najbolji novinar kojeg imamo. To i dalje mislim. Mislim i da prekida sagovornike. Ali, botovi trojke su suviše plitki da shvate da postoje ljudi koji ne razmišljaju kako im stranka kaže. Autorefleksija je čudo.
jefff

#62330 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Forto je kiflin mali od kuzine. To, samo to i nista vise od toga
Tempo
ZeModerator

#62331 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

jefff wrote: 23/05/2021 08:54 Forto je kiflin mali od kuzine. To, samo to i nista vise od toga
Komplet sda je bakirov mali od kuzine, prije toga alijin, tako da ti je upadica glupa.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#62332 Re: SDA-All about

Post by pici »

:lol: :lol: :lol: kad je prdCenik vaki,moze se zamislit kaki su mu potĆinjeni i glOsači

Nakon što je Bakir Izetbegović prozvao urednika i voditelja Face TV-a Senada Hadžifejzovića, stigao mu je i brutalan odgovor.

Hadžifejzović je u pet minuta raskovao i secirao političke promašaje koje je napravio Izetbegović.

“Bakire u januaru 2017. godine kada si posljednji put bio u ovom studiju imao su prije toga uslov: hoću sva pitanja unaprijed. Ti si jedini političar u mojoj karijeri kojem sam dao sva pitanja unaprijed. Producenti su bili šokirani zašto to raditi. Rekao sam i vidjet ćete neće ni zapamtiti pitanja osim o supruzi, a kamoli suvislo odgovoriti. Nikada nikom pa ni tvom ocu nisam rekao šta ću ga pitati iako me je predsjednik zamolio da kažem prvo pitanje. Nisam. A tebi jesam iz sažaljenja i moje samouvjerenosti.

Kao što si vidio s Vučićem, Pahorom, Dodikom uopće nemam papir ni napisan pitanja, a tebi sam ih čak dao poslao.

Otiđi ti Bakire u Banja Luku i pred Dodika postavim mu zastavu pred nos. Ja jesam. Natjeraj ga da prihvati genocid, ja jesam. Idi u Beograd, kod Vucčića i pitaj ga što ne prizna genocid, a ne da gubiš, snishodljivo, partiju šaha.

Ja sam Vučiću rekao da skine ljagu sa svog naroda i prizna genocid. A ti si tajno, snishodljivo poslao emisare Vučiću, Zvizdića i Softića da prenesu poruku koju glasi da ćeš za par dana napraviti predstavu u Vijećnici, da ćeš kao podnijeti zahtjev za reviziju presude i tražio da on ne reaguje.

Slagao si, sam si priznao da si slagao narod. Izdao si mrtve, poginule, jetime, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu.

To nije snishodljivo to je kukavički. Da li si ucijenjen, da li moraš da radiš to što radiš ili si samo politički glup?

Nisam ja pola BiH dao RS, nisam ja snishodljivo potpisao da Bošnjaci i hrvati i ostali žive u dvije enklave, sarajevskoj gazi i krajiškoj obali. Nisam ja ukinuo snishodljivo Republiku BiH već ti i tvoja stranka. Nisam ja prepustio snishodljivo zapadnu Hercegovinu i Mostar Čoviću koji funkcioniraju kao treći entitet.

Ja sam protiv RS i FBiH , ja sam protiv entiteta i distrikta, ja sam za cjelovitu, multietničku zajedničku BiH, a ne kao ti snishodljivo za fildžan državu.

Postoje dokazi i ljudi koji će potvrditi tu tvoju snishodljivost. Ti si snishodljivo te 2017, dao izjave u kojima odlično snishodljivo kažeš niko nikada neće ukinuti RS. RS je trajna kategorija, neka Srbi ne brinu, RS ostaje. Kada si rekao da je BiH bez RS trajna kategorija i da ne brinemo za njen opstanak?

Nisam ja snishodljivo dao Dodiku i Čoviću domove naroda. Ključeve od kuće. Sada kukaš zbog svoje snishodljivosti. Snishodljivo donji u koaliciji sa Dodikom i Čovićem. Zafrkavaju te, ismijavaju te. Sve im daješ. Daješ im više nego li sebi ili svom narodu, a o državi da ne govorim.

