Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jesi li siguran da si razgovarao sa tehn podrskom? HD i nije tehnicka podrska. Na HD ne mogu znati specificnije stvari za koje korisnici zovu i pitaju.
Ne moze biti sve isto na oba profila, nikako 8b i 17a nisu isti. 8b radi na duzim paricama ali sa manjom ukupnom brzinom, 17a radi na kracim paricama sa vecim brzinama. Nekad bude i profil 35 https://www.academia.edu/9575484/VDSL2_ ... _internetu
Del_Boy1 wrote: ↑22/05/2021 15:05
Kada su me tek prebacili na VDSL imao sam 8b profil, a u međuvremenu se modem počeo sinhronizovat na 17a.
Čitajući komentare ovde na forumu vidio sam da bi za moju udaljenost bio bolji taj 8b.
Na moje pitanje tehničkoj podršci bh telecoma zašto sada imam 17a profil i da me prebace na 8b profil ako je moguće, dobijem ovaj odgovor.
Nemam ja problema sa uslugom, ne šteka ništa.
Moje pitanje vama koji se razumijete u to je, da li oni stvarno ne znaju zašto se modem sinhronizuje na koji profil i da oni ne mogu uticati na to, i koja je ustvari razlika između tih profila, ako sve radi kako treba na oba profila?
Ako ti sve uredno radi, ne znam čemu nerviranje oko toga
Uopšte se ne nerviram, nego onako iz znatiželje sam ih više pitao. Ako je nešto bolje, za neku stabilnost, jer očito je da bi 8b profil trebao bolje da radi sa dužim paricama, pa eto da me prebace na njega ako je već moguće. Čak sam im naglasio da ništa ne diraju ako će to značiti da moraju smanjiti trenutnu brzinu, jer nemam ni sad nikakvih problema koji su meni uočljivi.
Del_Boy1 wrote: ↑22/05/2021 16:55
Uopšte se ne nerviram, nego onako iz znatiželje sam ih više pitao. Ako je nešto bolje, za neku stabilnost, jer očito je da bi 8b profil trebao bolje da radi sa dužim paricama, pa eto da me prebace na njega ako je već moguće. Čak sam im naglasio da ništa ne diraju ako će to značiti da moraju smanjiti trenutnu brzinu, jer nemam ni sad nikakvih problema koji su meni uočljivi.
Mislim da bhT uopšte ne određuje profil već da to modem odrađuje kada se spaja na DSL
U modemu postoje kvakice za razne profile ali ja nisam nikad to isprobavao kako to radi i zašto uopšte služe
PlusSA wrote: ↑22/05/2021 21:33
Šta cemo za Euro 2020/2021 od 11.06
Kod mene je dvb-t2 resiver u pripravnosti. Sreća, blizu sam hr. granice.
Pa hvata se nova i na običnu antenu. Jedino problem što valja trpiti Bahu i Kemala Ahmetovića, tako da ću ja morati preko IPTV-a gledati. Ja čim njih dvojicu čujem na SK, ugasim utakmicu ili ako mi se baš gleda, onda okrenem na IPTV. Sreća Primera dogodine na Areni, a njih dvojica ne prenose formulu 1. Jedino me Serija B brine, jer će Parma tamo dogodine, ali opet ima IPTV.
PlusSA wrote: ↑22/05/2021 21:33
Šta cemo za Euro 2020/2021 od 11.06
Pa hvata se nova i na običnu antenu. Jedino problem što valja trpiti Bahu i Kemala Ahmetovića, tako da ću ja morati preko IPTV-a gledati. Ja čim njih dvojicu čujem na SK, ugasim utakmicu ili ako mi se baš gleda, onda okrenem na IPTV. Sreća Primera dogodine na Areni, a njih dvojica ne prenose formulu 1. Jedino me Serija B brine, jer će Parma tamo dogodine, ali opet ima IPTV.
Hvata se u Sarajevu, BL i Mostar (valjda). Ali čak i da je lovim, opet bih gledao HRT. Već si objasnio zašto.
Hvata se u Sarajevu, BL i Mostar (valjda). Ali čak i da je lovim, opet bih gledao HRT. Već si objasnio zašto.
Vala mene i purgeri nerviraju sa svojom pričom i mrtvilom. Da su barem Dalmatinci.
A kod nas u USK se mogao prije pinkbh hvatati, tako da mislim da može i sad Nova. Nisam isprobavao jer me taj kanal nikad nije interesovao.
tovarish wrote: ↑22/05/2021 22:25
Vala mene i purgeri nerviraju sa svojom pričom i mrtvilom. Da su barem Dalmatinci.
A kod nas u USK se mogao prije pinkbh hvatati, tako da mislim da može i sad Nova. Nisam isprobavao jer me taj kanal nikad nije interesovao.
