Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
breuer

#21101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

E kad vidim da Janša kaže da skup podrške Palestincima nije dobar za EU put BiH, i ja bih sam izašao da ih podržim, iako me u suštini živo zabole za njih dole.

Majku li mu konjušarsku :oops:
salik79

#21102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

HarTar wrote: 22/05/2021 17:51
salik79 wrote: 22/05/2021 17:30
HarTar wrote: 22/05/2021 17:24

Legendo, ja sam podanik Islama, meni je sultan drag jer je bar jedna muslimanska država bar malo podigla glavu iznad vode. Sutra da se takva ličnost pojavi i u Egiptu na primjer ja bih ga isto volio i poštovao, ali džaba pričam, ti to ne shvataš...
Zasto, onda, ne volis Hameneija? Zato sto je sija? Ne smatras ga muslimanom?

Vidim ovo "bar jedna muslimanska drzava", pa me interesuje zasto Iran ne spada u te drzave!? Ili, recimo, Maldivi i Malezija?!
Iranu ne mogu oprostiti zločine ad sunitima Sirije i Iraka, što se tiče Maldiva neozbiljno ih je svrstavati među ozbiljne države, Malezija mi je draga, ali nije relevantan igrač na međunarodnoj sceni...
Zato sto si popusio tu propagandu o "zlocinima nad sunitima". To su plasirali upravo isti oni koji sprovode zlocine nad Palestincima, ili ih amnestiraju. Dakle, cionisticki partneri. Naprotiv, Iran je sve skupa branio od tih zlocinaca, sto sam vise puta i dokazivao, postavljajuci svjedocenja Iracana i Sirijaca. Da nije bilo Irana svi suniti koji ne dijele stavove sa Isilom bi bili poklani.

Jesi li pitao za vize? Barem to za pocetak.
MorningStar

#21103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

breuer wrote: 22/05/2021 17:57 E kad vidim da Janša kaže da skup podrške Palestincima nije dobar za EU put BiH, i ja bih sam izašao da ih podržim, iako me u suštini živo zabole za njih dole.

Nisu djaba Albanci dobili Kosovo na tacni ;)
salik79

#21104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

refffko wrote: 22/05/2021 17:52
salik79 wrote: 22/05/2021 17:49
refffko wrote: 22/05/2021 17:44
Zato samo sto te taj zapad brani od nestanka. Izgubis li njihovu podrsku, nestaju i Bosna i Bosnjaci. Zahvaljujuci zapadu pocetkom rata nismo ocisceni za mjesec dana. U ostalom, sta zelimo i gdje tezimo? Hocemo li u EU ili na bliski istok?
A kurdi nemaju drzavu, a ima ih 50 miliona i nisu doselili na prostore na kojima zive, nego su vjekovima tu. Ubijo ih Sadam, ubijaju ih Turci...
Ali kad Turci ubijaju druge muslimane, to je ok?
Dozvoli da te i ovdje demantuje tadasnji Armijski general, Sefer Halilovic:

Zapad nije htio ni da zna za nas, prije toga nam svezavsi ruke s embargom na naoruzanje. (Doslovno kao da si tinejdzeru svezao ruke i ubacio ga u ring sa Tysonom)
Zapad da je pustio Srbiju da nas pregazi 92., pregazili bi nas za manje od mjesec dana. Nisu samo iz razloga jer im je tako naredjeno i zabranjeno. Zamisli samo da su im dozvolili avijaciju da koriste, nista vise.
Vjerovatno ti znas bolje od Sefera Halilovica kako je bilo, pa cemo tebi vjerovati...
tandmand

#21105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tandmand »

refffko wrote: 22/05/2021 17:01
HarTar wrote: 22/05/2021 15:21 Sarajevo za Palestinu 💗 :thumbup: :bih:

Image
Super, davati podrsku onima kojima ne mozes ni pomoci ni odmoci, a pritom praviti se slijep na lokane probleme. Divna prilika za pokazati Europi da smo kontra zapada i njihovih vrijednosti. Malo pokazati Europi da se sve vise radikalizujemo i da i mi znamo salavatati i tekbirati. A sutra cemo kukati na nove non papire i na to da su Srbija i Hrvatska politika blize EU i njihovim simpatijama. Kome u Europi treba neko ovakav? Sta mi u opste zelimo?