Ti si gubitnik. Ali nisi ti bitan, već mi. Izgubit ćemo i gubimo zbog tvoje snishodljivosti.

Snishodljivo je dogovoreno da HDZ-u daješ milijarde, Mostar, finansijsku vertikalu, preko države do kantona.

Bio su trezoru i sigurnim objektima, a moje kolege, umjetnici, novinari, inteligencije mi smo svi svaki dan prolazili kroz aleje snajpera. Moja raja, braća, sestre, kolege su mi ginule dok si snishodljivo bio u bunkeru. Ja sam platio ličnu cijenu, koja je nikakva u poređenju s tragedijom naroda, a tebi na sreću nije ništa bilo. Ti si svoje sklonio. Moja je porodica je ranjena.

Umjesto da danas demantuješ navede doktor Kurjaka, da demantuješ naše originalne dokumente koji dokazuju da je tačno to što akademik govori.

Ja nisam snishodljiv prema svojoj supruzi, bar sam ravnopravan.

A ti jesi prema svojoj. Zar ne vidiš savjete pametnije od mene, pišu ti to, savjetuju ti to. Govore ti da ne budeš snishodljiv prema njoj. Govore ti Bakire ne daj državu za ženu.
:thumbup: :bih:
jefff

#62333 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Zaključci Predsjedništva SDA
Objavljeno: 22.05.2021. u 15:45

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici održanoj 22. maja 2021. godine u Sarajevu usvojilo je sljedeće zaključke:

1. Predsjedništvo SDA upućuje čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom godišnjice prijema države u Ujedinjene nacije. Na današnji dan, 22. maja 1992. godine, zastava Bosne i Hercegovine se zavijorila ispred sjedišta Ujedinjenih nacija u New Yorku. Prijem u Ujedinjene nacije jedan je od najznačajnijih vanjskopolitičkih dostignuća države Bosne i Hercegovine u novijoj historiji. Čast nam je da su kadrovi SDA, predvođeni predsjednikom Alijom Izetbegovićem, imali presudnu ulogu u tom procesu.

2. Predsjedništvo SDA odaje priznanje svim zdravstvenim radnicima u Bosni i Hercegovini za maksimalne napore koje ulažu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pozivamo vlade na svim nivoima da, u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, osiguraju sredstva za stimulaciju ljekara i medicinskog osoblja koje je direktno uključeno u borbu protiv pandemije.

3. Predsjedništvo SDA daje punu podršku aktivnostima koje Vlada FBiH poduzima na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa. Poduzete mjere su rezultirale značajnim oporavkom domaće ekonomije, koja se mnogo brže od predviđanja vraća na predpandemijski nivo.

4. Predsjedništvo SDA pozdravlja aktivnosti Ministarstva sigurnosti BiH na rješavanju migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući angažmanu ministra Selme Cikotića i Ministarstva sigurnosti BiH obim migrantske krize koja je pogodila dijelove Bosne i Hercegovine je bitno umanjen.

5. Predsjedništvo SDA odlučno odbacuje bilo kakav pokušaj da se tzv. „non paperima“ ili drugim načinima političkog i diplomatskog djelovanja dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Ne može i neće biti nikakvog „mirnog razlaza”, niti odvajanja nijednog pedlja teritorije Bosne i Hercegovine, čime konstantno prijeti Milorad Dodik. Politikom koju vodi, Milorad Dodik neće dovesti do razbijanja Bosne i Hercegovine, ali može ugroziti mir i stabilnost na štetu svih građana, a posebno na štetu vlastitog naroda i entiteta RS. SDA će, zajedno sa drugim patriotskim političkim snagama, sve svoje kapacitete staviti u funkciju zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

6. Predsjedništvo SDA poziva zemlje članice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), kao i sve zemlje Evropske unije pojedinačno, da, na temelju pravnih principa koje poštuju i provode i u Evropskoj uniji i u svojim državama, uvedu sankcije predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, zbog secesionističkih prijetnji kojim ugrožava Dejtonski mirovni sporazum.