Svugdje gdje je bio vidljiv zemaljski signal kanala Pink BH, vidi se sad i Nova BH, jer su nastavili da emituju na istim frekvencijama na zemaljskoj mreži kad su kupili Pink BH.
tovarish wrote: ↑22/05/2021 22:25
Svugdje gdje je bio vidljiv zemaljski signal kanala Pink BH, vidi se sad i Nova BH, jer su nastavili da emituju na istim frekvencijama na zemaljskoj mreži kad su kupili Pink BH.
zippoo87 wrote: ↑22/05/2021 22:42
kakva treba antena da se uhvati signal nove bih?
obicna ona sobna je li ?
Nisam skenirao analogne kanale godinama,nemam pojma sta se moze uhvatiti na sobnu antenu.
Sve zavisi koliko si daleko od repetitora, ja npr. na Dobrinji hvatam sa onom sobnom električnom, signal nije "ko mlijeko", ali je solidan i može se gledati.
obicna ona sobna je li ?
Nisam skenirao analogne kanale godinama,nemam pojma sta se moze uhvatiti na sobnu antenu.
Sve zavisi koliko si daleko od repetitora, ja npr. na Dobrinji hvatam sa onom sobnom električnom, signal nije "ko mlijeko", ali je solidan i može se gledati.
ma pitam onako,ne mislim analogno gledati nista
ima streamova,ima IPTV a ima i nova bh...nego me zanimalo onako,jer nisam godinama na analognoj gledao nista.
obicna ona sobna je li ?
ima streamova,ima IPTV a ima i nova bh...nego me zanimalo onako,jer nisam godinama na analognoj gledao nista.
Kakvo je stanje na TK što se tice riblje
Žao mi je fakat raje koja ce se patiti oko svega, prvi put poslije rata mislim da SP i Euro ne prenosi BHT
Kakvo je stanje na TK što se tice riblje
Žao mi je fakat raje koja ce se patiti oko svega, prvi put poslije rata mislim da SP i Euro ne prenosi BHT
Pojma nemam a moguce da ovo prvenstvo necu ni pratiti zbog obaveza,tako da mi je i nebitno .
Ima nacina da se prati na vise kanala,nije sada da bi bio uskracen a prije su euro i world cup bas bili atrakcije...gledalo se po kaficima,u dvoristu uz rostilj na tvu ili projektoru a sada mi nije ni na kraj pameti...ako mi vjerujes,prije 4-5 dana sam i saznao za EURO,da je ove godine
Kakvi su uslovi za kupovinu mobitela preko mojatv? Uspio sam naci da se PDV placa odma na prvom racunu. Da li ima jos nesto, morali se potpisati novi ugovor na dvije godine?
Ukida se GOfree i prenosim broj u BHTelecom, izabrao sam EXTRA S pretplatu bez ugovora dok vidim kako to fercera pa cu vjerovatno potpisati na 24 mjeseca da imam 800 min i 6 giga.
U cjenovniku piše prema svim mrežama u BiH pa me zanima je li se tih 500 tj 800 min ukljucenih u paket mogu trošiti i prema pozivima i mobilne i fiksne telefonije svih operatera? Piše da nema uspostave poziva sto je ok
Imam MojaTV Phone i pod ugovorom je pa me zanima mogu li tu MojaTV uvezati u Moj izbor sa Extra S paketom da bih dobio još pola gige neta? Već skupljam bodove Bonus plus od MojaTV pa me zanima hocu li automatski dobivati i bodove od placenih racuna Entra S ili moram naglasiti ili potpisati neki novi ugovor...?
bumerangss wrote: ↑23/05/2021 10:05
Ukida se GOfree i prenosim broj u BHTelecom, izabrao sam EXTRA S pretplatu bez ugovora dok vidim kako to fercera pa cu vjerovatno potpisati na 24 mjeseca da imam 800 min i 6 giga.
U cjenovniku piše prema svim mrežama u BiH pa me zanima je li se tih 500 tj 800 min ukljucenih u paket mogu trošiti i prema pozivima i mobilne i fiksne telefonije svih operatera? Piše da nema uspostave poziva sto je ok
Imam MojaTV Phone i pod ugovorom je pa me zanima mogu li tu MojaTV uvezati u Moj izbor sa Extra S paketom da bih dobio još pola gige neta? Već skupljam bodove Bonus plus od MojaTV pa me zanima hocu li automatski dobivati i bodove od placenih racuna Entra S ili moram naglasiti ili potpisati neki novi ugovor...?
kazo wrote: ↑23/05/2021 08:52
Kakvi su uslovi za kupovinu mobitela preko mojatv? Uspio sam naci da se PDV placa odma na prvom racunu. Da li ima jos nesto, morali se potpisati novi ugovor na dvije godine?
To ti je u biti to. Novi ugovor ne moras potpisati.
sasagrbic wrote: ↑23/05/2021 12:11
Čitam ovu pisaniju oko Eura. Pa zar BHT nema Novu i sport klubove?
BHT nema Novu BH,ali u 3.kolu jedna utakmica ide na Novoj,druga na SK.Pošto u SK uvijek razmišljaju "dva koraka unaprijed" kod konkurencije,ne bi me čudilo da te utakmice na kraju završe na famoznom SK HD ili Novoj Sport.