Hoce li slijedeci vikend organizovati iste proteste za podsku Kurdima, narodu koji je vise izginuo i vise napacen, nego Palestinci?
"Ćutanje je zlato" u ovakvim situacijama. Bošnjaci su maheri da tuđi problem, koji ne mogu riješiti, niti truna promijeniti adresiraju između ostaloga i na sebe. Nije isto kad se sa Palestincima javno solidariše Roger Waters i Bakir Izetbegović.

Nisu nam đaba glavne uloge u vicevima ...
salik79

#21106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

e__ wrote: 22/05/2021 17:52
salik79 wrote: 22/05/2021 17:32 Haj' razguli trolcino!
Zbunjen sam, jer sam samo iskreno reagirao na post. Ne vrijedjam nikoga, i ne svadjam se. Samo me je zanimalo da li vidite razliku. Ukoliko ne vidite, ili necete da vidite, onda u redu.

Ali, drago mi je sto sam makar nesto rekao.
I treba da budes zbunjen, to i jeste poenta.
breuer

#21107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

MorningStar wrote: 22/05/2021 17:58
breuer wrote: 22/05/2021 17:57 E kad vidim da Janša kaže da skup podrške Palestincima nije dobar za EU put BiH, i ja bih sam izašao da ih podržim, iako me u suštini živo zabole za njih dole.

jesu ga i dobili, gremlin od države
HarTar

#21108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

salik79 wrote: 22/05/2021 17:57
salik79 wrote: 22/05/2021 17:30

Zasto, onda, ne volis Hameneija? Zato sto je sija? Ne smatras ga muslimanom?

Vidim ovo "bar jedna muslimanska drzava", pa me interesuje zasto Iran ne spada u te drzave!? Ili, recimo, Maldivi i Malezija?!
Iranu ne mogu oprostiti zločine ad sunitima Sirije i Iraka, što se tiče Maldiva neozbiljno ih je svrstavati među ozbiljne države, Malezija mi je draga, ali nije relevantan igrač na međunarodnoj sceni...
Zato sto si popusio tu propagandu o "zlocinima nad sunitima". To su plasirali upravo isti oni koji sprovode zlocine nad Palestincima, ili ih amnestiraju. Dakle, cionisticki partneri. Naprotiv, Iran je sve skupa branio od tih zlocinaca, sto sam vise puta i dokazivao, postavljajuci svjedocenja Iracana i Sirijaca. Da nije bilo Irana svi suniti koji ne dijele stavove sa Isilom bi bili poklani.

Čim prvi metak na Izrael Iran ispali, prvi ću otići do turske ambasade u Sarajevu da postavim to pitanje.
salik79

#21109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Ako je ovo uvjet, neka hvala...

Pokusajmo zamisliti kakva bi se pompa digla da su dosli ajatollasi iz Irana i proucili, recimo, mevlud u Thacijevom kabinetu.

Bolje grob nego rob.
refffko

#21110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by refffko »

tandmand wrote: 22/05/2021 17:59
refffko wrote: 22/05/2021 17:01
HarTar wrote: 22/05/2021 15:21 Sarajevo za Palestinu 💗 :thumbup: :bih:

Image
Super, davati podrsku onima kojima ne mozes ni pomoci ni odmoci, a pritom praviti se slijep na lokane probleme. Divna prilika za pokazati Europi da smo kontra zapada i njihovih vrijednosti. Malo pokazati Europi da se sve vise radikalizujemo i da i mi znamo salavatati i tekbirati. A sutra cemo kukati na nove non papire i na to da su Srbija i Hrvatska politika blize EU i njihovim simpatijama. Kome u Europi treba neko ovakav? Sta mi u opste zelimo?