7. Predsjedništvo SDA upozorava na novi val srpskog nacionalizma, koji kroz zagovaranje tzv. „srpskog sveta“, prijeti da ponovo oživi duhove iz mračnih i tragičnih 90-ih godina prošlog stoljeća. Pozivamo političke zvaničnike i intelektualce iz srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i Srbiji, koji su svjesni da takva politika nikome u regiji ne može donijeti ništa dobro, da se glasno i odlučno suprotstave takvim hegemonističkim idejama.

8. Predsjedništvo SDA najoštrije osuđuje učestale uzurpatorske atake Republike Srbije na resurse Bosne i Hercegovine. Nelegalni aranžmani oko izgradnje hidroelektrana na rijeci Drini, izgradnje aerodroma u Trebinju predstavljaju drastičnu povredu suvereniteta Bosne i Hercegovine.

SDA će putem svojih kadrova u nadležnim institucijama upotrijebiti sve pravne i političke instrumente za zaštitu državnih interesa Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo SDA ponavlja poziv Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine da, u cilju zaštite svojih odluka, hitno postupi po zahtjevu 24 zastupnika Parlamentarne skupštine BiH i donese privremene mjere kojima bi se spriječile aktivnosti vlasti entiteta RS na izgradnji tri hidroelektrane na Drini. Postupajući po zahtjevu grupe od 24 zastupnika Parlamentarne skupštine BiH, Ustavni sud će spriječiti nesagledive štetne posljedice, ali i zaustaviti kršenje vlastitih odluka kojima je određeno da raspolaganje vodnim potencijalima Drine, sve do donošenja zakona o statusu državne imovine na nivou BiH, ima isključivo država Bosna i Hercegovina.

Ulazak javnih preduzeća Srbije u zajedničke investicije sa javnim preduzećima iz entiteta RS, bez prethodnih međudržavnih sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, ne smije poprimiti elemente infrastrukturne aneksije entiteta RS od strane Republike Srbije.

Također pozivamo Republiku Hrvatsku da u pregovorima sa državom Bosnom i Hercegovinom, a ne njenim entitetima, reguliše pitanje polaganja gasovoda ispod rijeke Save kao državne granice.

9. Predsjedništvo SDA traži od Vijeća ministara BiH i Ministarstva komunikacija i prometa BiH da ubrzaju provođenje projekta digitalizacije javnog emitovanja i da blagovremeno usaglase propise koji regulišu rad mrežnog operatera kao pružaoca usluga prijenosa slike i tona na prostoru Bosne i Hercegovine.

10. Predsjedništvo SDA ponovo poziva Vijeće ministara BiH, ali i sve političke aktere u zemlji, da se bez odlaganja, u punom kapacitetu, posvete ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, kako bi Bosna i Hercegovina što prije došla u poziciju da joj EU odobri kandidatski status.

11. Pozdravljamo jednoglasno usvajanje Nacrta Programa reformi i pozivamo nadležnu komisiju i Vijeće ministara BiH da što prije usvoje ovaj dokument, kako bi bio dostavljen u sjedište NATO-a u Briselu.

12. Pozdravljamo održavanje zajedničke pokazne vježbe „Brzi odgovor 21“, u kojoj učestvuju Oružane snage Bosne i Hercegovine i Vojska Sjedinjenih Američkih Država. Ova vježba pokazuje visok stepen interoperabilnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i spremnosti da odgovore svim zadacima i izazovima.

13. Pozdravljamo formiranje Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva kroz potrebne ustavne i zakonske promjene. Pozivamo sve parlamentarne stranke da ulože napore s ciljem postizanja kompromisa kojim bi se uklonio svaki oblik diskriminacije i kojim bi Bosna i Hercegovina dobila ustavni i zakonski okvir usklađen sa evropskim demokratskim standardima, po preporukama Evropske komisije, Venecijanske komisije, OSCE-a i ODIHR-a.

14. Podržavamo zahtjeve državnih policijskih službenika za povećanjem osnovice za obračun plaća. Postojeći nesrazmjer u plaćama policajaca na državnom nivou i vojnika u odnosu na plaće policijskih službenika na nivou entiteta i kantona je neprihvatljiv, kao i nesrazmjer visokih plaća državnih funkcionera spram plaća službenika policijskih agencija i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Stoga SDA poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da u Nacrtu Zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine ispravi postojeću anomaliju povećanjem osnovice za obračun plaća policijskim službenicima, a zatim i umanjenjem najviših primanja državnih funkcionera.

15. Sve inicijative koje će doprinijeti jačanju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, omogućiti snažniji ekonomski razvoj i iskorak na euroatlantskom putu imat će bezrezervnu podršku SDA, pa tako i mogućnost zajedničkog nastupa u entitetu RS. Spremni smo i na formiranje širokog patriotskog fronta koji bi se na državnom nivou suprotstavio retrogradnim i secesionističkim snagama.

16. Predsjedništvo SDA pozdravlja dogovoreno primirje između Izraela i Palestine, te pozivamo sve relevantne međunarodne aktere da osiguraju nastavak poštivanja dogovorenog primirja i postizanje dugoročnog i održivog rješenja za trajni mir između Izraela i Palestine, a koje će podrazumijevati jednaka prava za palestinski narod shodno rezolucijama Ujedinjenih nacija i Sporazumu iz Osla.
pici

#62334 Re: SDA-All about

Post by pici »

Oni kao hoće da se odcjepljuju, a mi im kao ne damo.

čitava politika tendermindersadaklija tj zelenih termita se svodi u jednoj rečenici... al zato s budjeta na privatne racune kapa li kapa... kaaatooooo posalji porez, sad ce nam regres.
jefff

#62335 Re: SDA-All about

Post by jefff »

sace nas kifla oslobodit
jazzer

#62336 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Nece, treba SDA dati jos jedno 20 godina vlasti, imaju velike planove sa BiH.
drug_profi

#62337 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa Bakirova osnovna osobina je snishodljivost.
Ako bude u historiji Bosne i Bošnjaka još kakav Bakir, ovog sadašnjeg će nazivati Bakir Snishodljivi, radi laķšeg razlikovanja na časovima.
dzumandzic1

#62338 Re: SDA-All about

Post by dzumandzic1 »

jefff wrote: 23/05/2021 09:55

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na sjednici održanoj 22. maja 2021. godine u Sarajevu usvojilo je sljedeće zaključke:

1. Predsjedništvo SDA upućuje čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom godišnjice prijema države u Ujedinjene nacije. Na današnji dan, 22. maja 1992. godine, zastava Bosne i Hercegovine se zavijorila ispred sjedišta Ujedinjenih nacija u New Yorku. Prijem u Ujedinjene nacije jedan je od najznačajnijih vanjskopolitičkih dostignuća države Bosne i Hercegovine u novijoj historiji. Čast nam je da su kadrovi SDA, predvođeni predsjednikom Alijom Izetbegovićem, imali presudnu ulogu u tom procesu.

2. Predsjedništvo SDA odaje priznanje svim zdravstvenim radnicima u Bosni i Hercegovini za maksimalne napore koje ulažu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pozivamo vlade na svim nivoima da, u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, osiguraju sredstva za stimulaciju ljekara i medicinskog osoblja koje je direktno uključeno u borbu protiv pandemije.

3. Predsjedništvo SDA daje punu podršku aktivnostima koje Vlada FBiH poduzima na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa. Poduzete mjere su rezultirale značajnim oporavkom domaće ekonomije, koja se mnogo brže od predviđanja vraća na predpandemijski nivo.

4. Predsjedništvo SDA pozdravlja aktivnosti Ministarstva sigurnosti BiH na rješavanju migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući angažmanu ministra Selme Cikotića i Ministarstva sigurnosti BiH obim migrantske krize koja je pogodila dijelove Bosne i Hercegovine je bitno umanjen.

5. Predsjedništvo SDA odlučno odbacuje bilo kakav pokušaj da se tzv. „non paperima“ ili drugim načinima političkog i diplomatskog djelovanja dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Ne može i neće biti nikakvog „mirnog razlaza”, niti odvajanja nijednog pedlja teritorije Bosne i Hercegovine, čime konstantno prijeti Milorad Dodik. Politikom koju vodi, Milorad Dodik neće dovesti do razbijanja Bosne i Hercegovine, ali može ugroziti mir i stabilnost na štetu svih građana, a posebno na štetu vlastitog naroda i entiteta RS. SDA će, zajedno sa drugim patriotskim političkim snagama, sve svoje kapacitete staviti u funkciju zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

6. Predsjedništvo SDA poziva zemlje članice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), kao i sve zemlje Evropske unije pojedinačno, da, na temelju pravnih principa koje poštuju i provode i u Evropskoj uniji i u svojim državama, uvedu sankcije predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, zbog secesionističkih prijetnji kojim ugrožava Dejtonski mirovni sporazum.