Hoce li slijedeci vikend organizovati iste proteste za podsku Kurdima, narodu koji je vise izginuo i vise napacen, nego Palestinci?
"Ćutanje je zlato" u ovakvim situacijama. Bošnjaci su maheri da tuđi problem, koji ne mogu riješiti, niti truna promijeniti adresiraju između ostaloga i na sebe. Nije isto kad se sa Palestincima javno solidariše Roger Waters i Bakir Izetbegović.

Nisu nam đaba glavne uloge u vicevima ...
Upravo to. Drzis se po strani, ne talasas, ne zamjeras se niko i brines o svojim problemima, kojih je milion.
Valjda bi nam veci problem trebao biti nenabavka vakcina i na hiljade umrlih sugradjana, nego nekakva Palestina, sa kojom nikakve veze nemamo.
MorningStar

#21111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 22/05/2021 18:04

Ako je ovo uvjet, neka hvala...

Pokusajmo zamisliti kakva bi se pompa digla da su dosli ajatollasi iz Irana i proucili, recimo, mevlud u Thacijevom kabinetu.

Bolje grob nego rob.
To ti u svoje ime , daj nam drzavu da uredimo ukini entitete i kantone nosao bi onaj svjecnjak okolo jevrejski a davidovu zvijezdu bi na plafon iscrto :lol:
tandmand

#21112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tandmand »

Ja bih još da citiram Aliju "To nije naš rat".

Ako se ponašamo kao da jeste - onda u nečijim očima postajemo poslovnica Hamasa u sred Evrope.
salik79

#21113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

HarTar wrote: 22/05/2021 18:03

Čim prvi metak na Izrael Iran ispali, prvi ću otići do turske ambasade u Sarajevu da postavim to pitanje.
Cim stanu sve okolne zemlje uz Iran i podrze njihovu borbu, bice i metci direktno ispaljeni iz Irana. Do tada ce biti ovako kako jeste - jedina zemlja koja pomaze kompletan Pokret otpora protiv cionisticke hegemonije.

A Turci posto su vec nesto glasni, najmanje sto bi mogli napraviti, ako vec ne zele prekidati diplomatsko-ekonomske odnose sa Izraelom, je upravo to - da barem Palestincima dozvoli bezvizni ulazak u drzavu, eto ne mora ni cionistima uvoditi vize. Zar je to tesko?
Blackjack21

#21114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Blackjack21 »

Misli li iko pri zdravom razumu da bi Bošnjacima išta donijelo to da smo svi stali na stranu Izraela? Ili evo još bolje pitanje, da li bi nam išta donijelo to da nas sto hiljada ode u Izrael i počne rokati po Palestincima?

Ne shvatate da je odnos EU i Amerike prema nama od 95. isti i da ga ništa ne može promijeniti, osuđeni smo na ovakvu državu i prepušteni sami sebi, odnosno na milost i nemilost ovakvih političara.

A za pitanje koje mi je upućeno, ne mislim da se trebamo odreći vjere i kulture zbog EU puta, ali to ne znači da mislim da se bližimo Bliskom Istoku. Imamo svoje vjere, kulturu, tradiciju i ne vidim razloga zbog kojeg bismo se odricali toga, je li to neka sramota? A u EU svakako nikad nećemo ući iz XY razloga. Vjeru i državu svakako niko ne dovodi u isti kontekst osim SDA bolesnika, ne vidim po čemu nismo sekularna država.
HarTar

#21115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

salik79 wrote: 22/05/2021 18:09
HarTar wrote: 22/05/2021 18:03

Cim stanu sve okolne zemlje uz Iran i podrze njihovu borbu, bice i metci direktno ispaljeni iz Irana. Do tada ce biti ovako kako jeste - jedina zemlja koja pomaze kompletan Pokret otpora protiv cionisticke hegemonije.