7. Predsjedništvo SDA upozorava na novi val srpskog nacionalizma, koji kroz zagovaranje tzv. „srpskog sveta“, prijeti da ponovo oživi duhove iz mračnih i tragičnih 90-ih godina prošlog stoljeća. Pozivamo političke zvaničnike i intelektualce iz srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i Srbiji, koji su svjesni da takva politika nikome u regiji ne može donijeti ništa dobro, da se glasno i odlučno suprotstave takvim hegemonističkim idejama.

8. Predsjedništvo SDA najoštrije osuđuje učestale uzurpatorske atake Republike Srbije na resurse Bosne i Hercegovine. Nelegalni aranžmani oko izgradnje hidroelektrana na rijeci Drini, izgradnje aerodroma u Trebinju predstavljaju drastičnu povredu suvereniteta Bosne i Hercegovine.

SDA će putem svojih kadrova u nadležnim institucijama upotrijebiti sve pravne i političke instrumente za zaštitu državnih interesa Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo SDA ponavlja poziv Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine da, u cilju zaštite svojih odluka, hitno postupi po zahtjevu 24 zastupnika Parlamentarne skupštine BiH i donese privremene mjere kojima bi se spriječile aktivnosti vlasti entiteta RS na izgradnji tri hidroelektrane na Drini. Postupajući po zahtjevu grupe od 24 zastupnika Parlamentarne skupštine BiH, Ustavni sud će spriječiti nesagledive štetne posljedice, ali i zaustaviti kršenje vlastitih odluka kojima je određeno da raspolaganje vodnim potencijalima Drine, sve do donošenja zakona o statusu državne imovine na nivou BiH, ima isključivo država Bosna i Hercegovina.

Ulazak javnih preduzeća Srbije u zajedničke investicije sa javnim preduzećima iz entiteta RS, bez prethodnih međudržavnih sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, ne smije poprimiti elemente infrastrukturne aneksije entiteta RS od strane Republike Srbije.

Također pozivamo Republiku Hrvatsku da u pregovorima sa državom Bosnom i Hercegovinom, a ne njenim entitetima, reguliše pitanje polaganja gasovoda ispod rijeke Save kao državne granice.

9. Predsjedništvo SDA traži od Vijeća ministara BiH i Ministarstva komunikacija i prometa BiH da ubrzaju provođenje projekta digitalizacije javnog emitovanja i da blagovremeno usaglase propise koji regulišu rad mrežnog operatera kao pružaoca usluga prijenosa slike i tona na prostoru Bosne i Hercegovine.

10. Predsjedništvo SDA ponovo poziva Vijeće ministara BiH, ali i sve političke aktere u zemlji, da se bez odlaganja, u punom kapacitetu, posvete ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, kako bi Bosna i Hercegovina što prije došla u poziciju da joj EU odobri kandidatski status.

11. Pozdravljamo jednoglasno usvajanje Nacrta Programa reformi i pozivamo nadležnu komisiju i Vijeće ministara BiH da što prije usvoje ovaj dokument, kako bi bio dostavljen u sjedište NATO-a u Briselu.

12. Pozdravljamo održavanje zajedničke pokazne vježbe „Brzi odgovor 21“, u kojoj učestvuju Oružane snage Bosne i Hercegovine i Vojska Sjedinjenih Američkih Država. Ova vježba pokazuje visok stepen interoperabilnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i spremnosti da odgovore svim zadacima i izazovima.

13. Pozdravljamo formiranje Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva kroz potrebne ustavne i zakonske promjene. Pozivamo sve parlamentarne stranke da ulože napore s ciljem postizanja kompromisa kojim bi se uklonio svaki oblik diskriminacije i kojim bi Bosna i Hercegovina dobila ustavni i zakonski okvir usklađen sa evropskim demokratskim standardima, po preporukama Evropske komisije, Venecijanske komisije, OSCE-a i ODIHR-a.

14. Podržavamo zahtjeve državnih policijskih službenika za povećanjem osnovice za obračun plaća. Postojeći nesrazmjer u plaćama policajaca na državnom nivou i vojnika u odnosu na plaće policijskih službenika na nivou entiteta i kantona je neprihvatljiv, kao i nesrazmjer visokih plaća državnih funkcionera spram plaća službenika policijskih agencija i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Stoga SDA poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da u Nacrtu Zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine ispravi postojeću anomaliju povećanjem osnovice za obračun plaća policijskim službenicima, a zatim i umanjenjem najviših primanja državnih funkcionera.

15. Sve inicijative koje će doprinijeti jačanju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, omogućiti snažniji ekonomski razvoj i iskorak na euroatlantskom putu imat će bezrezervnu podršku SDA, pa tako i mogućnost zajedničkog nastupa u entitetu RS. Spremni smo i na formiranje širokog patriotskog fronta koji bi se na državnom nivou suprotstavio retrogradnim i secesionističkim snagama.

16. Predsjedništvo SDA pozdravlja dogovoreno primirje između Izraela i Palestine, te pozivamo sve relevantne međunarodne aktere da osiguraju nastavak poštivanja dogovorenog primirja i postizanje dugoročnog i održivog rješenja za trajni mir između Izraela i Palestine, a koje će podrazumijevati jednaka prava za palestinski narod shodno rezolucijama Ujedinjenih nacija i Sporazumu iz Osla.
Klasnicna SDA prica - demagogija bez akcije. Samo se nesto prica a nista se ne radi. To je cak i Semir Efendic zamjerio SDA-u
Ludzak

#62339 Re: SDA-All about

Post by Ludzak »

SDA je najbolja i najjaca.
pici

#62340 Re: SDA-All about

Post by pici »

petljaj, supljiraj, lazi a sa strane klepaj milione... lopovska stranka... bolje 100 godina sdO bogat neg 7 dana FGR sHiromasan...
Almir_

#62341 Re: SDA-All about

Post by Almir_ »

Previse mrzci, besposlicari pricaju protiv Sda i gospodina Izetbegovica a nista u svome zivotu nisu napravili.
Mnogi bi od ovih sto su izasli-izbaceni iz Sda bili niko i nista, da im nije bilo stranke samo je dovoljno vidjeti imovinske kartone iako su nedovrseni.
I Nenad ima interes svoj, mozda se vidi u predsjednistvu.
Sa druge strane ima i veza oko Telecoma svoje mjesto.
Sve u svemu, nama nije Bakir kriv pa smo nemocini nego sto imamo kao bosnjaci/bosanci 20 stranki i svaka moze ciniti vlast a Covic i Dodik to nemaju.
SBiH, Sdp BiH dobili su izbore sjecam se dobro.
Danas je komunistima kriva Sda za period 2001 kada nije Sda cinila vlast i 2010 kad su bili zajedno u vlasti, zapravo krivi su oni sto su poletili trbuhom za kruhom.
Mnogi od njihovih glavnih ljudi dobili su zatvorske kazne za posteni rad.

Dakle, sistem i nas mentalitet je sto necemo promjeniti preko noci a nije bitno bila tu Sda ili neka druga stranka.
Moze i gore kao guranje genocida pod tepih, spominjanje zrtava koje nisu zrtve je realno izdaji i put u novi genocid.
Dakle, ovdje je cilj samo skloniti Bakira jer onda ce mnogima biti lakse.
Mislim da to ne moze i nece proci na taj nacin.
Nisu bosnjaci toliko naivni.
Iker C

#62342 Re: SDA-All about

Post by Iker C »

Sretna je stranka koja u svom clanstvu ima licnosti poput Zahiragica, Skake, Cesira i uvazene profesorice Izetbegovic. Zato je SDA uvijek korak ispred drugih i narod to zna.
Styling

#62343 Re: SDA-All about

Post by Styling »

drug_profi wrote: 23/05/2021 11:27 Pa Bakirova osnovna osobina je snishodljivost.
Ako bude u historiji Bosne i Bošnjaka još kakav Bakir, ovog sadašnjeg će nazivati Bakir Snishodljivi, radi laķšeg razlikovanja na časovima.
:thumbup:
hillbill