A Turci posto su vec nesto glasni, najmanje sto bi mogli napraviti, ako vec ne zele prekidati diplomatsko-ekonomske odnose sa Izraelom, je upravo to - da barem Palestincima dozvoli bezvizni ulazak u drzavu, eto ne mora ni cionistima uvoditi vize. Zar je to tesko?
Nije, nadam se da će biti tako...
vatrogasac

#21116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

refffko wrote: 22/05/2021 18:04
Upravo to. Drzis se po strani, ne talasas, ne zamjeras se niko i brines o svojim problemima, kojih je milion.
Valjda bi nam veci problem trebao biti nenabavka vakcina i na hiljade umrlih sugradjana, nego nekakva Palestina, sa kojom nikakve veze nemamo.
Tako dok je Hitler sa Staljinom dijelio Poljsku Francuzi i Englezi su hinjsku šutjeli. Suztiže i njih ubrzo to ćutanje.
Palmalma

#21117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Naravno da treba podići glas za Palestinu.
A to, šta će reći Janša i ostala desnica - Ko ga jebe, tip mrzi muslimane i uživa u krvi muslimana.
Što ne optuži demonstracije za Palestinu od Madrida do Varšave? Našao se nama pametovati.
refffko

#21118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by refffko »

vatrogasac wrote: 22/05/2021 18:18
Tako dok je Hitler sa Staljinom dijelio Poljsku Francuzi i Englezi su hinjsku šutjeli. Suztiže i njih ubrzo to ćutanje.
Nas ce sustici sudbina Palestine, ako nas zapad prepozna kao leglo radikalizma, islamizma i religijske zatucanosti.
Mi prije svega sami sa sobom trebamo raskrstiti ko su nam saveznici i u kom pravcu zelimo da idemo.
Po tom pitanju, Kosovaro su puno pametniji od nas. Drze se jedine strane koja im moze pomoci.
refffko

#21119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by refffko »

Palmalma wrote: 22/05/2021 18:22 Naravno da treba podići glas za Palestinu.
A to, šta će reći Janša i ostala desnica - Ko ga jebe, tip mrzi muslimane i uživa u krvi muslimana.
Što ne optuži demonstracije za Palestinu od Madrida do Varšave? Našao se nama pametovati.
Varšava i Madrid su vec u EU, a mi ovakvim postupcima, nikad necemo doc tamo. Ove slike danas i ona ikonografija, lokalnog stanovnista, nisu nesto sto EU zeli. Budimo realni, Srbi recimo su im mnogo kulturoloski blizi i prihvaljiviji. A Jansa i njemu slicni, se pitaju u vezi toga. Mi njemu ne trebamo, on nama treba.
tandmand

#21120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tandmand »

Ali mi nismo ni Francuzi ni Englezi. Mi smo oni koje niko ništa ne pita i oni koji ne mogu ništa učiniti ni za sebe a kamoli za "Poljsku".
vatrogasac

#21121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

refffko wrote: 22/05/2021 18:22
Nas ce sustici sudbina Palestine, ako nas zapad prepozna kao leglo radikalizma, islamizma i religijske zatucanosti.
Mi prije svega sami sa sobom trebamo raskrstiti ko su nam saveznici i u kom pravcu zelimo da idemo.
Po tom pitanju, Kosovaro su puno pametniji od nas. Drze se jedine strane koja im moze pomoci.
Svijet je progovorio istinu. A zašto ne usmjeriš logiku iskustveno i da te sile sada razmišljaju da kada bi dijelili Bosnu, opet bi dobili Gazu i Zapadnu obalu i sa njima u paketu i Hamas i rakete i dronove?

e__

#21122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by e__ »

salik79 wrote: 22/05/2021 17:59 I treba da budes zbunjen, to i jeste poenta.
Ponasate se kao nasi politicari, samo se ignorisu legitimna pitanja, i nastavi se sa svojom pricom. Ali, eto… vama na dusu. Ja bih najradije da Palestinski i Jevrejski narod imaju isti suzivot kao onaj kakav mi ovdje imamo, uprkos agresiji, i svemu sto se desavalo. Jer BiH, koliko god ju neki mrzili, i omalozavali je ipak ispred drugih drzava kada je rijec o suzivotu.

Jedini nacin da idemo naprijed je da ne dopustimo bilo kome da vrse gnusne napade u nase ime, te da se okrenemo ka buducnosti.

Zivot na ovom svijetu jeste zivot roba za mnoge, ali ne znaci da ste rob ukoliko stavite osmijeh i srecu vaseg djeteta, ili majke ispred ideala.

Suosjecanje sa na ljudskom nivou je nesto bez cega je nemoguce nadati se dobroj, i sretnoj buducnosti.

To nasi ljudi znaju, i zato je situacija takva kakva jeste. Ne kazem da nema ovdje ljudi koji mrze nekoga radi njegovog imena, ali je takvih mnogo manje od onih koji su se okrenuli ka suzivotu, i koji se ne bi mogli izjednacavati, niti be se htjeli izjednacavati sa nekim ko misli da su napadi na civile opravdani, te da mogu voditi ka prosperitetnoj buducnosti.
vatrogasac

#21123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vatrogasac »

tandmand wrote: 22/05/2021 18:28
Ali mi nismo ni Francuzi ni Englezi. Mi smo oni koje niko ništa ne pita i oni koji ne mogu ništa učiniti ni za sebe a kamoli za "Poljsku".
Pa tada nisu mogli ni Francuzi ni Englezi ništa. Sjeti se frke oko Dunkirka. Ko zna kada bi se Hitlerov zid prema zapadu srušio da nije bilo američkog iskrcavanja u Normandiji. Francuska je bila šapatom pregažena što su Čerčil i Ruzvelt šuteći posmatrali. Bosnom su vladale razne imperije i odlazile. I sada trebamo NATO-u tako da te Janšine priče su razočarenje njegovo u svoje non papere. Niko mu izgleda nije javio da NATO danas vježba po raznim gradovima Bosne.
salik79

#21124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

e__ wrote: 22/05/2021 18:37
salik79 wrote: 22/05/2021 17:59 I treba da budes zbunjen, to i jeste poenta.
Ponasate se kao nasi politicari, samo se ignorisu legitimna pitanja, i nastavi se sa svojom pricom. Ali, eto… vama na dusu. Ja bih najradije da Palestinski i Jevrejski narod imaju isti suzivot kao onaj kakav mi ovdje imamo, uprkos agresiji, i svemu sto se desavalo. Jer BiH, koliko god ju neki mrzili, i omalozavali je ipak ispred drugih drzava kada je rijec o suzivotu.

Jedini nacin da idemo naprijed je da ne dopustimo bilo kome da vrse gnusne napade u nase ime, te da se okrenemo ka buducnosti.

Zivot na ovom svijetu jeste zivot roba za mnoge, ali ne znaci da ste rob ukoliko stavite osmijeh i srecu vaseg djeteta, ili majke ispred ideala.

Suosjecanje sa na ljudskom nivou je nesto bez cega je nemoguce nadati se dobroj, i sretnoj buducnosti.

To nasi ljudi znaju, i zato je situacija takva kakva jeste. Ne kazem da nema ovdje ljudi koji mrze nekoga radi njegovog imena, ali je takvih mnogo manje od onih koji su se okrenuli ka suzivotu, i koji se ne bi mogli izjednacavati, niti be se htjeli izjednacavati sa nekim ko misli da su napadi na civile opravdani, te da mogu voditi ka prosperitetnoj buducnosti.
Samo ti odskakuci, kako si i doskakut'o, bice to dobro.
Palmalma

#21125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

refffko wrote: 22/05/2021 18:26
Palmalma wrote: 22/05/2021 18:22 Naravno da treba podići glas za Palestinu.
Varšava i Madrid su vec u EU, a mi ovakvim postupcima, nikad necemo doc tamo. Ove slike danas i ona ikonografija, lokalnog stanovnista, nisu nesto sto EU zeli. Budimo realni, Srbi recimo su im mnogo kulturoloski blizi i prihvaljiviji. A Jansa i njemu slicni, se pitaju u vezi toga. Mi njemu ne trebamo, on nama treba.

Šuti, da ne saznaju da smo muslimani.
Locked