#62344 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

meridiyan wrote: 22/05/2021 23:23 Odgovor Senad Hadžifejzovića Bakiru Izetbegoviću

Senade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sto si cekao 20 godina da kazes istinu javno........nisi se bas proslavio kao novinar
Tempo
ZeModerator

#62345 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

Almir_ wrote: 23/05/2021 16:08 Previse mrzci, besposlicari pricaju protiv Sda i gospodina Izetbegovica a nista u svome zivotu nisu napravili.
Mnogi bi od ovih sto su izasli-izbaceni iz Sda bili niko i nista, da im nije bilo stranke samo je dovoljno vidjeti imovinske kartone iako su nedovrseni.
Sve u svemu, nama nije Bakir kriv pa smo nemocini nego sto imamo kao bosnjaci/bosanci 20 stranki i svaka moze ciniti vlast a Covic i Dodik to nemaju.
Danas je komunistima kriva Sda za period 2001 kada nije Sda cinila vlast i 2010 kad su bili zajedno u vlasti, zapravo krivi su oni sto su poletili trbuhom za kruhom.

Dakle, sistem i nas mentalitet je sto necemo promjeniti preko noci a nije bitno bila tu Sda ili neka druga stranka.
Moze i gore kao guranje genocida pod tepih, spominjanje zrtava koje nisu zrtve je realno izdaji i put u novi genocid.
jel oni uzgajaju ove degenerike, ili je to nekoliko istih likova koji botuju/seru sa ralicitim nikovima?
vee-jay

#62346 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote: 22/05/2021 23:30 Ovdje je u pravu. Jest snishodljiviji prema Dodiku i Vučiću. Može se tumačiti da je zato što njih dvojica ne krčme naš PDV, a Bakir da. U pravu je i da Senad nepristojno i bahato prekida sagovornika.
Nije u pravu niti milimetra.
Ali nije to problem.
Problem je sto spinuje, a spinuje zato sto je ogavna kukavica i sto je lazov.
I sta on ima da kritikuje nacin bilo kojeg novinara.

Bakir i njegovi nacionalisti iz drugih nacionalistiko-plemenskih stranaka su vec davno, po planu skuhane zabe, u drustvo BiH uveli princip zamjene teza.
Njegov zadatak je da se javalja medijima i da odgovara na njihova pitanja.
A ne da se mediji pravdaju njemu kako oni vode svoj posao.
zrakomlat

#62347 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

jefff wrote: 23/05/2021 09:55

Koji shit od teksta :shock:

Sve nešto osuđuju i to najoštrije, najavljuju neke reakcije a ono niđe veze. Hebo im i Izrael i Palestina sve po spisku, u Stocu Grlić Radman juče izjavljuje da se ugroženi Hrvati bore za Stolac, a oni diple o Palestini. Pa što ne pošalju Zahu i ostale kabadahije da iščupaju kamen temeljac za hidroelektranu i trebinski aerodrom. Koliko im je stalo do nekih dijelova BiH, bez navigacije nebi znali doći u Stolac ili Trebinje.
Tempo
ZeModerator

#62348 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

zrakomlat wrote: 23/05/2021 16:37 bez navigacije nebi znali doći u Stolac ili Trebinje.
bas oni znaju upalit navigaciju.
drug_profi

#62349 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Tempo wrote: 23/05/2021 16:39
zrakomlat wrote: 23/05/2021 16:37 bez navigacije nebi znali doći u Stolac ili Trebinje.
bas oni znaju upalit navigaciju.
Pa naci ce na birou npr. elektroinzenjera da im bude vozac.
aratet

#62350 Re: SDA-All about

Post by aratet »

Tempo wrote: 23/05/2021 16:27
Almir_ wrote: 23/05/2021 16:08 Previse mrzci, besposlicari pricaju protiv Sda i gospodina Izetbegovica a nista u svome zivotu nisu napravili.

jel oni uzgajaju ove degenerike, ili je to nekoliko istih likova koji botuju/seru sa ralicitim nikovima?
Fakat ne znaš, jel se zahebavaju ili pričaju istinu.
Post Reply